Šanti mantra – mier planéte a vzostup ľuďom

Táto mantra sa používa na dve veci:

  • privoláva mier a zmierenie
  • spieva sa, keď chceme dosiahnuť spirituálny rozvoj.

“Šantí” sa spieva trikrát – tu až v závere, v spodnej ukážke sa vlastne nespieva nič iné.

Prepis:

सर्वेषां स्वस्ति भवतु । सर्वेषां शान्तिर्भवतु ।
सर्वेषां पूर्नं भवतु । सर्वेषां मड्गलं भवतु ॥
सर्वे भवन्तु सुखिनः। सर्वे सन्तु निरामयाः।
सर्वे भद्राणि पश्यन्तु। मा कश्चित् दुःख भाग्भवेत्॥

Óm
Servéšám svastír bhavatú
Servéšám šantír bhavatú
Servéšám púrnam bhavatú
Servéšám mangaľam bhavatú
Servé bhavantú sukiná-ha
Servé santu nirámajá-ha
Servé bhad ráni pašjantú
Mákašit dukha bhág bhavét

…Óm Šanti Šanti Šanti…

Význam:

Prísľub (swasti) pre všetkých
Mier (šanti) pre všetkých
Hojnosť (púrnam) pre všetkých
Prosperita (mangaľam) pre všetkých.
Nech sú všetci šťastní! (sukináh)
Nech nikto nie je chorý! (nirámajáh)
Nech všetci vidia (pašjantú) to dobré v iných!
Nech nikto netrpí a nesmúti! (dukha)

Ak si chcete túto mantru stiahnuť do MP3 prehrávača, vyrobila som z horného videa MP3 súbor. (Táto mantra sa spieva veľmi ľahko, pretože prvú časť speváčka predspevuje a stačí opakovať, nič si netreba pamätať; druhú časť sa možno naučiť naspamäť, alebo sa spoľahneme, že veď ona ju zaspieva, pretože je to aj tak len opakovanie tej prvej. Moja skúsenosť s mantrou je, že po dvoch-troch dňoch spievania sa u mňa prejavili spontánne vizualizácie cieľa, pre ktorý som ju spievala – a po týždni prišlo potvrdenie “už si to dosiahla”.)

A teraz “skrátená” verzia (hlavne pre vlastný vzostup):

32 thoughts on “Šanti mantra – mier planéte a vzostup ľuďom

  1. Fakticky je prekrásna ale neviem prečo ale .. asi sa nedá povedať ktorá mantra je najkrajšia pre mňa sú všetky pekné.
    čo myslíte?

    Páči sa mi

  2. Od včera mám nový “mantrový” program: pretože nemám energiu, začínam Puruša Suktum niekoľkokrát denne; od anjelov mám príkaz na Gayatri mantru – tá beží viac menej celý deň v podvedomí; moju vybranú mantru mi po nejakých 15 dňoch škrtli a tak som si miesto nej zvolila Ganeš-mantru, tak 10-15 minút denne (to je tých potrebných 108 opakovaní, teda jedna veľká mala). Odvčera som pripojila na záver šantí v jej dlhej podobe (tú hornú) za súmraku.

    Neviem, či mi ešte zostáva čas na život, ale zaspávalo sa mi veľmi pokojne a mám dobrý pocit, že robím niečo pre planétu a zvyšok toho neznášanlivého, nepoučiteľného, zadubeného a egom hnaného ľudstva… 🙂

    Výzva k všetkým, čo chcú vzostupovať, cítia sa “neprínaležajúci” alebo majú obavu z 2012 – spievajte Šantí za súmraku so mnou!

    Páči sa mi

  3. Helar, chodím sem dlho a vela som sa naučila, posunula som sa vdaka vašim stránkam mílovými krokmi dopredu za krátky čas, čo sa mi samej roky nedarilo, lebo som si isté veci bud nevedela vysvetlit, alebo vysvetlovala zle.Ba dokonca som sa skoro na desat rokov tak zablokovala, že teraz len tažko dochádzam na úroven, kde som bola.Ale snažím sa a velkým hnacím motorom sú pre mna aj ludkovia, čo sem prispievaju svojimi postrehmi,ked vidím ich vólu a snahu, tak aj to mi dodáva sily pracovat na sebe a verit, že nie je všetko ešte stratené.Oni vás ešte potrebujú, my vás ešte potrebujeme, však toto je len začiatok cesty. Cítim z vás nesmierny smútok, mám dojem,že sa poddávate,akoby ste stratili chut bojovat, alebo smer?Pozrite sa von oknom, dnes je nádherné ráno, už spievajú vtáčiky, chystajú sa na hniezdenie, každé ráno začína nový život, dajte mu ešte šancu. Nič nerobte len hladte na oblohu a vychutnávajte si tento nový den. Ospevujte ho, my budeme spievat s vami. Mám vás rada,už ste ako moja kamarátka, lebo sa stretávame u mna v mojej obývačke-vidíte, s kamarátmi si predsa tykám,tak si budeme aj my-posielam ti svetlo lásky a sily a večer spievame spolu,bud si istá.Berieš to asi všetko príliš vážne, skús sa trocha odreagovat, bav sa niečím, na toto aspon na pár dní zabudni.Skús si pozriet nejakú komédiu, alebo chcod niekam medzi ludí, proste rob niečo iné. My ta počkáme.

