Dnes som prešla Mostom vtákov…

Dnes som prešla Mostom vtákov. Nemala som to v úmysle a nebola som na to pripravená – ale prešla som. Porozprávam vám, ako sa to podarilo.

Večer som si robila meditáciu so zvieratkami môjho osobného totemu. Zviera v koreňovej čakre, slon, mi povedalo, že potrebujem zvoľniť tempo. Ráno už pri zobudení som pocítila, že na mňa lezie migréna. Tak som zavolal do roboty, vzala si dovolenku, dala si prášky a ľahla si ležať. No a keďže nevydržím len tak nečinne ležať (ten slon vedel, čo mi radí 😛 !), tak som skúsila, či by som nevedela nastúpiť na šamanské putovanie len tak, bez tranzu.

Mám svoje miesto, kde dosahujem šamanské veci. Hovorím mu Medzisvet (Stredný Svet), lebo je to taký medzistupienok, kde sa zbieha každodenná realita s energetickou realitou. Odtiaľ sa vydávam na putovania, tam hľadám odpovede na otázky. Aby som sa tam dostala, používam špecifickú hudbu.

V lete som čítala Harnera a pokúsila som sa osvojiť si jeho postup, kde sa hľadá otvor v zemi alebo korene stromov a cez ne sa putuje do Medzisveta. U mňa to nezabralo. Experimentovala som pritom s odtokom bazéna, čo je jedna veľmi tmavá „diera do zeme“.

Keďže som nemala hudbu a do Medzisveta sa mi tak-či-tak veľmi nechcelo, pustila som sa dnes ráno odtokom od bazéna. Najprv som sa ponorila do vody (trvalo mi to strašne dlho, presne tak dlho, ako keď idem do bazéna obvykle – všetko sa mi zdá príliš „studené“ a príliš „mokré“) a potom som sa ponorila a plávala som do bazénového odtoku. Už to poznám. Viem, že pod vodou môžem dýchať. Viem, že keď k nemu doplávam, zväčší sa natoľko, že je ako tunel, ktorým môžem plávať ďalej. Dnes som sa podujala, že ho preskúmam.

Bol pomerne temný, takže chvíľu trvalo, než som sa „rozkukala“. Potom som zistila, že vlastne jeho steny nie sú pevné, ale že sú ako špongia. Keďže som bola pri plnom vedomí, spomenula som si, že som čítala u Castanedu, ako putoval do špongiovitého sveta inorganických bytostí. Lenže jeho špongia v tuneloch svietila a rozprávala sa s ním, kým moja nesvietila a bola ticho. Ale keď som tam už bola, siahla som do jednej z dier v špongii a keď som vytiahla ruku, bola pokrytá čímsi lesklým a slizkým. Oňuchala som to a oblízala som to – nevoňalo to a bolo to sladkokyslé. (Nemala som zmyslové vnemy, toto všetko ma napadalo ako myšlienky.) Tak som sa spýtala, že čo to je – a zasa tak, bez zvuku, ma napadla odpoveď: je to niečo „na liečenie“. Toho som sa hneď chopila a natrela som si tým jazvu po operácii i miesto pod pazuchou, skadiaľ mi vyberali lymfatické uzliny. V tom okamihu som vo fyzickej pazuche zacítila, akoby po cievach išli bublinky.

Pokračovala som tunelom ďalej, až som vyletela do oslepujúceho slnka. Bola som jastrab (zviera z mojej pupočnej čakry) a okolo bolo plno vtákov. Nebáli sa ma, akoby vedeli, že nie som na love. Chvíľu sa tam okolo mňa hmýrili a sprevádzali ma, ale potom som si spomenula na „most vtákov“ a zapriala som si, aby ho urobili. Zoradili sa do dlhej šnúry párov a ja som nad týmto „mostom“ letela ďalej… Videla som naokolo energetické vlákna, všetko bolo veľmi jasné a svietiace a vlákna sa navzájom pretínali a skrúcali ako hady. Letela som po nich až do Centra. Bola to čierna, ale svietiaca diera, asi taká, ako keď sa pozrieme priamo do slnka a potom zavrieme oči. Mala tvar ľudského oka s dvojitým spodným viečkom a z neho vychádzali energetické lúče na všetky strany. Niečo som sa spýtala, ale bola som už dosť zmätená, nedokázala som udržať pozornosť a otvorila som oči…

Hneď ma napadlo, aké je to odlišné od toho, čo popisovali Castaneda či Mares. Oni o Centre hovoria ako o Orlovi. Nikdy nevysvetlili, prečo, ale ja som Orla nevidela, len to oko (alebo teda „tú dieru v tvare oka“). Pôvodne som myslela, že ich Orol bude s rozpriahnutými krídlami a jeho silueta bude mierne pripomínať kríž, lebo to by vysvetľovalo, prečo kresťanstvo ale aj pohanstvo (a možno aj iné náboženstvá, neviem) používajú ako symbol kríž. Ale to oko s krížom nič spoločné nemalo – vyzeralo skôr ako nejaká podivne tvarovaná svietiaca čierna diera.

Potom ma napadlo, či to nebol „human mold“, ľudský vzor, ktorý dáva energii tvar ľudí a o ktorom sa Castaneda domnieval, že ho videli mnohí vizionári a mylne sa domnievali, že vidia Boha. Ale toto nemalo ľudskú podobu – tvar „oka“ bol prázdny a nijako v ňom nebolo nič ľudské.

Takže neviem, kam až som sa dostala, či som videla Prvopočiatok alebo len nejaký energetický prechod, ale jedno viem určite: prešla som Mostom vtákov (aj keď len moja myšlienka, ani nie moje energetické telo, ktoré toto ešte nedokáže) a videla som texemuyo!

transmutacia.jpg

71 thoughts on “Dnes som prešla Mostom vtákov…

  1. Sagal,

    nie, prášky na spanie neberiem. Ak chce človek pracovať so snami, musí sa práve práškom na spanie vyhýbať. Tie prášky, čo som si dala, bol nejaký miešeaný sasafras na migrénu (teda skôr: proti migréne 😛 ).

    Páči sa mi

  2. sagal
    Omamné látky nemajú vôbec čo dočinenia s ezoterikou, ide o to, aby ste to dokázal sám, určite tiež neurobíte maturitu, keď si dáte nejaké prášky 🙂

    Páči sa mi

  3. Dufam, ze je vsetko OK, uz dlho cakam na niekoho, komu to mozem povedat.
    Helar opisujes most vtakou a dlhodobe cvicenie, a co s tym v tom pripade, ze to mam od cca 17 rokov, ten stav prichadza a odchadza, kedy sa mu zachce, vacsinou v noci, ale uz sa mi to stalo aj za bdeleho stavu a ja neviem dlhe roky, co s tym,mam mat strach, alebo radost, preco to mam, naco to mam?
    Kedze sa dlsie neozyvas, prajem ti silu, energiu a chut do tvorivej a zaujimavej prace,a hoci ta nepoznam , tvoje myslienky su mudre a laskave , prosim ozvi sa…

    Páči sa mi

  4. Dandy
    Nechápem presne aké stavy tu opisuješ, no, ja ti poradím, jednoducho sa tomu oddaj, nechaj sa unášať a hlavne nemaj strach, strach je zbytočný, nemá sa ti čo stať a helar má teraz mnoho práce, takže sa ti určite vedome nevyhýba. Prajem pekný deň

    Páči sa mi

  5. opisujem stav-ktory mavam, neviem, co ho spusta a preco a hlavne neviem sa tomu poddat, pretoze ma nieco /mozno aj strach/ nepusti a kedze nie som skolena na ziadne experimenty s psychikou, alebo cimkolvek, co by mohlo zmenit stav vedomia radsej sa sama nepustam dalej, co ak cesty spat nebude?

    Páči sa mi

  6. Dandy
    Rozhodne sa neboj toho, že by nebolo cesty späť, nemáš čo stratiť, ti hovorím narovinu, pretože som čítal mnoho článkov o tom, že sa nemáš čoho obávať a tak, keď sa Helar nič nestalo, mne sa to podarilo tiež, a myslím, že to bolo ono, ide mi o to, že rozhodne sa necítim o nič stratený alebo, že by sa mi niečo stalo, než bolo predtým. Zahoď všetky obavy a vychutnaj si ten okamih, rozhodne zlé to byť nemôže, lebo s tým by si musela súhlasiť a ak nebudeš vedome súhlasiť s niečím, čo nechceš, nemá sa ti čo stať a však jednoducho nemá sa ti čo stať.

    Páči sa mi

  7. Dandy
    Ešte niečo ma napadlo, jednoducho ak sa na to zas vôbec necítiš, nechaj si to do budúcna, možno sa ti to vyjasní a možno zajtra alebo o tri mesiace sa tvoj názor zmení, príde čas a to je určite čoskoro.

