Vďačnosť každý deň

green-tick-with-manDnes bolo kus lepšie ako včera, hoci na pravej ruke mi fungovali ešte stále len dva prsty. Zmenilo sa to až navečer – a teraz už asi aj viem, prečo ma tie depky chytili: zmena počasia. Nízky tlak. Včera pršalo a depka. Zajtra má pršať, zaťahuje sa – a depka. Obávam sa, že som príliš citlivá na počasie, čo znamená, že fyziologicky niečo nie je v poriadku. Potrebujem urobiť opatrenia. Od včera frčím na kurkumíne a od zajtra sa ide odkysľovať. V telke som videla šot o Shetlandských poníkoch, ktoré dostávajú chorobu kopýt, niečo ako našu dnu, pretože majú v Nemecku priveľa zelenej trávy a tým sa im prekysľuje organizmus. Idem vyskúšať, či odkyslenie neurobí niečo aj s mojimi kĺbmi.

Vďačná dnes za kožúšky, ktoré mali celá deň prístupný balkón a nič nepozhadzovali ani neobhrýzli. Vďačná za to, ako sa mi chodia šmajchliť do postele, keď zaspávam a keď sa zobúdzam. Vďačná za ten bordel všade, keď podovláčajú do izby suché listy z balkóna a rozdupú ich po koberci. Veď sa dá povysávať – ale ony mali aspoň zaujímavý deň.

Včera večer som pozerala telku a Lassinko spal na susednom kresle. Misty spala na mne, potom sa zobudila a preliezla k Lassinkovi, zmotala sa mu na boku do klbka a nechala si povylizovať kožúšok. 🙂 Už aj raňajkujeme všetci spolu. Veľkí museli prejsť na žalúdkové granule, lebo nechcem dávať granule pre sterilizované mačky, kým Misty medzi ne nepatrí. Svoje mačiatkovské granule mi žerkať odmieta – a čo horšie, odmieta ich už aj Blekino. Ešte aj tie pouličné mačky sú u mňa rozmaznané. 😀

Vďačná za to, že dnes neboli nijaké veľké zdravotné senzácie a aj bolesť sa držala pri zemi. Večer sa mi začali hromadiť príkoria; všetko mi padalo z ruky, narážala som do vecí, vysypávali sa a podobne. Držala som emócie na uzde a sledovala som, ako tie príkoria nie sú zapríčinené mnou. Som zvedavá, čo majú znamenať.

Obedovať sme boli s GabyBaby v nákupnom stredisku a tam sme si posedeli hneď aj na koláčiku. Vďačná za dni, kedy nemusím variť – hoci včera som si urobila extra dobrý kel ružičkový. Testovala som, ako chutná kurkuma v jedle – a prebrala som ju ako sprievodné korenie do všetkého.

A dnes som našla medzi vecami dve päťeurovky. Tak som sa im potešila, urobila som radostná tanec, pobehala som po dome a nechala som kožúškom pričuchnúť si k peniažkom. Dúfam, že Univerzum pochopilo, že to znamená, že více. 😀

Povedz svoj názor