"Ľudský život" anjela

Z automatického písania s Gabrielom z 9.7.2009:

Gabriel, ešte som sa ťa chcela pýtať na Joža (meno je zmenené). Je Drak a ľudský život súčasne. Ako je to možné?
Nevedeli sme, že je Drak. Nezabudni, na to sme došli celkom nedávno, že sú medzi vami dračie semená… Jožo by sa nebol narodil živý. Tak z neho urobil jeden anjel svoj ľudský život. No a pôvodom má v sebe Jožo dračie semeno. Ty si si to už predsa vymyslela.
No hej, ale to neboli tvoje slová, ale moja fantázia.
Väčšina tvojich fantázií sú naše slová…
Aj tie prasačinky?
Hlavne tie… 🙂
A čo teraz s Jožom?
Nič… Bude […] napoly anjel, napoly Drak. Bude si musieť odpracovať karmu a vzostúpiť. Nemohol by sa znova inkarnovať, keď už má v sebe anjela.
Hovoril si, že Mišo (meno je zmenené) a Jožo nemajú auru.
Majú… Ale to je aura ich tela, nie ich anjela, chápeš? Ty máš svoju vlastnú auru – je to aura tela i duše. Mišo a Jožo nemajú „dušu“ v tom zmysle ako ty. Ich telo má auru, pretože je v ňom niečo, čo ho zhmotnilo – ale nie je to duša.
To znamená, že ani Mišo sa už nebude inkarnovať?
Ak to nezblbne, tak nie. Ešte môže niečo urobiť zle a Otec hneď premení ľudský život na dušu a pokračuje sa ďalej.
Čo by bolo také zblbnutie?
Hlavne škodenie iným. Ubližovanie, vyvyšovanie sa, nežitie v súlade so Zemou a jej vibráciou. Robenie veľkých, hlbokých zásahov. Anjel nesmie meniť tvár budúcnosti. Ak toto urobí, stane sa dušou.
Ešte ma napadlo… Tvoj ľudský život nemá deti. Michaelov ľudský život nemal deti. Keď je niekto ľudský život anjela, môže mať deti?
Samozrejme! Nemá z toho také potešenie ako normálny človek, ale zas má oveľa väčšie potešenie z ich výchovy. Zanecháva po sebe niečo, čo bude meniť tvár budúcnosti.

[…]

Čo vieš ešte o Michaelovi?
Bol z prvých synov Otca. Viem, počul som tvoju otázku – bolo och okolo 20. Ale už zostal len on.
Yovmiel vravel, že ich pozabíjali Draci.
Nielen Draci.
Čo sa stalo s ich energiou? Tiež putuje svetom ako Efnielova?
Niektorí zmizli naveky – to sú tí, ktorých zožrali Draci. Iní sú v priestore a putujú medzi telami – ale nie ako súvislé vedomie, len jeho čiastočky. Taký „ľudský život“ je Eulália (meno je zmenené).
Aha, takže Eulália sa neučí?
Nie, Eulália len v sebe má energiu jedného z Michaelových bratov.

30 thoughts on “"Ľudský život" anjela

  1. Dobrý deň Helar, so záujmom čítam každý článok s Vaším autorstvom. V niektorom z predošlých článkov bola informácia, že anjel môže otvoriť len jeden ľudský život súčasne. V súvislosti s tým by ma zaujímalo, či jeden človek môže mať súčasne viac anjelov strážnych ? A či môže byť anjelom strážnym aj archanjel alebo len anjel “nižšej” hierarchie ? Na inej wwwstránke venovanej témam o anjeloch som objavila informáciu, že anjelom liečenia je Samuel /podľa tej stránky údajne patrí ku Kamaelovi a k tzv. Silám/ – preto ma napadlo – aký je rozdiel medzi Samuelom a Rafaelom ? Prajem všetko dobré a vďaka za fantastické články.

    Páči sa mi

  2. Moonica,

    ako to viem, má človek jedného “anjela strážneho” a potom niekoľko “pomocných duší”, čo nemusia byť vždy len anjeli.

    Obvykle býva strážny z “dola”, pretože pre nich to znamená proces učenia sa. Ale bývajú situácie, keď daná duša musí absolvovať niečo špeciálne (neviemsi predstaviť nejaký vhodný príklad) a vtedy Otec vysadí pôsobnosť anjela strážneho a “velenie” odovzdá “veliteľovi”. Čiže máte strážneho, ale ten už nerozhoduje o behu vašej karmy, ale rozhodovanie robí “veliteľ”.

