Vltavín (moldavit)

moldavit1.jpgVltavín sa označuje ako jeden zo zriedkavých minerálov a vznikol asi pred 15 miliónmi rokov, keď na Zem dopadol v blízkosti dnešného Stuttgartu obrovský meteorit a vyrazil do povrchu zemského kráter o priemere asi 25 km. Dnes sa zelenkavé sklovité meteoritové kúsky ťažia v Čechách v údolí Vltavy. Podľa legiend bol zelený kameň v svätom gráli vltavín.

Aj ľudia, ktorí obvykle nereagujú citlivo na energiu kameňov, vraj cítia silu vltavína. Keď ho držia v ruke, cítia brnenie, teplo alebo pulzovanie. (Poznámka: To pulzovanie cítite u každého kameňa, keď sa ich naučíte vnímať. Kedysi som si myslela, že je to ľudský pulz, ktorý sa na kameni prejavuje – až do okamihu, keď som si kamene dala do oboch rúk a zistila som, že pulzujú “na striedačku” – čo asi krvný tlak nerobí… Takže dnes vysvetlenie nemám.) Často vraj cítia energetický prúd, ktorý z tela vychádza na vrchu hlavy.

Vltavín má silu urýchliť náš spirituálny vývoj. Spája nás so zvyškom vesmíru, posilňuje našu intuíciu a pomáha nám nájsť naše vnútorné ja.

Jeho vysokovibrujúca energia otvára čakry, predovšetkým srdcovú a vyššie.

Podporuje živé sny a pomáha nám rozpamätať sa na ne.

Pri pravidelnom nosení nám dáva vyššiu slobodu konania a privádza do nášho života pozitívne zmeny. 

Ja na vltavín veľmi nereagujem – iné kamene vnímam silnejšie. Kedy-tedy ho používam v spojení so selenitom ako “generátor” na zosilnenie energie pri korunnej čakre (a pod chodidlá si dávam druhú časť generátora – dva boji kamene a záhnedu).

Dodatok k vltavínu z 27.11.2008:

V posledných dvoch dňoch som sa dopracovala k dvom poznatkom o vltavíne. Jeden je, že pôsobenie vltavínu závisí od jeho hmotnosti a spracovania. Doteraz som mala malé prírodné kúsky vltavínu, ktoré na mňa takmer neúčinkovali. Neskôr som dostala malý zabrúsený vltavín – a tam som už energiu cítila oveľa výraznejšie. No a pred dvoma dňami som dostala prsteň so zabrúseným vltavínom väčším ako necht na palci – a to už je poriadny “tras”… Pri channelingu takmer neudržím kyvadlo v ruke, ako mi ňou myká!

Druhý poznatok je z channelingu – pýtala som sa môjho anjela na liečivé kamene. Bol voči nim trochu vlažný: liečivú vibráciu majú “čiastočne” a “zatiaľ ešte pomáhajú”, ale potom som sa ho pýtala, ako pomáha vltavín, a povedal mi, že potláča negatívnu energiu, čiže mne pri channelingu umožňuje hovoriť len s istým typom bytostí.

Z diskusií 2006:

  1. palmer said,

    September 28, 2006 @ 10:11 am · Edit

    pekny den

    chcem sa opytat ci sa da moldavit niekde kupit,zatial sa mi nepodarilo ho zohnat

    dakujem oplustil rastislav

  2. Cat said,

    September 28, 2006 @ 1:57 pm · Edit

    Dobry den. neviem ci ste z Bratislavy, ale ja som ho tiez zhanala dlho az som ho nasla v obchode na Obchodnej ulici kde predavaju aj striebro – Sofia 02/52731269 a maju tam velky vyber kamenov- AJ vltavin.


  3. helar said,

    September 28, 2006 @ 4:01 pm · Edit

    Ja väčšinou chodím cez internet a ak už kupujem (cez kreditku), tak chodím najčastejšie do Nemecka. Vpravo dole mám linku >>Tuto kupujem kamene a prívesky, ktorá vás vezme presne tam, kde majú aj vltavín. Adresa je http://www.stein-kraft.de/startneu.htm, potom treba kliknúť “zum Shop” vľavo hore a nájsť si Moldavit. Sú tam prívesky i sólo kamene, nie sú lacné, ale zaručene sú to, za čo sa vydávajú (preto kupujem u Nemcov 🙂 ).

54 thoughts on “Vltavín (moldavit)

  1. Dobry den.Ja mam vltavin doma a musim rict ze jsem jeste nezazila to co s vltavinem.Nejenom ze ten meteorit citim ale vzdy me vezme na cesty galaxiemi a konektuje me s planetou odkud je.
    take jsem zazila vysoke leceni srdce s vltavinem provazeno vizemi.
    bylo me take receno ze je spojeni nasincu s vltavinem silnejsi nez s lidma kteri se nenarodili u nas. V Ceskoslovensku se pry rodi nejstarsi duse na zemi a neni to nahoda ze vltavin spadl zrovna tam.

