Z projektu Rok pre seba: Cvičenie 4 – Ktorou cestou pôjdem?

Už sme spomínali, že potrebujete získať jasno v tom, čo chcete a prečo to chcete. Uvedomte si, že pravdepodobne robíte svoje rozhodnutia spôsobom, akým ste boli naučení robiť rozhodnutia – používajúc výlučne svoj hmotne viazaný rozum. Takže keď si to uvedomujete, krok jedna je, že svoj hmotne viazaný rozum trochu stíšite a vytvoríte chránený priestor, v ktorom k vám bude hovoriť vaša intuícia. Veľkou súčasťou je vyčistiť tento priestor od správ ostatných ľudí. To ste robili v prvom cvičení.

To vám prinesie väčšiu jasnosť. Naša intuícia sa nestráca. Ľudia hovorievajú „ja nemám intuíciu“, „ja necítim veci“ – ale to nie je pravda! Pravda je, že v sebe majú len priveľa šumu a rušenia z prostredia. Dostávate správy od svojej intuície, ale spolu s nimi dostávate aj kopec iného balastu, ktorý je len „rušením“ a nie je pre vás dôležitý. Takže miesto toho, aby ste sa snažili urobiť intuíciu hlasnejšou, potrebujete len znížiť hlasnosť toho rušenia z prostredia.

Krok druhý spočíva v tom, že potrebujete rozhýbať energiu, aby tiekla. Nebývame zvyknutí rozhýbavať prietok energie. Najjednoduchší spôsob je vytvoriť si energetickú guličku medzi dlaňami, pretože je „hmatateľná“, dokážete ju cítiť, a len čo sa energia zvýši, tak si položíte otázku, čo s ňou teraz urobíte.

Tento tretí krok je trochu zákerný – možno ste prehliadli jeden kľúčový prvok v ňom. Kľúčové pri rozhýbavaní energie je určiť si, kde sa energia zastavuje, kde zostáva zavrznutá. Neriešte, čo je zavrznuté. Neanalyzujte, prečo to je problém, prečo to nemôžete urobiť, čo nie je v poriadku s vami, čo nie je v poriadku so svetom… Na to kašlite – to by bol len návrat do hmotne viazaného rozumu. A väčšinou by z toho aj tak vyšli nezmysly. Miesto toho sa pýtajte, KDE je to zavrznuté.

Keď potom vezmete svoju obohatenú energiu (energetickú guličku) a vložíte ju do priestoru, kde je energia zavrznutá, tak vytlačí tú zavrznutú energiu von a preč – všetok ten strach, nedôveru, obavy. Berte ju ako metlu, ktorá vyzametá zaprášené kúty od pavučín. Potom do uvoľneného priestoru vložíte nadšenie a nasadenie… Také jednoduché to je. Sú to tri kroky:

  1. stíšiť myseľ
  2. zvýšiť energiu
  3. vložiť energiu do miesta, kde cítite blok.

Týmto cvičením sme urobili hneď niekoľko vecí: pripravili sme sa rozhodovať, čelili sme svojim strachom, predvídali sme, čo sa bude diať… Toto všetko pomáha. Ale najcennejšie je na tom, že sme sa otvorili novým možnostiam. Mnohokrát sme naším myslením už zhypnotizovaní do toho, že sú len dve možnosti, že si nevšímame kopec iných možností, ktoré by sme vedeli tiež využiť a priniesli by nám naplnenie – a boli by pre nás možno ešte jednoduchšie a lepšie.

Výsledky cvičenia si zapíšte. Vracajte sa k zápiskom pravidelne.

2 thoughts on “Z projektu Rok pre seba: Cvičenie 4 – Ktorou cestou pôjdem?

Povedz svoj názor