Udičky, ktorým (zatiaľ) nerozumiem

V posledných týždňoch dostávam “udičky” v podobe hudby. Proste nejakú pieseň počujem a cítim, ako “zarezonuje”, prípadne sa o ňu potkýnam tak dlho, zarezonuje 😛 … To sa mi deje vždy, keď si mám niečo uvedomiť, keď mám na niečo prísť. Obvykle mi vyskočí nejaký riadok textu a neviem sa ho po dlhú dobu zbaviť. A obvykle bývam hodne pohotová v nachádzaní odpovede.

Tentokrát je to inak. Tie piesne sa mi doslova oplieskavajú o hlavu a ja neviem, čo s nimi… 😦 Kde-tu mi vyskočí riadok textu (to pri danom videu napíšem), ale obvykle je to len tá frekvencia, ktorá ma upozorňuje, že si pesničku treba všímať. Už som sa pýtala anjelskych, čo to má byť, ale Michael nonšalantne odpovedal “nič” a fčul buc múdra, babo! 😕 Proste niečo je a musím na to prísť sama.

Všetko to začalo touto piesňou. Raz som ju počula a odvtedy ju nedokážem dostať z hlavy a v poslednom čase ju hrajú všade, kam prídem (už asi pol roka). Pritom nemám tušenia, o čo môže ísť – text piesne mi nepomohol, jediné, čo na mňa “vyskakuje”, je I don’t wanna be friends (nechcem byť priateľ), a to tiež len preto, že to tam parádne vykrikujú:

Druhú pieseň mám na CDčku už roky, nikdy sa mi nepáčila, ale asi pred týždňom som si ju nejako pustila a odrazu kade chodím, tade ju spievam (teda, skôr bručím 😕 ). Nič z textu však nezostalo “visieť” ako správa:

Keď som nezabrala ani na Pussycat, prišla Bonnie Tyler – a tu správa už došla: forever’s gonna start tonight (naveky začína dnes večer) na mňa doslova vyskočila. Fajn. A čo? 😕

V ten istý deň došla aj Aqua, a to hneď dvakrát, a ďalší deň znova asi dvakrát, takisto spojená so správou – crossed to the multiverse (prešla do multiverza):

Takže buď si mám začať šetriť na kremáciu, alebo som zasa niečo nepochopila? 😯

14 thoughts on “Udičky, ktorým (zatiaľ) nerozumiem

  1. Helar,
    no hlavne sa ti este nikam nechystaj…!!!
    aj mne sa to stava, mna hudba napr. prepadne v sne, zobudim sa, a stale si ju pamatam. viem, aka je to piesen, poznam melodiu, su tam napr. aj slova a prisla som na to, ze ked som si tie slova prelozila a nasla celu tu piesen, dala mi odpoved na otazku, ktora ma trapila. alebo napovedala, ako sa vyvinie situacia alebo len celkom jednoducho hovorila o tom, co prave prezivam.

    Páči sa mi

  2. No, tie posledné dve pesničky – vety keď spojím s názvami pesničiek:
    Total eclypse of the heart & forever’s gonna start tonight…
    My mamma said & crossed to the multiverse…

    Takto ti to niečo hovorí?????
    Nemusí ísť o teba.

    (moju fantáziu treba brať s rezervou 😛 )

    Páči sa mi

  3. Tie pesničky sú super,aj videá. Poznám ich,len som zabudla,okrem Lady Gaga, tiež sa o ňu potkýňam na každom kroku. Čo takto odpútať sa a nedržať sa pri zemi, možno si máš užívať život úplne naplno a zbytočne si netrapiť hlavu rozmýšlaním.

    Páči sa mi

  4. Ahoj,
    máš tu pekné udičky, chápem, že ti lámu hlavu. Tiež sa ocitám v takýchto udičkách, momentálne niečo podobné riešim. Dám to potom na Angelárium. Pri týchto veciach mi pomáha väčšinou Rafael, ale tiež sa musím k niečomu dopracovať.
    Možno ti pomôže toto vysvetlenie:
    Je to správa (odkaz) podvedomia od energie a jej proces premeny.
    Pri 1. pesničke Nechcem byť priateľ (chce byť niečo viac ako priateľ, čo potvrdzuje názov druhej pesničky od Pussycat – I´ll be your woman, chce byť niečim podobným?) 😀
    Pri 3. pesničke Naveky začína dnes večer (proces zmeny tej energie, ktorá “začína dnes večer a ktorá bude aj naďalej trvať”).
    Pri 4. pesničke: Prešla do Multiverza (Výsledok energie po zmene, pričom multiverzum znamená viacnásobné vesmíry, ktoré by mohli existovať vo vyššom multiverze (ako megaverzum), pričom náš vesmír by bol jedným z nich. Definícia zároveň pozmeňuje definíciu vesmíru, ako všetkého, čo fyzikálne existuje. Podľa definície znamená, nie je spôsob, akoby jeden z týchto vesmírov mohol ovplyvniť ďalšie). Podľa mňa je to rozpad častice, kde nastáva rozštiepenie priestoročasu, kde dochádza k vzniku “paralelných vesmírov”, pričom v každom z týchto vesmírov je častica v inom stave.
    Pri channelingu, ktorý som aj napísala na Angelárium – Sila mysle od Rafaela, citujem:
    Tou energiou ste aj vy?

    Áno, preto sme s každým jedným. Sme ako častice, o ktoré sa môžeš podeliť s ostatnými kdekoľvek a akokoľvek.

    To je pekné. Dajú sa tieto častice aj spojiť do jedného celku?

    Samozrejme, tým by ste sa aj vy všetci spojili a vytvorili by ste tak dokonalú energiu.

