Predtucha – pohľad do budúcnosti?

Niektorí vedci veria, že ľudský mozog dokáže predpovedať udalosti skôr, než sa udejú.

Týmto výskumom sa zaoberá profesor Dick Bierman, psychológ na Amsterdamskej univerzite. Je presvedčený, že obyčajní ľudia skutočne majú “šiesty zmysel”, ktorý im pomáha vidieť do budúcnosti.

Po útoku z 11. septembra sa začali šíriť rôzne historky o ľuďoch, ktorí sa na poslednú chvíľu vyhli smrti, pretože mali “nedobrý pocit”. Napríklad jedna žena dostala prudké žalúdočné kŕče, že musela na záchod a zmeškala lietadlo, ktoré neskôr vrazilo do “Dvojičiek”. Len čo ho zmeškala, kŕče prešli.

A takýchto príbehov je viac. Ak ich berieme vážne, znamenalo by to, že lietadlami, ktoré sa zrútia, by cestovalo menej ľudí ako obvykle, pretože mnohí kvôli predtuche do lietadla nenastúpia. A hoci to vyzerá prapodivne, presne to sa stalo 11. septembra: na palube unesených lietadiel bol len polovičný počet cestujúcich. Pri jednom lietadle môže ísť o náhodu – ale pri štyroch? Podobné to je u vlakov, ktoré havarujú – býva v nich menej ľudí ako obvykle.

Tieto historky naznačujú, že mávame predtuchy toho, čo príde. Z budúcnosti však nedostávame fakty a informácie, ale len pocity. Možno ľudia citlivejší, tzv. médiá, vidia do budúcnosti ďalej a dostávajú presnejšie obrazy.

Táto možnosť zaujala armádu. Dr. Dean Radin, spolupracovník programu Stargate na výskum predtúch a predvídanie budúcnosti, začal skúmať vojakov-šťastlivcov, ktorým sa podarilo prežiť zdanlivo bezvýchodiskové bojové situácie. Radin je presvedčený, že to boli ich predtuchy a záblesky budúcnosti, ktoré im zachránili život. Rozhodol sa to overiť pokusom: napojil dobrovoľníkov na pozmenený detektor lží, ktorý meral elektrické toky po pokožke. Tieto toky sa menia, keď testovaná osoba vidí extrémne násilnické obrazy alebo video. Je to elektrický ekvivalent myknutia sa.

Radin dobrovoľníkom ukazoval jednoznačne sexuálne, násilnické alebo ukľudňujúce obrázky. Ich poradie bolo náhodilé a generoval ho počítač.

Čoskoro zistil, že ľudia začali na obrázky reagovať ešte skôr, než ich v skutočnosti videli. Rozdiel medzi “myknutím sa” a zhliadnutím obrázka bol niekoľkosekundový (asi 3 sekundy). A výsledky boli opakovateľné. Skúsili to Edinburghská univerzita a Cornellova univerzita v USA a dopracovali sa k podobným výsledkom.

Bierman sa rozhodol ísť ešte o krok ďalej a skúmal mozog dobrovoľníkov pomocou magnetickej rezonancie. Tá ukazuje, ktoré časti mozgu sa aktivizujú pri istých emóciách. Bierman zopakoval Radinove testy dvakrát s vyše 20 dobrovoľníkmi. Výsledky dokladajú, že celkom obyčajní ľudia sú vskutku schopní opakovane predvídať budúcnosť. Problém s predtuchami je však ten, že sú veľmi “neostré” a nevieme, kedy im máme veriť a kedy nie; preto sa na ne pri rozhodovaní obvykle nespoliehame – a často následne ľutujeme!

Jeden z takýchto príkladov je aberdenské nešťastie z roku 1966, keď sa zosunul uhoľný vrch, zasypal školu a zabil 144 ľudí, z toho 116 detí. Zistilo sa, že najmenej 24 ľudí malo predtuchu tragédie – napríklad dievčatko, ktoré ráno pred odchodom do školy povedalo mame, že sa jej snívalo, že išla do školy a škola tam nebola, lebo sa na ňu zniesla čierna tma.

Dievčatko nešťastie neprežilo.

55 thoughts on “Predtucha – pohľad do budúcnosti?

  1. Sakra !To bolo drastycké to s tým dievcatkom !
    Ale stáva sa to aj mne a určite aj iním ludom “dúfam” a mne sa to napr. zobrazuje snami .

    Len dúfam že sa mi nestane to isté co tomu dievcatku !

    P.S.:Keď zacujete v správach o cloveku zasipanom zápalkami tak som to bol ja !

    Páči sa mi

  2. Ahoj Helar,

    aj mne sa to stalo, mala som zlý pocit, že sa niečo stane ale nikomu som to nepovedala a stalo sa to. Najskôr sa nam zabil papagaj a potom manžela zrazilo auto. Ale bol to len pocit, že sa stane niečo veľmi zlé nevedela som čo. Kričalo zo mňa celé vnútro a to som nespala. Niekedy sa mi to aj zosníva, vtedy je to podrobnejšie, ale mám takú skúsenosť, že keď by som to povedala tomu človeku tak sa to nestane. Hlavne keď sa jedná o niečo dobré. Známy mi povedal, že sny sú určené iba mne a preto o nich nemám rozprávať a varovať ľudí priamo ale len akoby obklukami, lebo sa to nestane tak ako sa mi to sníva ale inokedy a nebudem na to pripravená. Ibaže keď ľuďom poviem niečo nepriamo oni to nepochopia alebo nechcú pochopiť a potom je už neskoro. Čo si myslíte o tom vy? A ešte niečo. Zlé a dobré sny, ktoré mi niečo predpovedajú sa týkajú len ľudí, na ktorých mi záleží a spája ma s nimi láska, nie cudzích ľudí alebo takých na ktorých mi nezáleží.

