Channeling: vytvárame si svetelnú bublinu

Toto je druhé z cvičení, ktoré nás majú pripraviť na channeling. Jeho cieľom je ochrana – učí nás udržiavať si osobnú energiu čistú a jasnú a dostáva nás do súladu s vibráciou univerzálnej energie.

Postup:

  • Začíname relaxáciou tela (posediačky s vyrovnaným chrbtom alebo poležiačky). Uvoľníme všetky svoje svaly a skontrolujeme, že nezostali žiadne napäté oblasti. Zo skúsenosti viem, že aj ľudia, ktorí dokážu svoje svalstvo relaxovať “na povel”, väčšinou zabúdajú na svalstvo tváre, predovšetkým čeľusť a oblasť okolo očí. Dodatočne skontrolujeme aj svalstvo šije, pliec a oblasť žalúdka a solárny plexus.
  • Sústredíme svoju pozornosť na dýchanie. Sledujeme, ako dych vchádza do tela a  ako z neho uniká. Evidujeme, do koľko vieme nenásilne narátať pri nádychu a do koľko pri výdychu. Nič nerobíme nasilu; jednoducho sa niekoľko minút venujeme len svojmu dýchaniu.
  • Pomaly začíname predlžovať nádych a výdych o jedno číslo. Niekoľko minút to držíme na novom počte, potom pridáme ďalšie číslo a zasa necháme dych na niekoľko minút zastabilizovať na novom počte.
  • Začíname vizualizovať (t.j. predstavovať si): pri každom nadýchnutí siahame do vyšších sfér svetla a vdychujeme svetlo z nich, ktoré pri každom výdychu vpúšťame do našej aury (aura je energetický obal okolo nášho tela). Napĺňame našu auru svetlom z vyšších sfér.
  • Predstavujeme si, ako sa svetlo vdychuje do nášho tela a putuje s dychom až hlboko nadol do brucha a do každej bunky nášho tela. Predstavujeme si, ako sa celé naše telo napĺňa týmto vyšším svetlom, až ho začne vyžarovať.
  • Predstavíme si, ako naša aura začína jasne svietiť a rozťahuje sa zakaždým, keď do nej vdýchneme ďalšie svetlo, až kým nevytvorí okolo nás jasnú svetelnú bublinu, ktorá nás chráni pred všetkými vplyvmi prostredia. Siahneme nahor za naše vyššie ja až k duši a požiadame ju, aby naplnila túto bublinu zmyslom našej existencie, naším vyšším cieľom.
  • Predstavíme si, ako sa bublina okolo nás začína pomaly a lenivo zdvíhať a stúpať k nebu a my v nej sedíme, bezpeční a pod ochranou. Takto sa vznášame niekoľko minút. Môžeme pozerať cez bublinu na oblaky oklo nás, možno nadol na krajinu pod nami, možno nahor na nebo nad nami. Jednoducho si toto vznášanie vychutnáme a cítime sa bezpečne a plní svetla.
  • Po pár minútach, keď máme pocit, že už stačilo, sa pomaly so svojou bublinou spustíme na zem do miestnosti, v ktorej sedíme. Sme oddýchnutí a plní energie. Chvíľku si nechajme na návrat do reality a ak sa cítime trochu dezorientovaní, buď si dáme šálku čaju (alebo džúsu alebo iného energetického nápoja) a môžeme sa chvíľku poprechádzať alebo podupkávame na mieste.

20 thoughts on “Channeling: vytvárame si svetelnú bublinu

  1. Chcem urcite kontaktovat moje vyssie Ja tu inteligenciu a chcem urcite v blizkej buducnosti robit channeling,ale mam otazku na ktoru si neviem dat odpoved a dufam,ze my poradite. Tu prvu meditaciu o sustredovani sa na kvalitu ducha viem,ze ju mam praktikovat asi tak polhodinky,ale neviem ako dho….bolo tam len zdoraznene,ze kazdy den po 30minut. No a chcem vediet ako dlho mam praktizovat tu prvu meditaciu,ak chcem prejst uz na tu druhu (vytvaranie okolo seba bubliny(aury))uz ked mi poradite,tak so vsetkymi casami okolo vsetkych styroch meditacii. Myslim,ze je to dost dolezita otazka….a dufam,ze mi aj niekto poradi a pomoze. dakujem vopred!!! (uz som si z vasej stranky aj poznamky do zositka urobil) :DDD ak nieco kontaktujte ma na mail TLondon@zoznam.sk

    Páči sa mi

  2. Tomasek,

    pri všetkých cvičeniach nie je ani tak dôležité, ako dlho ich robíme, ale skôr to, že ich robíme pravidelne. To je absolútne dôležité. Človek si musí vytvoriť opakovaním návyk, aby potom dokázal vo veľmi krátkom čase prispôsobiť svoju auru tej energii, s ktorou príde do kontaktu.

