Časový paradox

news_clockUž som kedysi spomínala, že pri počúvaní Shapeshiftera som párkrát “stratila” tak 20-30 minút – počúvala som 45-minútovú hudbu, ale keď som si porovnala čas začiatku počúvania a čas konca počúvania, tak za tých 45 minút ubehlo na mojich hodinách približne 70 minút… Stalo sa to asi tak trikrát a vysvetlenie som pre to nemala.

Nuž, vysvetlenie nemám ešte stále, ale mám nový zážitok – a tentokrát potvrdený aj nestranným “zdrojom”! Nocovala u mňa kamarátka. Večer sme pokecali a pár minút pred desiatou som sa rozlúčila, pretože som ešte musela ísť “stáť” strom a žam žung. Oba cviky stojím vždy so slúchadlami na ušiach a mám na to v iPode nahratú hudobnú slučku, ktorú používam už niekoľko mesiacov. Slučka pre strom mi trvá 30 minút, žam žung robievam za 20 alebo 25 minút.

Než som išla stáť strom, pozrela som sa mimovoľne na hodiny. Bolo 21:56. Odstála som si celú 30-minútovú slučku, na chvíľu som si ľahla, aby si chrbát oddýchol, a potom som si ešte listovala asi 15 minút v knihe o bagua žang. Nakoniec som išla robiť žam žung a predtým som sa znova pozrela na hodiny.

Bolo 22:03.

Skontrolovala som to s inými hodinami. Oboje ukazovali ten istý čas.

Na druhý deň kamarátka medzi rečou potvrdila, že sme sa skutočne rozišli pár minút pred desiatou.

V ten deň som proste do času medzi 21:56 a 22:03 “narvala” asi 50-60 minút cvičenia, ležania a čítania.

Ja tomu nerozumiem.

55 thoughts on “Časový paradox

  1. Ale ja áno.

    GRATULUJEM HELAR! ZÍSKALA SI DAR CHRONONIKINÉZY – OVLÁDAŤ ČAS.

    :-* chceš cvik? Zober si hodinky kde sú ručičky. Dívaj sa na sekundovku a snaž sa ju zrýchliť alebo spomaliť a daj vedieť výsledok 😉
    jednoducho len chci a predstavuj si ako sa spomaulje alebo zrýchľuje. A uvidíš ako zrazu začne ciferník lietať rýchlosťou o akej sa ti ani nesnívalo .
    doplním čikitetove HIHIHIHI

    Páči sa mi

  2. Vieš, trochu ma na tom mätie, že ja vôbec nič nerobím… len cvičím… Na nič sa nesústreďujem, nič nechcem meniť. Proste sa pozriem na hodiny a je iný čas, ako by mal byť.

    A tentokrát za to nemôže Shapeshifter, lebo som stála na hudbu od Nialla…

    Čosi podobné mi pred časom hovorila GabyBaby. Niečo urobila, pozrela na hodiny, potom o hodinu urobila to isté znova (mala dôkaz, že to robí druhýkrát) a bolo presne toľko isto hodín, ako keď to robila prvý raz…

    Haluz.

    Páči sa mi

    • hore a doprava 😀 a zato môže tvoja myseľ, tento časový paradox sa využíva pri astrálnom cestovaní … tak mám nové skúsenosti takže “kybalion” má pravdu
      hi hi hi 😀

      Páči sa mi

    • nie je to haluz . Helar tvoj pohyb a určité frekvencie “vibrácie” v hudbe pôsobiace na vnímanie priestoru, spôsobujú tento efekt posunu v časopriestore … 😀

      Páči sa mi

      • Radšej povedz “tvoja nehybnosť”. Ja totiž cvičím “stáť ako strom”… 😀 To s tými frekvenciami by mohlo byť… Niall je úžasná hudba, ukážku som dala sem: https://eprakone.wordpress.com/2009/08/15/zam-zung-zakladny-cyklus-cvikov/

        Normálne stojíš a cítiš, ako sa do teba zospodu vzlína energia. (Cítiš to po čase aj bez hudby, len s hudbou je ten pocit rýchlejší a silnejší a umožňuje ti korigovať tvoj postoj tak, aby energia pretekala čo najsilnejšie.)