    Páči sa mi

  3. Nany,

    s predtuchami (intuíciou) je to už raz tak – niekedy sedí a inokedy nie (alebo aspoň nie bezprostredne). Treba ju trénovať, aby človek vedel odhadnúť, nakoľko je podstatná a nakoľko je to len momentálny “zlý pocit”. To, či o nej niekomu povieme alebo nie, nijako nesúvisí s tým, či sa naplní alebo nie. Ale váš známy má v jednom pravdu: intuícia/predtucha býva obvykle málo konkrétna a nevieme iným ľuďom povedať, čo presne im hrozí – takže nakoniec nevedia, čoho sa vyvarovať. Môžeme povedať, že by mali byť v najbližšej dobe opatrní. Ak budú, nič sa im nestane – a naša intuícia sa ukáže byť “nesprávna”, pretože predišla vzniku problému… 😕

    Ja by som sa vykašlala na to, či budem mať pravdu alebo nie, a vystríhala by som vopred. Lebo ak to neurobím a niečo sa skutočne prihodí, tak aké uspokojenie budem mať z toho, že veď “ja som to vedela”?!

    Páči sa mi

  4. Helar táto otázka čo vám teraz položím je asi hlúpa no risknem to:)v poslednom čase odkedy som robila kúzlo lásky a kúzlo pre splnenie priania mám stále taký vnútorný “štastný” pocit…proste doteraz som sa stále trápila a odvtedy sa cítim úplne ako keby som už mala to o čo som žiadala a je len otázkov času kedy to budem mať aj “hmotne”:)možno si to len nahowáram no kúzlu werím a ešte som skutočne nikdy podobný pocit nezažila…viete mi to nejako wyswetliť?:)

    Páči sa mi

  5. …ja mam tieto predtuchy od mala…
    …vobec sa mi s tym nezilo lahko…
    Cim som starsia su moje predtuchy castejsie…
    Stale ma az zamrazi…ked sa vyplnia…
    Ma este niekto z vas taku skusenost ???

    Páči sa mi

    • Ano ja mavam tiez predtuchy. Prejavuje sa to u mna tak ,ze mavam vnutorny neklud. A neviem co somnou je iba citim ze nieco nie je dobre a zacnem sa chviet .Bud sa to stane hned v tom momente ked viem ze nieco nie je dobre alebo pocas dna ale vzdy sa to naplni.

      Páči sa mi

  6. Gabika,

    znie to, akoby ste mali vlohy, ale neviete s nimi robiť. Skúste so svojou intuíciou pracovať. Veďte si “denník predtúch” (čo tak “predtušník”?), poznamenávajte si, kedy sa aká vynorila, čo jej predchádzalo, aké fyzické pocity ste pritom mali – a spätne si zapíšte, či sa naplnila a ako. Urobíte tým dve veci – prestanete sa predtúch báť a potláčať ich a naučíte sa rozlišovať medzi predtuchami a zlými pocitmi.

    Páči sa mi

  7. …dakujem za vasu radu…
    …Je to presne tak…mam vlohy…a neviem z nimi pracovat…
    …momentalne,ani nemozem…mam nejake zdrav..problemy…
    …ale tan napad ,,,z denikom sa mi pozdava…
    DAKUJEM…

    Páči sa mi

  8. ahojte predtusnici,
    tiez sa mi velmi pozdava ten dennik predtusnik a asi si ho zacnem tiez viest.
    Mne sa moje predtuchy zacali zjavovat len nedavno a to po porode mojho syna. Predtym som nic take neprezivala aj ked som sa divila pretoze moja mama velmi vela veci povie a tak sa aj stanu. Mozno je to aspon ciastocne dedicne.Brala som to vzdy s rezervou a volala som ju bosorka vzdy ked sa nieco splnilo. Ale posledna vec co ma sokovala bola ze odkedy vedela ze som tehotna mi stale vravela , ze uvidis ze tvoje dieta sa narodi 11.2. /to je aj datum narodenia mojej mamy/, len som sa na tom smiala ale ked som 10.02. utekala v noci do nemocnice kvoli kontrakciam vedela som kolka bije. Porodila som 11.2. A potom to vsetko zacalo… asi tyzden vkuse sa mi snivali sny ktore sa splnili..uz si ich nepamatam lebo to boli len nejake malickosti…. a potom sa mi snivalo o jednom znamom ze bol u nas na kave a ja som mala presne ten zly pocit ze nieco sa stalo len som nevedela co..asi po mesiaci sme sa dozvedeli ze musel nahle odist kvoli nejakym problemom….do chladku….Dalsi predtusakovy sen som mala minuly tyzden, ze maly spinkal v posteli a niekto po nom strielal, v stene boli boli stopy po gulkach a okolo nich mokre flaky…Po tomto sne som na druhy den sedela v noci po polnoci na balkone a tak si vravim ze chvalabohu uz zacal dalsi den nic sa nestalo…na to asi po pol hodine volali mojmu priatelovi ze mu hori prevadzka…. takze opat som nieco vedela ale nikomu som nic nehovorila lebo som nevedela co bude…Predvcerom som bola okolo polnoci vonku so psom a mala som velmi velmi zly pocit ale nevedela som co bude nasledovat. To bolo po prvy krat co som mala taky strach ked som bola so svojim psom ved pri pohlade nanho by sa k nam nikto nepriblizil, ale aj tak som sa bala hovorim si ze radsej si pripravim rychlo kluce od bytu a chytim do ruky telefon aby som mohla zavolat svojmu drahemu pre istotu keby nieco…Prisla som domov hovorim chvalabohu uz mi asi sibe..len co som zabuchla dvere pocujem velky plac z izby, drahy hned isiel pozriet co sa deje-maly spadol z postele!!! Nastastie sa nestalo nic vazne. Ale je to zly pocit lebo v poslednych dvoch pripadoch som mohla nieco urobit aby sa to nestalo lenze co ???? Zacinam to uz brat vazne a dnes v noci som tiez mala sen o znamom mojho draheho…tak zostava mi len cakat co bude, lebo moj drahy ked mu aj nieco poviem sa mi len smeje…. je to velmi divny pocit mat predtuchy ale kto nas s tym nauci pracovat tak aby sme mohli naozaj upozornit toho konkretneho cloveka ze to a to sa stane…. ved aj tak nas len vysmeju a neuveria….

