Botswanský achát pomáha zbaviť sa otravných vplyvov

AJ: Botswana agate, NJ: Botswanaachat

Achát je druh chalcedónu, kryptokryštalického quartzu (kremeňa). Botswanský achát býva sivý až tmavý a voskovo lesklý. Charakteristické sú jeho početné úzke biele prúžky, ktoré vytvárajú pútavé vzory. Tvrdosť podľa Mohsa je 6.0 – 7.0. Meno má podľa náleziska: Botswana v Afrike.

Mystické vlastnosti: Charakteristické vrstvy a obrazce umožňujú spojenie s ríšou rastlín, hlavne so stromami. Preto pomáha tým, ktorí pracujú s rastlinami, stromami a vodou, pretože z nich ťahá pozitívnu energiu a odovzdáva ju tomu, kto ho nosí. Odporúča sa pre požiarnikov, fajčiarov a všetkých, ktorí prichádzajú do príliš tesného kontaktu s dymom a horúčavou.

Pomáha dosahovať úspechy a pomáha ich aj patrične „stráviť“, aby nás nečakaný úspech nevyhodil z koľají.

Pomáha nám prestať hĺbať nad problémami a pohnúť sa miesto toho k ich riešeniu. Pomáha prekonať potlačené emócie a zvyšuje kreativitu.

Hovorí sa o ňom, že zosobňuje „ženskú“ energiu a zvyšuje intuíciu. Výborne chráni supercitlivých ľudí (hlavne v dave iných ľudí). Prináša emocionálne vyhojenie a premenu emócie na mentálne porozumenie. Pomáha nám zvládnuť zmeny v živote bez veľkých stresov a tráum. Dokonca pomáha pri malých denných nevypočitateľných zvratoch, ak ho nosíte so sebou.

Takisto sa považuje za protiliek pri všetkých druhoch otravy vrátane emocionálnej a spirituálnej. Ochraňuje pred fyzickými nebezpečenstvami a energetizuje aurické telo.

Zvyšuje silu iných kameňov (hlavne pri nosení šperkov).

Spája sa s korunnou čakrou, ale pôsobí blahodarne na všetky čakry. Jeho element je Zem, zo znamení sa spája so Strelcom a Škorpiónom.

Liečiace vlastnosti: Pomáha hydratovať a pomáha pri všetkých problémoch s vodou v organizme. Proti otrave – zbavuje telo toxínov. Proti stresu a depresii, aj depresii vyvolanej hlbokým zármutkom (napr. pri strate drahej osoby).

Používa sa na liečenie alergií a nervových porúch.

Pomáha prestať fajčiť, ale pomáha prekonať aj iné závislosti a sebadeštruktívne správanie. Pri dlhodobom nosení má príjemný vedľajší účinok – spôsobuje ľahkú eufóriu, niekedy až závrat.

Podporuje krvný obeh a cievy, zlepšuje štruktúru pokožky a zlepšuje činnosť mozgu. Pomáha okysličovaniu. Zvyšuje sexuálnu energiu a zlepšuje imunitný systém.

Vraj pomáha aj liečiť zlomeniny. Melody mu pripisuje schopnosť pomáhať pri problémoch s ušami a očami (hlavne zreničkami) a blahodárne pôsobenie na tráviaci trakt.

Špeciálne upozornenia:

  • Achát je veľmi nenáročný na starostlivosť. Stačí ho raz týždenne vybiť pod tečúcou vodou a znova nabiť na slnku.
  • Voda mu neškodí; možno ho používať na priamu výrobu elixírov.
  • Farbený achát môže vplyvom vysokej teploty zostať fľakatý.
  • Rýchle zmeny teplôt môžu viesť k vzniku trhlín a zlomov.

10 thoughts on “Botswanský achát pomáha zbaviť sa otravných vplyvov

  1. Jaj,či sú krásne,bambuliatka moje! Milujem acháty,všetky! Až na ti farbené,chudiatka moje,ako keby človek nevidel tú krásu aj bez tých gýčových farieb. 🙂

    Páči sa mi

  2. Dobrý deň, Helar. V prvom rade sa Vám chcem poďakovať za tieto krásne a úžasne spracované stránky. Chcela by som sa opýtať na bottswanský achát. V obchode si ma totiž “našiel”, očistila som ho, nabila. Zdá sa mi, že je na mňa silný, po tom, čo som ho začala nosiť, som ho musela zložiť, lebo som cítila nesmiernu ťažobu, bola som malátna, prišlo mi zle. Zopakovalo sa to aj druhýkrát, keď som si ho opäť dala na krk. Stretli ste sa už s niečím podobným? Prečo sa to stalo. Ďakujem.

    Páči sa mi

  3. file:///C:/Documents%20and%20Settings/David/Desktop/mf_315538732_54a9b3bebe601a5b7bc16ccc27736163.jpg

    Dobrý den, nevie náhodou niekto o aký typ achátu ide Dakujem

    Páči sa mi

  4. Dobry den, chcela som sa opytat, nosim nahrdelnik z lapisu, ruzenin, avanturin a hematit, moze sila kamena negativne na mna posobit, pokial mam vybusnu povahu, resp. nemoze mi nosenie kamenov uskodit, ked nie som dobre naladena a som v strese? Citala som na stranke prispevok o malachite, ze ten moze uskodit, ak clovek nie je v pohode a nosi ho, ked je napr. negativne naladeny.. Teraz mam aj achat, je skoro cely cierny a ma malu kresbu, kupila som ho trosku prasknuty, je pravda, ze moze informaciu, kt. dava telu poskodeny kamen zderfomovat?

    Páči sa mi

  5. Dakujem Wintr:)
    cistim si kamienky pravidelne, ale citala som vsetky prispevky o malachite a helar pisala, ze ten malachit nie je dobre nosit za kazdych okolnosti, lebo pracuje aj s tymi negativnymi emociami. To bola taka novinka pre mna, lebo som si myslela, ze mi kamene nikdy nemozu uskodit a jej ten malachit uskodil. Toho som sa velmi zlakla ;), take kamene nechcem, takze dufm, ze tie moje su neskodne 😉 a nezobudia mi ziadne neduchy z minulych zivotov ;), ako pisala helar v pripade malachite.

    Páči sa mi

Povedz svoj názor