    No a k Samuelovi… Neviem o anjelovi takéhoto mena, ale ja toho neviem hodne… Koľko ľudí, toľko teórií. Rafael je Rafael a o Samuelovi neviem nič. Viem, čo povedal Rafael o tom, čo robí. Ja som ho začala volať na liečenie, pretože som to vyčítala v inej múdrej knihe 🙂 , a odvtedy je môj “osobný doktor”. Je to nakoniec jedno – všetci vedia všetko, len v niečom sú lepší a v niečom menej skúsení. Ale fakt je, že ja mám zakázané liečiť inak než s Rafaelom.

    Pokiaľ viem, Gabriel pripísal Sily (woruapi) Rafaelovi (https://eprakone.wordpress.com/2009/06/21/ulohy-anjelov/) a Camael podľa neho učí ľudí. Ale ani Gabriel nepovedal, že Rafael lieči, a Rafael sám to o sebe nepovedal tiež. Mimochodom, podľa moslimov Israfil (Rafael) je ten anjel, ktorý trúbi na trúbu, keď nadíde Súdny deň.

    Páči sa mi

    • Helar,

      vďaka za odpoveď a pripájam info k tomu Samuelovi = Samuel –anjel Atlantídy, oprávnenie: zdravie , zdravotníctvo , pohoda , odpočinok , kúra , rekreácia /www.elma.estranky.sk/.

      Kamael (iné názvy: Kemuel, Šemuel, Chamuel – wikipedia), tiež som si všimla, že aj Ulrike Hinrichs robí rozdiel medzi archanjelom Camael a archanjelom Chamuel/Kamael.

      S tým anjelom strážnym sa trošku objasnil môj zmätok, lebo mne cez kyvadlo opakovane vychádza ako učiteľ Nathanael /vraj archanjel z rodu Serafim/ a ako anjel strážny Jeliel /vraj anjel tiež z rodu Serafim/. Takže budem skúšať ďalej…

      Páči sa mi

  3. Helar,
    čo ja viem z literatúry, tak Rafael je archanjel, ktorý má pod palcom liečenie, ale aj zbavovanie od róznych závislosí-alkohol,drogy a pod. A Samuel, to bude asi Samael, alebo Camael, taký anjeli sú.

    Páči sa mi

  4. Saltinka, tak Sammael rozhodne nie… Sammael je niekdajší Prvý Voz a niečo celkom iné ako Camael. Sammael je Kerub, kým Camael je “antropomorfný” anjel (ja už snáď skutočne budem musieť zistiť, ako si hovoria, pretože u nás je “anjel” všetko, čo je energia… niektorí autori sú dokonca aj geinvenov ochotní označovať ako anjelov, a to tých “padlých”).

    Tá literatúra, na ktorú sa odvolávaš, z tej som si svoj prístup k Rafaelovi vzala aj ja. Ale od závislostí by som volala skôr Camaela, ten na to má tvrdšiu ruku 🙂 …

    A Moonica, ja z hebrejčiny síce neviem lautr nyšt 😦 , ale to Šemuel má význam ako “meno božie”, “šem” je meno a “el” je “boží”. Napr. v tradičnej anjelskej literatúre existuje nejakých 72 anjelov “šemamforé” – “nositelia mena božieho”.

    A teraz si neodpustím 🙂 – každý autor si vytvára vlastnú angelológiu. Keď som sa pýtala Gabriela, prečo mu je také dôležité, aby existovala táto stránka, tak povedal “lebo knihy píšu ľudia”. A každá kniha je len názor jediného človeka (ktorý potom iní autori preberajú, upravujú a podobne), kým tuto máme viacero kanálov, ktoré môžu každú informáciu overovať z rôznych uhlov pohľadu a v konečnom dôsledku sa vedia dostať trochu bližšie k pravde.

    Čiže v konečnom dôsledku mi bude jedno, čo kto píše (aj keby to mala byť samotná Virtue alebo Biblia), pokiaľ anjeli povedia niečo iné! 🙂 Ale tieto debaty sú veľmi užitočné, pretože vieme, čo sa ich máme pýtať…

    Páči sa mi

    • čo človek/jedinec, to jedinečná bytosť …, takže tých názorov je viac, a to je dobre – komplexne pre náš vývoj na vyšší level.

      No a k tým 72 nosičom Božieho mena – moje pochybnosti spôsobilo práve to, že by nosič Božieho mena č. 2 /Jeliel/ bol mojím anjelom strážnym …

      Páči sa mi

  5. Moonica,

    pôvodne som mala pocit, že tu nemám čo dodávať, ale Gabriel so mnou “vybehol”, že som mala zareagovať 🙂 . Tak som ho nechala nadiktovať “odkaz”, ktorý ti napíšem a snáď pre teba bude nejaký zrozumiteľnejší ako pre mňa: DOSIAHLA UZ STUPEN POZNANIA PRI KTOROM MUSI ZACAT PRACOVAT S VLASTNYMI ZDROJMI. Len toľko. Vraj už channeluješ a preto si myslím, že by si sa mala spoliehať predovšetkým na to, čo ti hovorí tvoj učiteľ. Nič lepšie ja z toho vydedukovať neviem 🙂 .

