El Morya pre nás

Posledná časť z newsletteru Suzan Carollovej (prvé dve časti som spracovávala tu a tu) obsahovala správu od El Moryu. Zasa zostručnené:

Doteraz vzostupení majstri s nami hovorili ako jednotlivci, pretože to pre nás bolo porozumiteľnejšie, ale teraz začínajú hovoriť ako skupina, pretože mnoho ľudí už integrovalo multidimenzné myslenie a tak sú schopní nasledovať. Hoci si to fyzicky neuvedeomujeme, pretože multidimenzný operačný systém v nás ešte plne nenabehol, začíname sa posúvať zo stavu “jediného vysvetlenia” k stavu “množina možností”.

Práve preto, že náš multidimenzný operačný systém ešte plne nenabehol, máme problém fungovať v treťodimenznej realite z pozície bezvýhradnej lásky a jednoty. Keď čelíme ilúzii separácie a obmedzenia, máme problém držať sa frekvencie jednoty a bezvýhradnej lásky. Dostávame sa do vnútorných konfliktov a preťažení, ale ako sa posúvame k multidimenznému vnímaniu, zisťujeme, že dokážeme existovať v dvoch rôznych realitách súčasne.

🙂 V troch. Štyroch. Dreaming Unlimited. 🙂

Dovtedy sa nám však môže stávať, že sa vypneme z treťodimenzmých povinností a zanedbáme ich, pretože sa cítime oveľa lepšie, keď sa sústreďujeme na vyššie frekvencie lásky a Svetla.

Aj keď nám sa zdá, že žijeme len na Zemi, vzostúpení chcú, aby sme vedeli, že žijeme aj s nimi vo vyšších dimenziách. Bilokovali sme, čo je bežný postup multidimenzného života a značí, že žijeme na dvoch miestach súčasne. Predtým sme si niečo také nevedeli predstaviť a teraz zas musíme zápasiť, aby sme sa udržali ešte stále aj v hmote, ktorú vnímame zatiaľ ako našu jedinú realitu. To v nás môže vyvolávať ľahkú (alebo aj ťažkú 😛 ) dezorientáciu, hoci ani netušíme, prečo.

Mnohí sa však už napájame na multidimenzné/skupinové vedomie (ide v podstate o to isté). V tretej dimenzii “skupina” označuje skupinu fyzických bytostí. V multidimenznom vnímaní “skupina” zoskupuje bytosti z rôznych dimenzií reality, ale náš treťodimenzný mozog ich okolo nás nie je schopný vnímať.

Ja to dokonca viem tak, že každý z nás predstavuje vlákno vedomia, ktoré sa tiahne všetkými dimenziami/vrstvami reality od Otca až kamsi po hmotu. Naše vedomie je niekde na tomto vlákne buď zafixované (a vníma len danú realitu) alebo obmedzene pohyblivé (a putuje medzi rôznymi realitami). Čím viac na sebe popracujeme, tým viac realít sme schopní vnímať. Neviem, možno by niektorí jedinci boli schopní vnímať aj realitu Otca… 🙂

Nevnímame iné dimenzie, ako prechádzajú tou našou, pretože naše vnímanie je nastavené na vibráciu tretej dimenzie, pretože sídlime v našom “hmotnom kontajneri” 😛 , v našom tele. A tak sme nastavení na veci oddelené, sekvenčné, procesné. Najprv si musíme obuť ponožky a až potom topánky, kým v piatej dimenzii si povieme, že máme topánky a ponožky – a už ich máme. Keby sme takto postupovali v tretej dimenzii, vyrobili by sme napríklad nehodu, keď by sme spojili strom s autom… kým v piatej by sme asi dostali “autostrom” 🙂 . Morya to popisuje ako spojenie vedomí stromu a auta – strom na chvíľku cíti, aké je “byť autom”, a auto zas cíti, čo je to “žiť”.