    Páči sa mi

  2. Pavlína,

    ďakujem za skúsenosti… Ako som spomínala, ja mám síce menší kontakt s vltavínom, ale možno preto, že ho zatiaľ nepotrebujem.

    A čo sa týka “starých duší”, plne s vami súhlasím. Aj ja si pamätám časy ešte predkresťanské… Čím to je, že zrovna našinci majú také staré duše?

    Páči sa mi

  3. Ahoj Heli,
    alebo ktokolvek, kto mi vie poradit. Dnes mi prisli na dobierku vltaviny a zdaju sa mi naozaj krehke, ze sa aj bojim ich dat pod tecucu vodu. mam urobit klasicky postup, vybit na hematitoch a nabit na krystalovom zhluku a predtym len zmyt vodou?

    Páči sa mi

  4. Evi,

    pokiaľ nebudeš vltavín veľmi stláčať, nemalo by sa mu nič stať – ono je to pomerne robustný kameň, len tie špičky sa dajú ľahko poškodiť. Ja na takéto umývanie používam starú zubnú kefku, ktorou veľmi nepritláčam; ak nie je viditeľne špinavý, stačí aj vlažná voda.

    Vltavíny málokedy nasávajú a udržiavajú po dlhšiu dobu energiu, takže vybíjať na hematite nebude potrebné, pokiaľ nemáš z kameňa “pichľavý” pocit. Ak áno, odporúčam ho aspoň na deň dať na hematit alebo na mesačné svetlo (mne sa tak podarilo zlikvidovať zlú vibráciu z karneolu).

    Jedna rada – viem, že si si chcela kúpiť Moqui. Ak ich máš, použi ich vždy ako ochranu, keď skúšaš celkom nový kameň, či na ňom nie je prichytená negatívna energia. Moqui chránia našu auru pred tým, aby sa do nej takáto energia napojila. Neviem, nakoľko ja vďačím za svoju chorobu práve tomu spomínanému karneolu, s ktorým som chvíľu neuvážene experimentovala, než som ho vyčistila – patril totiž žene, ktorá zomrela na rakovinu. A keď som ho ja skúšala channelovať, tak mi vystreľovala prudká bolesťpriamo do toho miesta, kde sa mi neskôr (asi po roku) objavil tumor. Môže ísť o zhodu náhod – alebo sa vibrácia z neho preniesla na mňa a urobila u mňa to isté čo u jeho predošlej panej.

    Inak, z tohto pohľadu sú nebezpečné najviac číre horské krištály, ktoré sa často používajú na uzavretie negatívnych energií v ich vnútri a potom sa nevyčistené môžu dostať do predaja.

    Páči sa mi

  5. Helus,
    dakujem za rady, za cenne rady. A Mogui mam uz tiez, vcera dorazili aj s vltavinmi. Takze si treba davat pozor na darovane kamene. Aj ked ich ten clovek nedaval so zlym umyslom, kamene v sebe skryvaju vsetko co nasali u svojho majitela. Teda aj chorobu. Ale podla mna za to nemoze Heli ten karneol, aj ked je to zaujimava zhoda nahod.
    a ako sa potom cisti krystal, ktory ma v sebe plno negativnej energie? Ved krystalom sa nabijaju vsetky kamene, krystal je kamen kamenov, nemal by v sebe drzat zlo. A oddychujes? A mas aj dovolenku v praci?

    Páči sa mi

  6. Evi,

    v šamanizme sa krištáľ používa na extrakciu prichytených cudzorodých energií tak, že sa energia “natiahne” do šamannových rúk a ešte skôr, než sa dostane skutočne do tela, tak ju šaman vypudí do kryštálu krištáľu (používajú sa hlavne dlhé číre kryštály s hrotom na každej strane – tieto sú teda pre laika pomerne nebezpečné). Potom kryštál obleje horúcou vodou alebo ho nahreje nad plameňom, čo z neho tú energiu vypudí. Takže v prípade obojstranne zahrotených dlhých kryštálov quartzu by som použila na zaručené očistenie horúcu vodu – ale u iných kameňov by som to neskúšala, lebo by im mohla poškodiť – tam by som radšej zakopávala do zeme alebo vybila na hematite, to postačí. Tie šamanské kryštály sú extra trieda, ale pretože sú aj poriadne drahé, nemyslím, že by sme sa k nim ani náhodou dostali 😛 …

    Čo sa týka mojej “dovolenky” zo stránky, tá bola na to, aby som dorobila v práci nárazovú robotu, ktorú som včera odovzdávala, a potom aby som si vytvorila priestor pre čítanie kníh (sú úžasné, tentokrát som vyberala nesmierne dobre) a spracovávanie návodu na sebapobosoráčtenie (bude to nová stránka, už je založená, len ešte na nej toho veľa nie je – ale do septembra sa to zmení 😛 ). Mám ešte nejaké menšie roboty, ale tam mi už nehorí za pätami, takže teraz sa už aj kedy-tedy pozriem na stránky. A oddychovať budem, až už nebudem môcť robiť nič iné 😀 .

