Kremeň: Nirvánový quartz pre prelomenie blokád

quartz-nirvanaAJ: Nirvana Quartz, Growth Interference Quartz, Ice Quartz, Kulli Quartz

Nirvánový quartz bol objavený teprve v roku 2006 (iné zdroje uvádzajú 2004) a pochádza z Himalájí, z oblasti, ktorá bola donedávna celkom pokrytá ľadovcom. Má nepravidelný, hrudovitý rast, ktorý je zapríčinený kalcitovými a inými minerálnymi depozitmi, ktoré v minulosti rástli spolu s ním a časom zmizli. Tejto forme kryštálov sa hovorí aj “rastová interferencia”. Býva bielej alebo jemnej ružovej farby. Má trigonickú kryštálovú štruktúru.

Mystické vlastnosti: Má schopnosť naladiť nás na náš existujúci, ale ešte nevyužívaný potenciál. Nalaďuje nás na to, čo príde v budúcnosti. Prebúdza naše spirituálne schopnosti.

Obvykle sa využíva na uvoľňovanie blokád a bariér vo vlastnom raste alebo v práci, ktorú robíme (napr. pri projektoch), ako aj na uvoľňovanie “zavrznutej” energie (emocionálnej, spirituálnej, ale aj fyzickej). Zviditeľňuje nefunkčné presvedčenia alebo vzorce správania a umožňuje nám nahradiť ich inými, vhodnejšími.

Melody o nich hovorí, že sa používajú sa na sprístupnenie astrálnych, éterických a vyšších rovín pri odstraňovaní bariér a pri pochopení, že niekedy treba trpezlivosť a sériu malých krokov. Pomáha nám spracovať traumatické zážitky a pretrpieť obdobia zmien – dáva nám pochopenie pre to, prečo je trauma či zmena nutná a čo sa ňou dosahuje, teda budí v nás nádej na “svetlo na konci tunela”.

Pomáha nám pochopiť, že sme bytosti svetla a máme sústavný prístup k nevyčerpateľným zdrojom energie. Odstraňuje naše pochybnosti, dáva nám pochopenie pre zmysel nášho života a tým nám vkladá do rúk opraty nášho života.

Pri meditáciách ho môžeme držať v prijímacej ruke – pomôže nám rýchlo sa dopracovať do stavu vnútorného ticha a okolo tela vytvára teplý energetický kokón, pričom napĺňa našu auru silnou ochrannou energiou s ružovým nádychom (pre ľudí, ktorí auru vidia). Odstraňuje a odvádza z tela negativizmy a emocionálnu či fyzickú nepohodu.

Keď ho vezmeme do ruky, veľmi rýchlo sa zohrieva a cítime v ruke a hrudi príliv energie, ktorý sa sústreďuje v okolí srdca a potom sa zhromažďuje v spodných čakrách, kde nás uzemňuje.

Pri šamanskom putovaní a lucídnom snívaní pomáha vybudovať v nás pocit bezpečnosti, ochrany a pohody. Navodzuje príjemné sny.

Možno ho používať vo forme paličky, kde “mužským” koncom kryštálu (úzkym, hranatejším) usmerňujeme tok energie do želaného miesta na tele.

Spája sa so všetkými čakrami. Odstraňuje v nich blokády a zlepšuje tok kundalíní cez čakry a celý náš energetický obal. Pri reiki liečeniach alebo meditáciách ľudia často hovoria o tom, že cítia, ako im cez tento kryštál do tela vstupuje energia, posilňuje auru a otvára srdce a potom sa zbiera v spodných čakrách. Súčasne to v nich vyvoláva pocit hlbokého pokoja a otvorenosti.

Podľa iného zdroja patrí k najsilnejším  stimulátorom srdcovej čakry (ružový), Tretieho oka (biely) a korunnej čakry.

Liečiace vlastnosti: Silný hojivý účinok. Obvykle sa používa na ochranu detí pred poraneniami a pomáha liečiť rezné rany a oderky a zlepšuje hojenie rán po chirurgických zákrokoch.

Podporuje a hojí nervový systém.

6 thoughts on “Kremeň: Nirvánový quartz pre prelomenie blokád

  1. V pripade ze mate zaujem o Himalajske kremene teda kristal tak mame na predajni cire a dva su s inkluziami, jeden ciernymi a dalsi zelenymi, jeden je zas svetlunko hnedy (jemne by chcel byt zahnedkou) v kombinacii so zivcom / adularom. Zaujimave su ich tvari vela krat su obojstranne ukoncene a rozne poprerastovane, jeden ma vytvorene aj lozko akoby na nabyjanie inych mineralov.

    Predajna Axinit na Klariskej ul. 8 v Bratislave, prajem prijemny den

    Páči sa mi

Povedz svoj názor