Ako správne vizualizovať

Na internete som našla článok o tom, ako treba správne vizualizovať:

Vizualizace je schopnost, kterou se lze naučit, ale chce to trénink a pevné odhodlání vizualizaci úspěšně zvládnout. Bez vizualizace v andělské magii toho příliš nesvedeme, protože i kdybychom uměli zpívat procítěně přenádherné mantry, tak prostě musíme vidět před sebou v dokonalé plastické podobě symboly, které jsou spouštěčem kouzel. Ano, síla slova je důležitá, ale vizualizace taky, protože bez ní je jakékoliv kouzlo, které nevidíme neúčinné, protože když to my sami dokonale plasticky nevidíme, tak nemáme pevnou vůli stvořit to kouzlo a tak se nám samozřejmě nepovedlo. Naštěstí ale existuje spolehlivá technika, která nás vizualizovat naučí.

Mezi zasvěcenými se vizualizace nazývá optická imaginace a využívá vědomě řízené zření pomocí šesté čelní čakry a toto zření ovlivňujeme my sami vůlí. Když vizualizujeme, tak musíme mít pevnou vůli a to přímo nezdolnou, bude v nás samých vznikat velmi silný vnitřní oheň, tak se na to připravte.

Rozebereme si podrobně slibovanou techniku vizualizace:

1. Naše tělo musíme brát jako chrám pro boha. Ten, kdo je nespokojen sám se sebou, kdo se nenávidí, tak nenávidí i univerzální zákony a boha. Nejprve se musíme smířit sami se sebou, protože jakýkoliv problém není v našem okolí, v lidech okolo, ale v nás samých! Ten, kdo se nedokáže vyrovnat sám se sebou, tak nedokáže nikdy nic! Zapamatujte si to.

2. Posaďte se nebo lehněte si do polohy, kdy budete mít rovná záda. Musíte dodržet vertikalitu čaker. Existuje mnoho indických ásan, které zde nebudu popisovat, ale něco vám řeknu. V mnoha knihách se píše o různých krkolomných ásanách, které mají podporovat soustředění a uvolnění, jenže po jejich aplikování nadchází kruté bolesti a svalové křeče, při kterých se relaxovat jednoduše nadá. Proto na ně zapomeňte, ale zpočátku byste měli určitou nehybnost nacvičit, kvůli celkovému klidu. Ale v praxi se setkáte málokdy s tím, abyste sesílali kouzla v sedě nebo v leže v naprosté nehybnosti v klidu. Postupně se budete muset naučit sesílat kouzla za pohybu, někdy i v běhu, protože jednoduše není čas a mnohdy by bylo příliš pozdě několik minut navozovat meditační stav v klidové poloze, ale budete se muset naučit přepnout například za chůze a šíleného hluku své vědomí do hlubokého stavu meditace doslova za pár sekund.

3. Dokonale se uvolněte a zavřete oči, toto uvolnění bude mít celkem 3 fáze.

1. Fáze: Zaměřte se na své aktuální emoční rozpoložení. Postupně se oprostěte od jakýchkoliv emocí. Tím ulevíte nervovým záchvěvům mysli i těla. Nesmíte myslet na negativní emoce, ani na pozitivní. Musíte vytvořit uvolněné prázdno mezi myslí a tělem. Jestliže právě zažíváte nějakou krizi, tak je to velmi těžké, ale musíte vyprázdnit veškeré své emoce, bez tohoto uvolnění není možno pokračovat dále.

2. Fáze: Zpomalujte tok svých myšlenek, ten kdo má roztěkanou rychlou mysl, tak toho moc v andělské magii nedokáže! Snažte se neuvažovat, myšlenky k vám budou proudit i bez uvažování, ale né tak rychle a uvidíte, že se začínají postupně zpomalovat. Nad žádnou myšlenkou se nepozastavujte. Myšlenky se zpomalují a zpomalují, až nadejde bod, kdy máte prázdnou mysl. Udržte prázdnou mysl libovolně dlouhou dobu, nekažte si to tím, že nad něčím začnete uvažovat a každou myšlenku, která by chtěla proudit k vám zadržte a nepusťte jí do toho prázdna ve vaší mysli!

3. Fáze: A teď zapomeňte i na to, že máte nějaké tělo, právě teď se tři body spojily a vy jste se stal(a) nic. Bůh ve své původní podobě je prázdnota, je nic. Bez vás by byl bůh stále nic, ale vy jste mu poskytli své tělo jako chrám. Dosáhli jste bodu prázdnoty. Jste nic. Dokonalé nic. Jednou si možná uvědomíte tu jedinou pravdu, že nic je ve skutečnosti všechno.

4. V bodu nic a prázdnoty prociťte neskutečnou radost a lásku ke všemu. K mikrokosmu i makrokosmu. Ta láska musí být tak silná, že ucítíte teplíčko a nádherný pocit slasti ve své čtvrté srdeční čakře. Usmějte se a buďte vysmátí.

feketefold.jpg

5. Teď otevřete oči a zaměřte se na nějaké místo se svým zrakem. V navozeném stavu z minulých 4 bodů. A teď musíte vynaložit veškerou svou vůli, při které bude vznikat vnitřní oheň a zkuste si imaginovat asi 30 cm před očima černý bod (vpravo). Když vám to nepůjde, tak seďte nebo ležte a nevzdávejte se, hlavně to nevzdejte! Když to nevzdáte, tak se vám podaří uvidět ten černý bod! Na to se spolehněte. Možná vás bude trpělivost zkoušet delší dobu, ale vy to nesmíte vzdát! Nebo se nedočkáte kýžené odměny. Černý bod udržte 30 cm před vašima očima v dokonale plastické podobě postupně krátce a časové rozpětí zvyšujte, až dokážete vizualizovat černý bod před očima libovolně dlouhou dobu. Svou vůlí ho potom nechte rozplynout se.