    Páči sa mi

  7. Helar a Evka,
    som rada ze Vas opät vidim, teda citam 🙂 Evka, kde si si objednala vltavin, mozes prezradit? Heli, chcela som sa s Tebou podelit a zaroven i poradit o radost z mojich Moqui a Boji. Mala si pravdu, su to uzasne kamene. Rano, ked odchadzam z domu a nahodou si niektoru z dvojic zabudnem doma (neberiem oba pary sebou, ale jeden zarucene), nieco ma na schodisti otoci aby som ich sla zobrat 🙂 Mam ich pri posteli a ked idem spat, vzdy ich pred zhasnutim svetla este pohladim, neviem, ale som uplne na tie kamene naviazana, toto sa mi este nestalo. A co ma este zaujima, ze kazdy kto pride ku mne, je z tych kamenoch doslova a do pismena fascinovany, no a samozrejme skusaju ich silu, tak ze si ich beru do ruk. Myslis, ze im to moze nejako skodit, myslim s energiou etc. A ako si nadherne tu opisala vodne kamene, tak som si na ebayi objednala vodny achat a ked dosiel a ja som zabdala tu nadheru a hladinu vody vo vnutri, tak som sa normalne rozplakala a v duchu som poveda, Boze co Ty s tou prirodou dokazes tak to je naozaj zazrak. Prajem krasne dnicky a myslis, ze kavu uz mozes? :-)))

    Páči sa mi

  8. Ahoj Gaby,
    vltaviny som si objednala na stranke http://www.volny.cz/mineralshop/toc.htm. Prisli mi presne tie, ktore su tam na obrazku a prisli do tyzdna. Objednala som si 2 vltaviny a jeden zvonivy vltavin a az ked som ich mala v dlani som pochopila, preco sa vola zvonivy. Tie dva hrkaju v dlani ako kamienky, ale ten zvonivy zvoni. A som napodobne postihnuta ako ty, lebo ma to az dojalo. Brala som od nich aj Mogui gulicky a dostala som aj darcek. Vyskusaj ich. Len nezabudni, ze okrem toho ze si to musis preratat na slovenske koruny, je tam postovne a este nejake poplatky, tak ma trosku prekvapila ta suma, lebo som cakala menej, ale ako nahle som otvorila krabicku mi bolo jedno kolko to stalo. V tomto ma Hela pravdu.Pekny den

    Páči sa mi

  9. Ahojte baby.
    Evicka je moja dlhorocna kamaratka a ako vela ludi okolo seba aj mna vtiahla do tajov liecivych kamenov a ucarovali mi. Mam dva tromlovane kristaly, v ktorych sa mi teraz objavili cierne bodky na jednej strane. Moc sa mi to nepaci, lebo sipim nieco nedobre. Viete mi niekto napisat co to moze znamenat?

    Páči sa mi

  10. Heli, elli, alebo ktokolvek kto viete,
    Pridavam sa k Lubke a mam podobnu otazku. Kupila som kamen, ktory bol prepoleny a boli z neho dve krasne geody achatu s krystalmi vo vnutri. Jeden mam ja a druhy som dala sestre. Moj je nadherny, ale sestrine krystaly vo vnutri zacali cerniet. Tiez to boli najprv bodky a teraz su to take machule. A este k Lubicinym krystalom, tie bodky su mierne pod povrchom.

    Páči sa mi

  11. Ľubica, Eva,

    ide v oboch prípadoch o achát? Achát niekedy naberie vlhkosť zo vzduchu a tá potom môže reagovať s nečistotami v kameni.

    Neviem si predstaviť, o čo môže ísť, ale zrejme je to reakcia na prostredie. V minulosti som si všimla, že keď kamene ku mne prídu, sú bledé, ale po pár dňoch (aj keď ich nenosím) začnú tmavieť – zrejme reagujú na množstvo ostatných kameňov naokolo a nabíjajú sa. Ak v nich bolo niečo tmavšie, čo pôvodne nebolo vidno, možno to teraz stmavne viac a vystúpi na povrch.

    Chcelo by to jeden pokus – dať kameň do červenej látky a do tmy a pozorovať, či sa z neho to tmavé nevytratí. Alebo, ak ide o číry quartz (horský krištáľ), dala by som ho na priame slnko a pozerala by som, či to tmavé nezmizne.

