Ľudia, nerozumiem vám

Najprv som nevedela, čo si mám myslieť. Potom som nevedela, ako to mám povedať bez sprostých slov. Potom som prvý pretlak vypustila na Pini. A odvtedy mi je už len na vracanie.

Kto ma poznáte, viete, že sú dve možnosti: 1. som vypenená do biela alebo 2. nič necítim. Oba tieto stavy mám v sebe zakódované ako “nič necítim”, takže ja som tá posledná, ktorá vie, čo sa vo mne práve deje… Ale idem sa s vami podeliť aspoň o fakty (alebo to, čo za fakty považujem).

Počas mojej “ezoterickej kariéry” som sa postretávala so spústou ľudí. Aj s jedným, o ktorom budem písať dnes. Nepoznáme sa osobne, kedysi sme boli v pomerne pohodovom kontakte, potom som sa mu znepáčila, potom som sa mu znova zapáčila a po dnešku (dúfam, že už naposledy) som sa mu asi zasa znepáčila. Ale podstatné je, že než nastalo toto posledné “znepáčenie”, boli sme “v pohode”.

A dnes (čo je pre vás niekedy inokedy ako “dnes”) som od neho dostala mail, kde sa starostlivo pýta, ako sa mám, pretože si na mne skúšal psychický útok.

Ako som to čítala, zastal mi rozum. Ponajprv, to je aká etika – len tak sa hrať a psychicky útočiť na iného? Ktorý ti nič neurobil? Ktorý ti je prakticky cudzí človek? A po druhé: to si nedáme ani tú námahu rozmýšľať natoľko, aby sme si uvedomili, že naše činy môžu mať dopady?

Už-už som bola tak ďaleko, že som sa s ľudstvom zmierila a poniektorých jeho predstaviteľov som dokonca začínala mať rada. Po tomto maili to bude oveľa ťažšie. 😦

Ľudia, nerozumiem vám. Rozmýšľate vy vôbec niekedy nad tým, čo robíte?

No, podľa slov, ktoré používam, súdim, že budem predsa len  vypenená… 😦 Mám na ľudstvo prosbu: Keď sa nabudúce niekto z nejakého nie celkom súdneho dôvodu rozhodnete psychicky na mňa zaútočiť, mohli by ste ma, prosím, o tom zo slušnosti neinformovať? Pretože na vaše psychické útoky vám ja kašlem. Ale veľmi ťažko nesiem, keď som konfrontovaná s ľudskou hlúposťou. 😦

PROSÍM.

34 thoughts on “Ľudia, nerozumiem vám

  1. Ahoj,

    čítam si tvoj príspevok a premýšľam čo si o tom myslieť, respektíve čo si myslieť o dotyčnom “skúšačovi” alebo ako ho nazvať. Priznám sa, že nie si jediná, ktorá tomu nerozumie. Rozmýšľam čo ho k tomu viedlo a prečo práve ty? Príde mi to úplne absurdné, ako keby si bola pokusný králik, ktorý má tú výhodu, že ešte dokáže aj odpovedať ako pociťuje pokusné praktiky a môže odpovedať na otázku či sa pokus podaril. Mne to príde nielen neetické ale aj drzé, arogantné a s prepáčením úplne debilné a prízemné. Vrchol arogantnosti a drzosti je, že sa ešte o výsledku svojho pokuse u teba poinformuje /neviem čo čakal, žeby pochvalu??/. Musím prestať rozmýšľať nad prívlastkami k tomuto činu, lebo chytám “samonáser”.
    Dúfam, že si tvoj príspevok prečíta a možno mu to do tej hlavy dorazí čo urobil, a možno ani nie, veď ináč by takú hlúposť nevyrobil.

    P.S. dúfam, že jeho psychický útok nevyšiel

    Pekný deň Heli

    Páči sa mi

    • 🙂 Ja neviem, či jeho útok vyšiel alebo nie. Nestarám sa. Ak stratím energiu (hocijakým spôsobom), dobijem si energiu a je po fťákách. Teraz nijakú nemám, ale teraz som už vyše mesiaca hooodne chorá, takže sa niet čo čudovať. Nejakým spôsobom ma predsa musia dokopať k tomu, aby som znova žamžungovala. 😛

      Páči sa mi

      • Heli, az do takeho detailu som teda nesla 🙂
        mozno preto, ze zrazku s kamionom mam stastlivo za sebou, sice nie v takom rozsahu, ako pises, ale zijeme vsetci zucastneni…
        no myslim, ze vies, ako to myslim 🙂

        Páči sa mi

  2. Heli, napisal o tom uz Bill Bryson. Asi mate rovnaky osud 😉
    I have long known that it is part of God’s plan for me to spend a little time with each of the most stupid people on earth.