    Páči sa mi

  8. TEn napad, ze pockam, kym pride pravy cas je asi najrozumnejsi, hoci sa so mnou chce o par dni stretnut zena, ktora mi vraj ukaze, co stym.,Vraj sa to zacalo tak aj u nej a mala ochotu ma viest, samozrejme, ze si nechavam priestor pre vlastne zhodnotenie situacie,pretoze ked to pride, som na to fakt sama, zaujimalo by ma, ako si to dosiahol ty.
    U mna to prislo spontanne, vlastne ani neviem ako a hlavne preco.Na jednej strane velmi prijemne, na strane druhej strasna neistota, co je tam dalej….

    Páči sa mi

  9. A este nieco, stalo sa ti , ze ta stiahlo do tunela aj pocas dna, bez treningu a bez nejakej vystrahy?V noci, ked sa mi to stava, viem presne, kedy to prichadza, a viem to uz aj zastavit, ale za bieleho dna, to bol pre mna sok….
    Mozno toho sa bojim, ze to ostatni uvidia, ze sa nieco so mnou deje.
    V noci, ked sa to spusti a mam pocit obrovskej gule, ako plavam za svetlom v akomsi tuneli neviem ako clovek posobi na svoje okolie, ale za bieleho dna nikomu nevysvetlim, ze na nicom neficim….co je aj pravda.
    Som abstinent vo vsetkych smeroch, pokial by si mal otazky na tuto temu.

    Páči sa mi

  10. na Helar sa tesim, mam pocit, ze je to mudra zienka, ktora bojuje ten svoj boj po svojom, som na jej nazor velmi zvedava a paci sa mi jej odvaha, ze aj napriek zdravotnym problemom ju neopusta chut venovat sa tejto problematike, nas rodinny znamy take stastie nemal a hoci sme sa mu snazili vsemozne pomoct a davat silu na boj s pliagou tejto doby, svoj boj prehral na celej ciare
    takze ja na nu pockam, az bude zasa reagovat na otazky-tym nespochybnujem teba, samozrejme, ale hoci ju nepoznam, jej myslenie a vyjadrovanie mi je blizke

    Páči sa mi

  11. Dobrý Deň….. sa nehnevajte ale ja z toho webu nemôžem vísť…. keby som chcel začať čo len lucidnimy snami nejde mi to už to skúšam 2 mesiace a vždy nič… a aj keď to dosiahnem.. v čom je vlastne pointa? Pocit dobra, alebo sa dá z tým aj niečo ovplivniť… prosím kontaktujte ma najlepšie mailom alebo icq (233173564) aj niekto, kto by mi to mohol laicky vysvetliť… dakujem

    Páči sa mi

  12. Dandy
    To čo si napísal o Helar je pravda, tiež si to myslím, no, nechcem myslieť za iných, to čo si opisoval mi príde normálne a preto si myslím, že sa naozaj nemáš čoho báť, je to ťažko predstaviteľné, no máš to také spontánne, čo u mňa to bolo ako u Helar, som sa sústredil, bol som oddýchnutý a bolo to. Možno ti poradím, skús si ľahnúť na chrbát, aby si bol jednoducho v polohe, kde si uvoľnený, jednoducho vystreiš nohy, ruky a vdychuješ a vydychuješ, ide o to, aby si sa uvoľnil a možno sa potom zbavíš stresu a strachu z toho, no raz to budeš musieť prekonať, inak ťa to bude ťažiť.

    Páči sa mi

  13. OFFENSE
    Ono to nejde len tak, ja som už jeden mal, zaujímavé, taký 5 minútový, no čo tam Helar písala o tom článok, naozaj pomohol by som, ale myslím si, že tam je všetko obsiahnuté, však stačí napísať nejakú otázku a rád odpoviem.

    Páči sa mi

  14. Dalibor,
    odpovedal si mne?Ja som zena-ty si reagoval na muza, tak teraz neviem, ci si odpovedal mne,alebo to patrilo osobe menom Offense.
    Opisem ti to detailnejsie.Lezim na chrbte, zrazu mi za zavretymi ocami zacne blikat bod-kdesi medzi obocim-tak to vnimam priestorovo, ten bod je zvlastne svetlomodry ako neonove svetlo,potom sa z toho stava spirala a ta ma vtiahne do “cohosi, co pripomina tunel, cize tmavy uzky priestor na konci ktoreho vidim svetlo-velmi jasne a pritazlive” ja akoby letim, ale nemam telo,ani ruky, ani nohy, som iba jedna velka gula a vnimam samu seba nad vlastnym telom, potom ma zastavi strop,teda pocit, ze som prilepena na strope a dalej to nejde, potom pride panika, chaos a zuchne ma to kdesy dole, na druhy den ma strasne bolieva hlava, alebo aj hned po zazitku.Inokedy nejdem tunelom, ale prechadzam priehradnym murom, vidim strukturu -ako su poskladane tehly, kde je malta a pod. az som presla z muru do vody v priehrade-ale to sa mi stalo iba raz.
    Tak a teraz co?Uz chapes, ze fakt potrebujem cloveka, co nieco take prezil?ALebo si myslis, ze to diagnoza?

    Páči sa mi

  15. Este nieco k tym lusidnym snom, az tu som sa dozvedela, ako sa to vola, myslim si, ze kazdy z nas uz taky sen zazil, stava sa mi to skor nad ranom, ked sa zobudim , potom znova zaspim a sen pokracuje, ale ja uz viem, ze je to sen a riadim dej, ale na co to mam vyuzivat, tak to netusim, tiez som to nikdy netrenovala, ale zivot ma naucil, ze predtuchy a sny treba pocuvat a nie je dobre podcenovat varovania, ktore dostavame.Keby som to nezazila na vlastnej kozi, tak doteraz neviem, ze skutocne dostavame aviza dopredu o niektorych zlych veciach, ktore sa stanu, ale ich ignorujeme, aby sa nam nasi znami nesmiali.Od urcitej doby pocuvam uz len tieto aviza a ked mam tusenie, hovorim o nom otvorene a dopredu.A nie su to len sny,su to myslienky, ktore akoby niekto poslal-ako sms ale bez odosielatela.

    Páči sa mi

  16. Dandy
    Určite si nemyslím, že je to len nejaká diagnóza, sú to veci, áno, už som pochopil, že o čo ide, je to zložité, ak necítiš svoje telo, znamená to, že tvoje astrálne telo chodieva na výlet, preto sa skús viac opýtať svojho astrálneho tela, čo to má byť, no a hlavne astrálne telo je emocionálne telo, takže ťa stále brzdia tvoje presvedčenia o tom, a jednoducho dávaš podvedomiu signály, aby si ďalej nešla, je to všetko v tvojej psychike, a za to, že sa človek s niečím nestretne, nemusí to znamenať, že nevie. A ten príspevok bol písaný tebe, aby sme sa pochopili. Prajem pekný deň

    Páči sa mi

  17. Dandy
    ešte by ma zaujímalo, pretože sa ďalej nemôžeš v tom stave pohnúť ďalej, ide o to, že, či si už zvládla svoje emócie, lebotie ťa stále môžu udržiavať v tvojom fyzickom tele.

    Páči sa mi

  18. Takze nakoniec je to astral? Neviem ti povedat, co ma nepusti dalej a ani neviem kam ma to chce poslat, ci to ma vyznam pre mna, alebo ci tym mam niekomu pomoct? Nikdy som nic take netrenovala, a ucitelka jogy mala zo mna strach.Preco? Kto sa zaobera astralom a na co sa to pouziva? Ten zoznam skusim, ved co ma nezabije, to ma posilni. Myslis si, ze prave emocie zohravaju svoju ulohu v tom, ze pri tomto vylete brzdim?
    Som zvedava na vsetko, co o tom vies. Alebo ktokolvek, kto to zazil, nech da vediet, co stym?

    Páči sa mi

  19. Dandy,

    žiadne ochorenie. Nečítala som podrobne celú diskusiu, ale podľa toho, čo popisujete, máte jednoducho výborný “snívací” kanál… ženy vraj mávajú toto šťastie. Castanedovci tvrdia, že ženy majú energetický náskok v troch veciach – lono používajú na vťahovanie energie do systému, ľahšie ovládajú snívanie a ľahšie dokážu pohybovať svojím kotviacim bodom. Možno je to dané tým, že lepšie využívajú pravú polovicu mozgu, ktorá tieto schopnosti podporuje.

    K tomu tunelu – bolo by zaujímavé vedieť, aké sú jeho steny… Možno podľa toho budeme vedieť povedať, či ide len o priechod do mimofyzickej reality, alebo sa mimovoľne dostávate na hranicu inorganického sveta.

