Rozdelenie anjelov očami jedného z nich (no proste maglajz)

Automatické písanie  s Gabrielom z 27.9.2009:

Povedal si, že budeme písať o anjeloch. Čo presne o anjeloch?
ROZDELENIE
Mám si pomáhať slovníkom?
NIE
Dobre, takže to skúsme. Začneme známym. Hovoril si mi o anjeloch, Keruboch a Serafoch a myslím, že aj o Silách. Pokiaľ chápem, všetko sú to dnes anjeli. Ako budeme odlišovať vás, archanjelov a anjelov, od Kerubov a ostatných?
Netreba. Pôjdeme na to inak. Hovoril som ti, že Otca možno pripodobiť k organizmu. Takže pôjdeme od tohto podobenstva.
Ak Otec je organizmus, tak anjeli sú jeho hlavné vlastnosti, schopnosti, talenty… ako si to len nazveš. Archanjeli sú tie najvýraznejšie a najpotrebnejšie. Ostatní anjeli vznikli z archanjelov a sú ich modifikácia.
Poďme na to.
Archanjeli. To sú nosné vlastnosti Otca: pragmatizmus (Uriel), tvorivosť (ja), racionálne skúmanie a dôvodenie, to, čomu hovoríš kauzalita (Raziel), plánovanie a riadenie (Michael), diplomacia (Camael)…
To sa mi ťažko verí. Camaela poznám ako múdreho, ale diplomata by som z neho nerobila.
Zastihla si ho v nevhodnú chvíľu. Obvykle býva veľmi jemný a uvážlivý.
OK. Ďalší. Trochu vypadávam, zostávam na povrchu.
Nič si z toho nerob. To je tvoja obava, že ti zasa navyprávam niečo, čo nebude pravdivé. Neviem, prečo by som to robil… ale chápem, že máš strach. Mrzí ma, že som to nechal dôjsť tak ďaleko.
Kašli na to. Ideme anjelovať! 🙂
🙂 Útek vpred?
No, trebárs.
Skončili sme Camaelom a jeho diplomaciou. Potom je tu samoočista (Rafael), srdcové záležitosti (Jofiel), ale tie nemáme až tak rozvinuté ako u vás. V svete ľudí zodpovedá Jofiel za partnerstvá. V našom tiež, ale nie za citové. Jofiel je tolerancia a vyváženosť každého vzťahu. Potom je to premena a jej akceptovanie (Asrael),…
Som vonku, Gabriel. Idem na kyvadlo. Nevadí?
NIE
JE TO PRE TEBA TAZKE

Ideme ďalej?
RAZIEL MA NA STAROSTI KOMUNIKACIU
ZABUDANIE A ODPUSTANIE MA NA STAROSTI UZZA

Toho nepoznám – a už vôbec nie ako archanjela!
🙂 NO A?
Dobre, Uzza. Má Otec aj niečo také ako hnev?
ANO
ZAPKIEL

