Bosorácky stalking: začíname

Naposledy som z knihy done Bernadette Vigilovej zhŕňala, čo všetko o stalkingu ako bosorácej zručnosti už viem(e). Bosorácky stalking má dve súčasti: techniku a cvičenia. V tomto článku sa venujem len technike; cvičenia prídu neskôr. Technika stalkingu je práca s dychom.

Pozor: prácu s dychom treba brať smrteľne vážne. Tak vážne, že by nám mala celkom vliezť pod kožu, aby sme ju robili automaticky, bez premýšľania. Ušetrí nám to množstvo zlých pocitov v priebehu dňa i špekulovanie, čo to s tou hlavou pri rekapitulácii treba robiť. 🙂

Ako sa zasvätiť stalkingu?

Prv, než sa pustíme do dychu, urobme si malú ceremóniu, v ktorej sami seba prijmeme za svojho žiaka 😛 . Ideme sa stať družinníkom Jaguára:

Nájdeme si tiché, nerušené miesto. Zapálime si sviečku, pozeráme do plameňa a stíšime svoju myseľ. Sedíme s narovnaným chrbtom a nahlas odriekame:

Ja, [meno], si na začiatku svojho nového života vedome volím, že sa budem milovať a repšktovať. Budem stále v každom okamihu po svojom vlastnom boku a budem voči sebe tak úprimný(á), nakoľko to bude možné. Otvorím dvere k dôvere v seba samého na novej, vyššej úrovni a budem odpúšťať iným i sebe. Naučím sa milovať svoj dych v každom okamihu.  Milujem SEBA.”

Technika stalkingu

Naše dýchanie je mocný nástroj – dodáva nášmu telu energiu potrebnú pre fyzický život. Pri každom nádychu prijímame kyslík a pri každom výdychu sa zbavujeme kysličníka uhoľnatého, pre ktorý naše telo nemá použitie. Pri stalkovaní ten istý očistný proces prebieha aj na energetickej úrovni.

Nádych

Nádych používame, keď si chceme vyzdvihnúť od niekoho niečo, čo sme mu (alebo aj sebe) odovzdali: kruté slová, kritiku alebo posudzovanie.

V duchu si vyvoláme obraz danej situácie, kedy sme niečo zo seba odovzdali. Ako sa nadychujeme, predstavujeme si, ako to, čo chcheme späť, sa k nám vracia a filtruje sa cez naše telo a odchádza nadol do Zeme. Zem neposudzuje a prijme a transformuje všetku energiu, ktorú jej odovzdáme.

Pre každú situáciu budeme pravdepodobne používať nádych niekoľkokrát – tak dlho, kým nemáme pocit, že energetická výmena je ukončená. (Obvykle sa to meria emóciami: kým sú v danej situácii emócie, dovtedy ich z nej vyberáme. Takto funguje rekapitulácia.)

Keď pracujeme s nádychom, výdychu nevenujeme nijakú pozornosť; nie je dôležitý, len udržiava naše dýchanie v správnom rytme.

Výdych

Výdych používame, keď chceme niekomu niečo vrátiť späť. Niečo, čo sme od nich dostali/prijali, ale čo nám nepatrí. Môže to byť silná emócia typu hnev, nenávisť alebo pohŕdanie, ktoré boli na nás zamerané, alebo hocijaké “semiačko” alebo silné, manipulatívne slová. Keď nám napríklad niekto povie, že sme hlupák, je to veľmi manipulatívne slovo – je to semiačko, teda základ budúcej mocnej dohody, ktorá ovplyvní, čo si budeme odteraz o sebe myslieť.

Počas stalkovania si v duchu vyvoláme obraz nejakej situácie. Výdych použijeme na to, aby sme vrátili emóciu, dohodu alebo semiačko ich pôvodcovi. Vydýchneme silno a prudko, akoby sme zo seba chceli odfúknuť komára, aby nás neuhryzol.

Každú situáciu budeme prevdepodobne vydychovať na viackrát, až kým nemáme pocit, že sme sa danej energie celkom zbavili.

Keď používame pri stalkovaní výdych, nádych je celkom nepodstatný a udržiava nás len v rytme dýchania. Netreba mu venovať pozornosť.

Používanie dychu

Pri niektorých situáciách používame len nádych, aby sme veci vrátili späť k nám. Pri iných používame len výdych, aby sme veci vrátili k ich pôvodcovi. Inokedy zas môžeme na odrekapitulovanie situácie použiť nádych i výdych súčasne. Vždy dýchame tak dlho, až cítime, že z pôvodnej situácie už v nás nič nezostalo.