    Páči sa mi

  20. Srdecne vas zdravim a som naozaj velmi rada, ze ste opat v diskusii. Hned po prvych riadkoch som sa dozvedela viac, nez som cakala.Teraz k teme, ten tunel je len ako tmava husta hmota okolo mna, pre mna je dolezite, ze som gula-teda taky pocit a dolezite je to svetlo, ktore ma snad taha k sebe, alebo neviem co robi so mnou.Uvedomujem si, ze nezaspavam, ale niekam plavem ,letim priestorom. A potom pride ten blby strop….

    Páči sa mi

  21. Dandy,

    ešte stále to nie je na 100% isté. Normálne by som povedala, že ste len v prechode do mimofyzickej reality, ale keď hovoríte, že ste svetelná guľa, tak znova to môže byť inorganická realita. (Dostávame sa tam ľahšie, ako by človek predpokladal, keď číta Castanedu.) Až tam budete nabudúce, skúste preskúmať steny toho tunela. Ak to nepôjde, ak sa nebudete vedieť zastaviť, tak je to prechod do mimofyzickej reality a budeme s tým pracovať ďalej ako s takým.

    Páči sa mi

  22. Helar, mimofyzicka realita? AKo pracoavat? O astrale som sa vcera z webu dozvedela nejake veci aj s jeho rizikami, ale mimofyzicka realita- nutite ma zasa do noci sediet pri PC a hladat cenne informacie a este neviem, ci su tie informacie overene.Viete mi povedat o tom nieco viac?
    V tejto oblasti sa nevyznam, ja iba prezivam nieco, co ini udajne musia trenovat a stale sa obavam, ci to ma vyznam, hlavne aky a pre koho? Co ma to chce naucit?Alebo ako to mam pouzivat? Preco sa to ludom deje?Jeden cas som cvicila jogu, pretoze mavam problem s chrbticou, na nejaky cas to pomahalo, ale meditaciam som sa vyhybala, pretoze som sa bala presne toho, ze uletim, cize som vedome brzdila .Dalibor ma sice teraz posmeloval, ze sa toho nemam bat, ale ked vlastne ani neviem, co to presne je, tak ten strach pretrvava.
    A ja by som sa rada niekam posunula, ako prinos chapem uz aj to, ze vam to mozem smelo povedat a netukate si po cele, co som uz ako reakciu zazila. Neviem, ci s tym suvisia aj predtuchy, obcas ich mavam, ale uz nepodcenujem.To je jedno ako pridu, ci v sne, alebo za bdeleho stavu.Ak vas to nebude prilis zatazovat , prosim povedzte mi viac o tychto stavoch.Dakujem.

    Páči sa mi

  23. este som si na nieco spomenula, tiez je to o pocite “som obrovska- akoby som dokazala objat vesmir a vsetko ostatne je malicke a strasne daleko-nic z toho samozrejme nevidim, iba citim, neviem, ci to je dolezite a tento stav je velmi prijemny- je to ako prist do domova, na ktory sa tesite po dlhom odluceni alebo ceste

    Páči sa mi

  24. Dandy,

    nedávno som odpovedala na otázku ohľadne roku 2012. Podľa Mayského kalendára sa v tomto roku začne nová éra – éra energetických bytostí. Posledné desaťročia sú vraj poznamenané tým, že “obyčajní” fyzickí ľudia v sebe prebúdzajú energetické schopnosti, aby niesli rozvoj rodu ďalej. A tá mimofyzická realita je vlastne “energetický svet”. Astrál je len časť z neho. Mala som v tom dosť veľký maglajz, ale niekde som sa dočítala (možno to bol Castaneda), že si to treba predstaviť ako obrovskú cibuľu. Naša fyzická vrstva je len jedna lupinka cibule. Astrál je iná. No a tých lupiniek je tam oveľa viac… Castaneda hovorí niečo o tom, že až 7 svetov je nám prístupných len pomocou posúvania kotviaceho bodu, bez jeho premiestňovania. (Premiestňovanie je ťažké a vyžaduje si veľa energie. Presúvanie je jednoduchšie a ženy sú v ňom od prírody pomerne zdatné.) Takže to, čo sa s vami deje, nie je choroba, ale kombinácia prirodzeného talentu a obdobia, kedy je prechod do mimofyzickej reality jednoduchší než kedykoľvek predtým. (Predstavte si to ako pootvorenie dverí.)

    Meditácie sú vynikajúca vec – pomáhajú nám uvoľniť kotviaci bod a začať ho šibovať hore-dolu podľa toho, kde ho práve potrebujeme. Ja som sa tiež narodila s pomerne pohyblivým kotviacim bodom, ale vnútorný monológ mi ho držal stále fixovaný v jednom bode. Až pred pár rokmi (=pootvorenie dverí sa zväčšuje) som nazbierala dostatok energie, aby som ním pohybovala voľne. Dovtedy som to síce tiež vedela, ale jedno posunutie kotviaceho bodu ma stálo aj rok tvrdej “makačky” pomocou neurolinvistického programovania. Teraz to ide tak ľahko, že si poviem – a on sa hýbe… (Priznávam, niekedy musím “povedať” doraznejšie, ale čo na tom? 😛 )

    Ten pocit “som obrovská” súvisí tiež s “rozpúšťaním” fyzických hraníc tela. Najťažšie sa rozpúšťajú vpredu, ale od chrbta to ide pomerne ľahko. Skúste sa pri tom pozorovať – ešte stále máte svoju “tvár”, ale už nemáte svoj “zadok” alebo “ruky”… Je to tak?

    Všetko, čo popisujete, je mimoriadne citlivá reakcia na “zvyšujúcu sa vibráciu prostredia”, ako by to povedal echtovný bosorák. Čiže vnímate pootvorené dvere a vaša duša si pripomína, že má schopnosti cez tie dvere prejsť! Ak vám môžem poradiť, cvičte Tibeťanov a začnite s meditáciami, aby ste umlčali vnútorný monológ – a čoskoro poputujete po Moste vtákov – hoci možno len svojím éterickým telom, ale predsa!

    Páči sa mi

  25. Mila Helar,
    dakujem za velmi zaujimave a cenne informacie,su pre mna potesujuce, ale zaroven ma aj nutia zistit, co je za tymi pootvorenymi dverami a hlavne ako sa tam dostanem bezpecne?! 5 Tibetanov poznam a mam v kniznici, je pravda, ze ked som sa im venovala, citila som sa viac v pohode ako teraz, ked som zavalena pracou pri PC a uctoch. Rada by som sa tomuto procesu-mimofyzickemu venovala poctivejsie ale fakt neviem ako napredovat.POtesilo ma to, ze sa nemusim bat, ze je to nieco, co ludia poznaju a teda uz zrejme cosi take zazili. Pri tom pocite obrovitosti vlastnu tvar nevidim, ale som ani v tom momente nikdy nehladala, lebo dominovala myslienka: nemam ruky, a kde su nohy?Som taka velka gula bez tela.. ako mydlova bublinka, jedina vec co este zostalo bol moj jazyk..trocha strach ale viac prijemne-stav beztiaze alebo cosi tomu stavu podobne.Ak moja dusa vie, ako prejst k mostu vtakov, ako mi to prezradi, pride to pri tom samotnom jave, alebo to dostanem zo seba ako manual?
    Meditacii sa bojim prave preto spustenie sa tohto stavu- zrejme je tam faktor, ktory to spusta a mojej obavy, ze to prichadza moj koniec a ja nemam pocit, ze som uz dosla na konecnu.Hovorim to otvorene, lebo mam pocit, ze ked veci pomenujem pravdivo, dostanem pravdivy obraz o tom procese, pravdou je, ze

    Páči sa mi

  26. ups, som sa stratila.
    Mala som na mysli to, ze by som chcela vediet vsetko, co sa len da o tomto jave, ako s tym mam nalozit, naco to sluzi, a kam ma to ma posunut.
    Vzdy som mala blizko k prirode a mam rada ludi, od ktorych sa mozem vela naucit, takze by ma potesilo, ak by ste mi vedeli nejakym smerom ukazat co mam podniknut, ako to rozvijat, pripadne ma skontaktovat s niekym, kto to prezil, preziva.

    Páči sa mi

  27. s ešte jedna otazka na ten vnutorny monolog, to bude asi ta moja brzda, ze? ktora ma nuti uvedomovat si, ze sa so mnou deje cosi ine ako sama dokazem pochopit a zvladnut, da sa to meditaciami nejako ovplyvnit, alebo zmenit?
    Este ma zaujima jedno, po tychto stavoch, okrem bolenia hlavy a malatnosti na druhy den, som casto mala v pamati utrzky obrazov nejakej krajiny, a po case, ked som zbadala obrazok v realnej podobe vedela som, ze je to ono, takto som si vyskladala mozaiku krajin: Skotsko, Irsko,Amazonia,Egypt,Grecko a podobne, preco?
    Ma to suvis, alebo je to uz len nejaka nahrada mojho mozgu za nejake stratene data, ci co????

