“Jeho reálnosť je reálnejšia než čokoľvek na tomto svete” ;-)

Na fejsbúkovej stránke GOD – The Only True God som objavila toto úsmevné čítanie… (aj s tým obrázkom):

ARCHANJEL GABRIEL
(modré je môj neúctivý komentár)

Archanjel Gabriel je jedným z najhlavnejších predstaviteľov a Tvorcov (najmä) tohto sveta. Patrí tiež k štyrom jazdcom apokalypsy a jeho reálnosť je reálnejšia, než čokoľvek na tomto svete.

Hlavný, hlavnejší, najhlavnejší. Optimálny, optimálnejší, najoptimálnejší. Mŕtvy, mŕtvejší, najmŕtvejší. MILUJEM ezoterický sklon nafukovať veci do intergalaktických rozmerov. “Jeden z hlavných” sedí. Ale keď žijeme v svete hierarchií (a voláme sa Jediný skutočný Boh), potrebujeme ešte aj do tej dôležitosti vniesť zopár stupňov. A potom nie ste len jeden z najhlavnejších, ale aj vaša reálnosť je reálnejšia než čokoľvek na tomto svete. 😛 Inými slovami: nič na svete nie je reálnejšie než Gabriel – ani Boh, ktorého je Gabriel súčasťou. Keby nebolo Gabriela, ešte stále bude (defektný) Boh, ale keby nebolo Boha (v zmysle Všetko-čo-je), tak sme všetci v keli.

Spoludotvára kompletnosť bytia Najvyšších z Najvyšších, ale On nepotrebuje žiadne ľudské uctievanie. Jediné, na čo mu skutočne záleží je Láska Nebeskej Matky. Má osobitú úlohu pri Jej (nielen) pozemskom zrode a prerode, tak ako i ostatní apokalyptickí jazdci.

“Láska Nebeskej Matky”. Ľudia, čo vnímajú všetko cez ľudskú formu, potrebujú deliť anjelov na mužov a ženy a Boha tiež potrebujú ospevovať ako muža či ženu… Ak sa o takýchto potknete, vedzte, že trčia hlboko v dualite a sú na nej takí závislí, že keď im ponúknete alternatívne vnímanie, ukrižujú vás. Neveríte? História je toho dôkazom.

A potom – nie je pravda, že anjeli nepotrebujú ľudské “uctievanie”. Potrebujú našu pozornosť, pretože práve ona im umožňuje vnímať seba i ten zvyšok. Keby sme my zabudli na “anjelov”, prestanú anjeli existovať. Ale aj napriek tomu, že sme zabudli na “energiu”, neprestala existovať. “Anjel” je len jeden aspekt energie a keď na svete už nebude jediného človeka, ktorý by veril na anjelov, anjeli zaniknú (a astrál sa vyčistí od kopca ľudských projekcií).

Gabrielova existencia bola tiež opradená rôznymi výmyslami a dezinformáciami, ale postupne Pravda vychádza napovrch.

Na povrch, súdružka, na povrch! Nuž ale nebuďme gramatický nácko… Páči sa mi, ako Pravda (keby sa písala s menším P, asi by bola menej pravdivá) vychádza na povrch ústami autorky textu – a nikoho iného!

Je to bojovný (nielen) archanjel, ale aj Bytosť nezlomná, neoblomná a nekompromisná. Je prísny, ale zároveň žiarivo srdečný a milujúci jediného pravého Boha.

Gabriel nie je “bytosť”. “Bytosť” je nižší prejav energie Gabriel. A keďže Gabriel je energia už takmer v bode Boh, tak taktiež obsahuje všetko – aj lásku, aj podrazy, aj pekné, aj škaredé, aj veselé, aj smutné. Gabriel a Michael sú Všetko-čo-je bez jeho schopnosti rozhodovať/tvoriť.

Mať túto Bytosť v maximálnej úcte a rešpekte je pre človeka absolútny základ jeho bytia. Žiadny človek sa Mu nemôže rovnať, a už tobôž nie sa za Neho sebavedomo a drzo prehlasovať. Je to smrteľný hriech prejavujúci absolútnu ľudskú nepokoru, pyšnosť a nevychovanosť! Rovnako sa to týka arogantného prehlasovania sa za kohokoľvek z Najvyšších a ďalších dôležitých Bytostí a Božstva.