    Páči sa mi

  4. Saltinka,

    trochu som zaskočená… Smútok? Dnes sa smejem od rána a môj “strážny” si zo mňa strieľa úplne príšerne… 🙂

    Nie, nie som smutná! Som v pohode. Ja proste nemám “ľudstvo” veľmi v obľube, aj keď s jednotlivcami vychádzam väčšinou dobre 😛 . To, že chcem spievať pre planétu, súvisí s mojím poslaním tu – prihára nám a ja som “žobrala” o odklad, tak teraz chcem ten čas využiť. Čím viac nás bude spievať – buď Gayatri alebo Šanti – tým lepší dopad to bude mať! Potrebujeme trochu priškrtiť kohútik na tej negativite, ktorá okolo nás vzniká.

    Nemám byť prečo smutná. Veci sú perfektne tak, ako sú – lepšie by som to ani ja nevymyslela 😛 ! (Tá skromnosť!)

    Páči sa mi

  5. Ahoj Helar.Cítim ako to cítiš ty. Pomohla si mi stále keď som potrebovala. Nemám repráky,aby som si tie mantry aj vyspievala.Ale chcem o inom.Rozprávam sa s Gabrielom (aspoň si myslím),a pýtala som sa na teba.Povedal iba toľko,že má zakázané o tebe hovoriť,ale si výnimočná. Takže VEĽKÁ VĎAKA, za všetko,čo pre nás robíš. Teraz čítam Učenie majstrov Atlantídy. Tak trochu stále cítim spojitosť s Atlantídou,ale musím priznať,že som tak trochu z tej knihy zmetená…Časom na to prídem. Usmievam sa s tebou a vytváram teraz každé ráno elementálov lásky a posielam ich všetkým.Prajem krásny deň.

    Páči sa mi

  6. Ked som čítala tie tvoje posledné riadky venované ludstvu, tak som mala pocit, akoby si si myslela, že všetko, čo robíš, je márne,ale som veeeeeeeeeeeelmi rada, že si mi to vyvrátila. Tú mantru si budem móct vypočut až večer, ked drahý pójde do roboty, lebo mój notbuk mi to nenačíta, má slabú pamat. Ale velmi rada sa pripájam. Takže ja spievam až od šiestej.Obe.

    Páči sa mi

  7. Hmm šanti alebo gayatri myslím že to je jedno a rovnako účinné.
    Žobrala o odklad.. ale čoho? ak prestupu myslím že ti nebude vyhovené.
    Nezastaví sa celý vesmír kvôli nám ,,reku dobre tak potrebuju odklad preco nie zastavim sa a pockam kym to dobehnu”.Vesmir sa pre nas zastavovat nebude s toho logicky vyplyva ten 21 december ci kolky 😀 .Ale ak si myslela iný odklad tak sory..
    A od kolkej do kolkej spievas mantru? Myslim ze ludia si nato spomenu skor ako za sumraku..

    Páči sa mi

  8. Aurawiewer,

    niekde som čítala, že energia je najvyššia na brieždení a na súmraku – a ak vtedy spievame mantru, tak ju “urýchľujeme”. Brieždenie akosi nestíham 😛 , takže skôr ten súmrak – a ten je vždy inokedy…

    Nie je dôležité, aby sme spievali súčasne. Dôležité je, aby aspoň niekto spieval. Myslím, že sme brali príliš dlho – že nastal čas začať dávať.

    Mám námet na vizualizáciu počas spievania. Predstavujme si, ako z našej hlavy vystrelí svetelný lúč kamsi do Centra (Univerzálnej Energie) a pri spievaní sa z tohto lúča cez nás do priestoru okolo nás (a na ľudí okolo nás) šíri SVETLO… SVETLO… SVETLO…