    Páči sa mi

    • Helar,
      ďakujem Tebe a hlavne Gabrielovi. Snažím sa, ale za channeling som to doteraz nepovažovala – v porovnaní so spôsobmi opísanými na tejto stránke /dúha a iné cesty…/ – tá moja cesta je skôr vnútorný rozhovor, pričom anjelske odpovede opakovane overujem cez kyvadlo. V každom zdroji je niečo, s čím sa rada a rýchlo stotožním a niečo, čo “nie je pre mňa”, ale asi najbližšie sú mi Tvoje anjelske channelingy. Vďaka.

      Páči sa mi

  6. Helar, ja si najlepšie pamatám len archanjelov, lebo ich je málo. Z týchto anjelov mám v hlave guláš, je ich veľa a ako si povedala,každý zdroj tvrdí to svoje.A Camaela volať podľa teba len pri závislostiach fyzických, alebo aj ak sa neviem zvaviť nejakého starého presvedčenia?

    Páči sa mi

  7. Aj pri zbavovaní sa zlých presvedčení. Ak sa správne pamätám, jeho úloha jej vyniesť na povrch to dobré v nás. Dokelu, kde bol, keď som potrebovala zmeniť svoje presvedčenia?! 😦

    Páči sa mi

      • No, ja neviem, v čom je výhoda či nevýhoda, ja ten systém ani veľmi dobre nechápem… Ale keby som bola tvorca niečoho, tak by som experimentovala priebežne so svojím výtvorom, aby som si zabezpečila, že ešte stále mám “up-to-date” poznanie o tom, ako sa správa v reáli. Nie ako veľký šéf, ktorý bol pred dvadsiatimi rokmi absolútny odborník, potom povýšil na šéfa a dnes tú robotu riadi tak, ako keby sa robila spôsobom ako pred dvadsať rokmi…

        Ale je to fakt mätúce, pretože z toho, čo som zistila doteraz, majú dve formy – prevzatie tela a narodenie sa do ľudského tela. To druhé je “ľudský život” a počas svojej existencie to ani len netuší, že je to vlastne anjel (niektorí podvedome tušia a tvoria úplne úžasné veci, ktoré dávajú absolútny zmysel v kontexte “byť anjelom” – ak máš možnosť, prečítaj si od Rogera Zelazneho Lord of Light a dočítaš sa tam aj o minulej mne 😛 ), ale po smrti telesnej schránky zasa nemajú prístup k emóciám človeka, len k informáciám, čo za života ich “ľudský život” zozbieral. No a keď prevezmú telo, tak mi Gabriel hovoril, že vtedy dokonca ani nevidia hmotu, ale vidia “len” energiu – a potom ma šokoval vyhlásením, že práve šoféruje Porsche, čo si ja neviem ani približne predstaviť, ako môže robiť, keď nevníma volant, cestu, krajnice… Takže niekde tu mám nejaké kognitívne skreslenie 😕 a neviem na to položiť prst.

        Páči sa mi

      • Skusim najst toho Zelazneho, precitam, dakujem. Ved prave, ja kebyze up-date-ujem svoj vytvor cez vyslanca narodenim do ludskeho zivota, tak ho necham prejst vselicim, aby bolo zatazove testovanie najprinosnejsie 🙂 Ale dala by som mu aj velke dary a ochranu, nech to zvladne co najlepsie. Tomu prevzatiu tela rozumiem skor, on vidi volant, ale ako energiu, si myslim.. Ked si spomenies na zaverecnu scenu Matrixu 1 (ked Neo ovladne system), tak nas / veci vidia mozno takto. 🙂

        Páči sa mi

      • 🙂 S Matrixom “nemohu sloužit”. Buď som ho nedopozerala, alebo dopozerala a zabudla, alebo pozerala a prespala. Zakaždým. Proste to nie je film pre mňa. Ani jeden diel. Videla som ich x-krát a napriek tomu si nepamätám nič. 😕

        Páči sa mi

      • 😀 Neviem, ako anjeli vnímajú energiu, ale ja keď som mimo tela a vnímam energiu, tak nemá pevné kontúry, len také približné a premenlivé, tetelí sa ako hmla, a keď sa mi podarilo vyliezť nad priestor a čas, tak už to bola len taká brečka bez všetkého, jednoliata masa s rôznymi odtieňmi a akoby “prúdmi” iného odtieňa, ale jednoliata masa…

