Intuitívna streda: Ryba vo vode

Aké asociácie sa vám rozbehnú  pri tomto obrázku? Aký príbeh by ste si o ňom porozprávali?

Kde vo vašom živote máte podobnú situáciu/pocit? S ktorou oblasťou u vás daný obrázok súvisí?

Aký nápad alebo návod vám dáva?

4 thoughts on “Intuitívna streda: Ryba vo vode

  1. Myslím, že rybka je spokojným pozorovateľom okolitého sveta. Nemusí sa snažiť prebiť sklenú nádobu a dostať sa do nekonečných vôd; to málo, čo potrebuje ku šťastiu, má okolo seba. Asi by sme mali všetci nájsť niečo, čo nás v danú chvíľu robí šťastnými, aj keď nás od sveta a ostatných ľudí delí bariéra – vírus.

    Liked by 1 person

  2. Mne to zrkadlí ako si my sami vytvárame obmedzenia, bariéry, presvedčenia (alebo sme ich prevzali v detstve v rodine) a potom sme oddelení od toho všetkého bohatstva a krásy. A ten džbán je často nepriehľadný, takže ani nevieme čo tam vonku je a o čo prichádzame…

    Liked by 1 person

  3. Ryba vo vode
    ..no nieje voda ako voda. Je to ironia osudu, ako sa vesmir dokaze pohravat s nasimi osudmi. Ten obrazok vo mne evokuje stratu slobody a zaroven provokaciu v podobe priehladneho dzbanu, aby si videl o co prichadzas. ..celkom aktualna tema, nie ? ☺

    Liked by 1 person

  4. Rybka je pokojna, ma okolo seba krasne prostredie, vnima ho, citi sa slobodne tam, kde je.
    A prave to jej dava nove moznosti. Svoju energiu nestraca na lutovanie sa, na vyslobodenie, na prerazenie bariery, setri si ju na iny cas. Ona o tom este nevie, mozo len tusi, ze raz pride priliv a vdaka svojej vnutornej slobode sa stane este slobodnejsou.Aky mi to dava pohlad:
    Vsetko, co je “okolo” musi vzniknut najprv v mojom vnutri. Ked neocakavam najprv z okolia, som uplne slobodna. Ak som vo vnutri slobodna, vesmir sa vzdy posklada tak, aby mi tu slobodu odzrkadlil aj zvonku. Nemusim bojovat a tlacit na pilu, aby som ju nasla vonku. Staci sa stisit a najst slobodu v sebe.

    Liked by 1 person

Povedz svoj názor