    Mne to pripadá ako Universum.

    Niečo podobné, ale Universum má väčší a hlbší význam.

    Možno ti to pomôže, ale má to svoje pokračovanie, ktoré momentálne idem spracovať. Niečo podobné sa mi stávalo, že v rádiu začali hrať, Nechaj ma isť… Voda, čo ma drží nad vodou…. a iné pesničky podobné k týmto slovám a nakoniec mi odišla babička z tohto sveta. 😦 Možno ti energia zanecháva správu, ktorá sa buď ešte len stane alebo už sa aj stala. Nemyslím si , že by to bola negatívna správa, ale skôr pozitívna k procesu nejakej zmeny, ktorá sa ťa osobne dotkne.

    Páči sa mi

  5. Moje pocity, pretoze po anglicoy neviem, su taketo:
    1. zauial ma posledny zaber- Fenix
    2.pocit pri piesni- sucit
    3.od zaciatku po koniec vidim symboly. Musel to robit zvlastny clovek.
    Noc, sviecky, odlozena maska, tuzba po slobode- pohlad z okna. Holubica prichadzajuca zo svetla. Ziaci, vela dveri, cerveny zaves vo dverach ktory brani svetlu pada, Utek po schodoch nahoru. Radovanky ziakov, potom to zmietaju zo stola. Omyvanie vodou, odkladanie masky. Ministranti- telo vlastne skrupina, svetlo vyzaruje cez oci. Zhliadnutie samej seba v zrkadle. Materia alebo duchovno? – eroticki mladenci vs. ministranti. Objatie anjela. Ziaci idu za nou po schodoch hore, blizsie ku svetlu.
    Den, dekan predstavuje ziakom novu ucitelku. Ona uz vidi inak.
    Moj zaver: duchovny ucitel.
    4.- pocit slobody.
    Bude to super! 😛 😛 😛

    Páči sa mi

  6. Lady Gaga ma velmy chytlavu hudbu plnu symbolizmov ktore sa vyskytuju aj v inych klipoch v podobe roznych gest. Akoby sa nam snazili nieco naznacit 🙂

    Ta 3. Hudba sa mi pacila dlho som nevedel ako sa vola.

    Páči sa mi

  7. a Heli, citala si si pozorne tie texty? naozaj Ta pri nich nic nenapada?

    tak napr. z tej 1. pesnicky:
    “….. I want your ugly
    I want your disease
    I want your everything
    As long as it’s free
    I want your love …..”

    z 2.pesnicky:
    “….. You say that you’re a looser
    But loosers never die
    ‘cause they’ve a lot to gain
    And if you could let me teach you
    To reach out your hand just for me
    Ev’rytime you’re feeling lonely
    Darling, here’s what i will be: ….. ”

    z 3.pesnicky:
    “…..
    Turnaround bright eyes
    Turnaround bright eyes
    Turnaround, every now and then I know
    you’ll never be the boy you always you wanted to be
    Turnaround, every now and then I know
    you’ll always be the only boy who wanted me the way that I am
    Turnaround, every now and then I know
    there’s no one in the universe as magical and wonderous as you
    Turnaround, every now and then I know
    there’s nothing any better and there’s nothing I just wouldn’t do
    Turnaround bright eyes, Every now and
    then I fall apart
    Turnaround bright eyes, Every now and
    then I fall apart …..”

    a z tej 4.pesnicky:
    “….. Mamma hold on, give in, let go
    Release yourself from everything out there
    Mamma just crossed just crossed
    To the parallel world
    She crossed she crossed to the multiverse
    Circling electrons, all vibrations
    Circling electrons, all vibrations …..-”

    len sa ma nepytaj preco som vybrala prave tie verse, pretoze je to mimo moju kontrolu (ved vies, piskanie v usiach…)

    Páči sa mi

    • hmmm a este mi pri tych pesnickach stale behali po rozume (a pri tej stvrtej pesnicke aj zimomriavky) 2 mena, Gaya a Uriel. Ale uprimne neviem, ci Ti to bude davat daky zmysel.

      Páči sa mi

    • Ups… Mám nad čím rozmýšľať – díky… 🙂

      Tá prvá pesnička ešte stále nič. Ale “losers never die because they´ve got a lot to gain” už áno, pretože je to o vzdávaní sa svojich predstáv a tom, ako sa ti potom otvorí celý svet ako jedna veľká predstava, náhrada za tie ostatné…

      Potom aj “you’ll always be the only boy who wanted me the way that I am” tiež – v podstate anjeli ma ako jediní vždy akceptovali a mali radi takú, aká som, bez úprav a výhrad.

      A to posledné “hold on, give in, let go, Release yourself from everything out there” je presná inštrukcia a kryje sa mi s tou druhou pesničkou…

      Ambala, ďakujem, pomohlo. Myslím, že predsa len za tú kremáciu ušetrím… 😀 … zatiaľ… 😀

      Gaia a Uriel sú obaja predstavitelia hmotného. Asi predsa len “pofrčím” vyššie… už aby to bolooooooooooooo! Hepíííííííííí! 😛

      Páči sa mi

  8. helar, nespomínala si náhodou, že by si už rada bola za tým “prechodom”, že si jednou nohou v tomto svete, druhou “tam”? … mne to príde, že tvoje srdiečko je už možno pripravené (alebo po drobných “úpravách” bude), a ty si už tam, kde by si chcela byť 😉 či? 🙂
    no akokoľvek my tu mudrujeme, odpoveď máš v sebe a v správny čas príde… len na ňu netreba tlačiť 😉 good luck!

    Páči sa mi

Povedz svoj názor