Prečo bosorák musí myslieť hodne dopredu? (Prípadová štúdia)

Nezvyknem robiť kúzla. Priznám sa, nechce sa mi – a väčšinou mi o nič nejde, takže sa mi nechce dvojnásobne.

Ale život je pes a tento život ma požehnal susedom, ktorého by som priala ako nočnú moru svojim najväčším nepriateľom (ak nejakých vôbec mám). Je to samoľúby, rozpínavý primitív, ktorému robí najlepšie na celom svete, ak môže urobiť zle niekomu druhému a prejde mu to… Takýto sused je priveľa aj na moju “mierumilovnú” povahu. Najprv som sa snažila vnímať ho ako “lekciu”, potom ako trest za niečo, ale teraz som už odmietla brať ho ako čokoľvek iné než ako to, čo je – otravná ploštica, ktorá robí úmyselne zle. Rozhodla som sa, že s touto “karmou” pozametám. 😛

Dlho som ho mala zmrazeného na výparníku. (Dlho = 10 rokov a viac.) Za ten čas kedy-tedy urobil zle, ale už nie toľko, ako predtým. Niečo sa však pohlo (asi ho budem musieť “premraziť” 😕 ) a tohto roku sa ukázal v plnej kráse a sile. Ide mi na nervy, len čo je pravda! Tak som sa rozhodla zakročiť. Po svojom, po bosorácky.

Čo som urobila?

Jednej noci som sa mu nakýblila do sna a prekliala som ho. Zakaždým, keď sa mi pokúsi urobiť zle, vráti sa to na jeho hlavu mnohonásobne. Vzala som čierneho škorpióna a vložila som mu ho do čriev. Povedala som, že keď len bude rozmýšľať o tom, ako niekomu inému urobiť náročky zle, zakaždým ho ten škorpión bodne buď do čriev alebo do srdca. (Myslím, že to sú jeho slabé miesta.)

Ale keďže susedko má ženu rovnako zlomyseľnú ako on sám (sú výborne zohratý tím), zavolala som do jeho sna aj ju a vložila som aj jej do tela zvera. Chcela som potkana, ale intuícia mi dala do ruky hada. Povedala som jej to isté – keď sa bude vážne čo len zapodievať myšlienkou, ako niekomu inému ublížiť, had ju uštipne buď do žalúdka, do srdca, do tráviacej trubice alebo do dýchacej trubice. Prípadne jej celkom zapchá dýchacie cesty, ak toho zlého bude priveľa (napr. pri ohováraní).

No a tým som skončila a spokojne som vykráčala z ich sna. To bolo tak pred pár dňami, najviac pred týždňom. Potom mi zasa uškodili, čo ma najedovalo, ale medzičasom som celkom zabudla na to, že som bosorovala… a nespomenula som si skôr ako dnes!

Dnes som bola na ulici, keď im prišla nejaká žena povedať, že im niekto rozbil náhrobný kameň na cintoríne… Najprv ma len šokovalo odporné ľudské správanie, ale potom som si spomenula, že mi urobili zle a – ajhľa!  – odplata prišla, neúmerne horšia ako to, čo oni urobili mne…

A vtedy mi to došlo. Čo sa stalo? Chcela som, aby prestali škodiť. Uvalila som na nich cyklickú kliatbu, kde za každý zlý počin ich stihne odplata – čiže som im pripravila pomstu. Chcela som sa pomstiť? Nie! Chcela som mať pokoj. Dosiahla som to? Ťažko; a keď, tak sotva…

Čo som mala urobiť inak?

Mala som myslieť hodne dopredu, z pohľadu želateľného cieľa:

  • Susedia majú prestať škodiť. Ako to dosiahnem? Že im vezmem chuť škodiť… napríklad cez trest.
  • Ale aby to zafungovalo, musia vedieť, že to zlé, čo sa im deje, je trest za to, čo sami robia…

A vedia to? Tým si nemôžem byť istá! Neviem, či si budú pamätať sen, do ktorého som im vošla. Zabudla som im prikázať, aby si ho pamätali. Sami v svojich hlavinkách (nezabudnite, sú to primitívi) nemusia spojiť to zlé, čo sa deje im, s tým zlým, čo páchajú oni iným… Proste som neošetrila to, že pochopia, že nemajú robiť zle! Postarala som sa o odplatu, ale nie o ich zmúdrenie.

