Pathworking: Jesenná Rovnodennosť a Uvoľnenie

Takmer pol roka mi trvalo, kým sa mi podarilo spracovať význam tejto karty.

Zarezonovala  mi takmer okamžite. Okamžite po jej precítení som si začal uvedomovať krok za krokom čo treba urobiť a aj ošetrovať oblasti života, ktoré mi robili zo života paradoxne NEŽIVOT. Nie že by som to predtým nevedel. Šlo o to, že ja som to odmietal vidieť. Vedome! Podvedome som mal totiž strach.. Veľmi veľký strach. Ak má v sebe človek zapustené korene strachu a  v jeho živote existuje osoba ktorá mu ten strach vštepuje od samého vzniku života a postupne sa s toho stane rutina, bojí sa aj keď mu niekto oznámi, že vonku svieti slnko. A napriek tomu, že som vedel mnohokrát o prítomnom strachu v akejkoľvek podobe a aj to ako je zbytočný, nechával som sa ním manipulovať a to dobrovoľne. Človek, ktorý je ovládaný strachom, žije v obmedzení. A aj keď je toto obmedzenie nežiadúce a jeho život je vlastne neživot, pozná to už.. a tým pádom si klame až tak, že ak nespraví niečo nové a nepoznané, nemusí sa báť viac niečoho nového. Pretože aj keď je to obmedzovanie, je to niečo, čoho sa akoby v jeho videní nemusí báť – pozná to už. A myslí si, že je mu tak dobre. Alebo, že mu už lepšie nemôže byť.

Mám strach..opakuje si človek. A stal sa z neho silný program v jeho živote. Až tak silný, že ovplyvňuje všetko. A vtedy nie je sám sebou… už to nie je jeho podstata bytia. Ak vôbec niekedy bola. Je to niečo, čo bráni plne sa vyjadriť a prejaviť svoju osobnosť – svoju podstatu bytia…

V mojom živote sa stalo niečo veľmi veľmi výnimočné. Podvedome ale dobrovoľne som sa rozhodol, že už sa nechcem báť. NIČOHO! Moje listy, ktoré boli doposiaľ živené temnou energiu zalievanou a hnojenou strachom, som akosi začal zhadzovať a energiu, ktorú som do nich púšťal som stopol.. nie zo dňa na deň.. šlo to pekne pomaličky, ale cielene. Mojím cieľom sa stala Láska a Svetlo 🙂 Vedel som, že som to ja kto je láska.. kto je svetlo a že všetko sa začína už len jedinou myšlienkou… ale ja som to potreboval precítiť a zažiť… ísť akoby s kožou na trh a nech sa stane úplne čokoľvek – neísť do toho zo strachom! Šiel som do toho s láskou. Bola to moja najväčšia výzva.. zvlášť vtedy, keď som oznámil svetu, ako som postavil medzi temnotou a svetlom múr. A nie obyčajný múr. Z jedenej strany som ho nechal priechodný – to preto, aby svetlo mohlo ísť do temnoty a pekne ju presvetlilo 🙂 Je zvláštne, že toto som vedel spraviť už dávno predtým… ale.. bál som sa.. Listy, ktoré boli temnotou som na Jeseň začal púšťať na zem a nechal prírodu alebo život, aby pripravila moju živnú pôdu na nové krásne zelené listy 🙂 Plné Lásky.. a svetla. Som zrkadlo. Som to, čo vyžarujem. Čo vyžarujem, to priťahujem.

NASTÁVA ČAS PUSTIŤ ZO ŽIVOTA PREČ VŠETKO, ČO TI NESLÚŽI NA VYJADRENIE TOHO KTO SKUTOČNE SI. VŠETKO ČO NIE JE V SÚLADE S TVOJOU DUŠOU MUSÍ PREČ!

Keď sme zvyknutý používať čokoľvek v našom živote a myslíme si, že to tak má byť aj keď ide o zvyk, tienime na cestu po ktorej kráčame. Ak si neuvedomujeme svoju hodnotu a podstatu našej duše, resp. máme strach sa vyjadriť, stáva sa z nás vzorec ktorý neslúži, ale ťaží. Chýba nám ľahkosť a jasno v tom, čo skutočne potrebujeme a cítime. Túžime sa podobať na niekoho kým nie sme. Ak nás karhá ten koho milujeme, prestaneme robiť to, čo skutočne chceme. Bojíme sa prejaviť, pretože máme strach, že toho človeka stratíme. Bojíme sa opustenia a samoty. Bojíme sa, že potom už nepríde nikto. Ale halóóó… skutočne chceme stáť po boku človeka ktorý nás obmedzuje a bráni nám byť tým, čím sme skutočne v podstate svojho bytia??? ÁNO.. ak máme strach zo samoty, opustenia, súdenia a všetkého čo nám v skutočnosti neslúži, sme ochotný dobrovoľne a obmedzene podstúpiť toto všetko len preto, aby sme nemuseli zažiť niečo nové. A pritom všetkom sme si ani len na okamih nepripustili, že všetko môže byť aj úplne inak. Lepšie a krajšie. Bránime si sami a dobrovoľne žiť v láske a harmónií. Kopírujeme potreby druhých. O veciach ktoré si kupujú ako náplasť na boliestky si myslíme, že potrebujeme aj my. Na piedestál staviame ľudí a priateľov, o ktorých si myslíme že priateľmi sú. ALE DO KEDY NIMI SKUTOČNE BUDÚ? A BOLI NIMI SKUTOČNE NIEKEDY?