Zasa za mňa: niečo podobné už zažívam aj v tejto dimenzii – s Cicou, mojou mačkou. Už som spomínala, že naše vedomia sa nejakým spôsobom spojili a komunikujeme. Keď bola na operácii, v istom okamihu som musela ísť spať, keď bola ona pod nožom – a jej vedomie sa presťahovalo do mňa, aby nemala bolesti. No a keď sa preberala z narkózy, odrazu som cítila ohromné nutkanie začať naťahovať ruky a nohy, zívať a… mňaukať. Kolega si myslel, že mi šibe. 😕

Takže toto spojenie dokážeme zažiť aj v tretej dimenzii a ak sa vám to niekedy deje, nebojte sa, že nie ste v poriadku. Ste; len začínate putovať pri plnom vedomí. 🙂

“Ako máte čoraz živšie multidimenzné zážitky, je na vás sústavne rozlišovať medzi treťou/štvrtou dimenziou a piatou a tými ostatnými. Je to na vás, pretože žijete v dvoch veľmi odlišných realitách s celkom odlišnými mentálnymi modelmi a frekvenciami zhmotnenia. Učíte sa vnímať viac než len jednu realitu v tom istom okamihu. Väčšina z vás bude zo zvyku viazať svoje vnímanie na tretiu dimenziu. Ak to však urobíte, budete sa cítiť prázdni a vyčerpaní a osamelí. Tieto pocity vám majú pripomínať, že ste multidimenzné bytosti a že nepotrebujete svoje vnímanie obmedzovať na nižšie frekvencie reality.

Napríklad: pozeráte stále nadol na prvodimenzné kamene alebo na druhodimenzné rastliny? Pozeráte stále na zem a nikdy nie k nebu? Nie, nepozeráte! A tiež: cítite niektorých ľudí inak ako iných? Niektorí ľudia vás vyšťavujú, kým iní vás energetizujú. Tá prvá skupina ešte stále spí, ale už túži po istom pocite, ktorý podvedome rozpoznávajú vo vás. A pretože si ešte stále neuvedomujú svoju silu, neuvedomujú si ani, že nahryzávajú vaše energetické pole. Nesnažia sa vám poškodiť; proste si to neuvedomujú.

Na druhej strane, tá druhá skupina sa už prebudila a dobíjajú vás svojou vlastnou úžasnou energiou. Keď sa stretávate, obe strany dostávajú energiu navyše, pretože jeden druhého ťaháte smerom k Jednote. Týchto ľudí vyhľadávate, keď potrebujete relaxovať a regenerovať. Tí z vás, ktorí sa už zobudili do svojho multidimenzného vedomia, sa učia rozlišovať medzi týmito dvoma skupinami ľudí. A budú sa rozhodovať tráviť menej času s ľuďmi, čo im odčerpávajú energiu, a viac času s tými, čo si ich vážia pre to, že sú sami sebou.”

K tomu prvému odseku od Moryu som si spomenula na svoj takmer rok starý channeling (z 23.4.2011). Vtedy mi Gabriel povedal:

Spomínaš na obrázok veveričky s každou nohou na inej latke plota? V tom je hlavný problém. Kráčaš medzi dvoma svetmi. V jednom ťa drží telo, v druhom ťa drží duša. A nemôžeš sa rozhodnúť pre jeden z nich, pretože telo ťa vždy bude držať v tom jednom a duša v tom druhom. Prepínaš sa medzi nimi, ale už ťa to nebaví, To je tá tvoja únava. Nemôžeš z toho von. A ešte chvíľu nebudeš môcť. Svojej duše sa už nevzdáš a svoje telo ešte odložiť nemôžeš.

A ďalej s Moryom: Ako tvorcovia nášho života nemáme povinnosť stýkať sa s tými, čo nás sťahujú nadol, alebo chodiť do situácií, ktoré nám berú energiu a nedávajú nám lásku/Svetlo. Ak sa však dostaneme do stavu, že by sme aj odkráčali a nejako to nedokážeme, musíme ísť do vlastného vnútra a tam hľadať dôvod. Ak neošetríme príčinu, riskujeme, že nás takýto kontakt stiahne späť do nášho poraneného ega a zabudneme, kto vlastne sme.

Ak sa dokážeme vedome naladiť na naše vyššiefrekvenčné ja, ľahšie odhalíme príčiny, prečo zostávame vo vyčerpávajúcich vzťahoch a situáciách. Budeme si vedieť dodať dostatok lásky a porozumenia na to, aby sme príčiny ošetrili a vynulovali.

“Nezabudnite si pripomínať, kto ste a prečo máte momentálne hmotnú podobu. Ste momentálne v procese vzostupu nad polaritu konfliktov a konfrontácií a prechádzate do frekvencie, v ktorej sa okamžite zhmotňuje každá myšlienka a emócia. Preto vaša najväčšia výzva nie sú tí okolo vás, ale vaše vlastné vnútro.”

