Gabrielov prechod 25. – 31. 12. 2017: nastavujeme výhybku

Emocionálne obdobie okolo sviatkov je vždy spojené buď s veľkými problémami, alebo s veľkým pokrokom. Všetko závisí od toho, ako našu emóciu nasadíme – či s ohľadom na druhých, alebo len s očami pre to, čo chceme alebo potrebujeme my… Ak prestaneme brať ohľad na naše vzťahy, tak len budeme dvíhať prst a dokazovať okoliu, ako sme v práve a ako sa ono mýli. Ako my máme nárok a oni sa potrebujú prispôsobiť. Ako my pre nich robíme viac než oni pre nás… Vyberte si.

Väčšinou v zápale boja ideme z jednej šarvátky do druhej a veci odsúvame nespracované “na neskôr” – lenže neskôr nikdy nepríde… Do prelomu rokov si preto so sebou prinášame balast minulých očakávaní a predpokladov, šrámy minulých neúspechov a rán. Nastal čas opatrne sa začať rozhodovať, čo z toho je ešte stále platné a opodstatnené a čo si so sebou do nového roka nevezmeme.  Tento týždeň máme šancu rozhodnúť sa, s akou emóciou vstúpime do nového obdobia a akými očami budeme vnímať veci okolo nás. Veď to už poznáme: to, čo budeme v realite hľadať, príde zosilnené.

Ak sme boli v poslednom roku hlboko poranení, akceptujme situáciu a nerozoberajme ju. Prijmime ju, aká je. Ak ju budeme rozoberať, len v nás zosilnie pocit ukrivdenia, hnevu a bezmocnosti. Nie sme bezmocní – pokiaľ sa k bezmocnosti neodsúdime sami tým, že si budeme veci, čo sa dejú, interpretovať ako “príkoria”. Veci sa dejú a budú diať nezávisle od toho, ako si ich my budeme interpretovať… tak si ich radšej interpretujme očami pochopenia, súcitu a porozumenia voči sebe i zvyšku sveta.

 

27 thoughts on “Gabrielov prechod 25. – 31. 12. 2017: nastavujeme výhybku

  1. Dobrý deň, Helar, dúfam, že ste v poriadku….lebo takto neočakávane ste síce už odišli, ale predsa len to bolo vtedy Vami avízované….toto sa mi nijako nepáči – kvôli Vám, nie sebe….držím palce a verím, že všetky procesy, v ktorých ste, povedú k zdarnému výsledku…posielam veľa slnka a energie!

    Liked by 2 people

  2. Kde je tá večne hľadajúca a život spoznávajúca Helar s neutíchajúcou húževnatosťou a ohňom skúseností ? 🙂 Človek získava najviac tým, že obohacuje druhých. Aj keby to mal byť posledný deň jeho života, nikdy nebude sám a vždy existuje niekto, kto ho potrebuje. Dokonca aj najväčšiemu nepriateľovi by bolo smutno, keby na nebi zhasla jedna z jasných hviezd ktorá mu svietila. Dnes som si na teba po rokoch spomenul. A obaja vieme, že náhody neexistujú.

    Liked by 1 person

  3. slovami klasika:”opravte me jestli se pletu,ale rozumim temu spravne kdyz si myslim ,ze” ked skoncis, zanikne tento web a prispevky sa viac nebudu dat citat?alebo sa tu bude dat nadalej klikat pripadne nieco napisat ci odpovedat?som tak povedzme slusne menej PC gramotny 😀

    Páči sa mi

  4. Hela toho za tie roky zo seba vydala dosť a pre koľkých..
    Častokrát sme sa len kŕmili, aj keď niekedy sme sa aj my podelili o niečo čo mohlo posunúť ostatných.
    ..a čo nám – čitateľom/príjmateľom – bráni dávať tiež? Alebo aspoň nežmýkať zdroj dosucha?
    Každý má právo aspoň chvíľku nebyť k dispozícii, neexistovať pre druhých, a pritom to nemusí nutne znamenať nič zlé, len vybratie si voľna za toľké roky pod drobnohľadom a žiť si po svojom a slobodne bez pohľadov na chrbáte
    Hela, ďakujem, pre mňa osobne jediný slovenský web, ktorý si každý deň otváram a čítam
    Stačí keď ho nezrušíš 😉
    A tebe, aj ostatným prajem slobodu a dlhý usmiaty let

    Liked by 1 person

  5. Veľká vďaka za doterajšie príspevky. Roky som ich rada čítala a teraz už nastal čas hľadať odpovede v sebe. Dúfam, že sa mi to podarí. Každopádne držím palce pri nových projektoch 🤗

    Páči sa mi

  6. Zomrel kráľ, nech žije kráľ! V tomto prípade kráľovná! Helar, teším sa z každej zmeny Vášho života a vedzte, že to všetko, čo ste tu vložili za tie roky, malo obrovský zmysel. Rozdali ste zo seba toľko, že najbližších 100 rokov už nemusíte dávať, iba žiť “z dividend”. Život to vidí. Život ste Vy sama. A život je najvyšiia autorita. Objímam. A úprimne ĎAKUJEM.

    Liked by 1 person

  7. Je mi luto, ze po tolkych rokoch Sun /Helar konci..aj ked som posledne roky nediskutovala, kazdy den bola, je a bude Eprakone prva stranka ktoru som si otvarala , otvaram a budem otvarat hned po prihlaseni na net. Clanky vo mne rezonovali a rezonuju dodnes, stale sa k nim vraciam, ked si potrebujem ujasnit niektore veci, ktorym som predtym nerozumela a potvrdit si to, co aj ja prezivam..Je to nieco uzasne co Sun vytvorila a uplne sa stotoznujem s popisanym vyssie..Vdaka aj za uzasne knihy a vobec za vsetko..Prajem vela zdravia a spokojnosti dp zivota ..

    Liked by 2 people

Povedz svoj názor