    Prvé cvičenie s “kvalitou ducha” neslúži ani tak na prispôsobenie aury niečomu silnejšiemu, ako skôr na to, aby sme svoj mentálny “balast” odhalili a zahodili. Nikto, kto sa necíti celkom OK (nie fyzicky, ale emocionálne), si channelingom nepomôže – skôr si ním poškodí. A preto prvé cvičenie je o sebaakceptovaní a sebaláske, kým expandovanie aury je už konkrétna príprava na channeling. Ak ju budete robiť čo len 15 minút, ale denne, budete výborne pripravený.

    Tých cvičení ešte zopár dodám. Pravidlo hovorí – keď už je jedno cvičenie úplne zautomatizované, prejdeme na druhé. U niekoho to môže trvať mesiac, u iného týždeň – vždy podľa toho, nakoľko bol “predpripravený” svojím doterajším životom a nakoľko silný predpoklad na channeling má. Obvykle však po 10 dňoch má človek už vytvorený dostatočný automatizmus.

    Páči sa mi

  3. po polnoci som sa budievala na to ze som pocula volat moje meno ak som zacala pouzivat vase meditacie tak pominuli aspon na teraz momentalne mavam sny rozne sny ktore sa spajaju s mojou rodinou a blizkou skutocnostou….po ptvej meditacii do ktorej som vlozila vsetku svoju energiu som dostala zavrate po jej skonceni …neviete mi vysvetlit preco???inak vazne genialna stranka

    Páči sa mi

  4. Adriana,

    meditácia robí to, že uvoľňuje bariéry v toku energie. Tým, že ukľudňuje myseľ a presúva pozornosť do “druhého mozgu” – do brucha, vyčistí hlavu a niekedy sa nám podarí nabrať viac kyslíka, ako sme zvyknutí. Oboje – voľné prúdenie energie cez inak zablokované čakry i vyšší príjem kyslíka – zodpovedajú za vyššie aktivovanie Tretieho oka a to zasa zapríčiňuje pocity závrate a neskutočna.

    Veľmi podobné pocity poznáme, keď sa sústredíme na nejakú robotu po dlhšiu dobu, necháme sa ňou celkom absorbovať a potom odrazu vstaneme. Cítime sa “mimo” a chvíľu trvá, než sa dostaneme späť do reality. Je to tým, že po dlhšiu dobu v nás vládlo niečo iné ako mozog, a to si upravilo bioprocesy podľa svojich potrieb – a chvíľu trvá, než sa “nakmitajú” zasa na potreby nášho vedomia.

    Páči sa mi

  5. Uz pomerne dlhu dobu sa mi stava ze sa zobudzam okolo druhej az tretej v noci a nemozem zaspat….obycajne je to okolo tretej a to vtedy ma byt ten spanok najtvrdsi,zevraj.Istu dobu sa mi stavalo ze ma v noci chytali neuveritelny strach spojeny z triaskou…magia ma zaujima uz dlho a zo zaciatku som skusala astralne cestovanie.taktiez sa mi stavalo ze som sa z nichoho nic zobudlia a akokeby ma nieco drzalo pri krku a pri tlacalo ma to na postel,trvalo to asi par sekund nebola som z toho nejako vystrasena ale stalo sa mi to par krat po sebe,kedysi som trocha kruzila okolo satanizmu ale to ale len zo zvedavosti,ziadne ritualy a tak… som prilis zvedava?moze to byt aj tym ze skocim z nichoho nic do niecoho vacsieho ako to na co mam ?taktiez dost citlivo reagujem na filmy a pribehy o exorcisme atd…mam z toho tak trocha depky…nemoze to byt niecim co mam ukryte v podvedomi?

    Páči sa mi

  6. Veronika,

    to “držanie pod krkom” môže byť celkom obyčajná spánková paralýza – už som tu kdesi o tom písala.

    To pravidelné zobúdzanie v istú hodinu môže poukazovať na nejaký potlačený zážitok (najskôr traumu), ktorý je pevne naviazaný na danú hodinu. Skúste metódu osobného totemu a hľadajte na svojich zvieratkách “nepravidelnosti”, ktoré vám napovedia, v ktorej čakre je trauma usídlená. Nechajte zvieratká, nech ju spracujú.