Každá zmena má dve časti: urobiť ju a udržať ju. Takže ak chceme sústavne žiť v piatej dimenzii, musíme ju začať vnímať. A aby sme ju začali vnímať, musíme očakávať, že ju sme schopní vnímať. A aby sme začali očakávať, potrebujeme byť tak hlboko presvedčení o tom, že sme multidimenzné bytosti, že dokážeme konfrontovať a zneutralizovať naše treťodimenzné strachy, pripútania a zvyklosti.

Tento výpočet mi zasa vrhol dodatočné svetlo na môj vlastný proces posledných rokov a poviem vám – je to tak… U mňa sa to hlboké presvedčenie volalo “dôvera v anjelov”. Len čo som začala dôverovať, začalo sa meniť moje vnímanie a začínala som sa zbavovať negativity. Len čo negativita išla preč, začala som vidieť “iný” svet… a začala som ho spolu s Gabrielom formovať do podoby, ktorá sa nám páčila, než som sa doňho “nasťahovala”. 🙂 Proste: El Morya vie, čo vraví. A našťastie aj ja už viem, čo vraví. 🙂

Máme jednu výhodu: keďže čas neexistuje, máme na celý ten posun všetok čas tohto sveta 😛 a môžeme si žiť v dvoch svetoch súčasne tak dlho, ako to budeme potrebovať.

39 thoughts on “El Morya pre nás

  1. Tak to som šťastná, ale nie prekvapená, že som vlastne vo svojich včerajších komentároch k článku Rozprávanie o plávajúcom priemere tresla klinec po hlavičke (a to som si myslela, že budem musieť niekoho vziať kýblikom po hlave 🙂 ) Písala som to, čo mi ktosi premietal do hlavy a čo som dokázala v danom okamihu dekódovať. Teším sa, že nejde o žiadnu schizofréniu, ale fakt akéhosi multi-, či vševedomia. A ja, že prečo sa ráno prebudím uťahaná ako mača 😆 keď makám v inom vedomí 😛 … a čím ďalej, tým viac.

    Páči sa mi

    • vidis, a ja mam presne ten isty pocit, ze presne ako som povedala, ide o schizofreniu (nemusi to byt vzdy na urovni naozajstnej psychozy). A preto ta unava. Ale sak ok, asi to inak nejde, prechod asi je prechodom plynulym. A myslim, ze definitivne opustenie urovne hmoty vsetkych nas sa udeje, ked hmota bude vyriesena. Respektive tak by to bolo ovela jednoduchsie a schizofrenia by netrvala tak dlho, lebo uz by naozaj hmota neprichadzala do uvahy ako moznost pre nas. Myslim ze akonahle hmota bude existovat ako moznost na pole posobnosti, niekto si tuto moznost vyberie. A to podla mna stale nie je prechod. Prechod je vtedy, ked VSETCI, cela gula. A kedze nie som katastrofista, verim myslienke, ze to nebude znicenim hmoty, ale jej totalnym naplnenim. Well done, nech sa paci, prejdite dalej.

      Páči sa mi

      • Máš recht, je to o vnímaní. A keď sme pri ňom, ja vnímam schizofréniu ako akt “násilného” odlúčenia vedomia od hmoty. Na druhej strane to, o čom hovorí El Morya vnímam ako opačný proces – vedomie sa delí a časť z neho zotrváva v hmote. Ak hovorím “časť” nemyslím tým, že ČASTI sú delením o niečo ukrátené. Tak ako každá špirála DNA obsahuje presne rovnakú informáciu ako jej suseda a všetky ostatné, tak aj každá časť rozdeleného vedomia je úplná a dokonalá.

        Páči sa mi

      • No a vlastne ak by bola situacia ze hmota bude totalne naplnena, neznamena to ze prestane existovat, alebo ze ju musis opustit, len jej uz nebudes moct venovat energiu a energiu posunies niekam inam.

        Páči sa mi

  2. Predstavte si, ze by v hmote nastala taka situacia, ze by mali vsetci vsetko.Proste neexistuje moznost, aby nieco chybalo. Nemyslite ze by sme z toho boli trolinku vykolajeni? Podla mna by to bola posledna kvapka aj pre toho navacsieho hmotaka na to, aby dal hmote papa 🙂 a jasne, ze aj to by chvilu trvalo, a tiez by sme sa najskor museli vyrovnat s haluzami typu “a co teraz”?