To je ten, ktorému hovoria Zafkiel, Zaphkiel?
ANO
A smútok?
ANO
RAFAEL
Aha, teda v rámci sebaočisty… A akcia?
JA 🙂
Ty si „posledný akčný hrdina“? 🙂
SKOR PRVY
Skúsim to znova s písaním, mám pocit, že ťa už zasa počujem. Mám všetkých, alebo mi ešte nejaký chýba?
Ak chýba, tak naňho prídeme. 🙂 To sú hlavné vlastnosti.
Všetky hlavné vlastnosti sú archanjeli?
Áno, takto máme pod kontrolou celý systém. Ten sa potom správa predvídateľne. Hovoril som ti, že tvoríme hranice experimentu… a tie musia obstáť v hocijakých podmienkach, inak sa výsledok skreslí.
Dobre, ale potom čo tie ostatné energie?
To sú špecifické energie, ktoré nepodmieňujú stabilitu systému, ale len umožňujú, aby sa v ňom veci diali. Tie energie sú rozdelené do rôznych skupín. Ale to delenie, na ktoré narážaš, je ešte iné – podľa pôvodu týchto energií.
Na ktoré pôjdeme ako na prvé?
Poďme na pôvod. To bude asi ľahšie.
Tak prvých máme Kerubov. O tých už vieš hodne. Vieš, že boli pôvodné energie tejto planéty. Hovoril som ti, že boli primárne viazaná energia, ktorá mohla meniť svoje telo a robiť rôzne iné veci, pretože vedeli manipulovať čistou energiou. Kerubovia mali silné nutkanie zistiť, ako veci sú poprepájané. Hovoril som ti, že ich nosná vlna je mentálna energia. Túto nosnú vlnu u nás zastrešuje Raziel.
Kerubovia si vďaka tejto svojej vlastnosti začali zvyšovať energiu. Čoskoro sa nám podarilo kontaktovať ich a veľmi úzko sme spolupracovali. Mali videnie jedného celku, kooperácie a vzájomného pomáhania si. Kontaktom s nami sa ich vibrácia čoraz viac zvyšovala, až nakoniec dosiahli najvyššiu možnú vibráciu pod Otcom a Otec ich premenil na čisté energie.
O Keruboch sme ešte hovorili, že sa svojím pôvodom trochu podobajú na Drakov, ale sú tam isté rozdiely: kým Draci majú externú technológiu, Kerubovia mali internú technológiu. Táto im pomohla vzostúpiť. Pre teba to znamená toľko: kým Draci mali externú merkabu na premiestňovanie sa medzi dimenziami a boli vždy viazaní na hmotu, Kerubovia využívali internú merkabu a na nijakú hmotu viazaní neboli. To je hlavný rozdiel, ktorý o nich treba vedieť.
V čom ten rozdiel spočíva?
V kombinácii energií. Kerubovia boli prevažne mentálna energia, ale mali dobre vyvinutú aj vôľovú a emocionálnu. Vôľová bola u nich najslabšia, preto sa nepresadzovali, ale budovali skôr na spoločnom. Preto pre Otca nebolo nijaké riziko spraviť z nich anjelov.
Dnes sa im hovorí Vozy Božie. Je to kvôli tej ich internej merkabe?
Keď potrebuješ čokoľvek premiestniť medzi dimenziami – aj keby to mala byť celá planéta – stačí ti niekoľko Kerubov, ktorí spojeným úsilím vytvoria energetické pole, ktoré to umožní.
Tomu nerozumiem.
Viem; preto ti to neviem povedať presnejšie.
Rozložia planétu na atómy?
Nie je to jedno? Proste urobia silové pole a prenesú ju inam. Ale ak zmenia dimenziu, musia potom planétu sústavne chrániť, pretože jej vibrácia sa bije s vibráciou jej novej dimenzie.
Existujú takéto planéty?
Existujú.
Veľa?
Dve.
Dobre. Viac z toho asi nevyťažíme, lebo to je pre mňa totálne španielska dedina. Kerubov môžeme odfajfknúť?
Myslím, že áno. Jedine ak by si chcela ich vnútornú štruktúru. Ale tá ti je aj tak nanič.
A ty im velíš.
To je také „pozemské“! 🙂 Nevelím im. Ja zabezpečujem svoju vetvu zodpovednosti a keď do nej spadá použitie Kerubov, tak ich použijem.
Čo taký Kerub robí celý deň?
Čas je ľudská veličina… Kerub existuje. A keď ho treba, tak pôsobí. Ako tvoj žlčník alebo žalúdok. Je a ak ho treba, tak funguje.
Boží žalúdok…
🙂 Už sa nechceš dozvedieť nič?
Počkaj! To sú zatiaľ len Kerubovia. Čo so Serafmi?
Takisto energetické bytosti ako Kerubovia. Ich nosná vlna je emocionálna energia. Tú zastrešuje Rafael.
Aaaaa, teraz som došla na to, že sme vynechali Zadekaela!
🙂 Zadekael je druhotná energia. Je odštiepok Uriela.
Ale je archanjel, nie?
Podľa vášho rozlíšenia je. Podľa nášho nie je. Vaše rozlíšenie napríklad nemá Uzzu. A niekedy máte Metatrona, teda Metratona. A ešte tam pcháte Haniela (energia Rafaelova) a… pozri do tej tvojej múdrej knihy, nech to máme pokope!