Pre človeka absolútny základ jeho bytia je dýchať. Skipnite toto a ste mŕtvi za 3, 2, 1… 😛 A prehlasovať sa za Gabriela môže ktokoľvek – pretože to dokážeme. To ešte neznačí, že to aj bude pravda… ale povedať si to môžete. Je mi smiešne, ako Existencia hodnotí mieru našej “vychovanosti”. Alebo… že by to nehodnotila Existencia, ale len autorka tohto opisu archanjela?

Archanjel Gabriel je dokonalým príkladom pokorného, skromného, ale zároveň silného muža, ktorý taktiež nepotrebuje byť dôležitým. On dôležitým je.

Archanjel Gabriel nie je “muž”. Je energia. Nie je “pokorný”, “skromný” ani “silný”. Je Gabriel a robí Gabriela – po celý čas, po každú sekundu svojej existencie. To, ako ho chceme vnímať, sú veci, ktoré by sme si vážili na sebe, keby sme ich mali…

A ešte jedno viem o Gabrielovi, čo autorke opisu totálne uniklo – je nekonečne múdry a nekonečne tolerantný. A je časťou aj taký maličký rebel – to je jeho “poslanie”. 😉 Nuž, každý vnímame to, čo vnímať dokážeme, a z úrovne, z ktorej to vnímať dokážeme.

Ale “dokonalý príklad” by sa Jeho Gabrielstvu zaručene páčil! 😆

Jeho Spravodlivá Božia Sila sa dotýka a aj naplno dotkne tejto Zeme. Nie je Boh, ale spolu s ostatnými je neoddeliteľnou súčasťou jediného pravého Boha. A preto Jeho kompetencie siahajú nad všetko a nad všetkých.

“Sa dotýka a aj naplno dotkne.” Mnoho novodobých “ezoterikov” by si mohlo zarábať písaním básničiek (a v tej skupine, kde už nie som členom, sa o to aj pokúšali – a narážali na moje nízke pochopenie). A čo vlastne znamená, že sa jeho energia dotýka tejto Zeme? A ktorej inej by sa mala dotýkať – keď pre TÚTO Zem a celý zvyšok Univerza predstavuje jednu z hlavných nosných vĺn, s ktorou všetko stojí a padá?

Nemýľte sa – nezhadzujem Gabriela. To by som si nikdy nedovolila po tom, ako som ho zažila… ale PRÁZDNE vyjadrenia ozdobnými slovami bez obsahu zostanú len prázdne ozdobné slová bez obsahu. (Inak, teraz ma zaujala tá “Spravodlivá Božia Sila”, teda skratkou SBS 😛 . Existuje aj “nespravodlivá božia sila”? Môže byť vôbec nejaká božia sila “nespravodlivá”? Pre toto rozumní ľudia nemôžu new-age ezoterické bláboly. Ale páči sa mi, ako sa z Gabriela stala božia SBSka… 😆 Dokonca to je aj pravda!)

No a posledná veta… zasa nafukovanie. Gabrielove “kompetencie” siahajú potiaľ, pokiaľ siaha Gabriel – na to existuje. Neoverriduje nikoho iného, pretože nič nerobí. Len existuje a tým umožňuje, aby sa isté veci diali a iné nie. Základná nosná vlna pre premenu, tak ako je Michael základná nosná vlna pre stabilitu a zachovanie.

***

O čom toto všetko je? O sebadôležitosti. O tom, kto je v pozícii určovať dôležitosť niečoho iného. Niekto s takým slabým mozgom, že nemá pod kontrolou svoje vlastné obrazy, ale s takým silným komplexom menejcennosti, že potrebuje všetko nafúknuť do spomínaných intergalaktických rozmerov.

Nuž, aj takíto ľudia sú súčasť Všetkého-čo-je… A ak jedného dňa Všetkému-čo-je začne vadiť, že ich je toľko, zorganizuje nám zasa spoločný kúpací event s názvom “potopa”.

Ale ak sa vám nebodaj tento opis Gabriela páči a nerozumiete, prečo tu komentujem, berte to tak, že chyba je na mojej strane a aj tak ničomu nerozumiem. Zo mňa neubudne a vám sa bude lepšie spať. 🙂

Povedz svoj názor