Prečo býva zhmotňovanie málo úspešné?

between_two_worlds_by_brittanyandalvin-d304v3qVšetko to začína v našej hlave. Keďže celý náš svet a realita, ako ju vnímame, je len výsledok našich interpretácií, nemusíme sa o tom dohadovať… Jednoducho to, čo vnímame a čo z toho považujeme za “reálne”, je priamo riadené tým, na čo je nastavená naša pozornosť. A všetko to začína tým, že si o niečom existujúcom niečo pomyslíme (=nejako si to pre seba pomenujeme so všetkými dopadmi, ktoré to pomenovanie so sebou nesie).

To, čo si pomyslíme, v nás vyvolá nejaký pocit (v tom aj emócie). Podľa toho, ako sa cítime, konáme alebo nekonáme (a ak konáme, tak istým spôsobom). A naše konanie vedie k výsledku.

Myšlienka -> Pocit -> Konanie -> Výsledok

Hovorí sa tomu proces zhmotňovania. Zhmotňovania niečoho nehmotného (=myšlienka+pocit) na niečo “reálne” (=výsledok).

Sú myšlienky a emócie súčasťou vnútorného alebo vonkajšieho sveta? Vnútorného… A výsledok? Ten je súčasť vonkajšieho sveta. A čo je premostenie medzi týmito dvomi svetmi? Naše konanie.

Konanie je premostenie medzi vnútorným svetom a tým, čo vnímame ako “realitu”.

Môžeme myslieť na úspech, koľko len chceme; môžeme vizualizovať a preciťovať úspech, koľko len chceme – a nič z toho nezaváži. Oboje je len začiatok, len koreň. Ak však chceme manifestovať z vnútorného sveta do reality, musíme začať konať.

Problém je naša myseľ, ktorej úlohou je zabezpečiť naše prežitie, ale nie prinášať nám, čo chceme. Jej úlohou je ochrana, nie náš pocit blaženosti. No a ochrana a konanie často idú úplne protichodným smerom! Chcem sa presláviť ako spevák, ale “nie, nelez na to pódium, v živote si to nerobil, čo ak sa strápniš a bude to bolieť!?” A v živote to potom vyzerá tak, že časť z nás chce ísť vpred a druhá časť z nás chce zostať a brzdí  tú prvú.

Vnútri sa to prejavuje ako napätie. A aké je iné meno pre to napätie, keď jedna časť chce a druhá nie?

Strach.

Keby sme boli rozhodnutí pre jedno alebo druhé, necítili by sme žiadne napätie. Nemali by sme strach. Necítili by sme tú opozíciu, keby sme videli len jednu jedinú možnosť.

Preto sú strach, starosti a pochybnosti tie najväčšie prekážky v našom šťastí a úspechu.

3 thoughts on “Prečo býva zhmotňovanie málo úspešné?

  1. Mám skvelý príklad, ktorý sa mi práve dnes udial: v súvislosti s mojím novým smerovaním potrebujem absolvovať jeden kurz, avšak keď som sa prihlásila, bol už plný. Neurčito mi sľúbili, že možno ma tam ešte skúsia napchať. Akceptovala som to a nechala tak, s vierou v najlepší možný výsledok a začala som si študovať daný predmet sama, dokonca i na niečom pracovať. Jedna vec je však hodne zložitá a kurz alebo nejaké vedenie k tomu ozaj potrebujem, tak som si ponachádzala videá (niekde som čítala termín “konať v súlade” – presne to to bolo )a práve som si ich sťahovala, keď mi zavolali z kurzu, či vraj ešte mám oň záujem, že ma vezmú :-).
    Keď nad tým spätne uvažujem, nie je to prvý raz, čo mi to takto zafungovalo, len to nerobím VEDOME. Až spätne mi to dôjde.

    Liked by 2 people

Povedz svoj názor