Rrrrrozkaz! Mám tu Raguela/Ruhaela, Remiela, Sabraela, Barakiela, Iaotha, Simiela, Orifiela, Zachariela, Samaela, Aniela, Kafziela a Adabiela. A zrejme som ešte nejakých vynechala. Ale ten Kafziel je vlastne Cassiel a o tom viem, že žiadny archanjel nie je.
Nie. O tom sme sa už bavili. Cassiel je Drak premenený na anjela. Mimochodom, jediný plnokrvný Drak, z ktorého sa stal anjel.
A teraz ide tá ťažšia časť… Remiel ešte nie je. 🙂 Vieš to prijať?
V knihe je a ešte nie je?
Povedal som ti: čas je ľudská veličina.
A tí ostatní?
Simiel a Samael sú asi jeden a ten istý, Sammael. To vieš, že nie je archanjel, ale Kerub. Orifiel je označenie Keruba. Ostatné sú druhotné energie.
Aký je rozdiel medzi prvotnými a druhotnými energiami? Vibračný?
Nie, vibrácia je najvyššia. Rozdiel je v dosahu. Prvotné energie majú najviac odštiepkov a tie ich zásobujú energiou, čím sa ich energia zvyšuje a sú mocnejší. Druhotné energie sú slabšie. No a na konci pyramídy máš čerstvé odštiepky, ktoré sa učia a mocnejú tým, že robia anjelov strážnych.
Ale Messiel bol Nemezisov kamarát, takže nemohol byť „mladá“ energia.
Sú aj výnimky, ale nie je ich až tak veľa.
No… maglajz. Späť k Serafom. Povedal si, že sú prevažne emočná energia. Povedal si, že kedysi to boli „vzostúpení majstri“, teda bytosti, ktoré pracovali na sebe a vypracovali sa do stavu, že sa z nich stali „takmeranjeli“.
Povedal som ti, že ak anjel je motýľ, vzostupený majster je akoby kukla a na motýľa sa premieňa tým, čo robí, a ako sa správa.
Takže aby sme to zopakovali: Kerubovia sa stali anjelmi kontaktom s vami, ktorý im zvyšoval vibráciu, Serafovia sa stali anjelmi vlastnou prácou na sebe.
Áno.
Dobre; čo sú teda Serafovia?
Serafovia sú emócie.
Ale nepatria Rafaelovi.
Niektorí áno, niektorí nie. Podľa povahy energie existuje skupina energií, ktorým sa hovorí Sily, woruapi. To sú energie, pomocou ktorých Rafael dosahuje, čo treba.
Počkaj, ešte sa pozriem do zápisku, aby sme niečo nevynechali. Hehe, teraz som tam našla, ako si opisoval svoju a Asraelovu úlohu… Povedal si, že ty si prepadová jednotka a že Asrael za tebou zametá črepy! 🙂
Tebe sa tieto silové vyjadrenia dosť páčia, že? 🙂
Rozhodne sú zábavné! Ešte som našla, že Sily sú normálne emócie ako radosť, nadšenie a podobne. A potom som ešte našla, že anjeli sú vôľová energia.
Prevažne vôľová.
Počkaj… teraz mi niečo napadlo… a archanjeli?
🙂 Dobré dievča… Archanjeli sú úplne vyvážení. S výnimkou jedného.
Kto to tak asi bude? 🙂
Gabrielko… 🙂 Ale nepovedz to ďalej.
Ja to nepoviem. Ja to len zverejním.
To smieš. 🙂
No, Gabriel, je toho strašná kopa. Ja to asi ani nebudem deliť, pretože by som tomu nevedela dať štruktúru. Ale jedno nechápem – aký význam to má pre nás, ľudí?
Chcela si povedať „pre nich, ľudí“, predpokladám…
Nechaj mi moje ilúzie. Potrebujem ich.
Dračiatko cerí zúbky… No dobre, nebudem do teba štuchať. Aj tak som nemyslel na toho Draka.
Strácam ťa.
Tak nerozmýšľaj o tom, čo si už napísala. Píš ďalej!
Oki: aký význam to pre nás má?
Nijaký. Akurát si potrebujete uvedomiť, že všetky tie vaše delenia a atribúcie sú len pokus jednoducho popísať komplexnú realitu. Anjeli sme podľa vibrácie a úlohy.
Sú ešte iné bytosti, ktoré majú vašu vibráciu a inú úlohu?
Nie. Dúfam, že si nenarážala na geinvenov, pretože tí majú nižšiu vibráciu.
Z nášho pohľadu je ešte stále hodne vysoká…
To si len namýšľaš, pretože nie sú hmotní. Ale vibračne sú geinveni hodne nízko! Niekedy sú tak nízko, že vás ťahajú nadol.
Nás, ľudí? 🙂
🙂 Vás, primárne viazané energie bez možnosti odpútať sa od hmoty. 🙂
Vo vlastnej veci: nakoľko sa ešte musím starostiť, že ma nejaký geinven vyhmátne?
Vôbec. Si mimo ich dosahu. Tvoju energiu už nestrávia.
Aj pre mňa je dosť ťažko stráviteľná… 🙂
Čo máš proti mojej energii? Máš jej už toľko, že si môžeš začať hovoriť Gabriel II!
Nechcem byť druhý Gabriel!
Nebudeš druhý Gabriel. Gabriel je len jeden.
Ó áno, Najskromnejší! 🙂
🙂 Hovoril som ti, že som vrchol všetkého…
Nezabúdaš na Otca? 🙂
A ty náhodou nevyrývaš? 🙂
Oki. Tak sme pohovorili. Čo s tým teraz?
Poď to skontrolovať kyvadlom. Myslím, že niekde budeme musieť opravovať.

