Symfónia Ja: Rezonančná frekvencia nášho tela

chakracoverCez fejsbúk sa prehnal starší článok Jonathana Goldmana:

Každý predmet má svoju prirodzenú vibračnú frekvenciu. Táto sa nazýva rezonancia. Jeden zo základných princípov využívania zvuku na liečenie spočíva v tom, že pochopíme, že časti tela sú vo vibrácii. Každý orgán, každá kosť, každé tkanivo, každý systém – všetky vibrujú. Keď sme v plnom zdraví, telo z jednotlivých frekvencií zostaví spoločnú, harmonickú vibráciu. Keď však jeden z orgánov začne vibrovať “nezdravo”, odlišne oproti ostatným zdravým vibráciám, vzniká disharmónia, ktorej hovoríme nemoc.

Keby sme boli schopní vytvoriť “zdravú” vibráciu nejakého chorého orgánu, napríklad pečene, a dokázali ju premietnuť do tohto orgánu, nakmitali by sme ho tak späť do jeho prirodzenej vibračnej frekvencie a obnovili by sme rovnováhu. Predstavte si telo ako orchester, ktorého jednotlivé nástroje – orgány hrajú “Symfóniu Ja”, keď sú zdravé. Ak však jeden z hráčov vypadne z rytmu alebo stratí notu, ovplyvní to zvuk celého orchestra – začne znieť falošne. A presne toto nastáva vtedy, keď niektorý náš orgán vypadne z rovnováhy.

Klasicná medicína to obvykle rieši tým, že nadopuje falošného hráča drogami natoľko, až sa zrúti a prestane hrať, alebo ho dokonca “vyreže”. To zlepšuje počiatočný problém. Falošný hráč už nehrá falošne. V podstate už vôbec nehrá. Ale čo keby sme dokázali falošného hráča navrátiť do správneho rytmu a na správne miesto v notách? Keby sme dokázali zapamätať si správnu vibráciu orgánov a potom ju obnoviť? Na toto sa používa liečivý zvuk alebo toning – vracia do rovnováhy orgány, ktoré z nej vypadli.

Ako je na tom váš orchester? Hrá podľa nôt?

***

Toľko článok. Foriem toningu je niekoľko – jedna z nich spočíva v hre na tibetské misky, ktoré hrajú celú škálu harmonických tónov. Veľká zábava je hlasom namodulovať tón misky a nechať hlas i zvuk misky po istú dobu pôsobiť na telo. Keďže tibetská miska hrá všetky harmonické tóny, začne okamžite rozširovať energetické “úzke hrdlo”, najslabšie vibrujúci orgán. Dá sa na to použiť aj samotný ľudský hlas – vibračne zistiť, ktorý orgán nie je v poriadku, a hlasom ho rozvibrovať na potrebnej tónine. Ešte ďalšia forma je zvuková meditácia, v ktorej sa spája špecifický zvuk čakier so špecifickou vizualizáciou. Výsledkom je, že orgány napájané z danej čakry dostanú prílev vyvažovacej energie, aby mali šancu zladiť sa znova do harmonickej frekvencie.

Jedna takáto meditácia sa bude konať 31.1.2014 u nás, v Bratislave, v Centre na Čajkovského 4. Ak máte čas a potrebu, zarezervujte si svoje miesto!

6 thoughts on “Symfónia Ja: Rezonančná frekvencia nášho tela

  1. dokonca, pomocou vibrácii ,môžu dorásť jednotlivé poškodené časti tela ako jašteričke pri odpadnutí chvosta 😀 ..a ešte niečo, harmónia vibrácii vzniká pri bezpodmienečnej láske 😀 😛

    Páči sa mi

Povedz svoj názor