        Ja tomu Matrixu nikdy neprídem na chuť. 😦

        Páči sa mi

      • 🙂 tak dufam, ze oni vidia energiu jasnejsie, inak by Gabriel na tom Porschatku bol celkom nebezpecny 🙂 ale je to zabavna predstava, ze aj anjeli sa radi zabavaju ako chlapi…

        Páči sa mi

      • A vieš, čo ma teda dostalo totálne? On mi to o tom Porschátku povedal na channelingu, ja som channeling zverejnila a na to sa mi ozval Miro, že Krishnamurti (vraj predposledný “ľudský život” Gabriela) mal tiež záľubu v rýchlych autách, neviem, či nie dokonca v Porsche… Miro to vyhrabal niekde na nete. Keby som už dovtedy nebola verila, tak v tom okamihu uverím. 🙂

        Môj posledný ľudský život (brrr, hrozná to predstava! 👿 ) musel mať záľubu v alkohole. Už zasa ma bolí srdce. Idem sa držať svojho osvedčeného “niet ničoho, čo by Karpatské Brandy nevyliečilo”. 😆

        Páči sa mi

      • chichi. to je vidiet ten rozdiel – Gaia sa stara o kvietky, zelen, s laskou nas opečováva a chlapi sa vozia na autách 😀
        @alkohol – uspesne sa zbavujem uz treti den psychickej zavislosti na pohari vina pred spanim. Zatala som sa, ale je mi za tym poharom chladeneho Chardonnay smutnooo 😦

        Páči sa mi

  8. helar….. pisete tu ze cez kyvadlo sa kontaktujete…ja niekedy len tak vezmem kyvadlo do ruky tiez ma svrbi 🙂
    a behaju mi po hlave otazky a kyvadielko sa toci ano/ nie/ mozno…. ja toto mozno volam obcas blbost..
    kde najdem o kontaktovani svojho aniela a pod. neake veci porad prosim….opieram sa o toto od moonicky 🙂
    //S tým anjelom strážnym sa trošku objasnil môj zmätok, lebo mne cez kyvadlo opakovane vychádza ako učiteľ Nathanael /vraj archanjel z rodu Serafim/ a ako anjel strážny Jeliel /vraj anjel tiež z rodu Serafim/. Takže budem skúšať ďalej…// aj ja by som to rada zistit 🙂 pliiiiiiiiiiiiiiiiiiis

    Páči sa mi

      • diky aspon sa mam od coho odpixnut ako lodka od brehu…vcera bola kamaratka zvedava ci sestra caka bejby..ukazalo kyvadielko odpoved ano…tak som zvedava ci je to pravda 🙂 aj karty to naznacili tak cakame kedy a ci sa priznaju ci budu o jedneho viac 🙂

        Páči sa mi

  9. Tu som niečo našiel o samuel ale neviem ci je to samael rovnakė
    http://www.themystica.com/mystica/articles/s/samael1.html
    Preklad z prekladača tak ma neukamenujťe 😀
    Späť na domovskú stránku alebo stránku obsahu alebo Demonology alebo index

    Samael

    Samael je hlavný démon v židovskej tradícii a démonov Christiandemonology. On tiež hrá dôležitú úlohu v okultizmu. On je pripočítaný ako bytia v nebeských hierarchiou, rovnako ako medzi padlými anjelmi. V kronikách Jerachmeelovho Samael je popisovaný ako “šéf Satans.” Aj keď táto práca vyobrazená ho ako jeden z najviac wickest anjelov, on je však povedal, aby bol anjel v službe Pánovi.

    Zlo strana Samael je predstavovaný v židovskej tradícii. On je anjel smrti, a zberateľ Mojžišova duše. V Hagada Samael je strážcom Jakubovho bratovi Ezauovi. To predstavuje Samael ako zlý anjel, pretože Ézav je zlý len myslia na pozemské veci a vyvodiť uctievať v miestach modlárstvo. Samael v theZohar je spojená s Amalechovi, boh fyzického sveta. Text opisuje Samael ako Amalechovi okultné názov. Zohar opisuje Samael v tom zmysle, “jed Božie.” AE Waite vo svojej práci The Holy Kabbalah definuje Samael ako “prísnosť Božia”, a tiež zodpovedá mu Satan a had, Lilith bytia jeho nevesta. V Moncur Daniel Conway Demonology a čert-Lore, Samaela, funguje ako ľavej ruky Božej, je manželka ako zmyselné dievčatá Naama a arch-Ďáblice Lilith.