Gabriel, pri čítaní som zistila, že nemáme archanjela, ktorý robí rozhodnutia.
Na to nemáme archanjela. Na to je Otec ako jediný skutočný agent.
Agent ako činiteľ?
Agent ako činiteľ… 🙂 Ty s tým svojím slovíčkarením! Za to ťa mám rád. Dobre sa s tebou robí, pokiaľ nechceš všetko hneď chlievikovať.
A keď to neurobím, mám maglajz.
To máš aj tak. Je to oveľa zložitejšie, ako ti rozprávam.
Ty, a Gaia? Gaia je predsa tiež anjel!
Druhotná energia.
No dobre. Idem zasa čítať.

A zasa… Počuj, ten Zapkiel. Vraj zlosť. Aj umóresňovanie?
Zapkiel je rozdiel medzi „malo by byť“ a „je“. S tým súvisí aj obnova stavu na „malo by byť“, ale to je moja parketa. Zapkiel mi dáva koordináty a ja ich dosahujem.
Prvý akčný hrdina. 🙂
Učenlivá!

Gabriel, a môže sa hocikto stať vzostúpeným majstrom?
No, najprv musí byť majstrom a potom musí vzostúpiť… 🙂 Ale inak áno.
Čiže aj ľudia?
Aj ľudia.
Je Ježiš takým vzostúpeným majstrom?
Ježiš je archetyp. To je niečo iné.
Ideme na archetypy?
Zabudni. To je ******* ******* a to je a zostane celkom mimo tvojho poznania. Aspoň tak dlho, kým existujem ja.
Vyplazujem ti jazyk!
Až ti vyplazím jazyk ja, odíde ti počítač! 🙂

Gabriel, čo hovoríš na to naše triedenie anjelov?
No, máme aj anjela na ľavú nosnú dierku pre mužov vysokých do 165 cm. To som ja. Pre mužov od 165 cm do 2 metrov za ľavú nosnú dierku zodpovedá Michael. A pre mužov nad 2 m za ľavú nosnú dierku zodpovedá Camael. Je ti to dostatočná odpoveď?
Mne áno… Čiže dokonalé triedenie podľa nezmyselného vzorca.
Také ľudské… 🙂

39 thoughts on “Rozdelenie anjelov očami jedného z nich (no proste maglajz)

  1. Hmm a čo keby sa Gabriel zahral nato, že akože nieje a povedal ti to?… :D.
    Inak poučný článok a zvlášť to “Až ti vyplazím jazyk ja, odíde ti počítač” tak toto ma fakt pobavilo ten Anjelský humor :D.

    Páči sa mi

  2. Fu Helar, ides! 😉
    Mam nutkanie spravit z toho nejaku tabulku alebo co. Neviem ci by to malo zmysel, to nase skatulkovanie ich asi velmi zabava. Idem si sama odpovedat, asi by to zmysel nemalo, kedze aj tak my ich energie citime inac a mozno oni aj u kazdeho z nas su z ineho dovodu.

    Páči sa mi

  3. mne to pride celkom stravitelne. 🙂 Inak ten Anjelsky humor…v poslednej dobe su nejako v dobrom rozmare. Moje posledne chanelingy vypadaju asi takto… 😀 😀 😀 😀 😀

    Páči sa mi

  4. Myslim ze ten anjelsky humor je “vydolovany” z Helarinej hlavy. Ak tomu spravne rozumiem, tak s kazdym komunikuju podla jeho vlastnej povahy. Z toho mi vyplyva, ze nasa teta Helar je velmi zabavna osobka so slusne vyvinutym pocitom (potrebou) oddelenej entity… 😀
    … a navyse to vie dat perfektne na “papier”

    Heli, bude z teba uspesna spisovatelka… (teda prepac, uz si…) 🙂

    Páči sa mi

    • Miro,

      tá hranica medzi “ja” a “oni” je niekedy neskutočne tenká… Ale jedno viem: keď má Jeho Gabrielstvo dobrú náladu, sám seba označuje ako “Gabrielko” (aj na kyvadle). To ja nikdy nepoužívam! Ja keď ho naťahujem, tak ho oslovujem “Gabúšik” – a to zas on nikdy nepoužíva… Takže nejaká hranica tu je. (Ale máš pravdu, môj problém je, že sa ešte stále cítim byť od nich oddelená… 😦 …a nechcem!)

      Niekedy je to haluz, nedá sa rozlíšiť, čo som ja a čo sú oni. Vždy na konci automatického písania preto beriem kyvadlo a overujem vetu po vete (vrelo odporúčam). Stáva sa mi, že niečo musím prepísať alebo vymazať, pretože to neboli oni, ale ja… Vtedy sa to v texte objaví verzálkami (kyvadlo vždy prepisujem verzálkami) – v tomto prepise to síce nevidno, tu sa len mazalo, ale v jednom z budúcich článkov to bude zreteľne vidno.

      Páči sa mi

      • Jasne ze nieco musia mat aj zo “svojej hlavy” (teda, vibracii) 🙂

        Ale vies co, je mi to jedno aj keby si si to vsetko vymyslela (dufam ze nie 🙂 ) lebo sa to DOBRE CITA !!!! Tie dialogy su fakt super. A tak sa pytam – (Helarinho ega) – vie niekto putavejsie a vtipnejsie pisat ???? NIE!