    Páči sa mi

    • Matrioshka, taká situácia už je. Stále bola, ide o to, aby si to vedomie v hmote “uvedomilo” (stalo sa samo sebou – a slovo sa stalo telom a prebývalo medzi nami 😛 ). Nie iba niekedy, len trocha a len niektorí. Preto nejaká apokalypsa nemá vôbec žiadne opodstatnenie. To by len bolo pre niekoho (ciao, papá 😀 ) potvrdenie, že zlyhal 😆 Ale ja som presvedčená, že nejde o zlyhanie…

      Páči sa mi

      • pockaj….teraz sa asi nechapeme, ja vravim o situacii, kedy nielen ze nebude existovat moznost aby ludia hladovali, nebude existovat moznost ze niekto ochorie, nebude existovat moznost ze niekto nema 80 televizorov alebo 34 kozmickych rakiet, ked chce….proste jediny problem bude v tom ze nebude existovat potreba, ktora by nebola okamzite saturovana…. 😀 ja viem ze to je dns utopia, ale len si to skus predstavit…myslis ze by sme boli tym padom vybaveni a spokojni a uz len boli? Nie podla mna by sme zufalo hladali dalsi level….. 😀

        Páči sa mi

      • Taka situacia asi je, ale niekde mimo hmoty. V hmote sa nam naopak furt nieco pokazi a furt je co riesit…..A ja vravim ze v hmote by sa uz nikdy nic npokazilo…. 😀

        Páči sa mi

      • Presne to som sa snažila naznačiť. “Aby všetci mali všetko” – treba pristupovať nie z hľadiska hmotného, lebo tu by sme museli brať do úvahy individuálne hranice “chtíča”. Preto rozprávame o transformácii vedomia.

        Páči sa mi

      • a ja zas hovorim ze v skutocnosti my CHCEME aby sa furt nieco pokazilo, lebo to POTREBUJEME RIESIT. Tak nemame dovod sa tej hmoty vzdat, lebo vieme, ze v hmote sa riesit da…. 🙂

        Páči sa mi

      • Vytvorili sme si takú hru a stotožnili sme sa s pravidlami. Keď som bola malá, babinka mi stále vtĺkala do hlavy, že sa musím modliť, aby som sa dostala do neba. Podľa toho, ako mi ona to nebo opísala, som si v mysli vytvorila model, kde je hrozná nuda 😀 … možno preto si svoj život komplikujem akoby mi za to niekto platil 😛

        Páči sa mi

      • Dobra toto diskusia 🙂 asi by sme posunuli svoju pozornosť inam ako na hmotu, asi by sme začali skúmať a experimentovať. Waw pripomenulo mi to “staré časy”. 😛 Krásna predstava 8miliard ľudí spolupracuje a snaží sa o jedno a to isté inými, možno inými cestami ale hlavne vedome. Hm…
        Lenže je to relatívne, lebo patrí ti mesiac ? 🙂 A vlastne čo mám skutočne patrí ? Ešte aj jedlo čo jem, mnou raz prejde. 😛

        Páči sa mi

    • Nooo, Len ja…
      to mi vnuklo jednu myšlienku a tým rozvediem ešte diskusiu k Matrioshkinmu komentáru. Čo by sa muselo stať, aby človek prestal lipnúť na hmote a rôznych jej aspektoch? Ak vezmem do úvahy ocitnúť sa v STREDE, v rovnováhe a uvedomujem si, že na jednej strane dochádza k transformácii vedomia, na strane druhej by malo dôjsť aj k transformácii hmoty, však? A najlepšie tak, aby neobsahovala to, na čom by človek mohol lipnúť… joooj, už dosť, lebo sa mi mozog zavarí 😛

      Páči sa mi

      • Veď ja rada zaváram 😛 len keby ma účty a exekútori nenaháňali 😆 … vidíš, ako pracujem? 😀 Striehnem, kedy pribudne komentár k téme 😕

        Páči sa mi

      • Aj vznešené levy striehnu 🙂 a tak ako ty tak aj ja striehnem 😀 a čakám 🙂 na nový komentár. 🙂 ale spásu v nich už nehľadám 😆 pasiem sa sám 😀

        Páči sa mi

  3. No musim ist riesit hmotu, ale velmi ma to zaujalo, tato situacia ma podla mna vela spolocne aj s tou temou KREATIVITY. Pisalo sa v niektorom clanku, ze ked budete kreativni, budete menj citit tu unavu, vyplyvajucu z tej schizofrenie. Ta kreativita je ten hnaci motor, ktory potrebujeme…..tazko sa ho vzdat….