    Páči sa mi

  9. Chamina,

    niekedy pri hormonálnych zmenách dochádza k tomu, že sa v organizme prebudia všelijaké iné schopnosti. Napríklad často ženy po prechode v sebe objavia bosorácku žilku. Takže u vás bol asi aktivátorom pôrod syna, čo bol tiež veľký hormonálny výkyv.

    Ak sa chcete naučiť pracovať s predtuchami, skúste channeling. Skontaktujte sa so svojím sprievodcom a nechajte ho, nech vás vedie vašimi predtuchami on. Alebo, ak ste skôr šamanský typ, tak skontaktujte svoje silové zviera a nechajte ho, nech vás vedie a ukáže vám, ako s predtuchami robiť, aby ste z nich vedeli vytiahnuť maximum.

    To upozorňovanie je ľahšie, než si teraz myslíte, ale musíte mať konkrétnejšiu predstavu, čo sa má stať. Potom stačí obvykle jedna-dve dobre mierené otázky, napr. “a nezabudol si poistiť dom?” 😛

    Páči sa mi

  10. Milá Helar,
    mne sa stava skor to ze zazijem situaciu, hocijaku, to je uplne jedno, napriklad sa len napijem vody a mam silny pocit ze ta situacia sa uz raz stala.. stava sa mi to pomerne casto. rada by som o tom vedela nieco viac… ak mi teda budes vediet nieco viac povedat…

    Páči sa mi

  11. AliC,

    ide o tzv. deja-vu (dežavü), ktoré môže mať dve príčiny. Prvá je defektné spojenie v mozgu – nejaká synapsa “zblbne” a vedie ten istý signál dvakrát tesne po sebe, takže keď príde do mozgu druhýkrát, už máme prvé “videnie” za sebou a vzniká pocit, že “toto tu už bolo”.

    Druhá možnosť je ezoterickejšia – sme v stave odpútania “duše” od tela, pričom “duša” môže ísť v priestore a čase pár sekúnd pred telom a teda zažívať to, čo je pre fyzické telo ešte len budúcnosť. Pritom jej však nejakým spôsobom zostalo spojenie s pamäťou (ako pri astrálnej projekcii), takže registrujeme aj vnemy éterického tela aj fyzického – s tým istým efektom, čo v prvom prípade.

    Ale upozorňujem, že obe vysvetlenia sú len moje vlastné, nemám to overené z iných zdrojov.

    Páči sa mi

  12. Heli,
    su to dobre vysvetlenia a ja pridam dalsie.
    Ak mam silny pocit ze toto som zazila, presne toto som povedala a este aj to, ze to poviem, sa mi zda, ze uz to tu bolo a ja si myslim, ze to su silne vnemy z minulych zivotov. To je dejavu, ze som to uz raz prezila, ale aj predstava dejavu ako predtuchy , alebo predpovede, ze predstava predbehne real je tiez dobra.

    Páči sa mi

  13. Mne sa to stáva často, spím, niečo sa mi sníva, bohužiaľ si na to spomeniem, až keď sa to stane, vtedy zo mňa vyletí veta “toto sa mi snívalo”… Niekedy si to ešte ráno pamätám, ale postupne na to zabudnem….

    Páči sa mi

  14. zahadna..pracujte s tym!!! je to dar,nepodcenujte to!! aj ked mne to niekedy ako dar nepripada,skor ako za trest. ak mate taketo sny,vestecke,dovolim si poradit. Pokial sa vam sniva o inych osobach-nikdy takyto sen nikomu nepovedzte,snazte sa tu osobu nejako varovat,trebars motivovat k navsteve lekara,alebo aby nesla na dane miesto,nikdy vsa nepovedzte ze sa vam to snivalo a co sa vam snivalo,lebo sa to zle naplni. Rano ked vstanete,neotvarajte hned oci-hlavne sa netreba pozriet do okna,zrkadla,lebo sen bude zabudnuty,majte chvilku oci otvorene a premyslajte co sa vam snivalo,suvislosti,chvilku o tom premyslajte!

    Páči sa mi

    • Chcem tiež niečo napísať .Moje predtuchy vysielané v snoch sa začali ked som bola ešte malá a chodila som na základnú školu.Nevedela som pochopiť prečo sami to sníva,.Sen rozoberať nebudem .Bolo by to na dlho,ale vko sa odohralo presne tak ako to bolo vo sne.Došlo mi to vtedy ked som svoj sen rozprávala spolužiačke ako srandu ktorá sa mi prisnila a ona mi povedala ,že sa to na škole udialo.Dostala som s toho strach.Potom sa dlhú dobu nevyskytovali žiadne sny a ja som dospievala a založila som si rodinu a po 25 rokoch som opäť začala mať sny.Rozprávala som ich len svojmu mužovi,ktorý ma vždy vypočul a ked sa začali plniť opäť som si spomenula na detstvo,ale tentoraz to bolo iné boli to sny o zomieraní ešte nenarodených detí,ktoré očakávali osoby s mojho blískeho okolia ,alebo rodiny.Mala som sen aj o leitadle v ktorom zomreli všetci vojaci a prežil len jeden.Nikdy neviem kedy a ani kde sa to udeje.Aleje to o smrti.čo ma dosť desí a neviem sa nikde poradiť ako to mám prežívať.Nedokážem tento dar používať,pretože som sa vždy tejto skutočnosti bála