A tak úžasná šikovná babravá bosorka bude musieť pohnúť zadkom a ešte raz vkráčať do ich sna a vysvetliť im, ako veci spolu súvisia… Pretože mne nešlo o to, aby im bolo zle, ale aby mne prestalo byť zle následkom toho, že si uvedomia, že tým robia zle sami sebe!

Poučenie:

Keď robíte hocijaké kúzlo, vždy si celkom presne rozmyslite, ako má vyzerať konečný výsledok. A potom skontrolujte, či to, čo robíte, skutočne povedie k tomuto a nijakému inému výsledku. Ak nie, hľadajte cestu, ktorá dosiahne výsledok, nie ktorá pomôže vám odreagovať svoju zlosť.

Otázky, ktoré sa oplatí položiť, aj keď ide o oprávnenú sebaobranu:

  1. Čo presne chcem dosiahnuť?
  2. Ako to dosiahnem? (Pozor na presnú formuláciu priania!)
  3. Mám na to potrebnú energiu?
  4. Koho tým môžem poškodiť a ako sa tomu vyhnem?
  5. Ak urobím, čo plánujem, aké neželané vedľajšie následky to môže mať?
  6. Viem ich ošetriť vopred?
  7. Ak nie… stojí mi to za to?

P.S.: Aj cyklické kliatby čerpajú našu energiu. Cez víkend ma stíhali rôzne “katastrofy” jedna za druhou – zrejme sa kliatba napĺňala a “cucala” z môjho “zásobníka”. Takže sa musím starať o sústavné dopĺňanie energie, pretože sused je nielen zlomyseľný, ale aj náramne činorodý… 😦

24 thoughts on “Prečo bosorák musí myslieť hodne dopredu? (Prípadová štúdia)

  1. Teda helar my si rozumieme:) skorpion a had aka krasna kombinacia.
    Ja som svojej profesorke chemie ktora nam skodi urobil tiez zabranu v aure.
    Uvrhol som naňu karug pozostavajuci s roznych casti.
    profesorka do mna nasladujuci den neskakala 😀 ani sa na mna nepozrela.
    takze dnes jej to mozem snat prec urobil som tu istu chybu ako ty len s mensimi nasledkami.

    Páči sa mi

  2. Helar veď ty si pirát …. 😕 no já tu mám výčitky, 🙂 že tie špatné vibrácie (entity) posielam späť a ty čo povyvádzaš, očuj neprišiel k tebe ten môj HANUMAN /opičiak, to je taký nezbedník 😀 Kedysi dávno som cestoval na voze s koňmi, ten kočiš nechal kone len tak bez oprát a keď som sa ho spýtal, ako že ich nevedie,tak mi odpovedal “Tí ktorí sú sprevádzaní, nezídu zo správnej cesty, ale tí, ktorí sú zblúdení, nemôžu nájsť cestu priamu. Ak ideš medzi ľudí, vytváraj si Lásku, počiatok a koniec srdca.” a tak i tie kone vedia že doma ich čaká, už len to pekné a preto idú samé. 😀 a preto chlapče hľadaj svetlo lebo to je tvoj domov…. ” čo mama na verande zasvietila?” zašveholil som. Len sa zasmial ..a dodal “no duša bludná už si doma upaluj…” 😀

    Páči sa mi

  3. Ahoj Helar,

    asi Ťa neprekvapí,že mne sa stalo niečo podobné(len naopak)

    V jednom sne zo mna vyskočila velká čierna myš!
    Rano sa mi ulavilo,cítila som,že niekomu nevyšli “plány”:-),podobné tomu Tvojmu s implantaciou škorpióna:-)

    Ale aj tak ,zaujíma ma Tvoj názor.