    Páči sa mi

    • 😆 detto, pracujem na tom, nedržať sa hmoty, ale hmota sa ma akosi nechce vzdať 😀 … ideme pracovať. S tou kreativitou si to povedala dobre, podobné som mala na mysli… nečítaš mi náhodou myšlienky? Môžeš, nemám čo skrývať 😕

      Páči sa mi

    • no a teraz si predstav, ze ty pracujes na tom vzdat sa hmoty a aj tak sa ti to neda, lebo hmota sa drzi teba. a co este taki ako ja co na to ani len nepracuju. Alebo este ini, ktori sa jej zubami nechtami drzia. Musi byt predsa daka finta AKO sa to stane, ak sa to ma stat, to nebude len tak, tri styri a teraz sa pustime a my sa pustime 🙂

      Páči sa mi

    • ked pisete hmota myslíte tým veci okolo alebo telo samotné alebo oboje naraz ? 🙂 nemám v tom jasno … ak oboje naraz tak o tom by som starosti nemal 😆

      Páči sa mi

  4. Ešte sa zastavím pri tomto:
    “V multidimenznom vnímaní “skupina” zoskupuje bytosti z rôznych dimenzií reality, ale náš treťodimenzný mozog ich okolo nás nie je schopný vnímať.”
    Pripomína mi to naše Vyššie ja, ktoré je vlastne takou Radou viacerých energií a tie sa obmieňajú podľa stupňa “vývoja”… alebo nie?

    Páči sa mi

    • No podla mna kludne aj vyssie ja. A zas mne to pripomina co som minule pisala Dusanovi o energii isteho specifickeho davu, ze to nie je jednoduchy sucet energii, ale tym ze tie energie si nezavadzaju, ale spolupracuju, tak je to vytvara istu energiu navyse, akusi “inu”… Cele mi to akosi sedi, ze ak prestane byt zaujimava hmota, aby sme sa teda v leveli 2 nenudili a mali co riesit, bud sa riesit to napojenie, prepajanie a tym padom ta kreativita v tom, ponevac mam taky pocit ze aj je to cesta akou tvorit (to navyse, to ine, co nie je len jednoduchy sucet jednotlivych energii). A samozrejme aj tam sa da nieco nepodarit, niekto sa odpoji atd…. a mame vystarano na cely dalsi level sme od nudy zachraneni 😀 ne?

      Páči sa mi

  5. Ludia toto ked si Panbozko s anjelmi cita, tak sa podla mna valaju a zdielaju si tie perly na fejsbuku, jak ked my polozime daku vybornu otazku v skolke a potom kukame co tie deti dokazu vypotit, ne? 😀

    Páči sa mi

  6. Baby, čítala som si túto diskusiu aj dva krát a úplne ste ma zmiatli. Stále nemôžem pochopiť, že vám tá hmota tak vadí, že sa jej chcete rýchlo vzdávať. Veď každý z nás v okamihu smrti hmotu opúšťa, tak nemám obavu, že tu v hmote niekto zostane trčať naveky. Nevidím žiadne bytosti, ani s nikým nekomunikujem, ani sa mi nespúšťa zatiaľ žiadna hatmatilka, tak som možno voči vám dáka zaostalá, ale ja to cítim takto: Aj hmota je božia súčasť a keď sa nám nepáči alebo ju považujeme za menej hodnotnú, tak akoby sme pohŕdali časťou Boha. Ten nás do nej zasadil, aby sme v nej rástli, tvorili a tešili sa s toho. Namiesto toho, sa veľa ľuďom v hmote nepáči, pociťujú ju ako záťaž, a vzdali sa radostnej tvorby. Miesto toho pindajú na život, furt sú z niečím nespokojní a majú depku. Ale pindať je naše rozhodnutie. Rovnako sa môžme rozhodnúť, že sme bezodná studnica lásky, a cítiť bezvýhradnú lásku k sebe, ľuďom, svetu. Milovať ich hmotnú aj nehmotnú časť. A s láskou tvoriť. ( aj Boh je kreatívny). A cítiť sa ako božia súčasť. Ak by tento pocit prevažoval medzi ľuďmi, tak je na zemi raj, bez ohľadu na to, či sme v hmote alebo nie, a nerozmýšľali by sme či je vzostup alebo ako vyzerá, lebo by sme boli šťastné bytosti a vo všetkom videli Boha. Ja som si uvedomila že som hmotu vlastne nemala rada (ani som o tom normálne nevedela). Teraz ako si zvykám ju mať rada, tak mi došlo, že vlastne moja neláska k nej bola tieň, ktorý mi kazil život (aj v hmote, aj v duši).