    Páči sa mi

  9. Skvelé!
    Dakujem vám velmi pekne za tieto mantričkové počúvaníčka! Vďďďďakaaaaa! Hlavne tá druhá verzia- tá skrátená- začala som na to reagovať. Akoby som sa napojila na svoj farebný a zvukový vzorec. Spustil sa mi v hlave pri počúvaní obraz jasného žltého svetla, jeho lúče mi vytryskovali v celom tele, otvoril sa mi vrch hlavy 🙂 zjavilo sa svetlo jasnej bielej farby, ktoré sa s tým žltým pomiešalo- vznikol vo mne /alebo zo mna taký svetelný tunel- po okrajoch žltej farby a v strede bielej. Zistila som, že velmi dlhým výdychom pritom vydávam jasný a vysoký plynulý zvuk v tóne asi A alebo C v druhej oktáve, pričom som pociťovala z toho svetla obrovskú lásku a tým žtobielym svetlom radosti a lásky som “sprchovala” cez ruky a hlavu všetko naokolo- nielen svoju izbu, ale akoby v tej izbe bol zahrnutý celý svet. Uvedomovala som si, že asi na to som tu- aby som láskou, radosťou, veselosťou a dobrou náladou ožarovala tento svet. Uvedomila som si že sprchujem aj jedného človeka z rodiny (ktorého obraz sa mi po chvíli zjavil), ktorý mi je v mojom živote asi karmou . Ked som si to vedome uvedomila- že nan myslím a že ho tiež sprchujem, svetlo zoslablo a začali sa vynárať pocity hnevu, krivdy a odporu voči nemu . Cez toto uvedomenie som sa dostala postupne do normálneho vnímania.
    Interesting!

    Páči sa mi

  10. Ahoj Helar, prosím ťa čo to znamená keď ma zrazu pri tom ako som si púšťal mantry niečo spájalo spolu zo zemou v nohách a celý som sa akokeby viac cítil, vžil som sa do toho a bol to prijemny pocit ale skoncilo sa to ked sa mi nieo zacalo vlnit v oblasti noh.. proste ako keby cezo mna isli vlny….

    prišlo to celkom samo iba som si púštal tú aktivačnú hudbu a prvý krát som si pustil tieto dve mantry

    Páči sa mi

  11. Amirakh,

    nevadí, že si v podkroví – keď to ide cez chodidlá, je to “uzemnenie”, spojenie so “Zemou” alebo jej energetickou maticou (tzv. texemuyo, je o tom na Mračnej hore). Nemusíš stáť priamo na zemi, aby si sa uzemnil. Dokonca nohy vôbec nemusia byť na zemi. Ide o to, že sa zaktivizujú “bublajúce žriedla”, sekundárne čakry v chodidlách. Cez ne potom prúdi energia a ona sa už potom niekde napojí na energetickú mriežku Zeme a odvedie sa tam, kam treba.

    To podivné vlnenie mohlo nastať tým, že “bublajúce žriedla” boli veľmi aktívne a ťahali energiu zospodu – možno od niektorého zo susedov pod tebou – a tá energia nemusela byť v súlade s tvojou vlastnou. Keď k tomu dôjde znova, je lepšie ležať a ku chodidlám si položiť šutrík záhnedy (nemusí byť veľký). Ten nasaje všetko nekompatibilné a nepustí to ďalej.

    Páči sa mi

  12. Z horného videa Shanti mantry som urobila MP3 súbor a linku naň som doplnila do textu pod preklad mantry – takže kto si to chcete púšťať v MP3 prehrávači, sťahujte, ale vedzte, že to má 6 mega! 😦

    Páči sa mi

  13. 6 mega = 10 sekúnd sťahovania, prečo ?

    Spievame ľudiá už ju spievam aj ja,

    Óm
    Servéšám svastír bhavatú
    Servéšám šantír bhavatú
    Servéšám púrnam bhavatú
    Servéšám mangaľam bhavatú
    Servé bhavantú sukiná-ha
    Servé santu nirámajá-ha
    Servé bhad ráni pašjantú
    Mákašit dukha bhág bhavét

    …Óm Šanti Šanti Šanti…

    Nehlivieme zlo je v pohybe

    Páči sa mi

  14. Prosim co znamena Om namo guru dev namo? spieva to snatam kaut vo svojich pesnickch a cely den si to opakujem, dufam ze nehovorim daco zleho… a co znamena len slovo namo?

    Páči sa mi

    • Namó alebo namah alebo namaha je, pokiaľ viem, pozdrav. Mohlo by to znamenať óm, zdravím gurua božského, zdravím. To “dev” mi prichodí ako skratka od déva, čo je “božstvo”, ale možno aj lan “pán”. Ale toto všetko je skutočne len moja predstava, pretože po hindsky neviem ani slova 😛 …

      Páči sa mi

  15. Ahoj Helar,
    ak by si chcela presne slova shantri mantry, tak ja ti to mozem vybavit. Som v Indii, takze staci povedat :-)A dufam, ze tu budem dlho 🙂 tato mantra mi hra celu pracovnu dobu 🙂 a naskakuju mi zimomriavky, co je vzdy dobre znamenie, pri mne 🙂

