Energetický portál 29. 4. – 5. 5. 2019: začína nová hra

Niečo v poslednom období sa nevyvinulo tak, ako sme si predstavovali. Je na nás teraz rozhodnúť, či nás to vyhodí z rovnováhy, alebo to vezmeme ako fakt, ako zistenie “tentokrát nevyšlo” a pustíme sa za svojím cieľom novou cestičkou.

Nebýva to vždy ľahké. Jednak naša predstava mohla byť nádherná a hlboko drahá nášmu srdcu, prípadne v nás dokáže aj malý a dočasný neúspech vyvolať sebaspochybňovanie, ale najčastejšie len nebývame ochotní odpísať všetok čas a energiu, ktoré sme doteraz investovali, ako “stratu” a preorientovať sa. A tak sa zúfalo držíme starých predstáv a rutín tam, kde by nám pomohol jedine radikálny rez.

Nepodľahnite sebaľútosti. Chudáka z vás dokážete urobiť len vy tým, ako k veciam pristúpite. A že je more rozbúrené a nevidíte breh? Tak sa aspoň naučíte surfovať po vlnách a ak to dáte, bude vám svet závidieť vašu odvahu a nezlomnosť! Vychutnajte si toto obdobie a všetky možnosti, ktoré vám poskytuje. Sústreďte sa na to dobré, čo v tomto okamihu dokážete zo situácie vyťažiť. Pamätajte si: na čo sa sústredíte, to sa k vám vráti zosilnené. Čo si zvolíte? Obavu a sebaspochybňovanie, pocit prehry alebo pocit príležitostí, ktoré by ste si inak nevšimli, kebyže nie tej “prehry”?

Game over. New game. Stará hra skončila a teraz rozohráme novú – a podľa našich predstáv a najlepších schopností. 🙂

1 thoughts on “Energetický portál 29. 4. – 5. 5. 2019: začína nová hra

  1. Před půl hodinou se potvrdila nová hra pro synka, dostal se na SŠ, zvládl to na oba obory, ještě se bude rozhodovat jestli lehčí nebo těžší level. Jestli jste v těchto dnech v podobné situaci, přeji Vám pevné nervy, klídek a ať to Vašim ratolestem taky vyjde 😉

    Liked by 1 person

Povedz svoj názor