    Páči sa mi

  28. Dandy,

    dúfam, že na nič nezabudnem… 😛 Tak najprv ten strach z meditácií. Je to prirodzené. Meditácia znamená utlmenie vnútorného monológu. Vnútorný monológ je mechanizmus, ktorým naše vedomie drží kotviaci bod pevne prichytený na jednom mieste. Vedomie sa bojí straty kontroly (teda stavu, kedy by nemalo čo povedať) a preto sa snaží udržať vnútorná monológ v chode za každú cenu. Preto sa bojí meditácie.

    Teraz “zadné vrátka”: skúste meditovať najprv nad nejakým citátom alebo napríklad s kameňom alebo inou vecou v ruke – sústreďte sa na danú vec a neromýšľajte o ničom, len o nej. Nazývajte to “meditácia” sama pred sebou. Vedomie si zvykne, že “meditácia” nei je nebezpečná. A potom začnite s normálnou meditáciou – len tak sedieť a vyprázdniť myseľ od všetkých myšlienok. Keď vás niečo napadne, predstavte si to ako snehovú vločku, ktorú vietor prefúkne popred vaše oči mimo dohľadu. Vedomie by malo prestať robiť “prieky”.

    K tým meditáciám ma už asi čaká seriózny článok 😦 … No, nič to!

    Krajiny, ktoré vidíte… môže to byť všeličo. Možno podvedomie vyberá z pamäte nejaké zábery, ktoré ste videli, a to podľa emócie, ktorá sa s tým záberom spája. Alebo môže ísť aj o spomienky na minulé životy. Tieto som donedávna nebrala až tak vážne, ale odkedy sa mi podarila regresia, začínam pred touto oblasťou pociťovať oveľa väčšiu úctu… Vysvetľuje veľa z toho, kto sme dnes a prečo sme takí, ako sme!

    Páči sa mi

  29. zdravim vas ludkovia -Helar a Dalibor,
    skusim teda pomalicky nechat meditacie vplavat do mojho zivota,nie je to jednoduche, lebo vzdy hladm zadne vratka a barlicky…
    Uvidime, snad nevyletim kominom 🙂
    a som rada, ze ste zareagovali, je to pre mna taka opora, a hoci vas nepoznam, ale verim- zrejme citim urcitu silu a skusenosti z vasich vyjadreni, a tu ja zatial nemam. Chcem vsak napredovat, uz som rozmyslala, kde zozeniem Castanedu a Frostovcov? Budem zakladat aj bylinkovu zahradku , viem, ze aroma niektorych rastlin pomaha pri koncentracii a meditaciach. Kamen v ruke mi pomoze sa sustredit ? Mam ho iba vnimat, aby mi neutekali myslienky? pretoze to bol vacsinou problem, ked som sa pokusala meditovat, ze ma pri joge stiahli myslienky-vacsinou priebeh dna a zazitkov z neho- ale , to bolo skor vsetkomozne, nez meditacia….
    dam vediet, ako to dopadlo a dakujem za vas cas

    Páči sa mi

  30. Dandy,

    Frostovcov už asi nezoženiete, ak nevyšli v nejakom z našich jazykov, lebo v angličtine sú už vypredaní. Ale Castanedu zoženiete v češtine kompletného, myslím, že aj cez http://www.martinus.sk.

    Nič si nerobte z toho, ak vám spočiatku myšlienky ujdú. Jednoducho to vezmite na vedomie, vyčistite znova myseľ a vráťte sa k meditácii – zakaždým, keď to nastane. Prvotným cieľom je obsedieť 15 minút bez premýšľania. Ak toto zvládnete, zlomili ste silu vnútorného monológu.

    Páči sa mi

  31. Helar,
    dakujem za informacie aj link, velmi rada by som sa hned pustila do experimentov, mam vsak neodkladne povinnosti limitovane koncom marca, takze na mna samotnu neostava cas, ked konecne prestanem kazdu noc nahadzovat cisla do PC, zacnem pracovat viac s tymito vecami a som sama zvedava kam sa az da zajst, ak clovek posuva hranice

    Páči sa mi

  32. dandy
    čo píšete, tak skúste si nájsť čas aspoň 5 minút na relaxáciu alebo meditáciu a budete to zvládať lepšie, lebo budete oddýchnutá, doprajte zaslúženú pauzu telu, aj keď krátku. Relaxáciu mám na mysli, ľahnite si na chrbát, ruky dajte vedľa tela a vystrite svoje ruky a nohy, jednoducho 5 minút takéhoto ležania vás vzpruží, odporúčam.

    Páči sa mi

  33. Dalibor,
    vdaka za kazdu radu, uz to asi fakt potrebujem ako sol, pretoze mam svoju pracu uz tyzden aj v snoch, stale to iste, stojim na jednom blbom uctovnom pripade a prichadza budicek, to je jedno o kolkej v noci …
    Tocim sa ako vlcko a neviem, kde to pretat.

    Páči sa mi

  34. Dandy
    No tak to dobre poznám, účtovníctva som si užil dosť, ak sa zaúčtuje jeden zle, je tam zle potom všetko, nestresuj sa hlavne tým a radšej pomalšie a správnejšie ako rýchlo a zle.

    Páči sa mi

  35. Ahoj Dalibor,
    ty si uctovnik????? a co robis na takejto stranke?ja som dnes ukoncila 2 horuce pripady samouctovnickej aktivity a priznam sa, spadol mi balvan zo srdca. Skusila som nemozne, dufam, ze sa dozijem kladnej odozvy.
    Pravdu povediac, na tie meditacie som nemala sekundu casu, ja som zrejme typ cloveka, ktory ked riesi nieco zlozite nevie sa uvolnit tym inym veciam.Ale uz sa neviem dockat, kedy konecne zacnem pracovat na sebe.A rada by som prebrudzala vsetko, co som tu zameskala

    Páči sa mi

  36. Dandy
    No nie som účtovník, ja sa to učím len na škole, takže tak, no ako vidíš, ja sa držím skôr záujmov, tak preto, no a taktiež som mával ten problém, no teraz sa už ničím nezaťažujem a dávam prednosť už oddychu pred prácou.

    Páči sa mi

  37. este nemusis zivit rodinu?zial bez prace niesu eurace! Ale je pravda, ze praca nam niekedy berie zdroj energie, ktory by sme vedeli vyuzit na rozvijanie inych schopnosti,inac mam otazocku na kamene, neviem , kde som to nasla,ze si mam dat kamen pod vankus, ked nemam cas na relax a meditacie-fakt som sa nevedela sustredit a tym, ze som koncila pracu nadranom, uz som ani na meditacie nepomyslela.V prvu noc som zaregistrovala zmenu v snivani- sen bol jasny akoby zaliaty svetlom a farebny-velmi farebny, vacsinou v snoch prevladaju sede odtiene alebo nejasne farby.Moze mat kamen taky vplyn na sen, alebo som si to vsugerovala?Navyse neviem nikde najst, aky to je kamen, ani v kamenoch na tejto stranke som ho nenasla, pochadza z Australie, z pobrezia a je neskutocne zvlastny, ak ho nafotim , komu ho mam poslat, kto sa vyzna v kamenoch? Helar?
    uz som sa rozkecala, to vidno, ze je koniec marca …. 🙂

    Páči sa mi

  38. O tých kameňoch pod vankúšom som sa tiež začítal a určite to funguje, treba si tam dať taký kameň, ktorý ťa napadne, no môže byť ich aj viac, ale určite fungujú, no však počas meditácie v rukách sú asi najefektínejšie a to zvyčajne v prevládajúcej ruke, no treba to vycítiť, pošli obrázok, len komu chceš 🙂

    Páči sa mi

  39. takze mam poslat fotku kamena komu len chem, alebo len komu chcem? 🙂
    to su dve rozdielne veci, ale skusim poslat do kamenovej poradne, mozno niekto taky kamen uz videl a prezradi, co som to vlastne dostala.
    Inac je pravda, ze mam neskutocne dobry pocit, ked ho mam v ruke-mozno pre svoj hladucky povrch, dokonca s nim tak v ruke zaspavam, ked neviem zaspat, tie meditacie sa mi nedaria, ale predpokladam, ze zajtra poobede uz ten danovy krc pominie a konecne sa zacnem tesit z jari a zivota okolo seba.
    Neskutocne sa vonku zjarilo odkedy trcim zatvorena s pc a papiermi.
    Skusim teda ten kamen pouzit aj na dosiahnutie nejakeho vysledku pri meditacii, hadam sa niekam posuniem.
    A ta prevladajuca ruka znamena, ze vnem jednej ruky je intenzivnejsi?

    Páči sa mi

  40. Dandy,

    máme obvykle dve ruky – jednu prijímaciu a jednu vysielaciu. Vysielacia je tá prevládajúca, teda ruka, ktorou všetko robíme. Prijímacia je tá druhá. Teda pravák má obvykle pravú ruku vysielaciu a ľavú prijímaciu. Ale sú ľudia, ktorí majú obe ruky vysielacie i prijímacie alebo to majú naopak. Treba to oskúšať. Ten istý kameň možno vziať do jednej ruky, sústrediť sa na jeho vibráciu, potom si ho dať do druhej ruky a sústrediť sa na jeho vibráciu. Tá, v ktorej silnejšie vnímame jeho vibráciu, je “prijímacia”.