    Páči sa mi

  16. Shanti mantra je jedna z mojich naoblubenejsich mantier, pocuval som ju nespocetne krat len tak pri citani a absolutne neprekazala.. prave naopak 🙂 Pripravujem sa pomocou Om Tare Tuttare a celu Shanti mantru uz viem naspamat takze zajtra sa pripajam 😉 Vsetkym prajem prekrasny zazitok! Gaiu obdivujem uz dlho, ale najma po tom co som cital na Gaia Talks mi je jasne, ze si zasluzi nasu maximalnu pozornost. Je to nasa Bohyna a nesmierne nas miluje! Je nacase jej lasku opatovat 🙂

    Páči sa mi

  17. Dnes som narazila na stranku, kde je toho dost o vzostupe. Precitala som si zatial jeden clanok, a tuto si mozte pozret zvysok k danej teme a je tam toho aj ovela viac 😉 , len sa treba preklikat
    http://www.cez-okno.net/rubrika/serial-duchovna-skola-vzostupu
    Nasla som tam dost informacii tak rozpisanych, ze sa ozaj tesim na citanie dalsich. Mozu sa aj pouzit ako osobitne clanky tutok, nech sa to len tak nestrati v komentoch.
    http://www.cez-okno.net/clanok/anunnaki/nadobudnutie-zvedomenia-piatej-dimenzie-i-kozmicka-hierarchia-cez-karen-danrich – toto je clanok co som citala ja, a je tu vysvetlena historia nasej Zeme a ostatnych planet a ich obyvatelov, nase vzajomne karmicke dlhy a dohody, sposob, akym si beru svoju energiu spet a naapodobne.
    A co ma zaujalo, tak ze kvoli ludom sa zastavil chod a vzostup celeho vesmiru…..takze ti, co nam pomahaju, pravdepodobne to teda robia pre seba a nielen z bezpodmienecnej lasky, ako to v niektorych channelingoch vyzera…ozaj zaujimave a vhodne na porozmyslanie ohladom vztahov medzi nami a obyvatelmi inych planet.

    Páči sa mi

      • nechcem sposobit ziadne roztrzky medzi planetami 😀 😀 ale ak to vsetko takto naozaj vzniklo, tak je dobre to vediet. potom to zalezi uz len od ludi, ako sa k tomu postavia

        Páči sa mi

      • no a k tomu ze zasa to oddeluje jedno od druheho…ak to myslis z postavenia ludi a toho, ze si maju uvedomit, ze sme jedno… tak to ze zijeme znamena, ze mame schopnost seba oddelovat od ludi. az taky fakt nemozme prehliadat 😀 pre mna ta prva veta plati z vyssieho pohladu. ale v normalnom svete musime vediet oddelit seba od ostatnych a napriek tomu si vediet pomahat a vsetko ostatne, co sa snazime dosiahnut pre nase blaho.

        Páči sa mi

  18. Sranda tak to som necakala.pred chvilou tu pisem o rekapitulacii. potom si pustim tuto Santi mantru. Prenieslo ma do tej karty Chiedhood s tym jazierkom. Bola som to male dievca, bol tam aj chlapec a este taky latkovy pandrlak s hnedymi chodidlami (aj ten bol zivy). Sedeli sme na okraji toho kopceka ako je ta cesticka a hompalali nohami. Potom ma chytili za ruky, ja som visela dolu, rozhojdali a vyhodili smerom k jazierku. Urobila som salto! (moj nesplneny zivotny sen 😀 ) a kedze som nechcela spadnut do vody, z jazierka sa vynorili 3 slimacie zeny, chytili ma a hodili naspat k nim. Este som pocas letu rozmyslala ci chcem alebo nechcem spadnut, ale nestihla som sa rozhodnut, takze som nespadla. Potom tak isto isiel chlapcek a potom aj pandrlak, pandrlak hopkal najviac. Potom sme sa pobrali domov, ale nebyvali sme tam ako na karte ide cesticka, ale okolo jazierka po lavej strane a zan, tam sme sa uz stracali dnu v karte a karta sa tam otvorila a vyslo najskor jedno auto s reflektormi a potom sa otvorila dolu cela dialnica s autami s reflektormi. Bola dolu, oddelena od tej casti s jazierkom a kukali sme sa na nu este chvilu…Potom sa chlapcek este predsa len namocil do jazera, lebo chcel skocit na kamen a jediny kamen bol na dne, takze sa teda namocil a mokry isiel s nami domov a zmizli sme 😀 ta pekna pesnicka je to 😀

    Páči sa mi

  19. Môžete mi poradiť? mohla by som mantru spievať aj trochu inak,ale dosť blízko originálu alebo to musí byť úplne presne?
    A ak si chcem vytvoriť vlastnú mantru, stačí nechať sa viesť srdcom, alebo sú nejaké pravidlá?
    ĎAKUJEM.

    Páči sa mi

Povedz svoj názor