    V gnostického texte Apocryphon Jana objavil uprostred rukopisov Hag Hammádí, Samael je iný názov pre daný Demiurg, ktorý vytvoril hmotný svet tak asociovať ho s textom Zohar, ktorá ho spája s fyzickým svetom. Neskôr v grimoiric tradícii Samael sa píše Sam-AEL pre magické účely. V Heptameron on je popisovaný ako anjel. Hovorí sa, že vládnuť nad pondelok a utorok. On sa objaví vo verzii “Faustbuch” nárok Magiae Naturalis et Innatural, kde je identifikovaná s prvkom ohňa 1505. Henry Cornelius Agrippa spojená ho Urieus, forma Oriens, strážca východu. Mathers robí rovnakú asociáciu vo svojom vydaní posvätnej mágie mága Abramelina. Samael tiež sa objaví v Mathersova preklade Grimoire of Armedal, a v tomto zväzku charakter duchu zostáva zmätený, pretože on je identifikovaný ako obaja padlého anjela a nebeské bytosti. Ako padlý anjel učí mágiu, nekromanciu, tiež poznať nebezpečné súčasti nekromancia, aby sa zabránilo a okultné vedy. Napodiv sa tiež učia judikatúry.

    Niektorí si myslia, že je takmer nepredstaviteľné, že Gregory I (90 – 604), Saint Gregory, pomenovaný Samael zo siedmich archanjelov. Aj keď je možné, že Gregory by som nemal poznať všetky židovské tradície obklopujúce Samael jeho vyhlásenie, nemusí byť tak nepochopiteľné, ako sa spočiatku zdá ,. Samael než spadol mohol byť archanjel, Letopisy Jerachmeelovho opísal Samael ako “šéf Satans”, čo znamená, že bol anjel veľký stave, tiež jeden z najviac wickedest. V Moncur Daniel Conway Demonology a čert-Lore, Samaela, funguje ako ľavej ruky Božej, je manželka ako zmyselné dievčatá Naama a arch-Ďáblice Lilith.

    To dáva Samael a Lilith sa zhoda: obaja sú odpadlíci od Boha. AE Waite vo svojej práci The Holy Kabbalah definuje Samael ako “prísnosť Božia”, a tiež zodpovedá mu Satan a had. Satan a had sú synonymom s diablom, prakticky všeobecne uznané. Boh vyhnal diabla svoju pýchu tým, že ctiť človeka. Lilith bol vyhodený asi z rovnakého dôvodu, ako manželka Adama spýtala rovnosť.

    Ale združenie Lilith a Samael je ďalej popísaný v hebrejskej tradícii. V Piesni piesní (1: 7) čítame, že Boh stvoril aj slnko a mesiac, a spálili rovnako jasne. Ale Slnko a Mesiac sa dohadovali ich jasnosti, tak tento argument odmietnuť Boh poslal na mesiac preč. Keď bol Mesiac oddelil od Slnka nemala žiariť tak jasne.

    Podľa Zohar Sun oprávnene vládne deň a mesiac oprávnene vládne noc a vytvára tak dve svietidlá. Svietidlá zostupne zhora sú “svietiace svetla”, zatiaľ čo svietidlá z nižšie sú “svietiace ohňa.” (Zohar I 20b)

    V ďalších Zoharic mýtoch Mesiac nebol dobrovoľne oddeliť a znížiť seba, ale bol prikázaný k tomu Bohu, ktorý spôsobil k’lifah (alebo struk zla) narodenia Lilith. Tak Lilith je všeobecne predstavovaný ako krásna žena z námornej nahor, ale ako plameň ohňa od námornej nadol. To je energia, Lilith zastúpené miznutie Mesiaca spôsobuje tmavé a ohnivý stranu noci. V oboch židovskej a okultné tradície Lilith predstavuje sexualitu; ona je zvodca mužov. Podľa židovskej tradície je to zlo. Lilith je zlo. Ale jej zlé v okultizme sa stáva výhodou. To je vidieť v Znásilnenie Evy, kde ťa špina Lilith môže byť explicitne používaný.

    Zohar združuje Lilith a Samael, keď hovorí o štvorica manželstve. Štvorica manželstvo sa jednalo o dva páry; Boh a Shekina vyššie a Samael a Lilith nižšie. Ale to je obviňoval, že po zničení chrámu, ktorý Shekina zostúpil, aby sa s ňou kŕdle alebo ľudí, zatiaľ čo jej slúžka Lilith vystúpil, aby sa stala manželka boha, čo ukazuje jej význam A.G.H

    Páči sa mi

Povedz svoj názor