Sugilit – kameň, ktorý mi pomohol znova chodiť

Pre mňa je sugilit zázračný kameň. Niekoľko rokov som mala problémy s nohami – so svalmi či nervami, neviem. Začínalo to nenápadne – z ničoho nič sa mi krížili prsty na nohách. Neskôr, keď som natiahla nohy (hlavne v noci počas spánku), dostala som hrozne bolestivý kŕč a potom som nasledovný deň nohu nevedela poriadne narovnať. Bola som u lekárky, dostala som lieky, ale nič nezaberalo. Nevedela som vypozorovať, čo to vyvoláva, a bola som proti tomu bezmocná.

V knižkách som hľadala, či na to nie je nejaký kameň, a narazila som na sugilit. Je nielenže krásny (fialový, “moja farba”), ale tmavý vraj pomáha pri kŕčoch a epilepsii a svetlý vraj čistí lymfatické cesty. Tak som si zohnala dobre tmavý sugilit a najbližšie, keď mi skrútilo nohu, som ho pritlačila na miesto, kde to bolelo najviac. Po pár okamihoch bolesť odoznela a kŕč trochu povolil.

sugilit-prsten.jpgAle skutočný zvrat nastal, keď som si z vďačnosti kúpila sugilitový prsteň. (Dnes ho nedám z ruky a volám ho “Srdce bosorky”.) Ako som začala prsteň nosiť, prestali moje problémy s nohami. Kŕče jednoducho nenastali. Neviem, či je to v podvedomí (=”viera tvoja ťa uzdravila”), alebo ten kameň má skutočne nejaký vplyv. A je mi to jedno – POKIAĽ TO FUNGUJE!

Jeden jediný raz som odvtedy mala problém s kŕčom v nohe – a práve v ten deň som nemala svoj prsteň…

P.S. z 25.6.06: Najnovšie poznanie – nie je to v podvedomí… Posledné dva týždne som dala prsteň dole z ruky, lebo som mala pocit, že je nejaký “slabý”, a dala som ho na kryštálový zhluk (cluster) nabíjať sa. Bola som celkom v pohode a zabudla som, že nosím miesto toho iný prsteň; pravdu povediac, prestala som veriť, že mi kameň vskutku pomáha. Teda – až do dňa, keď sa mi zasa skrútili chodidlá v kŕči (asi tak 3 dni po tom, ako som ho dala dole). Takže: neviem, v čom to je, ale ten kameň skutočne funguje. Je jasné, že som ho po pár dňoch kŕčov v nohách vytiahla z vitríny a dala späť na prst! A že mám odvtedy pohodu!

8 thoughts on “Sugilit – kameň, ktorý mi pomohol znova chodiť

  1. Waaaw! 🙂 niečo na tom bude, možno tomu pomohla aj tvoja “viera” a znásobila účinky Sugilitu 🙂 Veľa zdravia a drž sa!!
    Prajem krásny deň

    Páči sa mi

  2. Chcem sa opýtať ako sa mam starať o sugilit? Nabíjanie, čistenie a podobne. S ktorými kameňmi sa znáša prípadne neguje… Viete mi poradiť nejakú dobrú knihu o liečivých kameňoch aj s popisom ich účinkov? Ďakujem

    Páči sa mi

  3. —)zuzana -na výstave kameňov ? V Bratislave na koncii marca volakedy.
    Super že kameň pomáha, ale evidentne neodstráni príčinu problému nôh. Len potlačí problém. Bolo by zaujímavé zistiť čo ti naozaj je a ako sa dá odstrániť tá primárna príčina.

    Páči sa mi

  4. Prosím – mám jeden dotaz, možná ho tady nesprávně umisťuji. Ale je to proto, že uvádíš sugilit jako léčivý kámen v souvislosti s rakovinou. Asi před měsícem mně potvrdili rakovinu prsu, ale zatím jen první stadium v minimálním rozsahu, podle lékařů stoprocentně léčitelné, v lednu mě čeká operace. Mám ráda křišťál a nosívám ho. Pořád se mně něco vybavuje, že jsem někde četla u tebe nějakou zmínku, že křišťál podporuje růst buněk a třeba není při tomto problému nejvhodnější. Prosím – mohla by jsi mně poradit ?
    děkuji předem za odpověď
    Cindy

    Páči sa mi

  5. Cindy, pamätáš si dobre – horský krištáľ je na rakovinu absolútne nevhodný! Ja som svoju kedysi skúšala liečiť práve pyramídkou z horského krištáľu – s tým výsledkom, že sa utešene rozrástla do takmer neoperovateľných rozmerov. Je to tým, že horský krištáľ podporuje rast absolútne každého druhu buniek, teda aj tých rakovinových.

    Neskôr som sa dočítala, že som mala používať skôr malachit alebo abalone/paua mušľu. Ja som sa tým horským krištáľom skoro odpísala. 😦

    A odporúčam ti urobiť si aj nejakú mantru a poctivo si ju spievať – na minigrimi je moja mantra TUKNI COVAM, ktorá mi vtedy nesmierne pomohla, pretože v priebehu 1 týždňa dala veľkosť nádoru dole na polovicu. Je jedno, akú mantru budeš spievať – len musíš celkom presne a bez pochybnosti vedieť, čo je jej cieľom! 🙂

    Páči sa mi

  6. Děkuji moc za odpověď – tak jsem si to pamatovala správně 🙂 Jinak nosím stále sugilit, úplně náhodou se mně podařilo sehnat krásný prsten se docela velkým sugilitem na burze v Tišnově a mám i přívěšek. Když mně určili diagnózu, vzpomněla jsem si na tebe a prsten nosím neustále. A děkuji za další rady. Malachit se mně moc líbí, i když ho často nenosím,ale určitě začnu. A také mám moc krásný náramek z abalone. přiznám se, že kameny nosím nejraději v podobě náramků.S mantrou to určitě vyzkouším. A vím úplně přesně co je mým cílem – bojovat a porazit 🙂
    děkuji moc za rady a měj se moc hezky
    Cindy

    Páči sa mi

Povedz svoj názor