Čo sa deje, keď na zhmotnenie želania musíme čakať?

1601308_10152230572964266_796982276_nDnes nadránom som si povedala, že vybehnem “na pokec” za mojimi. Včera bola lekcia kabaly a niečo sa mi ozrejmilo, čo som si potrebovala prekonzultovať. Bola to tá veta, že nie je náš džob doviesť vec do konca, ale len otvoriť príležitosť, aby to za nás do konca dotiahlo Univerzum.

Tak som sa pokúsila priamo nakontaktovať na Gabriela. Večer som sa dostala k Otcovi, ale než som sa zmohla na “ahoj”, zachrapkala som. No a dnes kontakt vôbec nešiel. Povedala som telu, nech mi navodí pocit lesíka, ale telíčko sa na mňa vykašlalo. Snažila som sa netlačiť na pílu, uvoľňovala som sa a neočakávala som, že sa niečo bude diať. Postupne sa začali vynárať konáriky, lístočky, kmene, až som sa uvoľnene o jeden z nich chrbtom oprela, aby som načerpala viac energie. A vtom sa odzadu okolo mňa ovinuli ruky. Prišla Gaia.

Už možno dva roky som s Gaiou nehovorila… Už som tak silno nastavená na Gabriela, že obvykle hovorím len s ním alebo s Otcom. Potešila som sa a vyobjímala som ju. Pýtala som sa, prečo prišla ona, či to nejako súvisí so zhmotňovaním, a ona niečo povedala, už si nepamätám, čo. Do toho sa pustilo hrať rádio, takže to bolo sťažené, ale k svojej otázke som sa dostala. ( 😀 Už som povedala, že som zaťatá ako mulica a keď si niečo vezmem do hlavy, ani smrť ma nezastaví? 😉 )

Rozprávali sme sa, prečo pri zhmotňovaní musíme niekedy tak dlho čakať, kým sa Univerzum rozkýve. Či to nejako súvisí s tým, že sme ešte neotvorili preň príležitosť, aby mohlo konať… Povedala mi niečo v tom zmysle, že Univerzum nás vedie. Potom v istom okamihu (vysvetľovala mi to na mojom živote) sa zastaví a prestane sa hýbať, ale že to neznamená, že nepôsobí. Pôsobí cez svoju nečinnosť: napriek tomu, že nič nerobí, ten vnútorný tlak, čo vo mne (=v nás) vyvolalo pri pôsobení, ma núti postupne počas čakania upravovať/spracovávať niektoré moje vnútorné nastavenia. Emocionalita očakávania ma mení. Čakám a čakám a čakám a blbosť, ktorá mi bola kedysi životne dôležitá, začína strácať svoju dôležitosť – a uvoľňuje tým pre Univerzum ďalší kanál na to, aby mnou manipulovalo a ťahalo ma vpred do toho miesta, kam sa chcem dostať.

Potom sme sa bavili ďalej a situácia sa zvrtla na to, že ak človek otvorí všetky možné kanály, či to bude stačiť. Povedala, že k otvoreniu všetkých možných kanálov patrí aj to, že sami sa začneme správať “neobvykle” – ak chceme do života dostať niečo, čo v ňom doteraz nie je, tak aj vďaka nášmu “obvyklému” správaniu sme to do toho života ešte nepritiahli… Čiže ak chceme niečo, čo ešte nemáme, potrebujeme sa správať doteraz neobvyklým spôsobom. Ten otvára Univerzu nové a nové kanály, ako k nám to, čo chceme, dostať. Možno nie priamo, ale môžeme stretnúť niekoho, kto pozná niekoho, kto má presne to, čo potrebujeme, a hľadá niekoho, aby mu to mohol dať…

Takto nejako to bolo. Začínam si spomínať, prečo prišla Gaia a nie Gabriel. Bolo to niečo s energiou. On nemá tú energiu, ktorá by mi mohla zodpovedať moje otázky, čo som mala v hlave, preto prišla ona. Pýtala som sa na to, či je skutočne “nižšia” energia, hmotnejšia, na čo sa náramne rozosmiala a vysvetlila mi, že je jeden aspekt z celej energie, že aj Gabriel sa k odpovediam mohol dostať cez ňu, ale že bolo lepšie, keď príde priamo, pretože ju v istých veciach počúvam pozornejšie ako Gabriela.

(Vlastne mi to zas raz naložili. 😳 )

No a keď už som sa dostala až sem, upozorňujem na pokračovanie stretnutí LOA. Tretie stretnutie som naplánovala na 28.3. 2014 medzi 18:30 a 20:00 a bude tentokrát o technike kotvenia – ako si v sebe vyvolať pocit dosiahnutia cieľa na povel. Zasa platí to, čo obvykle – stretnutie je na Čajkovského 4 (už je dole pri dverách zvonček, už nik nebude stáť pred zatvorenou bránou) a treba sa vopred zaregistrovať.