      Páči sa mi

  15. ahoj mam otazku velmy sa yaujimam o magiu a pod. minule mi jedna pani povedala ze ak sa o taketo veci zaujimam uz v takomto veku(uz asi od 14 rokov) tak ozem mat nejake schopnosti ako napr. jasnovidecke alebo liecitelske a pod. viem ze väcsinou maju taketo schopnosti citlivi ludia. ked som bola pri jednej liecitelke lebo osm mala vzdy teploty povedala ze niekto na nasu rodinu zle vplyva a ja som a ja som citliva tak sa to prejavuje namne timy teplotami (37,1).niektore moje predtuchy sa mi aj vyplnuju napr. v skole. niekedy viem kedy ma ide ucitelka vyvolat k tabuli.Pomoz mi mozem mat taketo schopnosti??a co sa bude diat dalej ak ich mam ako sa vlastne vyvijaju. dakujem

    Páči sa mi

  16. Ahojky všetkým.Nebudem sa vypisovať,mám a nemám toho dosť.Mám nové poznatky,ale o tom snáď neskôr.Teraz chcem Tebe Helar a Vám všetkým popriať krásne,pokojné a ničím nerušené Vianoce.Aby ste si pod stromčekom našli to,počom túžite,ale v týchto dňoch hlavne pokoj na duši.Želám všetkým pevné zdravie a táto stránka,aby mala stále viac svojich čitateľov.A týmto sa chcem poďakovať Helar,že sa ju odhodlala otvoriť,preto,veľké DÍKY.A malú básničku nakoniec:Keď si stromček ozdobíme a k darčekom je len krok,poprajme si šťastné sviatky a radostný Nový rok.To Vám všetkým želá Táňa.Vysielam k vám lásku a pridávam každému tisíc božtekov,verím,že to každý pocíti,♥♥♥♥♥

    Páči sa mi

  17. Ak vam to tu vsetkym pomoze:mam strasne vela predtuch a este viac snov….,moje sny ma upozornuju LEN na zle veci!Dokonca niekedy viem,ze niekto z mojej rodiny zomrie,ale vzdy to viem len pri muzoch…Uz 2-krat sa mi to splnilo.Je to niekedy naozaj tazke,ale je to dar,ktory nema kazdy…a dary su dary….Okrem toho by som vam asi ako Tana chcela popriat Vsetko najlepsie k Vianociam…vela lasky,pokoja a aby nasa Helar este dlllho vymyslala nove clanky a pomohla este mnohyym ludom,ktori to naozja potrebuju!Dovi a stastne a vesele 🙂

    Páči sa mi

  18. Anka,

    môže to byť dar… Mali by ste začať pracovať na sebe a svojom energetickom systéme – meditovať, pracovať s čakrami a čistiť si svoju energiu. Potom môžete prejsť na channeling (kontaktovanie vyššej inteligencie) a ak sa vám nebude chcieť, nemusíte už ísť ďalej – aj tak budete mať vždy svojho spirituálneho sprievodcu!

    Ellie,

    dar je dar, ako hovoríte – niekedy sa znáša ťažko, ale možno postupom času získate od poznatku po realitu taký náskok, že budete vedieť zasiahnuť a to najhoršie odvrátiť!

    No a všetkým vám – šťastné a veselé, oddychujte a čerpajte pozitívnu energiu – za dverami už stepuje ďalší rok!

    Páči sa mi

  19. aj ja mavam predtuchy a niekey ma to desi mala to moja mama a ma to aj dcera , viem dopre co sa bude iat , nechem tomu verit ,bojujem proti myslienkam ale zmenit sa to neda. mne sa jenu noc sivaloze som sa bolamladucha na cintorine a chovala som svoju dceru, rano som si pomyslela zeniekto v roine zomrie vlatne v ten cas co som mala sen svokor dostal infarkt. nedali nam to vediet a o tri dni umrel, este pred tym ma coi nutkalo a vzala som deti na navstevu aj ked sme sa nenavstevovali akoby som cosi tusila , bola to posledna navsteva, vtedy svokor synovipovedal uz ta nikdy neuvidim , vypi si a zafajci o mnou……a mal pravdu.

    Páči sa mi

  20. Ahojte! Ja mavam vizie uz asi 4 roky…zozaciatku banality – vylejem pohar s malinovkou… potom uz len take abstraktne…
    odkedy chodim na strednu – teraz som druhak – moje vizie sa pozastavili…
    Jednemu “kamosovi” som o tom hovoril, a on to vykecal… polovica triedy sa mi rehotala, ze som debil…. ale neriesil som to… ale, teraz som si uvedomil, ze moje podvedomie pracovalo… a myslim si, ze tym, ze sa mi smiali som ich nechtiac pozastavil…. 😦
    Aj astrologicka mi povedala, ze mam vizionarske a liecitelske schopnosti.. (liecitelske sa este neprejavili – ani neviem, ako na to…) Moje vizie sa potvrdili napr. tym, ze na intraku som videl jedneho chalana, ako stal v otvorenom okne.. o 3 mesiace na to som zistil ze tam nejaky chalan skocil z okna asi pred 10 rokmi… – okrem toho, ten chalan ma este minuly rok navstivil na mojej izbe.. otvorili sa dvere do mojej izby a vosiel mi do kupelne.. zobudil som spolubyvajuceho, nech sa tam pojde pozriet – preto som poslal jeho, lebo ja som bol na poschodovej posteli a nechcelo sa mi z nej zliest… ked tam isiel, nikto tam nebol… neveril som, tak som sa isiel pozriet, a fakt tam nikto nebol…..

    Neviete nahodou, ako by som ich mohol ziskat s5?? Jožo

    Páči sa mi

    • Ked som čítala tvoj článok tak cezomňa prešiel studený mráz,takže ten chlapec tam bol a to,že sa ti zjavuje niečo značí,že si máš dávať pozor na koho,alebo na čo to neviem.Ale má to spoločné niečo z výškou

      Páči sa mi

  21. tak taketo predtuchy mavam pravidelne, poslednykrat ked som mala velmi zlu predtuchu a nevedela som co so sebou, som sa po par hodinach dozvedela ze moj byvaly kolega mal tazku autonehodu. Takychto predtuch mavam viac. Ludia ktori ma poznaju to beru vazne a vzdy ked vyslovim ze mam zlu predtuchu spozorneju. Najhorsie na tom je ze nikdy neviem co sa stane, zazivam hrozne zufalstvo lebo by som chcela veci zmenit ale neviem ako. V poslednej dobe sa mi stale sniva s vlasmi, len ich vidim, su dlhe ale nic viac, urcite to ma nejaky vyznam ale aky?

