Levanduľový ametyst / quartz ("Kapský")

quartz-levandulovy.jpgAJ: Cape amethyst, lavender quartz, NJ: Lavendelquartz

Veľmi svetlofialová odroda ametystu. Chemický vzorec: SiO2 s prímesou Mn/Ti. Nálezisko: Oregon.

Mystické vlastnosti: Podobne ako ruženín navodzuje mier a vnútorný pokoj, emocionálnu podporu a priaznivé reakcie okolia na toho, kto ho nosí. Dáva nám oporu a zvyšuje náš pocit sebahodnoty.

Zlepšuje naše komunikačné schopnosti, ale nie nutne logiku vyjadrovania.

Vyrovnáva a vyvažuje všetky čakry. Stimuluje Tretie oko: podporuje jasnozrivosť a veštecké schopnosti. Jeho element je Vzduch a vibruje s číslom 5. Jeho znameniami sú Býk a Váhy.

Liečiace vlastnosti: Pomáha pri nemociach súvisiacich s frekvenciami v mozgu. Zlaďuje a vyvažuje všetky naše telá – fyzické, emocionálne, mentálne a spirituálne. Pri zladení sa odstraňujú blokády, energia tečie voľnejšie a stávame sa prístupnejšími pre jemné vibrácie. Staré problémy sa dostávajú na povrch a riešia sa. Preto sa často stratia symptómy, ktoré sme dovtedy mali a boli zdravotne neopodstatnené.

Lieči bolesti kĺbov a artritídu: reťaz z levanduľového ametystu sa ovinie okolo boľavého kĺbu.

Levanduľový náhrdelník/reťaz sa nosieva pri problémoch s chrbticou alebo stavcami, ktoré majú za následok bolesti hlavy, šije alebo chrbta. Nosieva sa pri bolestiach v pánvovej časti tela (kríže).

Rovnako lieči stavy, keď má človek veľa protichodných a mätúcich symptómov.

Zlepšuje našu vnímavosť pre iné druhy terapie. Nosieva sa pred operáciami alebo po silných chemických zásahoch do organizmu na detoxifikáciu.

Zosilňuje pôsobenie iných liečivých kameňov. Ako quartz sa najlepšie znáša s horským krištáľom.

Povedz svoj názor