        No a teraz s aktiváciou 999 (predošlý článok) sa mi podarilo začať čerpať energiu aj zhora!

        Budem musieť začať kontrolovať, či “získavam čas” pri každom cvičení, alebo je to len náhodné. Doteraz ma to nijak nezaujímalo.

        Páči sa mi

      • mal som na ušiach sluchadlá a pustenú určitú vibračnú frekvenciu a stačilo sa pohnúť prudšie zo sedu do ľahu a ajhľa zázrak bol na svete . Takže určite si mala hudbu pustenú než si zastavila svoj fyzický pohyb len si si to neuvedomila
        😀

        Páči sa mi

      • Bola som sa spýtať môjho veliteľa, ako to je s tým časom. Povedal: DO ROKA SA PRIPRAVIS MANIPULOVAT CAS. No tak som sa spýtala, prečo, a on mi povedal, že preto, lebo mám jeho energiu (Otec ju použil, aby urýchlil moju transformáciu, keď mi začal prekĺzavať mozog 😛 – a Gabriel je “pán času”). To mám z toho, že chaosím s anjelmi! 😦

        Díky za cvičenie, idem to skúšať! Len ešte musím zistiť, ako to nahrať do iPodu, pretože by som nerada cvičila pred spusteným počítačom… 🙂 Predsa len mám z elektromagnetického smogu trochu strach. Nikto mi to síce neveril, ale keď sme zapínali vnútrofiremnú sieť cez mikrovlnnú vysielačku, vždy som cítila, ako nabieha – pichala ma do celého tela!

        Páči sa mi

  3. V skutocnosti kazdy clovek na svete preziva ten cas inak podla toho ako je naladeny. Ked nam ubehne nieco rychlejsie tak si uzdibneme viac “keyframov”
    Myslim ze taky kamen by mal mat taku vybraciu ze jeho chvilka bude nasa cast zivota. Kym zdvihneme ruku v makro svete sa toho udeje ovela viac a preto cucaju viac keyframov. Mensie veci musia pracovat bystrejsie na kazdu zmenu okolia a keby sme prezivali cas ako oni tak zijeme pre nas v spomalenom case.

    Páči sa mi

    • Lenže tu nejde oto ako čas prežíva helar ale, že počúvala nahrávku ktorú má na slučke 30 minút a ak si si prečítal robila aj iné veci a prešlo 7 minút.A tá slučka sa určite sama odseba neskrátila…

      Páči sa mi

  4. 30 minutova slucka na kazete + dalsie veci 20 minut (50 minut)
    Cas na zemi ( 7 minut )

    21:56-22:03 = 50 minut

    Takze vsetko co robila a suviselo s pocuvanim bolo zpomalene tiez vzhladom na nas realny cas. Kazeta trvala normalne 30 minut.

    Alebo to mam vsetko popletene o(-_-)o

    Páči sa mi

  5. … no, toto som si vsimla niekolko krat – “spomalenie” casu ci jeho “zrychlovanie” (ale to sa nam zrejme vsetkym deje), ak to takto smiem nazvat, a to prave vtedy, ked sa venujem prave veciam, ktore ma najviac obohacuju momentalne (citaniu clankov odtialto a veci s tym suviaciacich), cviceni (niektorych a pod)… neviem, ci je to bezne, ale vtedy si zelam, aby cas “zastal”, aby som dokazala vstrebat aspon precitanim (na uvod) co najviac … takze tak …

    Páči sa mi

  6. hm zaujimave…helar…určite to posobi len na teba(1/10)? pretože mne sa dnes chronokineza podarila tiež…takže počuvam vysvetlenie ak nejake maš 😀

    Páči sa mi

  7. Ja som nevedel presne co ta chronokineza je. Nasiel som na jednom blogu taky clanok celkom zaujimavy ( asi ste citali lepsie ) Na googli su ovela dlhsie a su celkom zaujimave.

    “Chronokineze” (chronos = čas) je další z pokročilých PSI sil. Jde o ovládání vnímání času myšlenkami.
    Takto můžete čas zpomalovat nebo zrychlovat a tím si můžete pomáhat. Třeba když hrajete hru, tak si uděláte více času na zamíření, nebo když se koukáte na sport, abyste všechno zaznamenali. Samozřejmě, že jde čas i zrychlovat.
    Ale přejděme k tréninku. Trénink není ani tak náročný, ani nebezpečný, ale spíše zdlouhavý. Jak na to?