    Páči sa mi

    • Ak ti môžem poradiť prestaň svoje sny hovoriť viacerím osobám,pretože potom si zúfalá a hľadáš niečo čo sa nedá vysvetliť,pretože oni na to neprídu.Musíš v sebe vo vnútry nájsť dôvod ,prečo si zúfalá.Ked to prestaneš riešiť tvoje predtuchy sa vytratia,pretože si sa veľmi upla na to ,že predtucha ťa môže ovládnuť.čítala som tvoj článok a necítila som žiadne vibrácie ktoré mávam,ked čítam o niečom nadprirodzenom.Neupínaj sa na to čo sa ti sníva a zbavíš sa zúfalstva

      Páči sa mi

  22. Prosim vas o pomoc!!!!!!! mávam vízie… pred tým ako zaspím, alebo niekedy aj počas dňa… Niekedy vidím konkterne situácie, inokedy vidim veci len v symboloch….
    Napr. na intraku som mal viziu, o chalanovi, ktory stoji v otvorenom okne. O 2-3 mesiace na to som sa dozvedel, ze si tam jeden chalan asi pred 10 rokmi vzal zivot – skocil z okna!! 😦 (inak, ten chalan ma navstivil uz predtym… otvorili sa mi dvere, a vosiel mi do kupelne – na intraku) ale, ja som do kupelne poslal spolubyvajuceho (nechcelo sa mi zliezt z postele) a v kupelni nakoniec nikto nebol… 😦 co mam robit??????? ako si mam dalej rozvijat svoje vizionarske schopnosti????? na koho sa mám obrátiť????????????????????????, prosim odpovede mi píšte na MAIL – LEXIKON5696@AZET.SK Ďakujem

    Páči sa mi

  23. cafte.. chcela by somsa spytat..je to trochu odveci ale aj tak ..niekedy v niketorych situaciach(v reale ktore zazivam normalne) mam pocit ze sa to uz stalo ale ani neviem ci sa mi to snivalo alebo nie..ked sa naskytne nejaka situacia alebo ked uvidim nejaku vec,rozhovor alebo co tak niekedy mam pocit ze som to uz niekde videla.. ze ta situacia sa raz odohrala.. take blbe.. 😀 a ja nevem ze co to ma znamenat …

    Páči sa mi

  24. noemi
    tá predtucha bude súvisieť možno s tvojím strihaním vlasov alebo sa týka vlasov, skús si to premyslieť, možno nájdeš odpoveď.

    Jožo
    skús v tom ďalej pokračovať, nemyslím si, že nejako špeciálne by si mal rozvíjať svoje schopnosti, skús však meditáciu pre lepšiu koncentráciu, je skvelé počuť, že aj niekto má skutočne tento dar.

    Nefertiti
    Rozhodne to nie je blbé, je to skvelé, možno sa to odohralo v tvojom minulom živote alebo sa ti to jednoducho snívalo, skús sa viac zaujímať o svoje sny, skúsiť si ich zapisovať a uvidíš, či nemávaš aj ty náhodou vizionárske sny, rozhodne to rozvíjaj, nemáš čo stratiť, len získať.

    Páči sa mi

  25. Noo.. 😀 ked ja si pamatam sny len nejak skoro rano tesne pred zobudenim ..inac velmi nie.. 😀 a snivaju sa mi dost hluposti 😀 .. ale minule som zistila ze newem asi mam telepaticke schopnosti :D:D 😀 .. napr.som sa zhovarala s kamoskou a ona rozmyslala chvilu ako dokoncit wetu a ja som myslela prave na to co powedala .celkom presne 😀 aleboo to iste aj s mamou 😀 ked som sa rozprawala 😀 alebo idem niekde vonku a ma napadne ze stretnem dwe kamosky a vyjdem z cinziaku a oproti po chodniku idu :D.. az som sa smiat z toho zacala 😀

    Páči sa mi

  26. No, tak na tento deň 11. septembra nezabudnem ani po smrti, ani keby som sa o to akokoľvek snažila , tak to cítim a som o tom presvedčená.
    Ani neviem, či si mám myslieť, že je toto náhoda, alebo v tom hľadať nejakú súvislosť, ale …
    1/ dnes je 11.9.
    2/ dnes som náhodou zablúdila na túto tému PREDTUCHA, čo ma zaujíma a v článku je spomenutý 11.september
    3/na STV 2 pred chvíľou skončil komenter svetové obchodné centum
    4/ práve dnes mám možnosť konečne zverejniť sen, ktorý sa mi sníval /okrem iných snov, ktoré sa splnili, / v tú noc pred útokom na dvojičky, najväčšia tragédia v dejinách USA.
    5/o strašnej udalosti som sa dozvedela z médii 11. septembra o 11 hod.
    Teraz vám napíšem sen, ktorý sa mi sníval v tú noc, pred tragédiou.
    snívalo sa mi, a dokonca mám pocit, že to bola skutočnosť, žesom vo sne kričala : Biela dom, Pentagon, Usama Bin Ládin/dovtedy so nevedela, že niekto sa tak skutočne volá/ pre mňa to znelo ako hatlaniy a neprikladala som tmu význam/ poto som videla tabuľu s odchomi a príchodmi ako na hlavnej stanici, čas sa zastavil okolo 8 hod. videla som veľký výbuch, požiar, veľa ľudí ako keby manifestovali a a transparentoch mali krvou napísané niečo po rusky , tí ľudia mali obuté ruské čižmy , a na koniec ku mne prišiel anjelík /krásny chlapček / v bielom a s krídľami a povedal :
    Odkáž všetkým ľuďom, že týmto sa to nekončí, týmto sa všetko len začína !
    a odišiel .
    Ráno keď som sa zobudila, mala som strašný pocit a preto som išla za susedou /priateľkou/ a povedala jej o mojo sne , ona na mňa pozerala, či som v poriadku, ale ja som vedela, že to nebol obyčajný sen !!!!
    toto všetko sa odohralo okolo 9 hod., potom som išla žehliť a o 11 som videla správy v TV, skoro som odpadla, ! suseda nechápala a nechápe dodnes !
    Keď si s odstupom času uvedomím slová anjelíka, je to tak !
    Samá tregédia, nešťastia, útoky, ….
    Bože, čo by som dala za to, keby som mohla varovať tých ľudí ale neviem, či by na mňa nepozerali ako tá moja suseda .!!!