    Páči sa mi

  41. mila Helar,
    dakujem za vysvetlenie, logicky predpokladam, ze som pravak-teda vysielam pravou, prijimam lavou, ale skusim to aj s kamenom, co sa udeje. Znova sa chcem opytat na ten kamen, mozem ho poslat vam-myslim fotku, presla som kopu fotiek na tejto aj inych strankach- ja ho neviem identifikovat.Vedeli by ste mi pomoct?ak ano, mozem poziadat o mail, alebo ho viem dat do tohto textu ako prilohu-este som neskusala….
    Ako som spominala dobre sa mi zaspavalo, ak som ho mala v ruke,pomahalo mi to uvolnit sa z toho strasneho pracovneho krcu, zrejme jeho tvar a stupajuca teplota, ktora sa prisposobila mojej ruke,ma nutili zastavit splasene myslienky v hlave a aspon trocha ustalit mysel pred milosrdnym spankom, zial naozaj som meditaciu nedokazala ani zcasti realizovat, hoci som sa snazila.Bude to tymi zvyrenymi myslienkami a vnutornym nepokojom, to mam stale, kym neskoncim nejaku dolezitu ulohu.

    Páči sa mi

  42. http://www.annwin.sk/spiritual/page.php?21
    Zdravim vas Helar, nahodou sa mi dostala do ruk informacia o kurzoch- vid link, ktory posielam, mozete mi na to povedat svoj nazor?
    Ten moj achat spolahlivo funguje, co sa tyka spanku, spim posledne noci ako babatko, mozno to robi ten kamen, mozno organizmus nabera silu po tych prebdenych nociach a strese, cize zbytocne vyvyjam akekolvek snahy o meditacie, skonci to rovnako, velmi rychlym prechodom do spanku a pestre sny.
    Uz by som chcela na sebe pracovat, ale zrejme nema vyznam robit to nasilu, tak si pockam na vhodny okamih.

    Páči sa mi

  43. Dandy,

    nepoznám tieto kurzy, takže neviem vám k nim povedať vôbec nič. Bolo by treba nájsť niekoho, kto to už absolvoval.

    Hemi-Sync, pokiaľ viem, je založená na binaurálnom prístupe, ale tie “ohniská” vo mne nijako nerezonujú. Nuž čo, nemôžem vedieť všetko (ale štvať ma to môže) 😛

    Páči sa mi

  44. Helar, pravdupovediac mna prekvapila ta synchrinizacia oboch hemisfer, mala som dojem, ze oni funguju kazda po svojom so svojim prijimanim podnetov a vysielanim reakcii, je vobec ziaduce nieco take synchronizovat?
    Potom by zrejme nemuseli byt dve a reagujuce na rozne podnety a mali by sme jednu velku loptu, ktora prijima a vysiela naraz.Aspon ja to tak chapem, ale mozno som vedla ako ta jedla

    Páči sa mi

  45. Dandy,

    synchronizácia hemisfér je ako vyvažovanie jin a jang (pravá je jinová, ľavá je jangová). Článok k binaurálnym postupom som nedávno dala do minigrimi, tam nájdete vlnové frekvencie a stavy s nimi spojené. Pri synchronizácii hemisfér dochádza k tomu (ako to ja chápem), že do jedného ucha vám púšťajú istú frekvenciu, do iného ucha inú a mozog sa naladí na frekvenciu, ktorá je rozdielom týchto dvoch… Takto vás vedia dostať do hocijakého stavu, pretože vás vedia naladiť na hocijakú frekvenciu.

    Moje skúsenosti s binaurálnymi nahrávkami sú však dosť zlé. Znervózňujú ma. Včera večer som sa pokúsila nechať cez podvedomie bežať hodinovú nahrávku a po 20 minútach som ju musela vypnúť – trpím ADD a tak dlho počúvať “šumenie” ma jednoducho rozčúlilo natoľko, že potom som už nebola schopná počúvať vôbec nič. A kým som ja binaurálne počúvala tie pazvuky, môj netrpezlivý mozog začal do toho “púšťať” jednu pesničku, ktorú mám rada – takže viem si predstaviť, aký guláš bol výsledný efekt! 😦

    Páči sa mi

  46. Helar, v
    tychto odbornych veciach som total laik, ale chapem ze s ADD je zrejme tazsie udrzat pozornost na uzde a ladit, u mna by zrejme tieto nahravky neboli uspesne okrem ineho asi aj preto, ze mam vlastny orchester v usiach-sumy sposobovane cievami- a to zasa znervoznuje mna, ja by som mozno ani nepocula to ladenie- a nie preto, ze k tymto veciam mate odstup vy, ale skor z predstavy vymyvania mozgov ma to tiez odradza. Iba som chcela pocut nazor cloveka, ktory sa vyzna, kedze ja to nie som.
    Lebo jedna vec je ked sa s vami pohra vlastne podvedomie, co nastava spontanne a vec ina je ked vam ten stav niekto, alebo nieco navodzuje.Az taky experimentator byt nemusim a pekne pomaly pojdem svojim chodnickom.Kedze sa neviem nabazit spanku, k meditaciam sa neviem dohrabat,stale zaspim.
    Zaujali ma tiez tie veci o silovych zvieratach a stale si nieco precitam pred spanim, mozno by bolo dobre skusit ist aj tadeto.
    Stale sa mi totiz vynaraju sny z tehotenstiev- pri prvom teh. syn-som vzdy v noci bojovala s vlkmi, pri druhom to boli medvede-narodila sa mi dcera, malo to nejaky vyznam?Ale je pravda, ze v tom case som sa intenzivne venovala euroindianskemu hnutiu, co mi bolo velmi osozne pri druhom porode.
    Co sa tyka Tibetanov, zistila som, ze som zdrevenela, nejak tazsie sa mi s nimi zacina.
    Mali ste v nich prestavku? Ak ano, citili ste nejaky rozdiel?
    zasa som vas zavalila otazkami, ale vase odpovede su dost smerodatne

    Páči sa mi

  47. Zdravim vas Helar,
    chcem sa vas este opytat na anjelske karty, ci ste s nimi niekedy pracovali?
    a co to znamena, ked sa clovek nevidi v zrkadle-realne, nie v sne

    Páči sa mi

  48. Dandy,

    ako každý správny ADDák neviem nič robiť poriadne a nič dotiahnuť do konca… 😛 Takže tak aj s Tibeťanmi. Mojich “prestávok” je viac ako samotných období, keď ich cvičím. Používam ich skôr na rozhýbanie energie po nejakých stresových situáciách – po operácii, po chemoterapii a podobne. Ale inak robím skôr zham zhuang, lebo to sa dá spojiť s meditáciou a “2 v jednom” je lepšie ako “všetko osve” (už len z časového hľadiska).

    S anjelskými kartami som zatiaľ nerobila, mám trochu problém s kresťanskou koncepciou “anjelov”, takže do tejto oblasti leziem len veľmi pozvoľna a nasilu.

    A teraz k tomu, že sa nevidíte v zrkadle – napadlo ma hneď, či nie ste upír 😛 … Nie, neviem, čo by to mohlo znamenať, ak máte v poriadku oči a zrkadlo a nestojíte v nejakom divnom uhle… Ako to vyzerá – vidíte cez seba alebo ako?

    Páči sa mi

  49. Mila Helar,
    to nie ja sa nevidim v zrkadle, ale upirske filmy mam rada….:-)
    Nemam vsak rada energetickych vampov a uz som ich na krku niekolko mala, teraz bez srandy
    To nevidenie sa v zrkadle preziva jedna moja znama, tiez to nechapem, ale uz neriesim, dala som jej link na tieto stranky a nasla si uz riesenie svojho problemu so zrkadlovou krabickou a fotkami tych, co jej skodia-vraj to funguje, len som jej chcela pomoct, lebo ja som na toto jej ” nevidenie sa ” nenasla odpoved.
    DOniesla mi vsak karty-anjelske a tie zacali rozpravat- pre mna nepochopitelne, ako je mozne dostat odpoved od kariet.
    Dohnala som vsak nechtiac k slzam zenu, ktora sa opytala a karty odpovedali-jednoducho povedane zasah do cierneho, zrejme presne trafila odpoved na jej psychicky stav, tak som v tom pokracovala dalej a dalej a stale to funguje, v krestanskej koncepcii anjelov sa s vami ztotoznujem a ludom, ktori poziadali o vyklad vysvetlujem, ze slovo BOh nech chapu ako univerzalnu energiu, ktora nas obklopuje a nie toho pana z ibrazov v kostole-toho stvoril clovek a anjjelov ma chapat ako dalsie formy energii, ktore su zrejme v nasej pritomnosti a my ako ludia mame rozne nastavene cidla na ich prejavy, a ze podstatou toho vykladu je pocuvat celkovy vyznam , co karty hovoria tomu konkretnemu cloveku.
    Cestne mozem prehlasit, ze zatial nikto neprotestoval a doslova vedel o com im hovorim, ja skor tusim pozadia tychto pribehov ako viem, co sa za tymi osudmi skryva.
    Momentalne ma tie karty milo prekvapili a zaujali, s kamenom pod hlavou sa mi dobre spi a predpokladam ze naberam energiu a silu na to, aby som skusila dovolit spustit ten moj stav. Prajem vam pekne dni a pohodicku a silu s prebudzajucou sa jarou, ja sa tomu velmi tesim, zalozila som si zahradku babijagy,cize bylinkovy kopcek a radujem sa z kazdej rastlinky, co vyrasila zo zeme. Velmi rada by som sa naucila vyrabat produkty domacej lekarne, pretoze ked vidim tu silu ktorou su rastliny vyhanane zo zeme, tak som v uzase z toho potencialu, aky v sebe rastliny ukryvaju.A to by som sa chcela naucit.