    Páči sa mi

  12. Heli,
    ahoj. Lubici sa tie cierne bodky zacali robil na tromlovanom quartzi
    A v mojom pripade islo o jeden celok, o achat, ktory bol prepoleny a moja polka ostala taka ista krasna, len druha polka, ktoru som dala sestre, zacala po case cerniet. V podstate teraz ako keby ani nepatrili k sebe. Dakujem za rady.

    Páči sa mi

  13. Mikael,

    je to rovnaké ako pri iných kameňoch – vybíjanie pod vodou alebo na hematitovej drti, nabíjanie na mesačnom svite, ale vltavín znesie aj slnečné svetlo, prípadne sa dá nabíjať na kryštálovom zhluku.

    Páči sa mi

  14. Ahojte. Kúpila som si vltavín. Dnes ho prvý raz držím “naživo” v ruke. Chcem sa vás spýtať- tých, čo ho doma máte – zdal sa vám teplý ako umelá hmota, ked ste sa ho prvýraz dotkli? Ked ho porovnám s inými kamenmi, tie sú na prvý dotyk klasicky chladnučké, typicky kamenné. Ale vltavínu tá kamennosť chýba (aspon moj pocit). Skôr je ako drevo – myslím svojou teplotou, pocitom na dotyk. Taký jemný, teplý, upokojujúci. Je teplý stále. Aj ked mám hrud, kde mi visí, zrovna trochu studenú – oproti jeho teplote. Zaujímavé! Je to jeho normálna vlastnosť, alebo je to tým, že mi sadol? Ako zistím, či mi sadne? Mimochodom, nenarodila som sa v ČSR, ale presťahovali sme sa sem, ked som bola dieťa, takže môj vzťah k vltavínu ( a jeho ku mne) by mal byť asi viac “zdržanlivý” 🙂 😀 🙂 .
    Aj vám sa zdá, ked ho umývate, hľadíte do tej jeho zvláštnej priehľadnosti pod vodou , že ste na vesmírnej lodi??? Cau cau

    Páči sa mi

  15. Caute, ešte mám jednu otázočku k vltavínu: cítim , že je dosť silné kafíčko, asi to vyznie komicky, ale mám trochu pocit, že levitujem 😀 Vyhľadala som si preto k nemu teraz nejaké info- písalo sa tam, že vyvoláva “búrkovito drastické” zmeny v živote jeho majiteľa. K lepšiemu samozrejme 🙂 Ale rada by som postupovala menej “drasticky”, som trochu pohodlný týpek. Viete mi poradiť nejaký vhodný kamenný doplnok , ktorý by tie zmeny trošku skultivoval? možno niečo, čo by mi zabránilo sublimovať z tejto planéty 😀 Vďaka. Pekný dníček kamenníček.

    Páči sa mi

  16. Mona,

    vltavín má skutočne túto vlastnosť – je “teplý” a príjemný. To, či vám “sadne”, závisí od toho, či naň reagujete – či cítite jeho vibráciu a ako ju vnímate.

    Vltavín patrí medzi 12 vibračne najsilnejších kameňov a podľa toho, ako popisujete jeho pôsobenie na vás, tak naň reagujete veľmi silno. Pokiaľ potrebujete jeho pôsobenie trochu “stiahnuť”, skúste ho kombinovať s ruženínom alebo záhnedou.

    Páči sa mi

  17. Ahoj, Helar!
    Dnes ráno po prebudení som si na chvílu ešte poležala s vltavínom na čele. Iba tak. Sústredila som sa do seba- na nič- iba do hlbky svojho organizmu- a začula som vysokofrekvenčné pískanie v ušiach a na spodku trupu ma akoby začala vťahovať nejaká silná energia- cítila som to ako satie velikánskeho vysavača- myslela som si, že energiu vytiahnem hore až nad hlavu-chcela som to , lenže nevedela som to ovládnuť- zaplavilo mi to celý trup a ten príval akoby vysal celételo a vycucol sa cez nohy až do kolien (kde som cítila až akoby slabosť a “elektrické mravčeky”- niečo ako zásah elektrickým prúdom- následne to odtieklo kamsi dole cez nohy ako do odtoku vo vani. V tej chvíli mi z hlavy odtiekla všetka energia (neviem ako identifikovať nazvať ten pocit) a zostala som odrazu ako prudko prebudená a veľmi bdelá- bolo po “meditácii” . Nemohla som sa už sústrediť na takéto meditačky, bola som úplne čulá a akoby zasadená do prítomnosti- akoby iné okrem tejto konkrétnej obyčajnej chvíle v mojom hmotnom svete (že je ráno, zobudila som sa a idem vstať) ani neexistovalo. Žiadne pred ani za, hore ani dole, ani nikto iný – len ja, teraz a tu. Tak som vstala a začal sa obyčajný den.
    Čo to malo, Helar znamenať, nemáš náhodou skúsenosť? Vôbec tomu nerozumiem. Prečo energia rozhodovala za mňa, čo bude robiť a ako dlho to bude trvať? Inak, skúšam sa dostať na úroveň kri(y?)štáľového vedomia. Neviem síce ako, ale robím len tak , čo mi napadne 🙂