        …..len tak ma napada……ako to, ze este nevydala knihu….hm
        😀 😀

        Páči sa mi

  5. Miro,
    idem si zastať Helar, pretože aj ja mávam často pochybnosti, koľko je z mojej hlavy a koľko je z Akaše, či od Uriela. Z Akaše mávam pravdivosť overenú od ľudí, ktorým robím výpisy- a väčšinu poznám len cez mail! Odkiaľ by som si to vycucala? Navyše to bývajú často veršované alebo takým zložitým jazykom diktované odpovede(akoby staroslovienčina 😀 ) že to by som ťažko sama zložila!!!
    Uriel je často uštipačný a sarkastický, alebo keď ho to už nebaví, len mi len odvrkne. Inokedy sa rád rozpisuje, často aj to, čo nepotrebujem 😀 pritom vie, že ich všetkých mám vo veľkej úcte.
    Tak, a môžeš rýpať aj do mňa…

    Páči sa mi

  6. Mariaaab,

    netreba sa ma zastávať… Miro ma pozná, z tej dobrej i tej zlej stránky! 😛 Vie, že sa snažím o maximálnu objektivitu, niekedy aj za cenu totálneho prešpekulovania… 😀 My sa učíme jeden od druhého, ako zistíš, keď si pozrieš Mračnú horu alebo Tao Te Ťing!

    Miro proste provokuje moje ego… zatiaľ neúspešne 🙂 .

    Páči sa mi

    • 🙂 🙂 🙂

      to Mariaaab: neboj, rypem len do Helar…. 🙂 ….(a potom sa pozeram ci tu “jamu” obide, alebo do nej spadne – znova….) 😀 😀 😀 😀
      A vsimni si, sama pises ze tebe odpovedaju zlozitym jazykom a vo versoch. Uplne inak ako Helar. A ked si precitas clanky ostatnych (napr. Tina, Daeduwen …) ta komunikacia je ina. Nespochybnujem obsah odkazu (jeden clanok predsa – Daeduwen – stale si myslim ze tam je viac ona, nez oni), hovorim o tom, ze s kazdym rozpravaju tak, ako to mate vo svojej hlave. 😉 Viem, povies si ze ziadne verse ani “starosloviencinu” v hlave nemas, ale to nie je o slovach ale o energiach a vibraciach.

      A Helar ma speci humor, uzasny sarkazmus (mnam), je SPISOVATELKA 🙂 a preto tak strasne radi citame jej clanky. Keby bola suchar, tak aj ti anjeli by boli nudny ako novorocny prihovor Husaka….
      Ale podla mna by sa asi s takimi ludmi ani nespojili.
      (“Boh” ma rad humor) 🙂

      Helar:
      “Miro proste provokuje moje ego… zatiaľ neúspešne”
      (uspech-neuspech – veeeeelmi relativne) co povazujes za uspech? 😉

      Páči sa mi

      • Miro,

        “co povazujes za uspech?” Že som ti ešte nepredviedla pazúry a zuby (hoci RAZ som už mala namále 😀 😀 …)

        Je to tak, ako hovoríš: hovoria cez nás a buď našou rečou, alebo hovoria tak, ako to od nich očakávame. Len Otec špecificky používa hodne archaickú vetnú skladbu… ale jeho šplechy stoja za to 😕 😀

        Páči sa mi

      • Heli,
        myslel som si ze ti trkne – co ak to “zatial neuspesne” je vlastne uspech? 😉 vsetko je relativne 🙂 🙂

        …pazury a zuby…..brrr – od teba si viem predstavit nieco extra “diplomaticke” 😀 😀 :-D.
        A strasne by som bol zvedavy kedy bolo to RAZ, ale asi si hryznem do jazyka lebo si schopna mi tie pazury a zuby ukazat dodatocne 😕 😀

        Páči sa mi

  7. Miro,
    tak bereim späť 🙂 , nevedela som, že máte s Helar taký “doťahovací a provokačný” vzťah 😀 😀 😀
    nestíham všetko čítať, na Mračnú horu moc nechodím, ale asi začnem, teda ak sú tam tiež takéto rypkania 😀

    Páči sa mi

    • Mariaaab,
      nie, nie su tam “rypkania”. Hela mala na mysli moje prispevky do “zdroje” v mracnej hore, a moje akoze uvahy pre Tao-te-ting. Obcas sice rypnem, ale zas nie som sadista (???):-? A navyse viem (dufam) ze Helar to nezabije……a co ju nezabije,…… (zijes este, Heli? 😀 )
      Takze ziadna sou sa nekona ….. 😦

