Dalmatínsky jaspis pre stret záujmov

jaspis-dalmatinsky.jpgAJ: Dalmatian jasper alebo niekde aj Dalmation stone alebo len Dalmation, NJ: Dalmatinerstein, Dalmatinerjaspis, Aplit 

Dalmatínsky jaspis je bodkovaný jaspis s bielym podkladom a tmavými (čiernymi) bodkami, takže pripomína psa dalmatína. Je to jemný, nepriehľadný kryptokryštalický quartz s nečistotami z kysličníku železa. Najväčšie nálezisko je v Južnej Amerike. Tvrdosť podľa Mohsa je 6.5- 7.5.

Mystické vlastnosti: Pôsobí emocionálne ukľudňujúco a vyvažujúco. Pomáha ľuďom, ktorí sa ocitli v strete záujmov alebo sú vystavení konfliktom. Zmierňuje alebo celkom odstraňuje rozčarovanie a pomáha nám rozvinúť naše psychické schopnosti.

Podporuje umelecké a kreatívne prejavy. Pomáha nás zakotviť v realite a tejto rovine existencie.

Ochraňuje pred nočnými morami, negatívnym myslením a skleslosťou. Výborný pre ľudí, ktorí sa nevedia uvoľniť a zabaviť – vnáša im do života zmysel pre radosť a zábavu.

Pomáha nám vidieť jasne naše silné a slabé stránky. Zvyšuje lojalitu a napomáha dlhému trvaniu vzťahov.

Liečiace vlastnosti: Regenerácia a liečenie poškodených tkanív. Čistí krv. Pomáha udržať si dobrú pamäť do vysokého veku a celkove povzbudzuje nervový systém. Pôsobí proti depresii.

9 thoughts on “Dalmatínsky jaspis pre stret záujmov

  1. Dobrý deň.

    Chcela by som sa len opýtať,ako sa tento Dalmatínsky jaspis vybíja a nabíja,a ako približne dlho.Tiež má ochrannú funkciu?
    Vopred ďakujem.

    Páči sa mi

  2. Miška,

    ochranná funkcia dalmatínskeho jaspisu sa obmedzuje na nočné mory a depresie.

    Vybíja a nabíja sa rovnako ako iné kamene – pod tečúcou vodou a potom na slnku alebo na mesačnom svite.

    Páči sa mi

  3. Mám s ním dobrú skúsenosť, tak sa rada podelím.
    Darovala som ho mame a neskutočne jej pomohol pri ťažkom období rozvodu, bola pokojnejšia, vyrovnanejšia než kým ho začala nosiť. Celú situáciu začala brať s určitou ľahkosťou a začala sa dokonca usmievať, jej hlas bol odrazu príjemnejší a celá sa akoby “uzemnila”. Prestala byť taká frustrovaná, strhaná a smutná.

    Páči sa mi

  4. Helar, prosím o radu – v sobotu sa mi do rúk dostal kamienok, ktorý by som tipovala na jaspis, ale v obchode mi nevedeli povedať, čo to vlastne je … vyzerá ako dalmatínsky jaspis, avšak podklad je krásne červený – taký vydarený odtieň jahodovomalinovej a škvrnky sú trošku väčšie ako u dalmatína a výrazne čierne …
    Helar, prosím, vieš aký to je kameň – prípadne máš skúsenosti s jeho vlastnosťami ?

    Páči sa mi

  5. Moonica,

    mohlo by ísť o tzv. poppy jasper, teda makový jaspis, ktorý je kombinácia červenej a čiernych škvŕn. Ak by miesto škvŕn boli pruhy, môže to byť brekciový jaspis. Ak máš obrázok, pošli a pozrieme sa na to.

    Páči sa mi

Povedz svoj názor