Uzatváranie starého a energia pre nové

Prenášam sem začiatkorokový článok z Belangelo, pretože je to cvičenie, ktoré sa dá urobiť nielen na 1. januára, ale vôbec pri začiatku každého nového projektu:

Nový rok je výborný začiatok pre nový štart – obdobie, kedy by sme si mali vyjasniť, čo v našom živote funguje a čo si chceme v prichádzajúcom roku vytvoriť.

Tu je malý rituál, ktorý nám s tým pomôže:

  1. Na Nový rok (alebo hocikedy v prvých dňoch nového obdobia) si vezmite ceruzku a papier a napíšte si zoznam všetkého, čoho sa chcete v roku 2020 zbaviť. Môžu to byť zvyky, správanie,  obmedzujúce presvedčenia, obavy, fyzický stav, nevraživosti, konflikty alebo myšlienky či predstavy, ktoré vám už neslúžia.
  2. Potom poďakujte všetkým tým veciam na vašom zozname, že tu boli s vami v minulosti, poďakujte za lekcie, ktoré vás naučili, a za to, že vám pomohli rásť.
  3. Potom si vytvorte jasnú formulku, že sa týchto vecí vzdávate, niečo ako “Teraz, ako vchádzam do roku 2020, púšťam k vode všetky tieto veci a čokoľvek iné, čo mi už neslúži a nerobí môj život úžasným a zázračným.”
  4. Potom hoďte zoznam do krbu alebo opatrne spáľte nad umývadlom v kúpeľni.
  5. Nato nahlas povedzte, za čo všetko z minulého roku ste vďační – za radosti, čo ste zažili, za úspechy, ktorých ste sa dožili, za lekcie, ktoré ste už nechali za sebou, za všetok váš rast… Ponúknite všetky tieto veci horiacemu ohňu, aby ich znásobil.
  6. A teraz nastal čas spomenúť si, čo pre seba v roku 2020 chcete dosiahnuť  – a povedzte to nahlas, poďakujte vopred za to, že sa vám to dostane do života. Takisto to ponúknite ohňu, aby zažal iskru zhmotnenia.

Povedz svoj názor