Obrovský diamant z Lesotha

Dnes v správach na Yahoo sa objavila noticka, že v bani Letseng v Lesotho (Afrika) našli obrovský, 478-karátový diamant – dvadsiaty najväčší surový diamant na svete. Diamant patrí spoločnosti Gem Diamonds.

Preskúmanie diamantu ukázalo, že má potenciál výbrusom vytvoriť 150-karátový drahokam, čím by prevýšil aj známy 105-karátový Koh-i-Noor. Napriek tomu by bol len trpaslíkom v porovnaní s Cullinanovým diamantom z roku 1905, ktorý mal pôvodne 3106 karátov a rzbitím na menšie kúsky vytvoril okrem iného vybrúsenú slzičku Veľká hviezda Afriky s 530 karátmi.

Obrázok ukazuje deväť najväčších kúskov z Cullinanovho diamantu (z Wikipédie):

No a aspoň stručne niečo k diamantu: Podporuje silu a pocit neporaziteľnosti, ale aj silu charakteru, etiku a vernosť svojim zásadám. Pomáha nám pristupovať k veciam zodpovedne, objektívne a neosobne. Očisťuje telo a posilňuje činnosť mozgu (a intelektu), nervov,  zmyslových orgánov, žliaz a ciev a pomáha ľuďom, ktorí prekonali porážku.

A ešte od Roberta Simmonsa:  “Diamant nám pomáha aktivovať čelné mozgové laloky, v ktorých sídli väčšina paranormálnych schopností a jasnovidectva. Môžeme ho použiť ako nástroj na vyvolanie sily, múdrosti a svojbytnosti (alebo aj len zdania týchto vlastností). Pomáha pri jasnovidectve (=videní budúcnosti) a dodáva nám istotu, čo sa týka našich túžob a spôsobu, ako ich dosiahnuť.”

“Diamanty sú vodiče, ktoré nám sprostredkujú vysokovibračnú energiu spirituálnych dimenzií. Môžu urýchliť náš vývoj a otvoriť nám dvere k psychickým schopnostiam a uľahčia nám dosahovať zmenené (=zvýšené) stavy vedomia.”

10 thoughts on “Obrovský diamant z Lesotha

  1. nepatrí to síce sem, ale neviem kde sa spýtať – namiesto hlavnej stránky eprakone.wordpress.com mi posledných pár dní naskočí okienko s potrebným menom a heslom a k stránke sa nedostanem. prečo?

    Páči sa mi

  2. jej tak to sa tesim, ze to nie som len ja, kto sa tam nemoze dostat, ale ze sa to preraba. Nuz potrva, ale urcite to bude stat za to. Zatial mozme studovat liecive kamene a studovat je tu ozaj co. Ja uz sem chodim tyzden pozerat a este je tu kopec neprecitaneho. Vyborna stranka. Drzim palce aj dalej.

    Páči sa mi

  3. poradte mi prosi ohladom kamenov,asi pol roka mi niekto odobera energiu,myslim zemojamatka lebo ked som u nej tak za 3az4 dni ma vzdy nieco zdravotne postihne ,ja som vitalna 60 rocnaamoja mama ma 85 a je tak akosi cudna a stale dava do popredia len brata aj ked skoro nic u nej nerobi na mne je pranie ,zehlenie achodenie k lekarovi ale ona toakosi nechce vidiet, predtym som aj priniesla navarene jedlo ale ked somprislana to ze maoniobidvajalen vyuzivajutak som prestala, tak terazste prosim v obraze a poradte mi prosim ako dalej ,lebo niekedymyslim ze touz nezvladnem a pomaly sa bojom ist nanavstevu, ze zasa sa mi niecopritrafi dakujem

    Páči sa mi

  4. Edita Steffekova,

    pisem sice o par mesiacov neskor, lebo az teraz som si vsimla Vas prispevok, ale lepsie neskoro ako nikdy. Myslim, ze by bol pre Vas vhodny lapis lazuli, co je velmi ochranny kamen, presne proti energetickym upirom. Mozem este aj odporucit ametyst, lebo je tiez ochranny kamen alebo aj ruzenin, ktory podporuje lasku ako k sebe samej, ako k inym ludom a pomaha pri tazkych situaciach a mne aj pri strachu. 🙂
    Dufam, ze sa mate lepsie a vsetko je aspon ako tak v poriadku.

    Páči sa mi

  5. Akca, jaspisy maju celkovo velmi podobne vlastnosti, takze ak tu Hela nema na stranke vyslovene brekciovy jaspis, tak urcite tu ma o jaspisoch vela popisaneho, staci pohladat. a co sa tyka olivinu, nasla som strasne vela stranok kde sa o olivine pise. neviem ci tu mozem davat odkaz na ine stranky, ale tu je o nom najviac popisane – http://kamienky.blog.cz/1006/p. ak by sa to nezobrazilo, tak na google je fakt pozehnane clankov

    Páči sa mi

Povedz svoj názor