    Páči sa mi

  18. Mona,

    o vltavíne sa hovorí, že má nesmierne vysokú vibráciu. Nie každý je však na ňu citlivý – zdá sa, že vy ju vnímate citlivo. U mňa vltavín takmer nefunguje (ale je pravda, že ma nenapadlo prikladať si ho na Tretie oko po zobudení 😛 ).

    To, že energiu ešte neovládate vôľou, je len vec cviku.

    Páči sa mi

  19. Ahojte dneska mi prisiel vtlavin ces postu hned po ceste domou som nevydrzal a odbalil si ho a uprene si ho prezeral bol strasne zvlastny po chilke som si ho dal do vrecka ako som tak kracal domou zacal som citit prudenie energie ako pri meditacii smerom od noch ces kamen as do hlavi a vyzsie bolo to zvlastne troska ma bolela z neho aj hlava ale to rpeslo v jednom dni tolko zmien (O: ……

    Páči sa mi

  20. Ahoj, mario!
    Mohol by si prosím, niekedy neskôr ak to bude aktualne napisat, ako na tebe a tvojom fungovaní v kazdodennom zivote ten kamienok funguje? Ja som aj vcera v noci mala sen, ze som v kozme. Videla som kadejaké pohlady na rozne hviezdokopy alebo co to bolo v -vyzeralo to podobne ako zábery, co sníma Hubblov teleskop. Potom som sa dostala s akejsi planéte- videla som ju z dialky. Z 1/3 bola zatienená a ten tien rotoval v smere hodinových ruciciek. N Vlastne -tá planéta sa krútila- spolu s tým tieňom. Neviem, co to bolo za planétu- bola som daleko a nemohla som rozlíšiť jej povrch. Ale bola do modra- ale neviem, či to bola Zem. Neviem, či to spolu súvisí, ale vltavín som mala pod vankúšom ako každú noc 🙂 Paa

    Páči sa mi

  21. Ahoj kazdopadne si zrejme astralne cestovala co vies kde ta to vsad ezavedie ja mavam vseliake sny a podobne uvydime ako to dopadne z vltavinom heh ale dnes prvi den co ho mam citim vseliake zvlastn eveci na sebe hmmmm uvydime dalej ozvem sa ….

    Páči sa mi

  22. Dobrý den,
    vraj je aj moldavit druhom tektitu.

    Ale ja mám doma okrem neho aj klasický čierny tektit v tvare hrušky (je to prívesok). Čierny je iba na 1. pohlad. Ked sa dá oproti svetlu, vidiet na jeho okrajoch, že je z tmavej priehľadnej žltohnedej hmoty- ako dáka sklovitá hmota. Neviem, aký je to druh tektitu- odkial pochádza. To v čajovni, kde som ho kúpila nevedeli povedať.
    Možete mi prosím vás poradiť, aké má ezoterické vlastnosti a účinky na človeka? A či funguje aj keby to zrovna nebol ten tibetský tektit, ktorý je taký slávny? Lebo fakt neviem, čo je to, čo doma mám za druh. Dakujem.

    Páči sa mi

  23. Nedavno som bol na doolenke a samozrejme som si zobral aj zo sebou vltavin , raz vecer som si ho polozil na hrud vedla srdcovej cakry a meditoval po chilke som zistil ze som si prmeiastnil svoje vedomie do nej alebo mozno aj do vltavinu bolo to zauimave tak vltavin funguje ………..

    Páči sa mi

  24. Ahoj, Helar!
    Vdaka very much za príspevok v larimarovej sekcii 🙂
    Až teraz som objavila dodatok k info o vltavíne. Zaujala ma tvoja veta:

    “pýtala som sa môjho anjela na liečivé kamene. Bol voči nim trochu vlažný: liečivú vibráciu majú “čiastočne” a “zatiaľ ešte pomáhajú” ”

    “Čiastočne” znamená že tá vibrácia od niečoho závisí? (od kvality kamena;?) A “zatiaľ ešte pomáhajú” ?- že by neskôr už nemali?
    Alebo to bolo myslené iba tak- že kamienok nie je všemocný (iba energetická pomôcka-ako vitamín 🙂 ) a hlavnú prácu na sebe musíme odviesť my sami?

    Maj sa krásne!