    Sežeňte si hodiny, ale takové, co tikají (abyste slyšeli každou vteřinu). Pohodlně se usaďte do tiché místnosti a relaxujte.
    Pak se zaposlouchejte do tikání.
    Soustřeďte se na mezery mezi tikáním.
    Myslete na to, že ta mezera není čas, ale jenom člověkem vytvořená věc.
    Když se už hodně soustředíte, tak si pomalu začněte představovat, jak jsou mezery mezi tikáním čím dál tím delší (hlavně neusněte – stává se mi to často).

    Samozřejmě to dělejte i naopak (mezery jsou kratší). Střídejte to a tím se naučíte ovládat chronokinezi. Pak vám to půjde i bez hodin a nakonec v malou chvíli zpomalíte čas.

    Páči sa mi

  8. Helar,

    gratulujem k novej schopnosti, takže ty už nikde meškať nebudeš a ani ti nič už nezmešká 😛 . Stáva sa to aj mne občas , ale nie v takom rozmere, 50min. v 7 min. to je už husté 😀 . Mne sa zas deje taká zvláštnosť s časom skoro denne, že keď sa pozriem na čas povedzme 3 krát denne tak 2-3 krát z toho je tam čas typu 11:11, 22:22, 15:15 ,06:06 a pod.
    Zmena plynutia času sa dá najčastejšie pozorovať napríklad keď sa človek niekde ponáhľa a má tam byť za 10 min. ale cesta trvá 15 min. a pritom príde načas a pod.

    Páči sa mi

    • HowHigh, k tomu co sa stava Tebe som citala v knihe Liecenie s Anjelmi od Doreen Virtue. Proste strucne: anjeli nam iste posolstva posielaju aj takymto sposobom. Je tam aj vysvetlenie ktore cisla co znamenaju. Vysvetlenie k cislam som videla davnejsie aj tu na stranke.

      Páči sa mi

    • No to sa stva aj mne. A casto sa budeim v tu istu hodinu v noci dost castu su to 3:00 hodiny rano.
      Cas ovldat neviem, teda neviem o tom, ze by som to vedel ale zas viem presne odhadnut cas.Viem presne kolko co bude trvat a trebarz aj cesta alebo spatne, ze kolko co trvalo. No ja si mylslim, ze je to normalne nie?

      Páči sa mi

  9. zaujimave, ja ked rano musim vstavat di skoly a je 6:30 ked ma zobudi budik, poviem si ze este 5 minut si pospim… potom znova zaspim a myslim si ze som spal aj hodinu a zacnem sa stresovat ale ked pozrem na hodinky, je len 6:36!!!

    Páči sa mi

  10. To, ako opisujete plynutie času, je zaujímavé…je to pojem relatívny…no v tomto prípade si myslím, že je to možné. Helar, v tvojom prípade je to dar…nie je to nič naučené….Ak to môžem prirovnať – možno hlúpe prirovnanie – “čas verzus financie”. Moje výdavky sú vyššie, ako môj príjem. Akokoľvek si robím rozpočet, som v mínuse. A teraz to “gro” Prestala som rátať a….mám všetko, čo potrebujem, peňazí presne ako potrebujem, bez stresov, bez strachu…ide to -a možno mi neuveríš….že keď to spätne prerátam, mala by som byť v mínuse….TAK JE TO AJ S ČASOM. Čas je to, s čím disponujeme. Ak veríš, bude tak, ako tomu veríš. Je to možno iná dimenzia..nezáleží akým vedomím, či nevedomím spôsobom sa tam dostaneš. si proste tam, kde chceš byť.toť môj názor

    Ak môžem Helar…jednu otázku, ktorá ma trápi posledné dva dni (nesúvisí to so snívaním ). Včera som si všimla, že mi ožltli dlane a pokožka na vrchu ruky. Na jednej ruke viac, na druhej menej. Dnes už mám niektoré partie normálne zafarbené. (pokožka na ruke zhora je už sfarbená len na jednej strane) S čím to môže súvisieť? Žltačku nemám – všetko ostatné je OK 🙂

    Páči sa mi

    • Ja teraz máčam pätu v hypermangáne – a tiež zanecháva za sebou žltý nádych, ktorý sa častým umývaním odstráni. Takže možno si sa chytila niečoho, čo prenieslo farbu do rúk (najmä ak boli dlane spotené).