    Páči sa mi

    • Verím vám ,že ten sen ktorý opisujete bol pravdivý a to,že vám ten anielik povedal,že týmto to nekončí ale ešte len začína vám naznačuje,že týchto snov budete mať viacej.Ja ich mávam tiež a naučila som sa s ni ma žiť.Neriešim prečo sa mi to sníva a čo sa má udiať,pretože nijako tomu nezabránite.A neexistuje na svete nikto kto by vám pomohol,pretože je to signál,ktorý vychádza s vašeho mozgu a to je záhada,prečo sa len vyvolením snívajú takéto sny.Ste vo vnútri citlivý človek ?

      Páči sa mi

  27. ahojte dnes je 14.novembra ..a potrebovala by som pomoc niekoho ..na pomoc skratka stala sa mi taka vec že som mala si 6 rokou videla som jednu ženu v skole ..chxtila som ju za ruku a citila som s nej utrapenost , a bolo mi s stoho na nic …ked som prisla domou chxtila ma depka , bolo mi do placu nevedela som o co ide..prisla som do skoly .. dozvedela som sa že ta žena zomrela …ak mi niekto može omoc , poradit ta na adresu anielicek235@azet.sk dakujem

    Páči sa mi

  28. zdravim…mam taky mensi problem…teda neviem ci je to problem..ale neviem co s tym robit…
    …uz ked som bola mala (mala som asi 8)…tak sa mi snivali sny ktore sa neskor stali skutocnostou…no ja som to vnimala tak ze ovladam buducnost ..heh…ze si proste myslim ze co mi napadne sa aj stane …a nedopinalo mi ze to je mozno inak …
    …neskor som pochopila ze to bude daka blbost kedze som si vymyslala vselijake pribehy co sa moze stat…ale nestalo sa…taze som to nechala tak…
    …par rokov neskor…ked som bola starsia….tak som nad tym zacala zase premyslat…lebo jednu noc sa mi snival taky obycajny den o skole a tak…a na dalsi den sa to stalo presne tak isto ako sa mi to snivalo…a bola som z toho tosku vyplasena…a na dalsi den to iste …tak som si zacala zapisovat co sa mi sniva…a zacala som verit tomu ze predvidam buducnost…po tyzdni sa mi snival jeden sen (- bola som v izbe…a zrazu niekto zaklopal na dvere…sla som otvorit…a tam bola stara pani na vozicku…tak som zatvorila dvere…a ked som ich zas otvorila ..tak ma ta pani rozstrielala samopalom…a odhodilo ma to az k zrkadlu kde som sa videla ako umieram…ako po mne steka krv…) …a toto sa mi snivalo po tyzdni “predvidania”….tak som sa zlakla…maximalne….nevedela som co mam robit…tak som usla z domu…nechcela som sa vratit…lebo som sa bala ze sa to stane presne tak ako sa mi to snivalo…nakoniec sa ten sen skutocnostou nestal…len som mala riadneho zhuka od rodicov ktori ma nakoniec nasli v kostole :)…
    …koli tomu som prestala verit tomu co sa mi sniva…aby som zase nespravila podobnu blbost…
    …akoze sny sa mi snivali stale…ale zacala som ich ignorovat…lebo niektore sa aj tak nestali skutocnostou…a myslela som si ze to sa so mnou zahrava len fantazia abo co..
    …az ted nedavno..sa mi snival sen o mojom kamaratovi…ako isiel v obleku na motorke a nezvladol riadenie a zabil sa…
    …tento sen som brala ako uplny vymysel…lebo dva dni predtym som s nim rozpravala…a prave isiel zaniest motorku do garaze…ze tento rok uz na nej nepojde ze uz je moc zima na to…a druha vec bola ze ist na motorke v obleku mi prislo vazne moc divne a malo pravdepodobne…tak som to nechala tak…
    …na dalsi den ma vecer brutalne zacala boliet hlava…(to sa mi stava tak raz za rok…proste skoro nikdy ma neboli…len vtedy ked sa niekomu nieco stane…)..tak som to napisala inemu kamaratovi ze ci nevie o niecom…ci su seci v pohode a tak…ale povedal ze je to OK…
    …ked som sla na dalsi den na autoskolu…tak som zapocula rozhovor o tom ze jarko zomrel…to mi uplne vyrazilo dych…
    …proste som sa zacala obvinovat…ze som tomu mohla zabranit…ze som mu aspon mohla zavolat ked sa mi to snivalo…aspon este raz pocut jeho hlas…alebo aspon raz ho uvidiet…ale uz bolo neskoro…a asi sa s tym nikdy nevyrovnam…
    ….hned ako som prisla domov…tak som zacala hladat dake veci ohladom tej nehody…a nasla som par zaberov z kamery…a stalo sa to presne tak isto ako sa mi to snivalo…jedine co mi nedoplo bolo to …ze oblek mal preto…lebo natacali intro na stuzkovu…co vysvetluje preco vytiahol motorku z garaze…

    …hmm…po setkom tomto co sa mi stalo…vazne neviem ako to mam brat…proste mam setky sny brat tak ze sa aj stanu?..a zbytocne sa stresovat?…alebo na to mam kaslat?…alebo ako zistim ze su to vazne predtuchy a nie iba hlupe vymysli mojej hlavy?…

