10 zvierat a čo značí, keď vám skrížia cestu

Na internete som našla článok o tom, čo znamená, keď nám určité zviera skríži cestu.

Tak predovšetkým, to “skríženie cesty” môže mať dva dôvody: buď ide o naše totemové zviera, ktoré sa nám takto dáva do pozornosti, alebo to môže byť predzvesť, znamenie, že niečo nastáva. V článku vybrali 10 zvierat – predzvestí určitých udalostí, a ja k nim pridám ešte svoje vlastné, jedenáste. Ale ako so všetkým: oveľa dôležitejšie než postrehy niekoho cudzieho je to, s čím dané zviera spájate vy sami!

1. Sova

Sovy sa berú ako zvestovatelia osudu a súčasne ako nositelia nepredstaviteľných múdrostí. Všeličo vie a vyzerá to, že nás varuje pred niečím (obvykle obrovským), čo je už za rohom – nezávisle od toho, či je to dobrá alebo zlá vec.

Sova nás má pripraviť na to, čo príde, a preto keď sa objaví, je dobré dávať si extra pozor na každý krok a dobre zvažovať každý počin. Napríklad ak robíte mágiu a objaví sa sova, značí to, že naša sila je obrovská a treba si dať pozor na energie, s ktorými chceme pracovať.

Na druhej strane, sovy nosia aj dobré správy, a ak nepochybujete o svojich dôvodoch, môžu byť predzvesťou úspechu.

Moja asociácia sovy je neľútostný, tichý osud 🙂 .

2. Pavúk

Pavúk sa spája s bohyňou Aténou, bohyňou múdrosti. Ich pavučina symbolizuje, že všetko so všetkým súvisí a je prepojené. Ak sa však objaví pavúk, je to iné ako objavenie sovy – pripomína nám, že sa máme o niekoho postarať (najčastejšie priateľa). Možno čoskoro stretneme nejakého priateľa (aj dávneho) a dozvieme sa od neho nové informácie.

Pavúky sú obvykle predzvesť šťastia a dobrých vecí.

Moja vlastná asociácia s pavúkom.

3. Mačka

Mačky dokážu upútať našu pozornosť, alebo dokonca idú za nami. Sú symbolom intuície a keď sa len tak, bez zjavnej príčiny, objavia, značí to, že máme načúvať svojmu srdcu.

Ak bosorujeme a zamotá sa do toho mačka, je lepšie dobré prehodnotiť dôvody, pre ktoré chcete bosorovať.

Na farbe mačky záleží. Biele mačky značia plodnosť a zmenu v romantických vzťahoch, ryšavé mačky symbolizujú rôzne roviny existencie a spirituálne cesty a čierne mačky prinášajú múdrosť a znamenajú zmenu v šťastí (či už k lepšiemu alebo horšiemu).

4. Vrana/havran

Majú zlý chýr; verí sa, že zvestujú smrť a čiernu mágiu. Niekedy naozaj môžu prinášať zlé správy, ale okrem toho sú stelesnením pravdy. Sú vtákom Thotha a symbolom múdrosti a mágie.

Keď príde vrana, značí to, že čoskoro uvidíme pravdu. Kedysi sa verilo, že pravdu neuvidíme, kým nie sme pripravení ju vidieť. Takže príchod vrany je potvrdenie, že už sme na to pripravení a čoskoro sa dozvieme čosi vskutku dôležité!

5. Jeleň/srna

Srnčia zver sa spája s bohyňou Artemis, ktorá tak milovala srny, že si z nich urobila stálych spoločníkov. Artemis bola aj osamelá bohyňa, ktorá trávila svoj čas v lesoch so srnčou zverou.

Vidieť srnku alebo jeleňa je symbol toho, že Univerzum vníma, čím práve prechádzame, a že v tom nemáme poľaviť, nemáme nariekať ani pochybovať. Srny držia hlavu vztýčenú aj vtedy, keď ich naháňajú. Potrebujeme byť ako srna, čeliť problémom a nestratiť pri tom svoju vnútornú krásu.

K jeleňovi mám zážitok tu a tu, srnka mi priamo vystupovala v knižke.

6. Zajac

Zajac symbolizuje jar a je symbolom plodnosti a hojnosti. Navyše sa verí, že so sebou prináša šťastie. Keď nám skríži cestu, je to výzva, aby sme dôverovali Univerzu, pretože naše šťastie sa už blíži.

7. Jašterica

Jašterice symbolizujú snovú ríšu: nenápadné, ale silné, tiché, ale nebojácne. Keď nás upúta jašterica, je to výzva, aby sme viac pozornosti venovali nášmu snívaniu, pretože sny nám môžu odhaliť o nás niečo významné. Snažte sa na to pripraviť; začnite si zapisovať sny, pretože vám idú odhaliť veľkú pravdu.

Alchymisti verili, že vidieť jaštericu je znak, že práca vyjde, že sú na správnej ceste. Považovali ju za mimoriadne šťastný signál.

8. Had

Hady majú veľmi zlú povesť, pretože ich spájajú s Diablom. Ale hady len veľmi zriedkavo zvestujú čiernu mágiu; obvykle symbolizujú Matku Zem a prírodnú mágiu. Niekedy symbolizujú múdrosť.

Vidieť hada je signál, že ľudia v sebe skrývajú veľkú moc, ale potrebujeme ovládnuť svoje vášne a celú túto inštinktívnu moc zamerať na ničo naozaj kreatívne. Had je teda symbol veľkej múdrosti a moci.

9. Vážka

Vážky sa priamo spájajú s vílami a najčastejšie signalizujú, že Príroda sleduje naše konanie a nemali by sme sa od nej odtrhávať.

Niekedy môžu byť vážky duchovia našich predkov, ktorí sa nám snažia dodať silu a múdrosť a pomáhajú nám napredovať v živote. Symbolizujú požehnanie Prírody a pripomínajú nám, že život nekončí. Sme nesmrteľní a nemali by sme sa nikdy vzdávať!

10. Lienka

Lienka symbolizuje šťastie, šťastnú ruku. Kedykoľvek sa objaví, za rohom je už niečo dobré. Lienka symbolizuje víťazstvo Života nad Smrťou. Dobro zvíťazí! Lienka sa snaží potešiť nás a ukázať nám, že nezávisle od toho, nakoľko nám ublížili, toto je bod zvratu a zmena v našom živote k lepšiemu. Prináša radosť a symbolizuje zvrat k lepšiemu.

11. Straka

Nezávisle od toho, čo straka ako šamanské zviera znamená, pre mňa je to mocný signál, že niečo vypadlo z rovnováhy. Keď moja maminka začala prejavovať Alzheimera, jedného dňa mi straka priletela na okno, zakvačila sa do rámu ako ďateľ a kričala a kričala, až kým som neurobila obchôdzku domom – a nezistila som, že maminka zmizla… Druhýkrát som zistila, že maminka pustila plyn a zabudla ho zapáliť. A odvtedy zakaždým, keď straka priletí na moje okno, idem hľadať, čo vypadlo/vypadne z rovnováhy. Už si to ani nezdôvodňujem; jednoducho sa zdvíham a kontrolujem.

 

1 thoughts on “10 zvierat a čo značí, keď vám skrížia cestu

  1. Ja som mala obdobie kedy som často videla mŕtvych vtákov.
    Teraz samé motýle, čo už pár rokov som ledva nejakého videla a teraz samé motýle hlavne modré a hnedé, dokonca sa mi aj dvakrát snívalo s motýľmi.

    Páči sa mi

Povedz svoj názor