    Páči sa mi

  50. a este zvedava otazocka- zabera zamzung aj na bezocive kila, co sa cez noc nalepia kadetade na cloveka? usmievam sa a nic, este viac sa usmievam a zas vazim o pat kil viac, to nehovorim, ak si nahodou precitam nadpis na kelimku od jogurtu-lebo uz priberam aj z toho 😦

    Páči sa mi

  51. Dandy,

    ak sú karty dobré, aktivujú naše podvedomie a vyťahujú z neho obrazy. Tieto obrazy niekedy podvedomie dáva zo svojho vlastného “záznamu”, niekedy ich sťahuje priamo zo svetelnej matice (tzv. akašické záznamy). Ak je grafika kariet taká, že prebúdza obrazotvornosť, začínajú karty rozprávať príbehy.

    Takéto karty si vieme urobiť aj sami – ja si napríklad odkladám obrázky z časopisov z filmov a premieňam si ich na karty. Je jedno, aký počet kariet si vytvoríme, ako s nimi pracujeme a ako vykladáme – pokiaľ podnecujú fantáziu, sú výborným pomocníkom na oslobodenie a zužitkovanie intuície.

    A žam-žung zaberá aj na kilá – neviem ako, ale je to tak. Človek sa pri cvičení posúva do svojho “ideálneho” stavu.

    Páči sa mi

  52. mila Helar,
    vdaka za info, je pravda, ze karty sa pri kazdom cloveku spravaju inak, pri ludoch, ktorym ani ja nejak zvlast nerozumiem, alebo nedostatocne jasne formuluju otazky vacsinou aj odpovedou na ich otazky byvaju take akoby nezmysly a zas naopak, ak rozumiem , co po mne niektori ludia chcu a ja im skrz karty hovorim o urcitych veciach- rozumeju zasa tomu vykladu velmi dobre – vraj nesmiem kupit pre seba karty ale ich mam dostat, inac nebudu fungovat. Akasa ma zaujima, kupila som si aj knihu, len skoda ze je pisana dost tazkou cestinou- ale prehryzavam sa. Zam -zung vam niekto ukazal, ponukol, alebo ste si sama nasla cestu k nemu?Posuvanie do idealneho stavu, to znie dobre- harmonia a vyvazene stavy- ak sa k nim obcas priblizim vo mne vyvolavaju pocity desnej pohody-ba az stastia-takeho bez priciny, skusim si pozriet nieco na internete a popripade sa este mozem popytat na detaily?
    A hlavne vas chcem pozdravit a popriat vela zdravicka a peknych chvil

    Páči sa mi

  53. Helar,
    presla som clanky na internete o zamzungu, ale vela som sa nedozvedela-asi preto, ze niektori ludia uz o tom hovoria ako o hotovej veci a neriesia zaciatocnikov.
    Ale presla som aj obsadzovanie cakier zvieratkami- laicky a ako som vedela, bez hudby samozrejme. Podarilo sa mi az jedno zvieratko obsadit do korenovej cakry- a bol to zajko.
    Lenze neviem, co si mam o tom mysliet, lebo ten zajko mi sposobuje zachvaty smiechu-neviem preco, ale ten smiech je tak brutalny, ze mi zakazdym tecu slzy. No skratka este nechapem, co mi ten zajko chce povedat- tak sa rehocem…. Chcem to vsak ukazat sestre a nerada by som jej poradit nejaku blbost- teda hlavne ak som ja nieco zle pochopila. Nechcem vas zatazovat znova opakovanim niecoho, co ste uz pisali, iba vas chcem poprosit o link, na co najpresnejsiu informaciu o tych zvieratkach.

    Páči sa mi

  54. Dandy,
    no ja len tak 🙂 heh mám podobný ,,problém,, , ale nepovažujem to za problém… veď predsa smiech lieči…. ak zajko chce aby ste sa smiali, tak sa smejte 🙂 ved je to krásne… mňa síce cielene nerozosmievajú, ale ked mi v sakrálnej čakre začne skákať delfín zvody vyyysoko veľmi sa tomu teším a zasmejem sa… alebo ked sa mi minule vozila víle na vlkovi 🙂 🙂 tak som sa z toho tešil že sa spolu hrajú a smial som sa, tiež keď idem po lese tak vidím ako sa víla smeje aj strom je spokojný všetci sú spokojný tak aj vtedy sa proste z ničoo nič rozosmejem… neveiem ako to máte presne vy, ale ak sa máte smiať tak sa smejte 🙂 ako mi raz Helar povedala… ,,ver intuície a moc nad tým nešpekuluj,, a je to fajn 🙂

    Páči sa mi

  55. Ahoj Vlk,
    mozes mi kludne tykat, lebo s istotou viem, ze som od teba ovela starsia.
    Predpokladam , ze Helar ma svoje tazke dni, kedze sa neozyva, co mi je luto, a keby som mohla stiahnem oblohu ak by jej to pomohlo.
    Ja ti drzo zatykam a dakujem za reakciu, pises, ze reakcie mozu byt rozne, ja sa len chcem uistit, ze som to robila dobre-ak mozes posli strucny bodovy navod, mozno som sa ja niekde sekla, pretoze mna ten zajko rozosmieva vzdy ked si na neho spomeniem a je to jedno kde som.Nezdarilo sa mi posunut do inych cakier, mozno preto pohlcuje cely moj potencial ten maly smiesko- iba raz jediny raz ma varoval a ukazal mi cloveka v ktorom bol dravec a toho sa zlakol…..boli to stotiny sekund, ale citila som to
    urcite to ma vyznam, ja som ale v plienkach a este neviem presne co…..
    nechala som atomu volny priebeh, a teraz si mi vlastne potvrdil poslednou vetou
    budem vdacna, za kazdu radu, postreh ci skusenost,

    Páči sa mi

  56. Dandy a Vlk,

    helar mala skutočne ťažké dni… 😛 Musela si odrobiť istý karmický dlh, starý tak zo 600 rokov, a hodne ju to vzalo… 😛 Keď sa v človeku aktivujú emócie, stáva sa bezradný a bezbranný ako malé dieťa. Celkom som zabudla, že som vlastne bosorák a mám k dispozícii bosorácke nástroje na zvládnutie týchto vecí! Až po poriadnom nakopnutí zvonka (všetci moji anjeli strážni asi makali nadčasy) som si spomenula na niečo také základné ako rekapitulácia… Pomohlo to, ale tentokrát som to vybrala už s hodne odretými ušami!

    Takže: na zhan zhuangu sa už pracuje. Našla som si na internete fotky, ešte potrebujem urobiť jeden scan obrázku a čoskoro začneme. (Pokiaľ sa zasa neobjaví nejaký iný zabudnutý karmický dlh 😛 )

    Dandy, smiech a slzy sú veľmi blízki spoločníci. Bolo by dobré vedieť, prečo vám zajko spôsobuje smiech – čo presne na ňom alebo s čím sa to spája… Síce to neznie, akoby bol symbol nejakej pohromy, ale istota je istota. Obvykle nás rozosmievajú tie zvieratá, v spoločnosti ktorých sa cítime dobre – a vtedy je čakra dobre vyvážená a netreba sa jej mimoriadne venovať.

    Ak sa chcete posunúť do iných čakier, poproste zajka, aby vám poukazoval svojich priateľov z ostatných čakier. Môžete ho neskôr používať ako pomocníka a prostredníka, ak narazíte na zviera, ktoré bude menej prístupné. Ak máte možnosť, stiahnite si hudbu na čakry, bude sa vám s nimi robiť ľahšie.