    Páči sa mi

    • Nikomu tým nepomôžeš aj keby si mu to povedala osobne.Každý máme predurčené kde náš život skonči a nedá sa to zmeniť. Najlepšie je nezasahovať do udalostí ludského života,pretože aké by to bolo keby každý každého upozorňoval.Nechod nikam,pretože sa mi snívalo,že sa ti niečo stane.Ako by ten človek žil,keby sa riadil len predtuchami iných.Veríš na posmrtný život ja hej človek musí zomrieť aby sa narodil znova a ay prežil svoju karmu a bud ju napraví alebo premárni a v budúcom živote to prežije znova ,alebo sa pohne dopredu.Ja som svoju karmu očistila a preto som sa pohla dopredu.Naučila som sa zo snami žiť a hlavne ich nikde nevykladám,pretože ľudí to na okolí desí ke dpočujú niečo také čo sa nedá nijako pochopiť

      Páči sa mi

  29. Fisha,

    Tak na uvod si ma predbehla v sutazi o najdlhsi komentar :).
    No s tvojho rozpravania dedukujem ze mas dar jasnovidectva a nehces ho prijat.A to s tou pani bol podla mna sen a nie predpoved.Tie co sa odohrali boli pravdepodobne vizie.Myslim ze ked by si dosiahla stav tranzu tak by tie vizie k tebe prisli tiez.
    Co by sa bolo stalo keby sa nebolo stalo.Ty sa nemas zaco obvinovat.
    Ty niesi jedna s charmed.Tak co chlapec si dokoncil svoju cestu zivotom a vybral si prechod prec..
    Ako rozlisovat vizie od snov neviem to sa opytaj helar.
    Ale ak sa skutocne stalo vsetko presne tak v tych x pripadoch ze sniva sa mi ze sa kamarat zabije na motorke a kamarat sa na nej zabije,tak sa mi nezda zeby to bola naaaaaaaaaaaahoda.Ano je to kruto povedane ale gratulujem ti.Mas dari vidiet buducnost.Niekedy je to skor prekliatie.. poznam i ked ja nevidim buducnost ale ciastocny farebny oblak menom aura 😀 a niekedy je to vazne sranda…
    netrap sa preto a nauc sa s tym zit.Ani ja som nepytal aby sa mi tretie oko rozcapilo a zacalo ma ucit vidiet auru..
    Zobudil som sa minuleho roku kedy asi nejak v auguste a kuknem.Vsetko co malo hrany.Na jednej strane neonovi pasikk modrej na druhej oranzovej,.
    Zasiel som s tim za takym tipkom a ten povedal ze je to aura ale v istej podobe.Zacal som videnie trenovat a teras po pol roku sa mi to presunullo do krajov oci a vidavam okolo ludi co su oproti bielej stene taky 20cm oblak.Dneska som napriklad kukol fyzikar.Okolo hlavy zlta kusok oranzovej a tmavozelenej a uz sa nepatam…proste ako s tym darom pracujem uz nemam problem zeby mi telka svietila namodro :D:D:D …
    proste sa s tym nauc zit a bodka.Nemas ako inac..
    🙂 mozes takto aj pomoct niekomu rozumies.Nemusis ale mozes..tie vizie ti chodia do hlavy a je na tebe ci ich pouzijes alebo nie..
    Proste zi s tym ze si dalsia s nas 🙂 psychosov. :D:D:D:D
    Vitaj!a uz sa netrap… mna tiez mrzi ze nedokazem urcit trpiacemu clenovi rodiny chorobu lebo tolko nevidim….
    proste to musis prijat a rozvijat a casom si myslim ze tie vizie budes vediet ovladat.A nebudu ta rusit v spanku ale pridu cojaviem v strede dna …
    hlavne sa toho neboj!

    Páči sa mi

  30. Caute….Paaanacku a to som si myslela ze som sama….vlastne sa mi to az tak neprejavuje,len ciastocne-mam niekedy taky zablesk a po case sa to stane,niekedy sa to stane trochu inak,prevratene,alebo mam len taky obraz,ktoremu moc nechapem a bojim sa urobit cokolvek.Nieje to sen,je to pocas dna a je to moc zvlastne……brala som to vacsinou iba ako nahodu,ale po tom co som si prečítala komentare,viem ze to len tak byt nemusi……….Som rada,ze o vas viem:)))

    Páči sa mi

  31. Ako by povedal prvý vedec čo by navšívil túto stránku ,,ďalší blázon do partie”

    😀

    Vitaj. Takých ,,bláznov,, je nás tu kopa takže sa neurážaj:)

    Počas dňa a máš to ako záblesky alebo jednoducho vieš?

    Páči sa mi

  32. Este nieco:))neviem ako to mam zistit,co je predtucha a co nie,da sa to???……….niekedy to tak totiz vizera a vobec sa to nestane……..a casto mam s toho strach

    Páči sa mi

  33. chcem sa spytat,,niekedy si nieco iba tak sfleku tipnem a ono to vijde,, napr, hodim si kockou povem si aaa sestku dam , a bude to sestka,, alebo iba tak odbrucha kecnem neaku blbost a je to pravda,, mozte si povedat,, sak to sa aj mne stava,, to sa stava kazdemu je to nahoda,, ale ket na minutu presne tipnete kedy padne hviezda tak to us asi nahoda neje,,,a nestava sa mi to iba obcas,, ale cim dalej tim castejsie,, a nie len hadzanie kociek a padanie hviezd mi vichadza,, len tak zo srandy s kamosmi ket kecame,, na co myslis,, neco kecnem,, a hnet odkial to vies,,,, toto co teras pisem sa deje iba ket neco kecnem hnet sfleku,,, ket nad tim nerozmyslam,, moste si mysliet ze som iba dalsi blazon ako us kolegovia poznamenali, ale kto tomu verit nechce nech tomu neveri a ak tomu nekto neveri tak ani tento prispevok by necital,, tak iba tolko, dakujem za odpoved:))

    Páči sa mi

  34. hmm teraz už je asi neskoro na komentár ale moja spolužiačka napríklad vždy vie, kedy pôjde odpovedať pred tabuľu z dejepisu Ona má proste z toho predmetu paniku(a ja tiež) a ak nemala takúto predtuchu zo 6 či 7 krát , tak ani raz. Väčšinou to bolo tak, že ako náhle okolo našej lavice prešla učiteľka tak ona len zatresla ” bože ona ma určite vyvolá mám taký divný pocit ” vždy keď to povedala tak ju aj vyvolala. Ja som si zo začiatku myslela, že je len tak strašne pesimistická ale akonáhle sme si začali uvedomovať tieto predtuchy tak sa už neobjavili.