    Ďakujem

    Páči sa mi

  4. ahojte, zaujimalo by ma, ze ci tym, ze sa ti stavali tie katastrofy, je nejaka ,,odplata ” za to, ze si nach uvalila taku ,,kliatbu”….pretoze ja mam dojem, ze zazivam nieco podobne….
    dakujem

    Páči sa mi

  5. Ahoj Siera,

    dovolim si reagovat ja…nemyslím ,že v tomto konkretnom príklade išlo o nejaké odplaty.Myslím,že Helar sa chránila,..len chcela poukázať na nesprávne “predmyslené” a “domyslené” kúzlo.

    Ale v každom prípade,ak čaruješ negatívne a prekelínaš čakaj ,že sa Ti to 3 x vrati.(tak to vačšinou funguje)

    Na kúzla treba šalamúnsky a “od lesa”..opatrnosti nikdy nie je dosť:-)

    Páči sa mi

  6. Rakairan, vies, vsetko je subjektivne..ja to mozem vidiet tak ze podla helar robili zle ale ja si mozem mysliet ze nic zle nerobili a nemala na to pravo.
    Cize z mojho pohladu mi bolo ublizene a nezasluzila som si to,… chapes? Tiez som sa iba branila, v konecnom dosledku tiez nechcem nikomu robit zle.
    a co je to carovat negativne? kludne to moze byt za aj ked sa branim a druhemu tym skodim je to detto, nie?

    Páči sa mi

  7. Ano Siera,je to presne tak,preto treba kuzlo vždy opatrne pripraviťa premyslieť dopredu,zo všetkých aspektov.

    Pokial ide o subjektivnost, no je to skôr otázka “Pravdy”,lebo ta je naozaj relativna,a ťažko ju nájdeš v absolutnej a univerzalnej forme:-)

    Skušam sa zamysleit nad Tvojim konkretnym problemom.

    Lepi sa na teba smola a máš pocitr,že je to odplata zato,že si niekoho prekliala.

    Nuž treba sa pokusit,zrušit tu kliatbu.(č.1)

    A potom spravit nejake ochranne kuzlo(č.2),…aby už si nemusela riskovať ,že to čo v “zlosti”vykuzliš sa opať proti tebe obrati.

    Veď v receptari toho najdeš dost,kuzla si možeš aj prisposobovať.Len všetko do podrobnosti premysli, priprav a riaď sa bosorackou filozofiou:-)

    napr.Wiccanskou:Rob čo chceš,pokiaľ neublížiš sebe ani iným…

    Páči sa mi

  8. dakujem za odpovede aj radu,no tiez som branila, tiez som si povedala ze uz stacilo utrpenia – takto to vidim ja… ale to je tak, ze na jednej strane si stale za tym stojim a na druhej to lutujem….

    Páči sa mi

  9. Hm tak to je potom o tom horšie…nemáš to vysporiadané sama v sebe a tak je vlastne nemožne bod č.1 (zrušiť kliatbu) urobiť,lebo ta negativita ,ktorú máš v sebe ťa blokuje.

    Takže skus začať od seba,rozober si situaciu a skús sa na tých ludí čo ti ubližili dívať ako na polutovania hodné bytosti,ktoré si nezaslúžia žiadnu Tvoju energiu ani plus ani minus.Uplne ich vyhoď zo seba!Veď ťa to len vyčerpáva a prepokladám,že na tej tvojej energii možno ešte aj parazitujú oni??????

    Tak k čomu Ti to je? A ak si ich prekliala tak,že trpia…tým skor tu kliatbu ukonči.Stačilo.Snáď pochopili,že boli potrestaní…?

    A keď sama seba očistíš,zameraj sa na niečo uplne iné.:-)

    Začni odznova s novým kúzlom a na staré naozaj zabudni.

