Ktorý kameň na ktorú čakru? (z internetu)

Na první (bazální) čakru umístěnou kolem kostrče se hodí kameny hnědé nebo černé barvy – obsidián, heliotrop, záhněda, hematit.
Jejím tématem je základní životní energie, základní důvěra, vztah k zemi a hmotnému světu, stabilita, schopnost se prosadit. A další kameny s tímto související jsou achát, brekciový jaspis, obrázkový jaspis, červený jaspis, onyx, hematit.

Druhá čakra (sakrální, sexuální) v oblasti bederní páteře na zadní straně a vepředu dva prsty pod pupíkem souvisí s oranžovou barvou a patří sem veškeré kameny červenooranžové barvy – granát, karneol, rubín, tygří oko. Pomáhají zvyšovat ohnivou vibraci této čakry.
Jejím tématem jsou základní pocity, dát se nést životem, smyslnost, erotika, tvůrčí schopnosti, údiv a nadšení. A další kameny s tímto související jsou karneol, červený aventurin

Třetí čakře (solar plexus) přísluší žlutá barva – žluté, zlaté či zelené kameny – zlatý topaz, citrín, turmalín, malachit, avanturín.
Jejím tématem je zpracování pocitů a zážitků, rozvoj bytí, vliv a moc, síla a plnost, moudrost vyrůstající ze zkušenosti. A další kámen s tímto související je tygří oko.

Čtvrté čakře (srdeční) náleží růžová barva – barva bezpodmínečné lásky – růženín, růžový turmalín.
Jejím tématem je rozvoj srdečních kvalit, láska, empatie, sdílení, plné nasazení, nesobeckost, oddanost, vyléčení. A další kameny s tímto související jsou růženín, rodonit, zelený aventurin, serpentin, malachit.

Pátá čakra (krční) souvisí s modrou barvou a s energií a živlem vzduchu – tyrkys, modrý chalcedon, akvamarín.
Jejím tématem je komunikace, tvůrčí vyjádření, otevřenost, nezávislost, inspirace, přístup k subtilnějším rovinám bytí. A další kameny s tímto související jsou modrý chalcedon, tyrkys.

Na šestou čakru (třetí oko), která je umístěna uprostřed čela, se hodí fialové nebo tmavě modré kameny, které ji pomáhají harmonizovat – ametyst, lapis lazuli.
Jejím tématem je poznávající funkce, intuice, rozvoj vnitřních smyslů, síla ducha, projekce vůle, projevy. A další kameny s tímto související jsou lapis lazuli, sodalit, dumortierit.

Sedmé čakře (korunní) nacházející se na vrcholu hlavy náleží kameny bílé až průzračné – diamant, křišťál. Bílá sjednocuje všech sedm barev duhy.
Jejím tématem je završení, nejvyšší poznání přímým pohledem do nitra, sjednocení s všebytím, univerzální vědomí. A další kameny s tímto související jsou ametyst, křišťál.

A môj tip: Ja na korunnú čakru rovnako dobre a účinne využívam predovšetkým selenit. Pri aktivovaní energie čakier si ľahnem na podložku, pustím si hudbu na vyrovnávanie čakier a na posilnenie prietoku energie telom si vyrobím malý “generátor” – asi 10 cm pod chodidlá si položím dva boji kamene a záhnedu a asi 10 cm nad temeno hlavy si položím selenit. Zistila som, že “generátor” mi okamžite navodí brnenie v chodidlách, ktoré potom spolu s hudbou vediem až do temena a späť. Na tie správne “generátorové” kamene som prišla experimentovaním a boji, záhneda (alebo dymový quartz, čo je to isté) a selenit boli najúčinnejšie.

Povedz svoj názor