    Páči sa mi

  35. Dobrý deň,
    asi je už dosť neskoro sem písať ale veľmi ma článok aj komentáre zaujali. neviem či je to tiež niečo také ale vždy keď ma chcú vyvolať v škole tiež to cítim vopred. za posledný mesiac som mala 3 predtuchy. Prvý raz mi bolo zle keď som šla spať. mala som divný pocit proste som vedela, že ak zaspím niečo zlé sa stane. potom som to nechala tak. a sníval sa mi sen že moja mladšia sestra, ktorá ma 6 rokov náhle zomrela na rakovinu. Sen bol tak skutočný, že som celú noc preplakala. Bol tam ukázaný aj život potom a všetky pocity, ktoré som mala si dodnes živo pamätám. druhýkrát sa to stalo keď sme šli domov z trenčína. len tak mi preletelo hlavou, že auto ide nejak čudne a že dnes sa pokazí. hneď na to som si povedala, že je to blbosť. veď oco by si to všimol skôr než ja. ale ešte v ten deň keď sme šli na oslavu sa auto pokazilo. a tretíkrýt sa mi to stalo keď som šla so staršou sestrou do maxu. mám nového spolužiaka a mala som pocit, že ho stretnem. a stretla som ho. navyše som si všimla, že keď sa na niečo silne sústredím tak to vyjde. ale myslím pozitívne. keď si poviem nedopadne to zle, určite to zle dopadne. preto si hovorím zvládnem to alebo také niečo kde sa nenachádza žiadne nie alebo predpona ne… asi je to blbosť, ale aj tak sa pýtam či sa s tým dá niečo robiť. ďakujem

    Páči sa mi

  36. Ahojte…mne sa stava taka vec….odmalicka…uz to ani moc nevnimam, ale ked niekedy nad niecim premyslam tak som na nejakom mieste….ale odmalicka su to myslim ze tri miesta….jedno take sa mi vyplnilo….kedysi ked som bola prvacka na zakladnej skole tak som sa skamaratila s kamaratkou (doteraz sme velmi dobre kamaratky, mame podobne osudy, obom sa nam lasky zabili na motorkach a ine rovnake veci) a jej mama pracovala v jednej skolke, a vonku boli detske preliezky a cely zivot, teraz mam 23 sa mi to davalo do myslienok ako som tam, ta skolka uz neexistuje, je to prerobena budova, preliezky su tam uz neni, ale co je zaujmave, prave v tych miestach kde boli tie preliezky som pracovala a tam bola priblizne kassa, za ktorou som pracovala…teraz uz nemam tieto myslienky na toto miesto…v praci som dala po 29tich mesiacoch vypoved, ale este pocas prace sa mi to zdalo….no len nechapem ako vyuzijem tie dve dalsie miesta…teda ak to neni nahoda, pretoze jedna je na kopceku v jednom autocampingu a druha je za jednym novinovym stankom….hm…
    taktiez sa mi stava aj deja-vu…niekedy mam pocit ze tento zivot som uz prezila, len ho zijem opat, aby som niektore veci ktore sa uz stali riesila inym sposobom a napravila zle veci….
    kedysi sa mi este stalo take nieco, co mi moc ludia neveria…mala som jednu kamaratku, ktora nebola pokrstena, ani neverila v boha, ani cela jej rodina, mali sme si 8 rokov, sedeli sme u nej v panelaku na schodoch na medziposchodi a hrali sme sa na skoly, ja som ju ucievala aj nabozenstvo, uz bola tma, len nam robilo svetlo lampa ktora bola vonku a svietila na chodbu cez okno….zrazu sedime a cosi zvlastne islo cez to okno zvonku, no prisaham ze vizerala ako panna Maria, mala bledomodry zavoj a isla tak 10-20cm nad zemou, my sme sa divali, nechapave….vysla po schodoch a potom tam niekde ako keby vosla do bytu a zavreli sa dvere-nahlas….nikto tam neumrel, nic…ale vobec sme sa nebali, ved toto je vec, ale mi sme ani trochu s toho nemali strach…napadlo ma, ze ked neveri cela ich rodina v Boha a tieto vei…tak sa jej to zobrazilo aby v to verila…ja som na tom tak, ze neviem ci mam verit, alebo nie…ale mam taky pocit ze naozaj nieco existuje…ved toto neni mozne….kolko veci sa deje a tak…..

    Páči sa mi

  37. Dobry den. Ja zvyknem par krad za den, ze viem co sa stane o niekolko sekund. Hambim sa o tom hovorit, a preto sa chcem spytat ci je to normalne.

    Páči sa mi

  38. Dobrý deŇ!
    mne sa tiež stáva, že sa mi niečo zosníva a stane sa mi to. Som si všimla že ked sa mi zosníval sen zo susedmi vždy sa mi stane nejaké nešťastie. Dá sa nejako predísť tomu neštastiu? či radšej ráno ani nevstať z postele.?
    Aj mne sa stáva že akoby som mala 6 zmysel si na niečo pomyslím a stane sa to. Len keby to bývalo viac pozitívne ako negatívne. Neviem či je chyby v mojom mysleni…. 😦

    Páči sa mi

Povedz svoj názor