    Páči sa mi

  57. Helar,
    ahoj…. už som si hovoril a trochu som sa obával či sa ti niečo nestalo… ale som naozaj rád, že si si to poriešila… 🙂 ja mám teraz tiež také obdobie, ked sa meusím strážiť pred emóciami… teda tak zvládam to ale je to velmi tenká hranica… pocity lásky a emócie… vieš… no ako to.. proste včera som bol na Polane… neviem od kiaľ si ale myslím Poľanu na strednom Slovensku… bolo tam krásne precítil som to spojenie a zasa zimomriavky na tele… vizualizoval som si že sa otváram a akoby rozpínam svojho eterickeho dvojnika a vypĺňam a som spojený so všetkým okolo čo len vidím… cítil som tam niečo. akoby tam tancovali víli… až som sa tak občas vieš intuitívne pootočil a pozera lna lúku… no s tým je spojené aj také to chcem… chcem byť stále v prírode… cítil som tú lásku natoko silno že mi tiekli slzy z očí… žiadal som prírodu aby ma vytiahla z tela a mohol som byť stále s nou s tou silou… aspoň na ciadny chvílu… nobolo to jednoduchšie ked som sa od takých pocitov odosobnil.. ale to sa napáčilo mojim totemovím symbolom… (ja tomu hovorím symboly je pochopitelné prečo 🙂 ) premýšľam ako do toho do tejto cesty zaradiť aj nejaký možný vzťah… teraz viem že som priatelku nemal pretože som ju nemal mať.. asi by osm sa nikdy nedostal na túto cestu… viem že po nej mám ísť… no bolo to jedonduchšie ked som tieto pocity trochu potláčal… no viem že to robiť nesmiem… symboly si ma za to že ich začínam brať ako obyčajné symboli zobrali pekne nakoberček.. no potom som pochopil a ked som bol teraz trochu chorí tak som videl ako sa ma snažia liečiť… 🙂 mám ich velmi rád a vidím ako sa tešia ked som v lese.. proste oni aj ja osm tam doma… aj ked si budem akokolvek nahovárať a brať toto tu mesto a ludstvo tak že to tu proste je vždy budem cítiť že doma som ,,tam,, v horách v lesoch cítim tam tú ,,čistotu,, energiu všetko… domov… aj zvieratká to cítia lebo ja osm vlastne oni… ale potom ked tam nemôžem byť tak pride taký cca smútok alebo taká nespokojnosť… ale nespokojnosť a potom je celý systém trochu labilnejší a emócie viac tlačia… aj ked teda už nemám problém im odolávať, ale bolo by lepšie keby som ani odolávať nemusel.. keby žiadny smútok ani taký pocit nebol…

    Páči sa mi

  58. Vlk,

    s eufóriou a smútkom mám svoje skúsenosti a mám jeden trik, ako sa nedostať do smútku/depresie:

    Naše pocity sa správajú ako kyvadlo. V pokoji visí pekne nadol a nehýbe sa. Vtedy sme spokojní. Keď ho však vychýlime smerom do emócií, sme síce šťastní, ale kyvadlo nutne potom kmitne do protipólu – do smútku. Keď som toto zistila, začala som kontrolovať svoje depresie tým, že som sa nútene držala v stave “pokoja” a nedovoľovala som si kmitnúť do eufórie. Viem, je to proti všetkým príručkám psychológie, ale mne sa to osvedčilo – časom som získala pomerne silnú kontrolu nad veselosťou i smútkom a postupne sa dostavila i istá kontrola nad hnevom a zúfalstvom. To posledné mi ide najhoršie.

    Takže moja rada: aj keď radi preciťujeme šťastie (je to pre ľudský organizmus svojím spôsobom droga), ak si ho odoprieme a ponecháme si odstup od diania, zbavujeme sa súčasne smútku, pochybností a depresií.

    Páči sa mi

  59. Helar,
    no … pekné pekné… dnes som sa zase začal dostávať do toho stavu… vieš bez radosti a tak… máš pravdu… uvedomil som si totižto, že ak sa prinútim tak trochu prácou s vedomím a pohladom na svet a zrovnocenním všetko čo vidím tak potom už neposudzujem medzi tým kde je mi dobre a kde nie.. proste si predstavím, že to čo vnímam je najpodstatnejšia tá samotná podstata podstaty tá energia… neprikladám potom dôležitosť cca ničomu okolo… teda… je to taký pohľad… že všetko je iba pohybom úst či rúk či vetra… prišiel som na takú vec, ktorá by sa mohla dosť hodiť.. a to… tak ako ego je našim nástrojom, tak aj naše pocity dokážeme ovládať a vtedy sa stávajú našim nástrojom… čiže vpodstate… vytvárať si v sebe akoby oddelené miestnosti s rôznymi charakteristikami… jedna je napr pohlad na svet ako na súbor ohromných dejov a vecí a síl a tak, druhá miestnosť je plná lásky k prírode a jej ,,duchom,, zvery a tak… tretia je ten ,,bezcitný,, pohľad.. ked si poviem ved premna za mna nech si aj hlasivky vykričí ked je sprostý… nech sa aj utrápi ved to je jeho vec.. ja osm mu názor povedal.. alebo ani nepovedal lebo vidím že je to zbytočné… a tak si vlastne trénovať premosťovanie z iných spôsobov vnímania tej istej reality… 🙂 inak všimol som si že podla toho aký pohľad zvolím, tak sa menia aj moje symboli v čakrách.. víla sa zmení na čistú energiu bez tváre a tak, a akoby ten malý netopier rástol alebo nejako dospel alebo čo… inak to bude asi ono… že ked mám uplný ten ,,bezcitný,, pocit… tak sa vo mne víla aj vĺčik zmení na energiu… čiže vnem týchto symbolov je čisto energetický bez akého kolvek porovnavania alebo tak… že tento má také vlastnosti a tamten také. proste je to čistá energia… no pri tom som to stále ,,ja,, ten pocit ma nesmie ovládnuť… akoby som si len vytvoril určité filtre vnímania prepínal medzi nimi no to moje najvnútornejšie ,,ja,, to čo som to sa nemení.. mení sa iba pohlad… že vždy pomôžem ak ma požiadajú, vždy si budem vážiť tú prírodu, len ide o to ako si ju predstavím.. či ako komplex síl, či stromy a tak, alebo tú prvotnú silu ktorá všetko stvorila…. takže asi tak 🙂

    Páči sa mi

  60. Konecne zltucka Helar,
    som rada, ze zlata energia zasvietila na monitore mojho pc, lebo som vedela, ze ste spät….
    uz som si tie mp3 od Anahatu stiahla, nie vsetky, jedna mi nesadla.
    Poskocila som od zajka-smejka k sove a sokolovi, sova je mlcanliva a odmietava, sokol si lieta kam chce a nie a nie zosadnut, zatial nekomunikujeme, iba zajko ma stale rozosmieva.Este neviem preco…..mozno budem plakat….
    Ale posiela teply cerveny prud-asi energia, po chrbtici smerom hore- je to prijemne, este neviem co stym. Sovu to nijak nerozhadze, ta si len sedi na konari a otaca hlavou a prud sa straca niekde za nou, akoby ho zastavil ten lietajuci piskajuci vtak-sokol. Dalej som sa nedostala. Ale som trpezliva a tesim sa na kazdu objavnu cestu.
    Aj ked nie vzdy uspesnu.
    Na zamzung som zvedava tiez, vela o nom neviem, a to co som nasla, za vela nestalo-myslim tie dsiskusne fora, ak clovek nevie, o com sa zasveteni bavia, je to nanic.
    MEditacie u mna sa dostali do stadia, ze ked sa konecne oslobodim od myslienok, zladim dychanie, uvolnim telo- nastane zablesk skveleho pocitu-neviem to presne definovat, ale je to velmi zvlastny pokoj-akoby som bola pod vodou a nic ku mne nedoliehalo a nic ma netrapilo a nic nebolo treba riesit ale je to len zablesk-velmi kratky okamih, ktory zvycajne zrusi nieco z vonku-zvuky a pod.
    Ale aj ten kratucky okamih stoji za to.
    Tak sa snazim k nemu dopracovat vzdy, ked mam priestor a cas.
    Okrem toho ma trapi moj maly cierny kocurik, vcera prisiel o ocko, vela som toho nenaspala, strasne nariekal a krvacal.Dnes dostal pod narkozou patricne osetrenie, takze budem cely tyzden veterinar-amater, kym do neho dostanem vsetko co mu ozajstny veterinar neordinoval.
    Nechapem svoju naviazanost na to male cierne stvorenie a snazim sa na veci divat realne- ako ostatni, ved co je ato len zviera a pod, no ide mi akosi nejde, a jeho bolest je aj moja bolest.
    Co s tym mam robit?
    O bolesti urcite viete svoje, a v tej suvislosti ma napadlo, ze sa mi dostalo do usi o ucinkoch huby reishi, vraj je velmi dobra aj pri tazkych ochoreniach, viete o nej nieco?
    Zatial sa majte dobre a ja sa budem tesit na mracnu horu….