Tak a naučili jste se vizualizovat základní věc a tou je černý bod. Po osvojení této techniky můžete přistoupit i k jiným geometrickým tvarům a začít vizualizovat i v barvě. Postupně zvyšujte geometrickou složitost a barevnost. Nakonec poznáte po delším tréninku, že dokážete vizualizovat cokoliv chcete a to je vaším prvořadým cílem!

19 thoughts on “Ako správne vizualizovať

  1. Ak niecomu venujes svojou pozornostou energiu je vacsia pravdepodobnost ze sa to objavi v tvojej “realite”. (pravdepodobnost narasta tvojou vierou, teoreticky by malo byt mozne takto stvorit hmotne predmety, bacha na negativne myslienky a predstavy nakolko naozaj kazda myslienka ovplyvnuje “realitu”) …predstavovanim,vizualizaciou a kontrolou myslienok mozes byt teda tvorcom tvojej “reality” nameisto toho aby si ju iba prezival 🙂 neviem sice co sa vytvori vizualizaciou ciernej skvrny, ale skus si vsade okolo seba aj v sebe predstavit strieborne – alebo akejkolvek farby – svetlo a podrzat tuto predstavu chvilku.. mozno aj par minut, ako sa potom budes citit.

    Páči sa mi

  2. awoj… no ja sa par mesiacov ucim vizualizovat, ale so zatvorenymi ocami… zo zaciatku som mala hrozne problemy s udrzanim obrazu, vsetko sa krutilo a nechcelo ostat stale, bol to boj udrzat to aspon chvilu nehybne… teraz uz viem obraz udrzat v stalosti 🙂 ale to mi zabralo niekolko tyzdnov kazdonnej vizualizacie…

    Páči sa mi

  3. Ahojte, mne sa podarilo vizualizovat iba raz, pri cakrovej meditacii, ale od vtedy sa mi nikdy nepodarilo padnut do tak hlbokeho stavu. Ja dokonca pri meditaciach nevidim nic – ani rozutekane obrazy…proste nic…iba prazdno. Idem vyskusat si predstavovat “cierny bod” s otvorenymi ocami a snad to na nieco bude :). Viem, ze niektori ludia okolo seba normalne vidia veci, ktore chcu a nikdy sa vizualizovat nepotrebovali ucit…mna to dost fascinuje, kedze je to pre mna momentalne nepredstavitelne. Ak by ste mali este niekto nejake typy, ako ste sa naucili vizualizovat, tak mi, prosim, dajte vediet.

    Páči sa mi

  4. No ja neviem, ja “si” túto schopnosť precvičujem už povedzme odmalička…ešte, samozrejme, predtým, ako som vedela, že sa “to” volá vizualizácia. Viem si predstaviť takmer čokoľvek, ale neviem, či správne…
    Ako by mal vyzerať ten výsledný “EFEKT”?? HM?

    Páči sa mi

  5. Xixxsxa
    Je zbytočné hovoriť o výslednom efekte, ak ste niekde v strede alebo na začiatku, vizualizácia je o nekonečnej fantázii a o jej praktikovaní a použití na všetko na čo je potrebná, ako je čarovanie, liečenie, upratovanie svojho vnútra a podobne. Každý má inú vizualizáciu a ja by som si ani na seba netrúfol povedať, že som na konci, tu neexistuje hranica ako medzi štátmi, ani koniec ani začiatok, je to o tom chápaní, že nemusí mať všetko začiatok ani koniec ako sa nám zdá a ako sme naprogramovaní.

    Páči sa mi

  6. Ja som do dnešného dňa bola v tom , že vizualizovať sa má so zatvorenými očami…vo svojej mysli…a tu sa píše , že s otvorenými 😕 alebo je to jedno ? 😀

    Páči sa mi

  7. Pred spaním sa vždy snažím vizualizovať lenže ja hlupaňa som začala s lúkou a uvedomila som si že si to v hlave len predstavujem, snažím sa to vidieť. Je to správne? Pretože to nevidím jasne i keď sa snažím. Niekedy sa mi samo od seba začne na “predstavovanej záhrade” rozpadať a podobne. Je to vlastne vizualizácia alebo niečo iného? 😀

    Páči sa mi

    • Ja ponimam vizualizaciu presne tak ako to robis ty – jednoducho predstavovat si veci. Myslim ze si na spravnej ceste. Tvoju predstavovanu luku si ochran tym ze si pomyslis ze sa tam ziadne negativne energie nedostanu, sprav si okolo ohradu, bublinu, hocico. Mozes si tam pozvat anjela, tvojho sprievodcu atd. 😉 drzim palce

      Páči sa mi

      • jej odpoveď sa asi omeškala 😀 lebo aj ja som si všimol že tam nebola tá odpoveď… 😀 možno má niečo s dátumom alebo s hodinami 😕

        Páči sa mi

      • Bohuzial to suvisi s wordpressom. Akonahle som prihlasena, musi chudatko Helar kazdu moju odpoved schvalovat. A nie vzdy na to myslim aby som sa najprv odhlasila…

        Páči sa mi

    • je to vizualizácia … 😀 len to chce viac tréningu … ja som mal podobné problémy ale teraz som schopný vizualizovať do najmenších detailov, dalo by sa povedať že si už uvedomujem tvorenie
      veľa šťastia

      Páči sa mi

Povedz svoj názor