      Páči sa mi

  11. Ďakujem za radu, Helar.
    Včera som bola v lese, bolo to krajšie ako sen, aj keď som zmokla do nitky a farba pokožky na rukách sa dala do normálu. Nebola to farba, ani nič, čoho som sa mohla chytiť, pretože som mala celé ruky žlté, aj zvrchu….ale moje milované stromy vyťahali zo mňa všetko to zlé. Dnes ráno, keď som čakala na dopravu som rátala sekundy…ale nič….žiadne zrýchlenie času….asi to je na to treba veľa trpezlivosti. Jediné čo viem, je komunikovať s kýmkoľvek a čas mi rýchlejšie ubehne, ale oklamať hodiny to nikdy nedokážem 🙂

    Páči sa mi

  12. pre tych ktorí už niečo také zažili ako spomalenie času by som mal taký nápad ako niečo spraviť s asom..mne sa to jedenkrát podarilo úspešne ale nič negarantujem: nájdite si nejakú milovanú vec ktorú by ste nechceli pokaziť a nech vám ,, čistou náhodou” spadne na zem a vy juzatial musite zastavit …lenze je tu maly hacik ak by ste sa strasne snazili mali by ste dve moznosti ak by to na zem nespadlo – chronokineza alebo telekineza..takze vela stastia v zistovani 😀

    Páči sa mi

  13. Hehe najviac si cenime seba takze tam treba zacat.

    Raz som padal z muru a vtedy som si myslel ze si rozbijem hlavu o mur oproti. Tak som bol taky vylakany ze som ten pad vnimal ako 30 sekund. Chcel som vtedy urobit co najviac veci aby som si nerozbil hlavu. Nejak som sa otocil a moja hlava tesne minula mur oproti 😀 no itak som dopadol na zem ale nic vazne len par odrenin. Neni to sice chronokineza ale ako sok ma to dost prebralo. “Parkour” sa tim skoncil..

    DREW tak to by som mal rozbity cely byt kym by sa nieco udialo 😀

    Páči sa mi

  14. NO ja viem..ale u mna sa to nieco bud ta telekineza alebo chrono prejavila takto..ked padala flasa s chlastom som mal pocit ze uplne zastavila a ja som ju iba zdvihol zo vzduchu..:D

    Páči sa mi

  15. No mne sa raz stalo,že som sa okolo tretej v noci zobudila..pozrela som aj na čas..tak hovorím si idem zaspať…zatvorím oči,pokúšala som sa o to aby som čo najrýchlejšie zaspala -no nevedela som,bola som hore,pri plnom vedomí.Zrazu sestre začne zvoniť budík.Kuknem na hodiny,4:15.Absolútne som tomu nerozumela,vôbec som nevedela čo to má všetko znamenať.Však ja som nespala,viem to,po celý čas som bola hore! ..je to sranda.. 😀 ale človeka to môže vydesiť

    Páči sa mi

    • Ešte chcem niečo dodať..je jedna možnosť ktorá túto chronokinézu alebo zmenu vnímania vysvetľuje..a to je Einsteinova teória relativity 🙂 ..keď porovnáme ten istý moment aký je práve vo vesmíre a tu na zemi,nájdeme rozdiel a to hlavne v čase. Keď si to takto porovnáme tak vlastne-keď je ten časový rozdiel vo vesmíre iný,prečo by nemohol byť možný aj tu na zemi? 🙂 a keď si to tak vezmeme,hlavnú rolu tu hrá čas,ale v tej najmenšej jednotke-v sekundách.Nemyslím tým tie “normálne” sekundy,ale tie jej nižšie jednotky-mikrosekundy,milisekundy ……
      Nech toto znie akokoľvek,jedine takto si viem vysvetliť ten “časový paradox.”

      Páči sa mi

Povedz svoj názor