    Páči sa mi

  25. Mona,

    neviem veľmi dobre odpovedať. Ja som sa proste potrebovala pochváliť, keď som dostala tri nové prstene: sugilit, vltavín a tanzanit. Tak som ich ukázala Gabrielovi. Ten je z tých, čo poznám, najmenej vysvetľovačný – je skôr typ “prečo?-lebo!” No a on zareagoval jedine na tanzanit – a to slovami “má peknú farbu”. To ma dobilo v lufte 😦 a tak som začala sondovať a dozvedela som sa, čo som sa dozvedela – bez ďalšieho vysvetlenia.

    Ak by som sama mala dointerpretovávať, tak by som povedala, že možno kameňom pripisujeme väčšiu silu, než v skutočnosti pre nás majú. Vnímam ich ako “databázu” istých údajov – ale tá nemusí fungovať, pokiaľ na ňu nemáme “čítací” program. Čiže z kameňov vyberáme asi len to, na čo máme “čítačku” – a preto to závisí nie od kameňa, ale od človeka, ktorý ho používa.

    No a k tomu “zatiaľ ešte” – asi to súvisí so zvyšovaním vibrácie Zeme. Kamene sú totiž energetický systém Zeme, nie náš. Ak sa zvýši vibrácia Zeme na jej potrebnú úroveň, asi kamene stratia svoju podpornú funkciu pre tých, čo s Gaiou pôjdu vyššie. Môže to byť napr. v roku 2012 (alebo ako mi Gabriel povedal pred dvoma dňami v roku 2032, keď bude “vraj koniec sveta” – a potom som z neho ešte po istej námahe vydolovala, že nijaký “koniec sveta” nebude, ale čo bude, to už láskavo prenechal mojej predstavivosti).

    Lenže to sú moje interpretácie, nie jeho.

    Páči sa mi

  26. Dakujem, Helar, chápem.
    Tiež mi ako prvá k “zatial ešte” napadla súvislosť so zmenou zemských vibrácií a celej nerastovej mriežky na planéte, ale ktovie…
    Možno ak sa Gabrielovi páči farba tanzanitu (ak to nebol iba žart)- naznačil jednu z infošiek, ktorú tanzanit zosobnuje- frekvencia tanzanitovej farby. Možno tá farba je symbolom čohosi, čo “zosobnuje” energia Gabriela (čo jej je blízke), nejaká kvalita.
    -tiež len moje špekulácie 😀

    Páči sa mi

  27. Zdravím,

    Vaša stránka sa mi páči , a momentalne ju nachádzam veľmi užitočnou.
    Chel by som sa s vami podeliť o moju skúsenosť s vltavínom/resp. už s vltavínmi/. Momentálne študujem v zahraničí, a zvyknem si pozerať rôzne obchodíky a stránky nielen s kameňmi ale aj s rôznymi ďaľšími užitočnými predmetmi, ktoré sú súčasťou “moderného čarodejníctva” a musím povedať , že som sa s vltavínom stretol len zhruba pred týždňom , keď som si prezeral tovar jedného kryštálového ličiteľa. Vzhľadom k tomu , že som jeho stánok navštevoval pravideľne (vzhľadom k tomu, že mnohé “kamene” predával pod cenu) ponúkol mi niektoré s jeho “špeciálnych” kúskov, a medzi nimi sa nachádzalo aj malé vrecúško s drobučkými úlomkami vltavínov ( max 5 mm veľkých). Veľmi ma však na prvý pohľad nezaujali, a cena sa mi naňho zdala podozrivo vysoká, no keď mi ten liečiteľ podával jeden z tých drobunkých kúskov, zistil som , že vôbec nie sú tak “nudné” ako sa môže na prvý pohľad zdať. Prekvapilo ma , že je oveľa ľahší ako som si myslel, a keď som ten kúsok mal v ruke , pripadal mi viacmenej teplejší , než ostatné kúsky s ktorými som sa stretol a na slnku sa jeho farba ukázala neporovnateľne živšia, tak som sa predsalen rozhodol , že to stojí za vyskúšanie. Predavač mi potom porozprával aj príbeh ktorý sa za moldavitom (kedže ho poznal pod týmto názvom) skrýva a tiež aký efekt mal na jeho prax.
    Celkom sa mi zapáčil, takže keď som prišiel domov, poctivo som si ho očistil a nabil na kryštáloch. Ikeď som mal pocit, že “nabiť” ho ani nebude treba … Ešte ďaľšiu hodinu som si ho obzeral a študoval jeho štruktúru … rozhodol som sa, že si o ňom niečo zistím, a tak sa mi podarilo nájsť aj túto stránku, pomocou ktorej, som sa dostal aj k internetovemu obchodu v čechách so širokou ponukou vltavínov “http://www.mineral-shop.cz/”. Hneď mi padli do oka 2 kúsky (jeden prívesok a jeden “kameň”). Celkom ma prekvapila aj suma, ktorá bola oveľa menšia … svoj malí kamienok som začal nosiť vo vrecúšku na kryštáli a vyzerá to tak, že za krátku dobu začína mať výrazné efekty … odkedy som prišiel do anglicka študovať( už to bude niekoľko mesiacov) som nemohol pokojne spávať, a sny sa mi snívali zriedkavo, a aksom aj nejaké mal veľmi ťažko som si na ne pamätal, teraz sa mi snívajúúžasné sny každú noc 🙂 6ivot mi tiež pripadá oveľa ľahšie zvládnuteľný, napriek všetkým problémom, ktorým tu stále čelím. Dnes mi prišli aj tie vltavíny, ktoré som si objednal z Čiech a bol som ohromený k akým nádherným kusom som sa dopracoval, prívesok je doslova magický, a som ohromený veľkosťou druhého kusu, ktorý rozhodne nie je malý… ( 4x2x0,5 cm) …