    Páči sa mi

    • ta co si, mne hmota nevadi, ani mi nikdy nevadila, to si ma nepochopila, prave naopak. a ani sa nikam zatial nechystam, ved prave to som pisala. Ja tiez nevidim ziadne bytosti ani so ziadnymi nekomunikujem a s mojou hatmatilkou si nerob starosti, ziadne specialne vysady mi to zatial neprinasa, nie si o nic zvlastne ochudobnena, ak sa ti nespusta 😀

      Páči sa mi

      • ee všetko má svoje muchy 😆 to sa len tak javí … hm ja vidím o koľko som pozadu za koho videním 😛 a nikam sa neponáhľam a už sa teším na svoju dlhú šedivú bradu a jak si ju budem každé ráno česať 🙂 mmm ale čo na to môj muž, to neviem 😀 sladké sny prajem 🙂

        “V žiadnom človeku nikdy nebolo nič, čo nie je vo vás.
        Žiadny človek nikdy nemal väčšiu duchovnú alebo duševnú
        silu, než môžete získať vy, ani neurobil väčšie veci, ako
        môžete dosiahnuť vy. Môžete sa stať tým, čím chcete
        byť.” a ja dodám, že sme tým čím sme chceli kedysi byť 🙂

        – Wallace D. Wattles, spisovateľ a predstaviteľ smeru New
        Thought

        Páči sa mi

      • tak to ta ukludnim uplne: za prve do 5.dimenzie v nijakom pripade nemienim ist s ruksakom (no co som stromač?), za druhe potrebne veci si mienim zbalit jedine ak do kabelky Luis Vuitton, za tretie ziadnu nemam a ani nevyzera ze by som v dohladnej dobe mala mat a za stvrte nemienim pre to aby som ju mala ani prstom pohnut, bude mi musiet spadnut z neba 😀

        Páči sa mi

    • 🙂 Sme obrovské bytosti a siahame cez všetky dimenzie, len o tom nevieme – ale to nič nemení na tom, že takí sme. Ako čo sa práve cítime, o tom rozhoduje, kam sme sa rozhodli naviazať naše vedomie. Hmota je naša neoddeliteľná súčasť – každého jedného. Všetkého. Každej formy energie (teda, ak je ich viacero 😉 ). Má ju aj anjel, aj Otec… len v nej nemajú nutne zakotvené vedomie. 🙂 Ale to neznamená, že by časť z nich nebola aj “hmota”. A tak by som veľmi nechápala, keby sme si hmotu hnusili. 🙂 Ak máme byť kompletné bytosti, tak máme byť všetko – aj tá hmota v nás. 🙂

      Páči sa mi

    • Táto diskusia nie je o pohŕdaní hmotou. Sme to, čo sme a k tomu patrí aj fyzický prejav nášho ja. Ak ho môžeme urobiť lepším, alebo pomôcť s jeho vzostupom, tak sa tomu nebránim. Ja môžem hovoriť iba za seba, a môžem povedať, že svoj život MILUJEM a nikdy som netvrdila opak. Možno je to šum v komunikačnom kanáli…

      Páči sa mi

  7. Od LEN JA:
    “V žiadnom človeku nikdy nebolo nič, čo nie je vo vás.
    Žiadny človek nikdy nemal väčšiu duchovnú alebo duševnú
    silu, než môžete získať vy, ani neurobil väčšie veci, ako
    môžete dosiahnuť vy. Môžete sa stať tým, čím chcete
    byť.” a ja dodám, že sme tým čím sme chceli kedysi byť 🙂
    NÁDHERA!!!!!!VĎAKA

    Páči sa mi

Povedz svoj názor