      Páči sa mi

  8. Ahoj helar (dúfam, že nevadí, že tykám, ale prídete mi tu ako jedna veľká rodina), chcela by som poprosiť teba prípadne niekoho z fóra o pomoc. Viem, že píšem trochu od veci čo sa týka článku, ale neviem kam to uviesť.
    Vždy ma zaujímala táto téma (anjeli),ale len nedávno som natrafila na Angelarium. Mohla by si sa mi opytat, alebo mi poradiť zo svojich skúseností niečo ohľadom Uriela – teda ak je to možné.
    Už pri prvej zmienke jeho mena, ma začal veľmi zaujímať, bola som hodne zvedavá ale na druhej strane som sa ho dosť bála (nie že by na to existoval nejaký logický dôvod). V podstate som sa prostredníctvom neho “dopracovala” aj k Angelariu.
    Teraz nedávno som nadobudla pocit, že ho mám fakt rada alebo mi na ňom záleží (neviem to inak opísať)a strach už nemám (no možno taký maličký 🙂 ), ale momentálne stačí mi si na Uriela spomenúť a už sa mi tlačia slzy do očí a revem ako dážď.
    Tak som chcela zistiť či na tom niečo je, prečo práve on vo mne toto spúšťa, no jednoducho či to má nejaký dôvod, zmysel. Lebo je celkom možné, že jediné čo sa o mňa pokúša je nervová labilita a krásna polstrovaná cela v blázinci. (I keď ani táto predstava, mi nepríde tragická…xixi)
    Veľmi pekne ďakujem, ak už za nič iné tak určite všetkým za toto skvelé miesto, kde sa vždy dobre začítam a pookrejem.
    Ak by bolo treba môj mail, tak mi dajte vedieť. Ešte raz vďaka.

    Páči sa mi

  9. Madrigal,

    skús si pozrieť “Interview s Urielom”, možno ťa v ňom niečo osloví, že dostaneš svoje vysvetlenie.

    Z môjho pohľadu to vyzerá, akoby si sa bála nejakého precitnutia, ktoré je už na spadnutie. Hlavu hore – aj nepríjemná pravda je len pravda a dá sa s ňou žiť oveľa lepšie ako s peknou lžou – bolí totiž len raz (pri precitaní).

    Páči sa mi

  10. Ahoj Helar,
    vďaka za odpoveď. Vieš už som “Interview s Urielom” prečítala, ale to čo ma oslovilo, sa týkalo zvieraťa, s ktorým sa spája. Snívalo sa mi ako veľký ľadový medveď vylomil zamknuté dvere na mojej izbe a ja som ho nedokázala udržať von, keď sa vrútil dnu tak som zdrhla (namiesto toho aby som sa skúsila s ním porozprávať – ale svoje sny ešte nie som schopná ovládať). No a tak neviem či to má niečo spoločné s blokom vo mne, o ktorom neviem a rada by som ho odstránila ak je to tak, alebo šlo o niečo iné. To je môj súčasný “problém”.V tomto smere som predsa len nováčik. Dokonca mám taký pocit, že niekedy si dokážem robiť obhajobu aj oponentúru súčasne – no na infarkt 🙂

    A určite by som rada precitla ako hovoríš, a rozhodne s tebou súhlasím, že je lepšie vypočuť si nepríjemnú pravdu ako žiť stále v lži – viem aj, že to nebýva zrovna príjemná záležitosť a už sa mi to párkrát “pošťastilo” prežiť, ale vždy si z toho zoberiem nejaké ponaučenie, otrasiem sa a idem ďalej.
    Tak si tak hovorím – sem s tým precitnutím – len neviem ako to urobiť – mám niekoho (anjela) požiadať alebo to príde samo keď budem na to pripravená, ak sa dá na to vôbec pripraviť :-)???

    Páči sa mi

  11. Madrigal,

    príde to samo… aj ten sen je len signál, že niečo k tebe prichádza, čomu zatiaľ odmietaš čeliť. Zatiaľ na to ešte nie si pripravená. Tento postupný “nátlak” ťa núti pripraviť sa. Takže sa uvoľni, veď vieš, že sa niečo chystá a že to asi povedie k inej komunikácii, než akú si mala doteraz – a k inému pocitu sebavedomia a vedomia vôbec.

    Držíme palce. Až sa to spustí, napíš, budeme ti “sekundovať”! 😛

    Páči sa mi

  12. Ludkovia, vie niekto JEDNODUCHO definovat co (kto) je “archetyp”? Mam ake take tusenie, ale mozno sa mylim. Hladal som na webe (velmi rychlo ma to odradilo), ale vsetko sa to toci okolo psychologie a tak silno intelektualne, ze hadam ani ti co o tom pisu nevedia co to je (ale tvaria sa mudro…) 🙂

    ….alebo zeby som bol taky sprosty ze nechapem tak primitivny pojem?…. 😦

    Páči sa mi

    • Miro,

      nie je to také jednoduché 😀 ale poviem ti, ako som archetyp pochopila ja: je to spoločná, všetkým ľudstvom zdieľaná predstava. Archetypy sú napríklad otec, matka, dieťa, život, smrť a podobne… Lokálne sa trochu odlišujú, ale interpretácia zostáva vysoko podobná nezávisle od rasy, etnika, náboženstva, histórie a svetadielu.