    Páči sa mi

  61. Ahoj Helar,
    vcera som mala konecne ten priestor a cas a chvilku pre seba samu- tak som si presla-cistila cakry s doprovodom hudby, ktoru som stiahla z netu. A zistila som , ze najviac reakcii som mala pri korenovej- rozohrialo mi to dolne koncatiny a zadnu cast chrbta a potom velmi silny zazitok pri tretom oku- hoci som mala zatvorene oci a tmu aj napriek tomu som akoby videla energiu , ktora sa virila do lievika.
    Kalich mal piermer cca 10 cm a bolo to tak silne, ze ma to donutilo oci otvorit. Samozrejme ten lievik sa v tu chvilu stratil, tak som ich zasa zavrela a znova si obnovila vnutorny obraz.
    Je to super pocit, pripomina mi to zaciatok toho mojho prechodu, ale tu som sa nebala.
    Ved som to mala v rukach…..
    Pri tom kruzeni cakrami som citila bud chlad, alebo teplo, ine pocity som nepostrehla, ale skratka neboli.
    Ale poviem vam, ze tak dobre som sa uz davno nevyspala. Neviem ci to bolo tym preluxovanim cakier, alebo tou hudbou, nechala som notbuk hrat muzicku v slucke a pridala som este relaxacne od Anahata, skratka uplne bezsenna ale skvela chrupka az do rana, ziadne budenie o tretej rano alebo desne tazke sny…..
    Ako casto to mozem robit? Teraz sa mi tak zda, ci som ostatne cakry neodpinkala- alebo sa mozu aj takto prejavovat nesurodo pri cisteni?
    Som zvedava ako opica, lebo chcem znova skusit prechadzku za zvieratkami, a zistit co bude teraz-ci pribudnu, alebo aspon budu komunikovat…..
    Tak sa drzte a piste, piste, vsetci cakame

    Páči sa mi

  62. Dandy,

    niekedy sa naviažeme na zvieratko, lebo doňho premietame časť nášho “ja”, ktorú na sebe nechceme veľmi pripustiť (túlavosť, svojbytnosť, citlivosť, prítulnosť a čojaviemčoešte). Na bolesti sú najlepšie čierne alebo tmavofialové kamene, takže ak má kocúrik nejaké trápenie, dajte mu nejaký do brlôžka, len pozor, aby ho nemohol zhltnúť.

    Vaše zážitky s čakrami ukazujú, že máte veľmi silný prirodzený tok energie, takže zrejme ste v pohode so sebou i so svetom naokolo a možno so sebou nenesiete ani nejaké priepastné traumy z minulosti. (A ak nesiete, tak si predstavte, čo za bosorka by z vás bola bez nich! :-P) Vyvažovanie čakier je najúčinnejšie, ak sa robí denne, potom prúd energie veľmi rýchlo silnie a nakoniec má človek pocit, akoby sa jeho energetický dvojník chcel svojvoľne oddeliť. Vlastne to je aj účelom všetkých tých cvičení – dať mu vlastné telo a vlastný život. Po Moste vtákov totiž vie prejsť len on, nie naše fyzické telo – to tu budeme musieť zanechať. (Ono to má aj svoje výhody. Keď máme už skutočne kopu energie, dokážeme si éterické telo “nadizajnovať” tak, aby presne odrážalo naše tajné želania – napríklad aby vyzeralo ako Claudia Schiffer 😛 .)

    Nie vždy sa dá robiť s čakrami denne, je to predsa len hodina práce. Vtedy je dobré vyvažovať ich dvakrát za týždeň alebo raz týždenne, ale urobiť si pravidelný rytmus a potom sa ho držať.

    Páči sa mi

  63. Helar,
    skusim teda tomu malemu uzliku dat kamienky do gaucika, neviem, co sa okolo nas deje, ale pred cca dvoma hodinami sme museli zavolat znamych veterinarov, lebo nas pes sa zacal spravat velmi cudne s podozrenim na torziu zaludka-zakerna vec pre velke plemena a skutocne mam z toho cudny pocit, akoby nas zacinalo cosi obchadzat….
    Takze este neviem vysledok operacie ale citim, ze by som mala urobit opatrenia na ochranu nasho domu a jeho obyvatelov aj zvieracic. S predtuchami mam svoje skusenosti.
    Nasla som info o tej cibuli na okne a far,spendlikoch, ale toto je zrejme malo.
    S cakrami popracujem, aj ked mam vela inych povinnosti a nie vzdy priestor a cas, pretoze sa citim lepsie a hlavne som zvedava, co bude dalej a ci to nebola nahoda, ze sa to tak dialo, pripadne kam ma to posunie.
    Je to ako objavna cesta do neznama.
    Zatial dakujem za povzbudenie a tie kamene, neviem preco tie nase zvieratka maju taku smolu, pretoze sa o ne starame ako o clenov rodiny.
    Obcas nam znami hovoria, ze to nechapu, ako su nase zvierata na mna naviazene a ze pocuvaju na slovo a rozumeju, ja si myslim, ze to niekedy tak fungovalo, ze ludia viac rozumeli aj zvieratam, aj prirode, ale tato doba si vzala svoju dan….
    Tak sa drzte a dakujem za komentar a radu.

    Páči sa mi

  64. Ahoj Helar!

    K tomu Orlovi: Orol, ako o ňom hovoria Toltécki žreci, nie je Orlom preto, že by ho pri “videní” videli ako čierneho vtáka s rozpätými krídlami. Je to čiernočierna čiernota, ktorá dáva dojem Orla, niežeby tak vyzerala.
    K Hemi-Syncu/synchronizácii hemisfér: Áno, sú dve a každá plní iné funkcie. Výskumy však ukazujú, že pri poškodení jednej dokáže tá druhá poškodenú nahradiť a prevziať aj jej funkcie a plniť ich. Prečo došlo k takémuto rozdeleniu nevedno. Synchronizovať ich dáva zmysel – napomáha to ich lepšej vzájomnej komunikácii a spolupráci.
    Tvoje ťažkosti pri počúvaní nahrávky: no, nepíšeš, akú nahrávku konkrétne si počúvala. Píšeš iba o “šumení”… Tie nahrávky sa majú počúvať so stlmenou hlasitosťou, tak, aby si ich sotva počula – práve kvôli tomu, že ak ich budeš počúvať ako ostatné hudobné nahrávky (prípadne “na plné pecky”, ako je dnes zvykom, žiaľ), dosiahneš naozaj efekt, že ťa začne bolieť hlava, prípadne ťa tá nahrávka začne rušiť, znervózňovať.
    Hemi-Sync je pomôcka, vhodná na navodenie metitatívneho stavu vedomia. Dajú sa s ním robiť šamanské cesty, záleží však od nahrávky, akú použiješ. Všeobecne dobré sú nahrávky s MetaMusic. Potom existuje sada špeciálnych nahrávok, ktoré už učia praktickému použitiu Hemi-Sync, majú však inštrukcie v angličtine…

    Páči sa mi

  65. DreamingWolf,

    možno som príliš “materialistická”, ale ak niečo vyvoláva dojem Orla, tak potom tam musí byť nejaký prvok, ktorý nám to s Orlom pripodobuje. Inak by sa neboli starí bosoráci zhodli v tom, že to vyvoláva dojem Orla, ale pre jedného by to bol Orol, pre iného divé prasa, pre ďalšieho zas vážka… Tak si myslím, že keď nejaká čiernota v nás všetkých vyvoláva dojem Orla, že možno aktivuje nejakú časť v našom mozgu a my si podľa toho potom Orla dokreslíme – jeden ho vidí ako “perie” (jedna dievčina to písala na minigrimi), ja som videla zas orlie oko, niekto iný možno uvidí orlí zobák alebo pazúr… ale všetci sa zhodneme, že vnímame Orla. Takto to vidím svojím mozgom ja.

    Tá binaurálna nahrávka nebola od HemiSyncu, ale od “konkurencie” – je to proste len šumenie a volá sa Abyss. Mám skúsenosti s viacerými typmi binaurálnych nahrávok, ale pretože mám ADD, najlepšie mi sedia nahrávky s reálnym zvukom (hudbou), kde predsa len dokážem svoju pozornosť na niečo “zavesiť”. To šumenie by som dokázala počúvať len v stave po meditácii (ešte aj tú musím robiť s hodbou, pretože po jedenapol minúte už sa prichytím, že popri tom ešte robím dve-tri iné veci 😛 ). Halt – ADD… Nemám fyzické príznaky, len vynútené “ničnerobenie” ma dovádza do stavu akútnej zúrivosti. S hudbou to ide ľahko – to sa moja pozornosť zavesí na tóny a vedomie sa osamostatní a chodí si, kade sa mu zapáči. Ale ticho ma zabíja.

    Páči sa mi

Povedz svoj názor