Ako funguje to zhmotňovanie?

Prenesiem sem úryvok z diskusie v projekte Rok pre seba, pretože vyjadruje moje vnímanie zhmotňovania.

Zverejnila som starší článok s nahrávkou z Eprakone a jedna kočka na to zareagovala:

“Doteraz som si myslela, že človek si praje a nedostane to, čo si praje, pretože to vlastne ani nepotrebuje. On tým prianím dáva najavo nespokojnosť a ukazuje tak, že by opravoval napr. Univerzum, Boha, Zdroj a pod…”

Ľudia k zhmotňovaniu pristupujú rôzne – najmä, ak ho vysvetľujú iným. Okolo abstraktných vecí si robíme vždy nejaký vlastný príbeh, ktorý je pre nás plne platný, ale keď ho posunieme niekomu inému, kto žije v inom príbehu, môže a nemusí ho pochopiť. Do vysvetľovania vždy vchádza aj naša osobná história, predsudky a predpojatosti, skúsenosti a strachy. Takže na zhmotňovanie je mnoho uhlov pohľadu a mnoho interpretácií. Rozhodla som sa k nim pridať tú moju:

Ak to zhmotňovanie chceš pochopiť, potrebuješ jediné – uvedomiť si, že Univerzum je “umožňovateľ” všetkého, čo sa vyskytne, pretože Univerzum je niečo ako obrovská Petriho miska, kde sa zisťuje, čo má nádej prežiť a čo nie.

Ale Univerzum nie je človek a preto nefunguje na úrovni vyhlásení (slov) ani prianí (fantázie). Univerzum je rezonančný mechanizmus. Tvoj “pokus” je frekvencia, ktorú mu posielaš, a ono začne okolo tejto frekvencie zoskupovať podobné (hovorí sa tomu entrainment – jedna vlna zosilňuje podobné vlny).

To je napríklad spôsob, akým naša nálada reaguje na hudbu. Hudba vyvoláva v mozgu isté podobné vlnové dĺžky, tie spúšťajú produkciu istých hormónov a tie ovplyvnia našu náladu. A presne tak funguje i Univerzum. Ak sa naše slová a predstavy neodlišujú od nášho vnútorného pocitu, ktorý je frekvencia/vlna, tak dostaneme to, čo si prajeme. Ak sa odlišujú, nedostaneme to, čo si prajeme, ale to, čo sa podobá na vlnu, ktorú vysielame. Nemá to nič spoločné s kritikou a opravovaním, hoci je to pekný obraz – má to niečo spoločné s tým, že vysielame súčasne dve vlny (prianie i vnútorné nastavenie) a Univerzum ich posilní obe, prípadne urobí ich prienik a posilní ten. 🙂

Nad tým, čo urobí Univerzum, máme nulovú kontrolu – rovnako, ako nad prírodnými zákonmi. Takže jediné, kde naše zhmotňovanie môžeme ovplyvňovať, je naše vnútorné nastavenie – vnímanie. 🙂

1 thoughts on “Ako funguje to zhmotňovanie?

  1. Ak môžem dodám..väčšina mojich priania sa vyplnila na základe vnútornej spokojnosti a hlavne toho, že som si niečo želala, pre seba..odovzdala to a viac o tom nepremýšlala…čiže to bolo niečo ako vnútorná túžba. Žiadna blokujúca myšlienka…že sa to aj tak nesplní, ani lipnutie na tom a opakovanie si fráze dokola…proste jednorázové prianie, ktoré ktoré súznelo s dušou.

    Ďaľšia vec, ktorú som si uvedomila, že sme naozaj na jednej línii(minulosť..prítomnosť..budúcnosť) a to, čo som si želala, aby som v ďalšom živote mohla spoznať a vidieť sa splnilo už teraz…behom jedného mesiaca.

    Naše myslenie je naozaj silné a je pravda, že sme tvorcami vlastného príbehu.

    Liked by 1 person

Povedz svoj názor