    Páči sa mi

  10. No, urcite z mojej energie nic nema, uz ziadnu nevykladam, a ci trpi, to neviem…na jednej strane mas pravdu, jeden den to tak urobim, na druhy je to ine… ja viem ze sa mi to vrati vsetko a podla mna je to aj ked si myslime ze je to opravene, my by sme spravodlivost brat do svojich ruk nemali….aj to si uvedomujem, a na druhy den je mi to jedno:) mozno som paranoidna, len mam dojem ze nejak vela nestastia… sprosto som havarovala, oko som si porezala, hrdllo mi opuchlo ze som si musela dat antibiotika….a vsetko naraz….

    Páči sa mi

  11. No vieš,ono je to ťažko posudit,že či občas netreba spravodlivosti pomúcť..lebo zas prečo na sebe “nechať drevo štiepat”,ked nám niekto ubližuje,treba ho zastaviť.

    Ja rozhodne nie som za,že “kto do Teba kameňom ty doňho chlebom”!tak to teda zas nie…!

    no z toho čo píšeš mam skor pocit,že si išla fakt proti prudu,a urobila si niečo proti voli niekoho,inak nie je možné,že by si mala až taku smolu.
    …a ďalšia vec,mohlo sa do toho ďalšie uplne nezavisle prekliatie Teba niekým iným ešte pridružiť.

    Ver sile Mágie a pokús sa zrušiť tu kliatbu…skus to.

    Zastav kliatbu uplne.Veď schopnosti iste na to máš,keď cítiš,že všetko zlo sa Ti deje,lebo si bosoractvom zapracovala Ty sama.

    Musiš začať odznova,nepomôže Ti stale posudzovať a hrabať sa v momentalnom stave a v tom čo sa už udialo.

    Mala by si uplne ten stav zmeniť.Drž sa.

    Páči sa mi

  12. Rakairan, dakujem, mas pravdu,prosim ta, ako to mozem zrusit? tu na stranke som videla len take, ze ked sa nepodari kuzlo…. pomozes? dakujem

    Páči sa mi

  13. Siera,
    predtým ako sa pustíš do bosorovania,mala by si sa ešte vrátiť k bosoráckej filozofii.

    Je velmi doležité si uvedomiť čo od bosorovania očákávaš a celkovo ako ho chceš do svojho života zakomponovať.Mala by si aspoň sama pre seba zložiť nejaký bosorácky slub(no,nazvime to trebars sebazasvatenie),aby si tým vlastne prevzala zodpovednosť zato čo konáš.

    Na mojej stránke si pozri napr.toto:

    http://rakairan.webs.com/apps/blog/show/902463-nebezpe-269-nestva-magie-

    Takže POZOR!

    Aj ak ideš naozaj urobiť len jednorázový zásah, aj vtedy buď opatrná.

    Náhodné bosorovanie može naozaj priniesť veľa škody aj tebe aj iným,lebo už sa nedá už len tak uskočiť.Treba si byť istý,akou cestou sa dáš a či ňou naozaj chceš ísť.

    Kuziel na zrušenie kliatby najdeš v receptari viac.´Ja som tam našla jedno s čiernou,hnedou a bielou sviečkou…ale poriadne si preštuduj všetky na odklínanie,aby si si vybrala také,ktoré je vhodné na Tvoj problém.

    Ale ako vravím,filozofia je nemenej dôležitá ako samotné bosorovanie,obzvlášť ak ideš robiť s čiernou sviečkou.

    Takže pristupuj k tomu čo najzodpovednejšie.

    Helar niekde dobre píše,že chudobnému nepomôže rybu dať,ale naučiť ho ryby chytať.

    V Bosorovaní je doležitá sebakontrola a usmernovanie emocíí a energií, a najma sebapoznanie ,ktoré je “celoexistenčné”:-)

    nech sa teda darí

    rakairan

    Páči sa mi

  14. Mozem teda kuzlo na zrusenie prekliatia ci pobosorovania pouzit na to aby som zrusila co som povedala? zacinam byt uz z toho mierne zufala

    Páči sa mi

Komentáre sú uzavreté.