Zvieratká a karma

Na fejsbúku som našla článoček od neznámeho autora o domácich miláčikoch s názvom Animals and karma, teda Zvieratká a karma. Aj keď ja to z pohľadu energie vnímam trochu posunuto, viem si predstaviť, že mnohým majiteľom zvieratiek, ktorí o ne prišli, hodne dá:

Zvieratá sa rozhodujú prísť do nášho života. Sú súčasťou našej karmy a my sme súčasťou tej ich.

Niekedy sa nájdu opustené a zablúdené, zatúlané doprostred cesty či v nebezpečenstve uprostred noci; niekedy sa nájdu pri našich dverách, kam ich doviedol osud; niekedy prichádzajú od milovaných ľudí, susedov či cudzích osôb.

Prinajmenšom boli už zvieratá v našej karme. V tomto živote, ako aj v iných.

Podľa Briana Weissa často to isté zviera prichádza počas nášho života v novom a novom tele. Jednoducho zmení tvar a farbu kožúška, ale rozpoznávame ho podľa drobných giest, maličkostí a nezvyklých ťahov.

Rozhodne to platí o mačkách.

Keď “nové” zvieratko príde do nášho domu a vie presne, kam ísť, je to príznak, že už nás pozná.

Mnoho ľudí v čase umierania máva víziu nie zosnulých príbuzných, ale zosnulých domácich miláčikov. Znamená to veľa, pretože pre našu dušu niet rozdielu medzi jedným živočíšnym druhom a iným živočíšnym druhom.

Zvieratá sú na našej ceste evolúcie rovnako, ako sme my na tej ich, preto ich potrebujeme rešpektovať ako posvätné bytosti a dobre sa o ne starať.

Sú našou súčasťou, iným prejavom Univerza.

Toľko článok – a ako hovorím, iný uhol pohľadu, ale výsledok podobný. Kto ma poznáte, viete, že neverím na “karmu” či “reinkarnácie” a “minulé životy”. To by bolo náramne egocentrické Univerzum, keby sa v ňom všetko dialo preto, že to my tak potrebujeme. Takže ja nedokážem prijať predstavu, ako nám “nadradená inteligencia” strká do cesty zvieratko a jemu zas nás len preto, že to “potrebujeme” alebo “zasluhujeme”…

Keď na to pozriem z energetického pohľadu, jednoducho platí druhý či tretí (závisí od toho, kde začnete 😛 ) energetický zákon Univerza – zákon priťahovania sa podobných vibrácií, základ všetkej duality… a ľudského vnímania. “Vrana k vrane sadá”. Entrainment, slovensky najskôr synchronizácia. Niečo v našej energii, o čom ani netušíme, zareaguje na niečo v energii zvieratka, o čom nevieme. Vznikne premostenie a jeden k druhému sme priťahovaní. A ak zostaneme dlhšie spolu, naše energie sa zlejú do jednej, kde zvieratko je súčasťou nás a my sme súčasťou energie zvieratka.

Ak takéto zvieratko zomrie, zomiera jeho telíčko, ale jeho energia sa aj naďalej udržiava v tej našej a hľadá si novú možnosť prejavu. Ak ju nedostane, ak si k sebe nevezmeme iné zvieratko, tak okolo nás obchádza ako “duch” a niekedy ho vnímame. Prípadne niekedy preberieme niektorý jeho návyk a pokračujeme žiť jeho energiu.

Ale najčastejšie sa stane to, že narazíme na iné zvieratko, ktoré zdieľa časť energie nášho mŕtveho, a my ho prijmeme k sebe a naše mŕtve zvieratko žije cez naše nové zvieratko naďalej. Energia totiž nikdy nezaniká, len mení formu a mieru.

Toto mám odpozorované z mojej mačacej bandy. Keď zomrela mačička A, jej prejavy sa začali objavovať u mačičiek B, C a D – u každej niečo iné. A boli to veci, ktoré robila mačička A, ale nikdy nie mačičky B, C a D. Proste mačičky B, C a D sa snažia udržať energetickú rovnováhu systému “panička a jej mačacia banda”. Keď zomrel Lassinko, začala jeho prejavy naberať Felinka – celkom iná povaha mačičky. Nerobilo jej to dobre; bála som sa, že mi odíde. Bola preťažená. Potom to nejako pochopili zvyšné mačičky a začali preberať jeho energiu aj ony. Kedy-tedy urobia to, čo robil len on. Kedy-tedy vybehnem na chodbu, lebo počujem mňaukať Lassinka, len aby som zistila, že to mňaučí Kaiko. Mala som to šťastie, že som po smrti niektorej z pôvodných Mačičiek vždy k sebe nabrala nové mačičky, takže sa energia distribuuje rovnomernejšie a nevytvára u nikoho preťaženie. A nové mačičky majú ťahy ako ich predchodcovia, s ktorými sa nikdy nepoznali.

Ak to vnímam takto, má to jeden nesmierne upokojujúci dopad – aj moji rodičia sú ešte stále ako odtlačok niekde v mojej energii a z času na čas sa prejavujú – napríklad tak, že keď mám veľký problém, tak do môjho života svojou vibráciou “vtiahnu” cudzieho človeka, čo mi pomôže problém prekonať.

Sme o toľko viac než len toto telo… Je to upokojujúci pocit. 🙂

Povedz svoj názor