Iný pohľad na každodenné drobné príkoria

U svojej fejsbúkovej známej Delly Van Hise som našla úvahu, ktorá mi trochu posunula môj pohľad na príkoria. Myslím, že mi to kedysi hovoril aj Gabriel, ale medzičasom som zabudla a spomenula som si až vtedy, keď som čítala toto:

Strávila som  celý deň prípravami… na prípravy. Význam: porobiť veci, čo treba urobiť, EŠTE NEŽ sa vôbec dostanem k samotnej robote. A teraz je už popoludnie a robota ešte ani nezačala.

Sú to dni ako tento, kedy naozaj vnímam Matrix v akcii. Rozptyľuje nás predprípravami a prkotinami, až kým sa jedného dňa nezobudíme a neuvedomíme si, že zavážia jedine tie dôležité veci. Milované bytosti. Ten zvyšok je len vychytralá pretvárka – čipková rukavička, snažiaca sa prekryť ruku Stroja.

Všetky naše drobné príkoria sú na to, aby odvrátili našu pozornosť od toho, čo je skutočne dôležité, a roztrieštili silu našej energie na tisíc drobností. To je to, čo mi kedysi hovoril Gabriel: keď sa vyskytnú zosilnene príkoria, je to signál, že si na správnej ceste a niečo sa ťa z nej snaží presmerovať inam. 🙂

Páni, ja teda musím byť na tej najsprávnejšej ceste a takmer v cieli podľa toho, čo sa mi deje! 👿

 

 

7 thoughts on “Iný pohľad na každodenné drobné príkoria

  1. Jedna otazočka: prečo niekto/niečo chce, aby som trieštila pozronosť a energiu, aby som ich nesústreďovala na to dôležité? Prečo mi s tým, naopak, niekto/niečo nepomáha?

    Liked by 1 person

    • 🙂 Že by preto, že roztekaní (po slovensky neviem, v zmysle: roztrieštení) ľudia sa ľahšie ovládajú? Lebo keď si niekto povie, že niečo iné je dôležitejšie ako to, čo je dôležité pre teba, a ide si za tým na plné pecky, si nahratá? 🙂 Anonymná spoločnosť má záujem napchať ľudí do svojich chlievikov a pracovať s nimi nie ako so 7 miliardami, ale ako s 13 chlievikmi. Tak sa o to stará, aby na nás prostredie dostatočne tlačilo, nech sa “zaradíme”. Odmena (=si jeden z nás a požívaš výsady) a trest (=s tebou nikto neprehovorí, choď sa zakopať).

      Liked by 2 people

      • Ach taktooo! Ja som to pochopila, že “tí dobrí” (či už anjeli alebo ktokoľvek) nás častujú príkoriami, keď sa blížime k nášmu cieľu. Preto mi to nesedelo, že veď potom už na koho sa tu má človek obrátiť 😀 OK, ďakujem.

        Liked by 1 person

      • 🙂 Nie je to až také jednoduché, ako som to popísala… Ja som označila “vinníka”. Je za tým niečo iné ako zlovoľnosť nejakého vinníka. Pre systém sme jeho ostrý, bodový fokus, ktorý zažíva všetko ako niečo-a-nie-niečo-iné (dualita). V tejto pozícii máme svoju funkciu (reinkarnisti by povedali, že sme sem prišli s úlohou skúmať hmotu; anjeli by sa schuti zarehotali nad týmto vyjadrením). Naše optimum je v tom, že ostro vnímame veci ako niečo-a-nie-niečo-iné. Vtedy sa pohybujeme v tom energetickom koridore, ktorý je pre nás vymedzený. Ak sa začneme opierať do stien tohto koridora, začne koridor tlačiť na nás späť a fokusovať nás na niečo-a-nie-niečo-iné – napríklad na príkorie-a-nie-pohodu. Keby sme totiž stratili fokus, stratili by sme našu intenzitu (skúmania, prežívania, registrovania)… prestali by sme žiť a už by sme len existovali, teda vrátili by sme sa do zvyšku energie, čo nás tvorí. Vypadli by sme z koridoru ostrého fokusu, prestali by sme byť sebou a boli by sme niečo iné (energetická/inorganická bytosť, anjel a pod.).

        Lenže toto vysvetlenie je oveľa zložitejšie ako povedať, že hnusná spoločnosť nám niečo nedovoľuje. 😉 A menej ľudí ho dokáže pochopiť. 🙂 Navyše: je to môj pohľad a môže byť tak na hony vzdialený od reality, ako asi aj je. 😛

        Liked by 1 person

  2. fuu ha.. riadne..
    ja to vidím ako posilku, keď prejdeš týmito príkoriami, nabudúce zvládneš zas o kúsok viac .. alebo nie a zopakuješ si to .. taký celoživotný tréning, vlastne ako si už Hela povedala, príkoria sú len naše drámy, ktoré vďaka mysli zo situácií robíme.. ale chápem, aj tú druhú rovinu, že všetko robíš správne a napriek tomu, ako by moja mamča povedala, to sú tie dni, keď na pos..tého aj hajzlík spadne.. a konšpiračné teórie o tých zlých to by bol rub mince..

    Liked by 1 person

    • Páči sa mi to velice, aj keď sa to miestami trochu bije s mojím vnímaním (“Žádný tuto schopnost nezískal”…. atď.). Ale je veľa pohľadov na to isté a niekomu to takto dávalo zmysel. 🙂

      Páči sa mi

Povedz svoj názor