Možno sa nám zdá nevhodné vrátiť energiu ako kruté slová a nepriateľské dohody späť pôvodcovi. Možno máme nutkanie len ju vypudiť a odovzdať Zemi. Ale ako ľudská duša v danej inkarnácii sme zodpovední za každý čin, ktorý v živote urobíme. Keď berieme späť kruté slová a nepriateľské dohody, ktoré sme sami odovzdali iným, sceľujeme svoj osud a cyklus našej duše. Takisto keď túto energiu vraciame niekomu inému, umožňujeme mu sceliť jeho osud a cyklus jeho duše.

Keď používame dych a vraciame späť dohody, robíme to vždy s láskou. Takisto keď si berieme späť svoju energiu, robíme to vždy s láskou. Každý dych je čistá láska; je to esencia života.

A ako stalkujeme?

Naše stalkovacie cvičenia by mali trvať vždy aspoň hodinu. Mali by sme si nájsť tiché miesto, kde nás nikto nebude rušiť. Väčšina stalkovacích cvičení pozostáva zo štyroch častí: z úvodnej meditácie, ktorá čistí naše srdce a pripravuje nás na stalkovanie, zo samotného stalkingu, zo sebareflexie zo stalkingu (individuálnej alebo skupinovej) a z vyhojujúcej záverečnej meditácie.

Samotné stalkovanie má päť úrovní, ktoré sa robia v istom poradí. Prvé tri úrovne patria družine Jaguára, posledné dve patria družine Orla. Každá úroveň by mala byť uzavretá, než začneme nasledujúcu (linky začnú fungovať, až keď sa články k jednotlivým úrovniam uverejnia):

  1. stalkujeme svoj deň
  2. stalkujeme zdedené dohody
  3. stalkujeme dohody z nášho prostredia
  4. rozbíjame obrazy
  5. sme jedno so všetkým.

8 thoughts on “Bosorácky stalking: začíname

  1. Mám otázku:
    “Možno sa nám zdá nevhodné vrátiť energiu ako kruté slová a nepriateľské dohody späť pôvodcovi. Možno máme nutkanie len ju vypudiť a odovzdať Zemi. Ale ako ľudská duša v danej inkarnácii sme zodpovední za každý čin, ktorý v živote urobíme. Keď berieme späť kruté slová a nepriateľské dohody, ktoré sme sami odovzdali iným, sceľujeme svoj osud a cyklus našej duše. Takisto keď túto energiu vraciame niekomu inému, umožňujeme mu sceliť jeho osud a cyklus jeho duše.”
    Znamená to, že ak s niekym ideme “zrovnať účty” vlastne mu robíme službu tým, že zaňho prevedieme sceľovanie osudu a cyklu jeho duše? Samozrejme čiastočne, len pokiaľ sa to týka nášho vzájomného vzťahu odovzdávania?

    Páči sa mi

    • Ide (asi) o to, že obojstranne prerezávame energetické putá k danej situácii. Teda nielen za seba, ale dávame možnosť aj tej druhej osobe odstrihnúť tie svoje, nenechávame ju v tom máchať sa ďalej samotnú. Ale viac by ti asi vedel povedať Nick; možno si toto prečíta.

      Ja mám na seba navesenú takúto “nevysporiadanú” udalosť starú nejakých 7.000 rokov – a vlečiem tých ľudí ako strapec hrozna za sebou, pretože som sa vtedy nejako po biede “odstrihla” (ale asi tiež nie najpresvedčenejšie a tým pádom asi nie dokonale), lenže nezrušila sa naviazanosť na mňa z ich strany (https://eprakone.wordpress.com/2011/07/31/spomienky-na-nadej/). Ešte stále na tom laborujeme, ale tentokrát už dostávam anjelské “kvapky” k tomu, čo kedy urobiť – a zdá sa, že sa vzťah “vyhladzuje” (bol značne antagonistický) a slabne. 🙂 Kiež by to tak bolo. Nerada po sebe zanechávam paseku.

      Páči sa mi

    • Takže dúfam že ma nepreklajete alebo čo .Jako nemyslím to zle ale aký máte názor na diabla?Bojujete proti nemu nejako ak áno dajte mi vedieť ako alebo sa opýtajte v mene anjelov ako to robiť účinne.Žiadam ich o to vo svojom mene.Boh Vám žehnaj GV.

      Páči sa mi

  2. jej toto som našla…hm vyslyšané “modlitby” na stalkovanie 😀 dúfam mi to pôjde aj samej..síce sa mi tiež veľmo nepáčilo, že mám niekomu niečo vracať, ale na scelenie nás oboch je to asi potrebné..no pôjdem sa zasvätiť, hneď ako to bude možné a môžeme začať..chcem sa spýtať, dokážem aj nejako vystalkovať putá na minulé životy ak o nich neviem? totiž ja si svoje minulé životy nepamätám..

    Páči sa mi

Povedz svoj názor