    Takže … ďakujem Vám za veľmi užitočnú a peknú stránku … ( začínam ju navštevovať pravideľne)

    Páči sa mi

  28. Dobrý deň,
    nechcem tieto stránky využívať na inzerciu, ale ak by náhodou niekto mal záujem, môžem predať jeden kus moldavitu. Ide však o naozaj unikátne veľký kus o váhe 775g + doklad z chemickej analýzy. V prípade záujmu ma môžete kontaktovať prostredníctvom e-mailu ….wweeggaass@azet.sk

    Páči sa mi

  29. No, to teda fakt…8) keď som to prvý krát ukázala geológovi, tak neveril vlastným očiam a povedal: ” ak toto je to, čo si myslím, tak pri svojej veľkosti je to unikát a patrí do múzea…” 8)

    Páči sa mi

  30. wweeggaass, cítiš z toho megavltavínu niečo? To musí byť fakt riadna sila. A ked si predstavím, ako ho niekto začne channelovať 🙂 😀 🙂 … Teda také niečo by bola škoda šupnúť do múzea.
    Pekný dník, nech sa ti pekne vltavínček predá a hlavne nech sa dostane do správnych láskyplných rúk.
    Paa

    Páči sa mi

  31. Ak ho držím v ruke, cítim teplé vibrácie. Ja ho osobne využívam na relaxáciu a . Mám pocit, že ma ukľudňuje a zároveň nabíja veľkým množstvom energie. Všimla som si, že každý, kto ho zobral do rúk, tak ho vždy držal oboma rukami vo výške čela a častokrát doytční zatvárali oči. Je to zaujímavé, lebo ako tak čítam, tak to, čo opisuje Helar o moldavite, musím súhlasiť a naozaj potvrdiť z vlastnej skúsenosti 🙂

    Páči sa mi

  32. Ahojte! prosím vás, aký kov je najsilnejším vodičom energie vltavínu do ludskeho tela/aury? Chcela by som si dat osadit fazetovaný vltavín do šperkov, ale neviem, aký kov by som mala ideálne zvoliť, aby účinok kamienka bol na mna čo najintenzívnejší. Máte s tým nejaké skúsenosti?
    krásky dník! :*

    Páči sa mi

  33. Rada by som sa spytala ci sa cez vlavin mozem spojit s dusou cloveka s ktorym som bola v minulom zivote a viem ze som ho nasla v tomto zivote ale on si na mna vobec nepameta resp. na moju dusu. Je mlada dusa a tak si robi zo vsetkeho srandu. Verim totiz na reinkarnaciu a citim intenzivne ze som s tym clovekom spojena a dokonca som spojena s jednou uz mrtvou osobou s jej duchou. Ak sa to da dosiahnut cez Vltavin na ktoru cakru si ho prikladat? Dakujem. Edri

    Páči sa mi

  34. Edri,

    neviem, či to ide. Ja sama som len mierne citlivá na vltavín a používam ho len na odstrašenie negatívcov pri channelovaní.

    Ak si ťa ten človek nepamätá, má to svoj význam. Buď si musí hľadať cestu on k tebe alebo ty k nemu. Skúsila by som skôr nejaké biele alebo fialové kamene pre spirituálne spojenie.

    Ak chceš použiť vltavín, skús si ho zavesiť nad srdce. Alebo ak ti ide o komunikáciu, nos ho blízko pri hrdelnej čakre (napr. náušnice alebo prívesok na veľmi krátkej retiazke).