    Páči sa mi

  7. Tak som skusil prvykrat vytvorit tu svetelnu bublinu. Musim povedat ze cas pocas meditacii plynie akosi pomalsie. Myslel som ze preslo len 5min a to skutocne preslo 25min. Podarilo sa mi asi 20min drzat svetelnu bublinu. Necakal som ze to bude take silne. Este par hodin po skonceni meditacie som ju okolo seba citil

    Páči sa mi

  8. Ahoj. Chodím na túto stránku pomerne… teda dosť krátko no prečítala som si tu už nejaké články a stále rozmýšľam či na toto všetko… channeling, astrálna projekcia, telepatia a tak, či ju môže skúšať každý. Dokáže človek ktorí predtým nič také nepraktizoval dosiahnuť také niečo? Môže to dosiahnúť každý trénovaním alebo to musí mať človek “vrodené”?

    Páči sa mi

    • Dosiahne to každý ale musíš ísť postupne.Napr. chceš astrálnu projekciu.Musíš začať relaxáciou, potom prejsť na meditáciu, a potom postupne prehlbovať tranz až vídeš z tela.(Sám to nedodržiavam ale len si tak zbytočne priťahujem problémi takže začni radššej tak ako som písal :-).

      Páči sa mi

      • No ano… tak nejak sa to snažím 😀 Myslím že sa dokážem uvoľniť, ale neviem dôsť k tomu aby som prestala cítiť svoje telo

        Páči sa mi

  9. Teda.. najprv som hľadala niečo o telepatii ale nakoniec sa snažím o astrálnu projekciu. Viem že to veľmi ľahké nieje a chce to čas. Preto som tu pri channelingu. Aj keď po tú bublinu som sa tiež ešte nedostala… 😀 No to mi robí problém…
    A nikdy neviem či ked mam zavreté oči, či sa mám pozerať so zatvorenými očami pred seba (čo je teda trocha náročné ak to robím dlhšie) alebo nesledovať nič – akoby som chcela spať. To tiež neviem x)

    Páči sa mi

  10. ahojte chcel by som sa spýtať kedy je možné spraviť takú bublinu? a ako je to vobec možne? však to je proti zdravému rozumu ale ked si si dala takú námahu s tím vysvetlením tak to je asi možné.. ale nejde len o predstavu svetelnej bubliny? mohla by si mi to vysvetliť Helar?

    Páči sa mi

    • Všetko je to o vizualizácii, teda predstavivosti. Musíš sa uvoľniť počas meditácie, oči zatvorené a potom si začať predstavavať tú svetelnú gulu, alebo ako sa tvoja aura stáva gulatým svetelným obalom. Vizualizovať sa dá hocičo, môžeš si vytvoriť svoje silové miesto kam budeš chodiť a deje sa ti budú odohrávať sami. Základom je naučiť sa meditovať a ukludniť myšlienky.
      Dobrý článok na Channelin má Tinka na stránke :http://duchovno.wordpress.com/channeling/#comment-487

      Tam má napísané ako si vytvoriť zlatú gulu v solar plexus a posielať tak svetlné lúče do celého tela a zásady channelingu.

      Astrálne cestovanie nie je ľahké a niekomu trvá veľa času, kým sa mu to podarí. Niekto si vycestuje raz dva a niekto sa snaží dlho. Zavisí to od veľa vecí. Ja osobne som skúšala už všetky metody, ale okrem ťahu a trasenia tela a vnútornej vibrácie som sa nikam nedostala. Na všetko sa musí isť postupne. Nauč sa meditovať vizualizovať a vytvárať si ochranný obal okolo seba. :-D….pekný deň

      Páči sa mi

    • No kto vie kedy by odpísali, ale keby som vedela niečo o channelingu.. teda keby som tie veci aspon z málička ovládala tak ti poradím 😀 Nuž nemám ti ako poradiť 😀 Mne len akýmsi zázrakom prišiel mail o komentovaní 😀

      Páči sa mi

  11. Ahojte,
    už dlho čítam tento web a strašne ma zaujal channeling a osobný totem. Ale ešte len začínam, tak sa snažím meditovať…je to ťažké som taká ukecaná, že sa mi ani v tedy “huba” nezavrie 😀 Chystám sa ísť si kúpiť kyvadlo tak dúfam, že niesom taká nemožná, že sa mi to nepodarí. A ešte som chcela veľmi poďakovať Helar za tento web…je úžasný a teším sa, že aj ja budem možno po tvrdej práci raz taká nadaná ako vy tu …ďakujem a skláňam sa pred vami.

    Páči sa mi

Povedz svoj názor