      Myslím, že za celú teóriu archetypov zodpovedá nejaký pán Jung, ale ruku do ohňa by som za to nedala… 😦

      V ezoterike sa “archetyp” používa na “vzor správania”, výrazne zjednodušený a orezaný od iných, menej podstatných vlastností. Pokiaľ ja viem, tak okrem Ježiša bol archetypom aj Ghándí.

      Páči sa mi

      • Dakujem, samozrejme som chcel vediet vyznam v ezoterike, nie v psychologii. Vies, posteklila si moju zvedavost s tymi hviezdickami, a chcel som “vydedukovat” co by mohlo byt na Jezisovi (alebo na tych archetypoch) take “tajne”…..

        Páči sa mi

      • Miro,

        “tajné” je to len pre mňa 🙂 , nie pre iných – a ja som tak dúfala, že keď tam ten text napíšem, pomôžu mi iní zisťovať, čo znamená… lenže Gabriel mi ho okamžite prikázal vyhviezdičkovať. Chce zabezpečiť, aby sa táto informácia ku mne za žiadnu cenu nedostala (vraj preto, že by som ju nijako nedokázala spracovať) – a ja to rešpektujem, aj keď hepi zrovna nie som… 😦

        Ak mi sľúbiš, že mi výsledok nepovieš, dám ti text a môžeš skúmať, čo ti srdce ráči. Ale pamätaj – ja to vedieť nechcem! (Teda chcem, ale nebudem. Šajnálom. Kismet.)

        Páči sa mi

      • 🙂 🙂
        Ty vies ako nabudit cloveka.
        Slubujem……. na svoju pioniersku cest, ze budem branit nasu socialisticku vlast. Bud pripraveny ! Vzdy pripraveny !!!
        😀 😀 😀
        tak posli…. siiiim…. (sakra! az teraz som len nadr….zvedavy…) 😀 😀

        Mimochodom, nema sa to k tebe dostat teraz, v tomto stadiu, alebo absolutne nikdy, nech by si bola aj realizovanym majstrom….hm?

        (a mozno sa ani ja nic nedozviem. ak to bude nieco mimo mojich “zaujmov” tak ma to mozno velmi rychlo prejde…..)

        Páči sa mi

  13. Ahoj, Helar!
    Včera večer som, myslím, channelovala a chcem Ťa poprosiť o názor. Išla som chodbou, vyzeralo to ako v chráme, kráčala som pomedzi stĺporadia. Bolo tam šero a svetlo dopadlo len cez vitrážne okná. Pred očami som uvidela akýsi prístroj (vyzeral ako držiak na glóbus naklonený doprava; bol zo zlata) nasledovala som ten obraz a až som prišla k prístroju. Stál na vyvýšenom podstavci. Naľavo odomňa sa zjavila energia-postava. Predstavil sa ako Strážca/Pán záznamov (nie som si istá, spojenie bolo zlé). Energia sa zmenila na muža, pýtala som sa kto to je, ale zle som rozumela, potom som mu hovorila Uriel. Povedal, že mi vysvetlí, na čo slúži prístroj. Spýtala som sa, prečo to neurobí Rafael ( v poslednej dobe som s ním často v kontakte), ale odpovedal, že on je tu na to, aby mi to povedal (vraj mi to môže povedať iba on). Spojenie slablo, navrhol mi nech mu podám ruku, obraz sa zlepšil, akoby ma objalo teplo 🙂 . Spýtala som sa na funkciu prístroja. Vraj je na dosiahnutie harmónie/rovnováhy. Preberá/kopíruje energiu toho, kto ho používa a znásobuje ju v sebe a potom uvolňuje. Ja- používala ho stará civilizácia? Odpoveď – áno. Spýtala som sa, či atlantická – nie, staršia, dosahovala ním rovnováhu (napadlo ma, že vtedy býval asi zapnutý stále). Ja- kde je teraz? Môže ho niekto nájsť a použiť (myslela som na Zemi)? – nie. (Tuho som premýšľala, až bolo počuť hlasné cvak…) Prístroj zmenil formu! Je nehmotný… Uriel ma odmenil úsmevom. Ďalej ma napadali myšlienky, ale niečo hovoril aj Uriel, ja som sa stále dívala na prístroj; používajú ho anjeli, ale pokyn k použitiu vydáva Otec, on určí, kto ho použije a kedy. Prístroj má zameriavač, energia sa vysiela cielene (došlo mi, že to bude asi poriadna ,,šleha”). Energia bude prenikať najmä cestami, ktoré už boli vybudované (myslím, že trochu chápem, čo to asi tak môže byť). Prístroj dlho nebol použitý (tu si nie som istá); účinok prístroja je nezvratný…
    Keď som si vypočula komentár k prístroju, dostala som strach…a rozplakala sa. Zľakla som sa, ža ak ja som tak blízko pri ňom, čo ak sa k nemu dostane niekto iný…Požiadala som Uriela, nech overí, či so mnou neprišiel aj geinven (spojenie na začiatku bolo prerušované), ten to zamietol, ale nakoniec povedal, že to overí (netváril sa nadšene-stisnuté pery, zachmúrený výraz). Mne to však nepomohlo, stále som sa nevedela ukľudniť…tak som ho objala (vždy ich vidím ako vysokých, takže aj jemu som siahala zhruba po pás). Odtiahla som sa, lebo mi došlo, že 100% Svetlo je nenapadnutľné a tak prístroj nie je ohrozený. Uriel sa usmial. Stále som si to opakovala a odrazu akoby som začala rásť, akoby som bola energia a stúpala som až som bola vyššie ako Uriel (chcela som to zastaviť, ale nešlo to). Povedala som mu – vidíš a toto sa mi stáva v poslednej dobe často. On sa len usmieval. Stúpala som až ku kopcu (presnejšie skalnatý útes), na kraji stál Gabriel (asi) a s niekym diskutoval. Zastala som na kraji pár metrov od nich. Gabriel podišiel ku mne. Vysvetlil mi pár vecí ohľadom prístroja, niečo upresnil – ale čo presne to bolo, si nepamätám . Rozlúčila som sa.
    Vopred Ti ďakujem za názor.

