Test: Čo vidíte na tomto obrázku?

Na webe som našla pekný malý testík toho, čo o nás prezrádza naše podvedomie, ktorý mi síce o podvedomí ani o mne nič neprezradil, ale bol aspoň zábavný 😉 :

Spôsob, akým niekto vníma svet, prezrádza o danom človeku viac, než by sme si mysleli. Ľudia vnímajú rôzne. Niektorí majú talent širokého a priestorového vnímania, iní si všímajú len to zjavné a ich mozog nie je veľmi kreatívny pri interpretovaní sveta okolo nich.

Aj keď sú oči pre pozeranie dôležité, v skutočnosti obraz “vidí” a dekóduje náš mozog. A preto sa stáva, že rôzni ľudia, ktorí pozerajú na to isté, vnímajú niečo celkom odlišné – ich mozgy majú na základe rozdielnej osobnej histórie (skúseností) rozdielne prepojenia, pomocou ktorých interpretujú.

Spôsob, akým vnímame komplexné predmety, hodne vypovedá o našej osobnosti a podvedomí. Aby ste niečo o sebe zistili, pozrite si narýchlo nasledovný obrázok a spontánne povedzte, č Čo na ňom vidíte:


Tu sú rôzne možnosti (nespomína sa tam, čo znamená, keď mozog takmer súčasne zaregistruje všetky po sebe, takže to už nechám na vašu interpretáciu):

1. Ženská tvár

Ľudia, ktorí na obrázku vnímajú ženskú tvár,sú okolím vnímaní skôr ako pokojní, menej výrazní a príjemní. Snažia sa predovšetkým o stabilitu a rovnováhu, čo znamená, že sú rozumní a zdržanliví a konajú systematicky. V živote týchto ľudí spravidla prevláda harmónia.

So stresom však títo ľudia nevedia veľmi dobre narábať, čo znižuje ich produktivitu. Preto by sa mali snažiť čo najrýchlejšie vyriešiť konflikty, pretože postupom času ich budú čoraz viac zaťažovať. Veľkým problémom pre týchto ľudí je aj zlomyseľnosť a závisť iných, ktorá ich hlboko zraňuje. Preto by sa mali starať títo ľudia viac o svoje potreby a stanovovať si priority.

2. Kone

Ľudia, ktorí na obrázku vnímajú kone, majú silný temperament a veľmi silno prežívajú lásku. Milujú milovať a pracujú na svojich vzťahoch, ale pričasto príliš testujú svojich partnerov a tým si často kazia vzťah.

Často bývajú aj sentimentálni, lojálni voči blízkym, bývajú verní priatelia a nikdy nezabúdajú na svoje princípy (a ani nie sú ochotní z nich poľaviť). Prekážky zdolávajú vytrvalosťou – a to je aj vlastnosť divých koní.

Ak patríte do tejto skupiny, nabojte sa bojovať o svoju lásku a naučte sa akceptovať, že vaše vzťahy budú vždy zmes extrémnych emócií a vášne. Dajte pozor na to, aby ste svojich milovaných nezatiahli do nekonečných konfliktov.

3. Iné prvky (vtáky, kopce, kaktusy)

Keď v prvých sekundách upútali vašu pozornosť prvky v pozadí, znamená to, že máte problém s rozhodnosťou a vnímaním možností v živote. Často sa bojíte nových vecí a situácií a snažíte sa vyhýbať rizikám.

Mali by ste si dať šancu cítiť šťastie a zažiť zaujímavé skúsenosti, ktoré vás obohatia a rozvíjajú. Mali by ste byť menej prísni voči sebe, menej sebakritickí, pretože tým len zbytočne orezávate svoje krídla. Aby ste si vybudovali väčšiu chuť na neznáme, prestaňte zisťovať, či môže byť budúcnosť lepšia alebo horšia ako súčasnosť. Bude proste iná. Najťažšie je urobiť vždy prvý krok, než zistíte, aké všelijaké nové možnosti sa vám otvárajú…

5 thoughts on “Test: Čo vidíte na tomto obrázku?

  1. Máš pravdu a škoda, že tam niečo k tomu nie je, ale keď Ego nechám visieť v pokoji na virtuálnej šnúrke… tak zase tie obrázky boli veľmi názorné a rýchlo identifikovateľné skoro pre každý mozog… Aj synergia vizuálnej mysle sa dá zlepšovať a súčasne zapájať ľavú a pravú hemisféru…isteže tam v obrázku je ľudský a zvierací potenciál a ich energia a iná súčasť prírody, a jej energia takže dá sa z toho čosi odvodiť, postavené na racionálnej analýze

    Páči sa mi

    • Chcel si povedať niečo určité tým “keď Ego nechám visieť v pokoji na virtuálnej šnúrke” a “synergia vizuálnej mysle”? Lebo vieš, synergia sa definuje ako spolupôsobenie/súčinnosť viacerých vecí, ktorá je viac ako len ich súčet. Synergia jednej veci so sebou samou je teda dosť absurdný obraz.

      Páči sa mi

  2. Vlastne ani neviem, čo som chcel povedať, len tak si píšem a vidíš, aj tá synergia…hm…ak je teda myseľ len jeden orgán, ale ktorý z tých našich 6 – 7 zmyslov by to mal byť prevažujúci v tej mysli?, tak potom som asi vykreslil absurdný obraz…možno som chcel byť dôležitý, možno si to tak prečítala, vieš tak cudzo to znie a dobre – synergia a možno som len ostal nepochopený, asi to nechám na interpretáciu ostatných.
    Je ťažko sa niekedy slovom vyjadrovať.

    Páči sa mi

Povedz svoj názor