    Páči sa mi

  35. Ahojte vedeli bi ste mi pomôcť s hladaním jedneho liečiveho kameňa kto bi mi pomohol tak bi som bol velmi rát a bol bi som dosť šťastní lebo ja som už s toho zúfalí hladam ho už pol roka a stale nič ten kameň ma meno veliasker prosím ohlasťe sa mi na mojej netovej stranke tvister16@azet.sk budem velmi rát

    Páči sa mi

  36. prajem príjemný deň,
    rada by som sa s Vami podelila o prežité zážitky sVltavinom,
    cca ,pred 30 rokmi som ho dostala ako darček k narodeninám,je veľmi vkusne upravený do prívesku celú tu dobu ležal v mojej šperkovnici, pred troma týždňami /som presvedčená ,že to bolo vnuknutie od mojich Archanjelov/ som otvorila šperkovnicu a bez bezmyšlienkovite som vltavin navliekla na zlatú retiazku a zavesila na krk.Už prvú noc som mala živý sen :v ľavej dlane som videla svojú budúcnosť,obrázok za obrázkom,bolo ich veľa , tento sen si živo pamätám a cítila som sa príjemne aj po prebudení., Od prvého dňa ako ho nosím cítim,že sa niečo so mnou deje, /v dobrom/ moje emócie dostávam pod kontrolu,a sú tu aj iné veci… ,,sny sú i naďalej pravdivé,predvídavé.V sne som sa dozvedela ,že sa v danej krajine stalo nešťastie/výbuch/ ráno sa dozvedám ,že ten výbuch,nešťastie sa stalo v našej krajine, a stopy vedú do danej krajiny. Živé sny a predvídavé mám od mladá, ale vltavín mi otvoril oči ,prepáčte moje pocity, intuícia sa nedajú vysloviť, to jednoducho prežívam a som šťastná, dúfam ,že to moje písanie pochopíte,ak nie čítajte slová viac raz za sebou,dnes mi to veľmi nejde, za pochopenie ďakujem

    Páči sa mi

  37. Mária, chapem, co vravis, tiez mam podobne zazitky s vltavínom- prekognitívne a priezračne zrozumitelne a zapamatatelne sny. A vnutorna vyrovnanost a pocit vnutornej sily. Ale ja skor s vybrusenym a vacsim kamienkom. V prirodnej podobe vltavin vnimam omnoho slabsie. Parkrat sa mi podarilo vo sne cestovat do vesmiru k akejsi planete modrej farby ( Zem to nebola) , nemohla som sa k nej ani raz ale dostat az na povrch a zistit co to je za miesto. Nieco ma tam nepustilo. Mohla som ju sledovat len z urcitej vzdialenosti. Bolo to parkrat- stale ta ista planeta a odvtedy sa mi uz o nej nesnivalo. Raz sa mi snivalo ze medzi Zem a Slnko sa dostala Venuša. Bolo to par rokov dozadu, akby som sa vznašala v hornach vrstvach atmosfery – videla som uz do kozmu- tesne naz zemou a pred nasu Zem sa priblizila velmi bizko akasi planeta- vo sne som “vedela” ze to je Venusa 🙂 . Tak sa “postavila” ze bola rovno pred nami (pred Zemou) akoby v jednej línii.
    Ale uz si nepamatam ci konkretne toto snivanie o Venusi mal na svedomi spanok s vltavinom :-))

    Páči sa mi

  38. ahojte, chcela by som sa nieco spytat ohladom vltavinu. od vianoc mam privesok, do ktoreho som sa zamilovala okamzite ako som ho videla, takze jezisko nemal inu moznost ako mi ho priniest 🙂 je to strieborny pentagram do ktoreho je zapracovany vltavin bruseny do slzy. ked som si ho zavesila, vibroval velmi silno, dokonca som ho citila aj na hrudi, co sa mi bezne nestava. potom som ho vsak kratko umyla pod vodou (neviem cim a kym vsetkym presiel kym sa dostal ku mne, tak som ho hned ocistila) a nabila na krystalovom zhluku. avsak odvtedy akoby stratil silu, vibruje takmer nebadatelne a ja som z toho smutna. vie niekto, preco to tak je? ublizila som kamienku nejako? alebo mozno kristal nebol dostatocne nabity a tak nepredal silu vltavinu? (podla mojich info by sa mali krystaly “samodobijat”, ci nie?) viete ako ho opat “riadne” dobit?
    uz par rokov sa venujem duchovnu a zabrdam aj do prace s energiami, obcas ludom vyliecim nejake drobnosti, avsak nie som tak citliva, aby ma kamene brali so sebou v noci na vylety alebo aby som citila nieco konkretne. marne sa snazim prehliadnut za ten zavoj tajomna a posunut sa na stupni svojho vyvoja trochu vyssie, ale asi este nie je cas, hoci ja som uz pekne netrpezliva 🙂 akoby som stale bola uvaznena v prilis hmotnom svete a neslo mi dostat sa dalej…
    kto mate odpovede na moje otazky, budem vam velmi vdacna.
    krasny duhovy dnik.

    Páči sa mi

Povedz svoj názor