    Páči sa mi

  14. Iris Thaumas,

    tak o tomto prístroji ešte neviem nič okrem toho, čo si popísala! A keďže vôbec netrpím zvedavosťou 😛 , pôjdem sa okamžite večer prezvedieť, čo je to zač…

    Jedno ma mätie, ale možno len preto, že som človek a potrebujem všetko škatuľkovať – povedala by som, že si hovorila s Razielom, pretože ten má na starosti Záznamy, ale ak to bol Uriel, aj tak dobre… Všetko vyzistím, len budem potrebovať noc, lebo ak cez deň pôjdem spať, tak ma vyhodia z roboty (už aj tak mám namále 😦 ).

    K nim sa geinven normálne dostať nemôže, majú vybudovanú sadu zabezpečení, takže toho sa báť nemusíš. To len takí “borci” ako ja vedia k nim dovliecť kdečo negatívne, pretože sami sú napoly negatívci… Bežný človek má primalú negatívnu energiu, aby ich dokázal rozhádzať.

    To, že mu siahaš po pás, je jeho “malá” energetická forma. Keď je “veľký”, tak nie sme väčší ako ich palec na ruke (ak nejaký vyformujú).

    To, že si sa zväčšovala, značí, že ťa svojou energiou napája niektorý z nich a postupne ťa transformuje. Vzostupuješ. O tom svedčí aj to, že ich vídavaš v ich energetickej forme a nie v ľudskej podobe. Možno je toto tvoj posledný život… Neviem.

    Páči sa mi

  15. helar, ak je to možné, poslala by si ten text na Ježiša Krista, prosím, aj mne ? Ježiš Kristus patrí k mojim záujmom a rada by som to tiež skúmala.

    Páči sa mi

  16. miro,
    mne je jasné, že gooooooooooooglenie nie je všemohúce 🙂 a asi to nebude jednoduché pátranie, ale aspoň si prípadný výsledok budem viac ceniť 🙂 a o pomoc radšej poprosím viac ako jednu vyššiu bytosť 🙂

    Páči sa mi

  17. inak dnes som sa dozvedela jednu zaujimavu vec, ktora suvisi s tymto clankom… Remiel uz je. v tom case, ked to Helar pisala, este nebol, ale ze teraz uz je. nie je to archanjel, je to celkom mlady anjel (tzn. cerstvo vytvoreny) a neda sa s nim spojit (takze aj ked sa vam niekto predstavi ako Remiel, tak to je len v zastupeni niekoho ineho 🙂 ). ale uz existuje

    Páči sa mi

  18. uf … tomu hovorím maglajs no ale celkom vydareny… ved som sa i cudovala ked mi Remiel na otazku ci je archanjel odpovedal … “ano i nie” a potom vyznaj sa v tom 🙂 !!!

    Páči sa mi

    • 🙂 Je to dôležité? Nejako to už len bude. Alebo aj nie. 🙂

      Mimochodom, keby si nebola napísala to o tom rýpaní, v živote ma nenapadne, že by o niečo také mohlo ísť. 😉

      Páči sa mi

Povedz svoj názor