    Páči sa mi

  3. Hnusne, odporne, neodpustitelne ! Ludia ktori sa zaoberaju takymito praktikami v urcitom bode naberu pocit ” nadvlady ” co je velmi nebezpecne ! Ja sa desim takychto ludi .Prilis vela z nich su hlupaci so sebavedomim a ti napachaju najviac skody.
    To co urobil tento hňup je podle ! Dufam, ze raz dostane sancu to pochopit .

    Páči sa mi

  4. hehe … niečo obdobné sa mi tiež stalo, …
    lilah, odpusť mi, ja som ťa včera preklial … 😯 … mno, a čo k tomu mám ja, osvietená povedať? …

    len, že si sám poodpúšťaj … inak to nejde, ale? v podstate ťa považujem síce za čiastočku boha, ale dostatočne hlúpu čiastočku, ked toto robíš, a pritom Vieš, že všetko čo vyšleš sa len späť k Tebe vráti …

    slovo, je pretransformovaná myšlienka, energia, ktorá pôsobí max priamočiaro a presne … ja jednoducho nechápem, ako toto môže niekto spraviť … nei preto, žeby som sa bála, že sa jeho kliatba naplní … to nie, nejde mi do hlavy presne to isté čo tebe … ľudská hluposť, … kam sa vytratila schopnosť postáť a podumať … či predsa len nebudem za vola, … už ked nie sám pred sebou, tak aspon pred inými …

    ale aj tak, svet je jedno prekrásne miesto, úžasné … načo sa zaťažovať niečím takým,? ale? v prvý moment ma to veru mrzelo, … analyzovala som, čím som ja, ja ako lilah, tomuto človeku ublížila, že toto urobil … že pocítil tak silné emocie, aby dokázal vyslať takúto energiu od seba preč …

    tým že som? … hm, no hold smúla, … asi tak …

    je to smutné, … a zároveň smiešne … smiešne cez slzy … 😕

    Páči sa mi

  5. Neviem, Helar, ako to celé prebiehalo, ale ak niekto po nejakom “súboji” tresne: “skúšal som na teba psychický útok”, zaváňa mi to skôr trúbením na ústup po prehratej bitke a nepriznaní si chyby s cieľom mať posledné slovo, akože “rado by víťaza”.
    Asi rovnaká kravina, ako keď partner zahne a keď mu na to prídu, zahlási “chcel som v tebe iba vyprovokovať žiarlivosť”.
    Myslím, že nejaké vopred premyslené “skúšanie” sa hádam ani nekonalo, iba sa niekto pri vašom názorovom konflikte najskôr strápnil a chcel to takto zahrať dostratena (čím to ešte viac pohnojil)

    Páči sa mi

  6. Helar, snaz sa ostat vo vyrovnanom stave. Necakaj ze sa niekto v tvojom okoli zmeni. Zmen seba. Skus neocakavat reakcie u druhych. A pokial pridu ich prijat take ake su.

    Páči sa mi

  7. Verím, že kto zaseje myšlienku, zožne čin,
    kto zaseje čin, zožne návyk,
    kto zaseje návyk, zožne charakter
    a kto zaseje charakter, zožne osud. 🙂

    Jar už sa ozýva a sejba už začína. 😆

    Páči sa mi

    • Verím, že kto zaseje myšlienku, zožne čin,
      kto zaseje čin, zožne návyk,
      kto zaseje návyk, zožne charakter
      a kto zaseje charakter, zožne osud. 🙂

      Jar už sa ozýva a sejba už začína. 😆

      To je krásne povedané…už len zostáva veriť, že tí konkrétni jedinci to pochopia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Páči sa mi

  8. To bola pekná lekcia o sebaľútosti a vlastnej dôležitosti: nie je dôležité, čo dotyčný povedal, napísal, urobil, ale to, aké reakcie to v tebe vyvolalo. A to ti ukázalo, kde momentálne si.

    Páči sa mi

Povedz svoj názor