Zistíme 🙂 Ale až vtedy, keď zhodíme listy a presmerujeme energiu.

Po vytiahnutí tejto karty a jej spracovaní sa začali diať veci. Také, ktorým som niekedy nerozumel. Niekedy som nechcel rozumieť, pretože som sa obmedzoval dobrovoľne a mal som strach spraviť krok do neznáma. Vnútorne som spracovával také témy, a bolo ich toľko, že niektoré si už ani len nepamätám 🙂 Moje rozhodnutia nabrali taký spád, že ľudia ktorý si mysleli , že ma poznajú tak dobre ako sa len dá, dostali lekciu v podobe nastavenia zrkadla a ukázal im, že život môže byť žitý aj inak, ako sme zvyknutý. Prekvapil som nie len ich, ale predovšetkým seba samého. Vykročil som s ľahkosťou.. kráčal som do svetla.. A svetlo mi šlo oproti.. a moje srdce naplnilo láskou 🙂

Zistil som, že láska a svetlo mi svedčia 🙂

7 thoughts on “Pathworking: Jesenná Rovnodennosť a Uvoľnenie

  1. “Bola to moja najväčšia výzva.. zvlášť vtedy, keď som oznámil svetu, ako som postavil medzi temnotou a svetlom múr. A nie obyčajný múr.”
    Aniel, predstav si, že stojíš priamo v tejto karte. Celá tá džungľa naokolo je tvoj strach a ty nevidíš z neho cestu von. Chodíš ako v bludnom kruhu a vždy sa vrátiš na rovnaké miesto, ktoré už poznáš. Zhora preniká pomedzi listy slabé svetlo, len ty si ho nevšímaš. Nestavaj múr. Zastav sa a snaž sa tej džungli porozumieť. Všímaj si detaily, analyzuj a odrazu sa ti cesta von ukáže. Je dláždená svetlom, ktoré každým krokom silnie. Ty po nej kráčaš a uvedomuješ si tú tmavú džungľu strachu naokolo, ale už na teba nemá dosah.
    Môj výklad karty 😆 vôbec nie nepodobný tvojmu.

    Páči sa mi

  2. Strach .. je ozaj prazvláštny fenomén … ja som ho zažila včera … o bože, bol to des, … tie myšlienkové pochody, boli hrozné, avšak? … povedala som si dosť! … čo si si to zo strachu zasa nahovorila? prečo vidíš iné ako tak ako to je? … keď som toto obrátila, strach zmizol a aj situácia sa vyrovnala … a vlastne vo výsledku mi bolo potvrdené, že moje srdce cíti správne, iba som si dovolila zasa hysáčiť
    .. neva, aj to treba, inak by som nespoznala, ako vlastne funguje zhmotnovanie toho čo si myslíme … zázrak na počkanie, nie to do troch dní … 🙂

    Ďakujem Aniel 🙂 veď asi vieš … a ak nie, aspoň nezabudneš 😉 … 🙂

    Páči sa mi

  3. Aniel, tvoj článok je úžasný. Naozaj z neho cítim ľahkosť, naplnenie srdca láskou, a kľud.
    Je zaujímavé, že vo mne karta vyvoláva skôr asociácie, že leto bolo nádherné, plody dozreli, úroda sa vydarila, zvieratká majú zásoby urobené, a ešte sú posledné dni, kedy si môžeme vychutnať slnko. Príde síce zima, ale je to prirodzený cyklus, a po zime vždy príde jar, kedy stromy vypučia, hodia nové listy, a kolobeh života znova začne. Z karty mám skôr optimistický pocit. Prísľub nového zajtrajška, ale ten nový zajtrajšok si vlastne urobil. Veľmi ti to prajem.

    Páči sa mi

  4. Aniel, vďaka za článok. Pripomenul mi, že nemám čakať, ale pracovať na výzve č.1 – strach, s ktorým už dlhšie “narábam”…len neviem ako na to.
    Chcem sa opýtať ako sa volajú karty?Helar raz dávala linky viacere na zaujimave karty…možno aj tieto tam budú.
    Díky a pekný deň.

    Páči sa mi

Povedz svoj názor