Film Samsara

Od minulého týždňa beží v kinách film Samsara. Film je bez dialógov, bez deja v klasickom znení. Je to film o nás, o našej planéte. Uvidíte v ňom nádherné a ohromujúce obrazy. Výbuch sopky, púšť, vodopády, hory, ázijské tanečnice striedajú ľudia hľadajúci potravu na skládkach odpadu, pracujúci vo fabrike, domorodci, kurence a ich spracovanie, katedrály, sväté miesta, mrakodrapy a ďalšie scény podmaľované hudbou. Ukazuje krásy našej zeme a aj čo sme z nej spravili, ako sa ku nej správame.

Ak sa chcete nechať unášať obrazmi o nás, pozrite si film Samsara.

Inak je to aj dobrá možnosť sledovať svoj vnútorný monológ. Keďže vo filme nie sú žiadne vysvetlivky, prichytila som sa pri premýšlaní, kde boli zábery urobené, alebo čo toho ktorého človeka postihlo, atď. Najlepšie sa mi podarilo utíšiť môj vnútorný monológ pri záberoch z prírody.

23 thoughts on “Film Samsara

    • k môjmu konkrétnemu životu..a vlastne aj k životu všeobecne.
      pokoj a prímerie sú lepšie. láska a vzájomná úcta sú lepšie. odpustenie a pochopenie toho druhého sú lepšie. vedieť sa pozrieť aj očami toho druhého je lepšie..i keď niekedy veľmi náročné..

      Páči sa mi

    • Amarylis, smerovanie pozornosti je alfa a omega. Ak chceš aby bolo dosť bude dosť.
      Všeobecne sa vraví, že lepšie je zameriavať pozornosť na to, čo chceš, nie na to čo nechceš 🙂
      Sústreďovaním sa na to čo nechceš, vlastne prikrmuješ presne to, čoho máš už plné zuby.

      Páči sa mi

      • Iskra, ja sa na to tak snažím pozerať, len niekedy si nie som istá, či to takto vníma aj druhá strana. Niekedy sa v živote jednoducho dostaneme do situácie, že chodíme akoby v kruhu, moceme sa stále dookola..a nie a nie z toho von..ako medveď v klietke, čo mu dovolí urobiť tri kroky vpred a dva kroky vzad..stále dookola..ale je možné, že ja robím stále ešte niekde chybu..neviem..že niečo som stále ešte nepochopila..a musím sa učiť ďalej..:-?

        Páči sa mi

      • Amarylis, pre teba existuje len tvoja strana a to tu a teraz. A potom uz len situacie v ktorych sa nachadzas a ktore bud prijimas alebo nie a v ktorych len a len ty rozhodujes, co pre teba znamenaju – ci sa dostanes a ponoris do dramy, alebo udrzis tvoju stranu, tvoje nastavenie v laske a pohode a uvedomis si moznu dramu okolo teba… Ktorej ale nedovolis aby sa ta dotkla, nie to este ta zranila.

        Páči sa mi

      • Pekný deň želám

        jeden známy sochár, známy lilah, mi raz na moju podráždenejšiu náladu a pripomienku typu:
        Hm, je príjemné vidieť usmiatu tvár. Je príjemné vidieť, že aspoň niekto má skvelý deň … 😕

        sa iba usmial, zodvihol obočie a hovorí mi:
        Ale no tak! Slniečko! 🙂 Ty predsa najlepšie vieš, že aký deň si spravíš, taký ho máš! … 🙂

        takže? asi tak …

        amarylis, vieš, nezáleží na tom, aká je spätná väzba okolia ( aj keď priznávam, vo vzťahoch je dôležitá ) podstatné je totiž len to jediné …

        aký deň si prosto spravíš, taký ho máš …

        pokojný zvyšok večera želám všetkým 🙂

        Páči sa mi

      • 🙂

        áno amarylis, je to tak,
        veď to tu lilah číta, že sa podľa toho snažíš žiť …
        ten môj komentár nebola rada, bol to len taký priateľský postreh, rovnaký postreh … typu … áno je to rozhodne lepšie .. odpustiť, milovať, snažiť sa o dobré, aj keď sa to niekedy javí ako pekne ťažké …

        hm, snažíš sa, … aj lilah sa ešte donedávna, ( tak pol rok späť ) furtom len snažila … celý život sa o čosi snažím … ked som sa prestala snažiť, prestala som cítiť výkyvy nálad, .. a den je krásny nie preto, že ho mám taký ako si ho spravím …
        den je prosto krásny preto, že to tak jednoducho Je!

        pekný večer želám 🙂 všetkým 🙂 letíííím ku kostiam, idú nové časti … 🙂

        Páči sa mi

    • Ano spravili sme, pretoze si berieme viac ako k zitiu potrebujeme..cele tisicrocia sa nic nezmenilo..
      Su ludia ktori si to uvedomuju, ale je vacsina ktori si to neuvedomuju a aj ked ano, chtic je silnejsi ako pochopenie ,ze staci iba malo, malicko a bolo by pre kazdeho dost..
      mozno az na konci svojho zivota to kazdy pochopi..
      Akurat dnes dopoludnia na stv 2 davali dokument” Niest svoj kriz” o majstrovi Janovi Fekiacovi z Podpolania , ktory vyraba drevene nahrobne krize..Na konci filmu povedal prave to co som pisala vyssie..”vsetko v zivote som mal, majetky, dom, polia, manzelku, deti, o vsetko som prisiel, zijem 20 rokov sam a nic uz nechcem,nepotrebujem “

      Páči sa mi

  1. teraz sme na tom boli aj s Kubkom. Pekne to bolo. Na konci som sa Kuba pytala co sa mu najviac pacilo: sopka, tovaren kde sa vyraba papanie a to ako nosili tie zlte kamene. Mne sa najviac pacila na storuka tanecnica, tiey sopka, vodopad a tie auta nocne a klastor a mandala.

    Páči sa mi

Povedz svoj názor