Vieme sa naučiť byť šťastní

Minule na svojom webe položil Robert Betz jednu otázku, ktorá asi osloví mnohých: Možno sa skutočne naučiť “byť šťastný”? A páči sa mi, ako odpovedal:

“Moja jednoznačná odpoveď je – ÁNO, dá sa to, ľudia to zvládajú a zvládneš to aj ty! A prečo som si taký istý? Mám na to tri dôvody:

  1. Prirodzene pochádzame zo zdroja, pre ktorý slovo “šťastný” ani zďaleka nevystihuje popísať ten extatický stav, ktorý máme pevne zapísaný v srdci a ktorý teda všetci prirodzene poznáme.
  2. V priebehu detstva a mladosti sme sa odučili byť v spojení so svojím srdcom, nasledovať ho a milovať seba i všetkých ostatných. A to, čo sme už raz ovládali, na to sa dokážeme znova rozpamätať a znova to nastoliť v našom živote.”
  3. Tretí bod bol predaj jeho 10-týždňového on-line kurzu, čiže toto ako “dôkaz” neberiem, ale viem jedno – ja som vyrastala a ešte stále žijem v nepriateľskom Univerze. Toto už nikdy nezmením. Ale vďaka anjelom som sa naučila napriek nepriateľskému Univerzu vtiahnuť si šťastie späť do života a ukotviť ho tam a keď mi je zle, cielene sa premiestňovať do oblasti “šťastia” a zotrvať tam tak dlho, kým znova nedobijem baterky na ďalší “boj” 😉 .

Takže ÁNO – pocit šťastia je zručnosť, ktorú si môžeme vybudovať. Trochu sa okolo toho budeme pohybovať v októbrovom Masterminde a práve pred rokom som robila Mastermind práve na tému šťastia a ako na to. 🙂

Povedz svoj názor