No a pre cezpoľných mám na 29.3.2014 medzi 10:00 a 16:00 naplánovaný celý deň LOA: Objednávky Univerzu I-III so všetkými tromi stretnutiami v jednom: nastavujeme sa na naše prianie, odstraňujeme bariéry a kotvíme pocit dosiahnutia. A presne tak ako u ostatného LOA potrebujeme, aby sa záujemcovia zaregistrovali vopred.

A keď tu už tí cezpoľní budú a mali by záujem, dala som Diskusný klub “Voľný pád” tiež na 29.3.2014 medzi 17:00 a 18:30, aby sa mohli tiež zúčastniť. Ako tému som si zvolila “Energia nasleduje pozornosť”. Termín platí rovnako pre bratislavských i mimobratislavských, ale zasa vás poprosím, registrujte sa vopred.

41 thoughts on “Čo sa deje, keď na zhmotnenie želania musíme čakať?

  1. jo a tento clanok mi nadvazuje na ten predosly…co ked to neobvykle co sme doteraz nepotrebovali a nepouzivali je napriklad ten “neautenticky ucitel”….pre mna tento priklad momentalne vcelku plati. V poslednej dobe som si presne toto zacala uvedomovat, este ho sice neviem moc dobre zahrat, ale uz som ochotna sa to naucit 🙂

    Páči sa mi

  2. Mam otazku. Ak kladiem odpor, tak sa mi prichod zelania iba spomaluje alebo sa zacina tvorit stale odzaciatku po kazdom negativnom vyboji zo mna?
    Ide mi o to, ze ja sice verim, ze som strojcom svojho vlastneho stastia a viem, ze vsetko je to o tom ako svet vnimame. No dam priklad. Rozisiel som sa z priatelkou, neviem sa vsak zbavit myslienky, ze sa k sebe vratime. Uvedomujem si vsak, ze toto je brzda prichodu mojho zelania. Ano viem, ze ju nedokazem ovplyvnit aby sa ku mne vratila 😉 Moje zelanie je “najst si dievca s ktorym budem mat krasny, harmonicky, romanticky a vasnivy vztah” (to je presna definicia mojho zelania). Nechcem nic viac nez to som som sam ochotny dat. O toto prosim po kazdej meditacii. Ano na jednej strane chcem byvalu spat, ale na druhej viem, ze kym sa sama nerozhodne tak to nema cenu a ja chcem vykrocit dalej. Jedno ale viem a to, ze pokym prijde niekto iny ani na sekundu nebudem vahat byvalu takpovediac “odpisat”. Znie to trosku sebecky ja viem, no lpnut na niekom kto nema zaujem je zbytocna strata casu. Ja som o nas vztah s byvalou bojoval uz dost dlho.
    Tato myslienka ma najviac trapi a nikde na nu nedokazem najst odpoved. 🙂
    Dakujem vopred kazdemu za odpoved.
    Prajem pekny den 🙂

    Páči sa mi

    • Problém je v myslení … tvorba želania, začína pocitom nedostatku …napr. chcem peniaze..ale moje podvedomie vie, že ich mám nedostatok a ďalej ho vytvára. 😀
      Uveriť želaniu ..je vlastne presvedčiť podvedomie o ich dostatku a neustálom pribúdaní 😀 Prečo baby v triede obdivovali, práve toho vysneného chlapca?
      Lebo on sám, si toho bol vedomý …a stal sa idolom dievčat 😀 😉

      Páči sa mi

    • Martin,

      hlavne si nad tým nelám hlavu. Ak niečo v tebe je nespracované, bude odklad. Tak dlho, kým to spracuješ. Ak ti čakanie bude trvať pridlho (ja som po piatich rokoch začala byť trochu nevrlá z čakania), začneš sa sám rýpať v tom, čo ešte urobiť inak… a pouvoľňuješ ďalšie kanály, ktorými naplnenie môže prísť. Kedysi mi Gabriel hovoril, že oni nič nemôžu uponáhľať ani zdržiavať. Proste vedia, čo treba, a keď nastane vhodný zhluk okolností (pretože nie sme na svete sami s naším želaním, ale aj iní ľudia majú iné želania), tak proste ozubené kolieska do seba zapadnú a posunú nás o kúsok bližšie k naplneniu. Ty zo svojej strany pracuješ na tom, aby tých zubov na tvojom ozubenom koliesku bolo čo najviac a čo najrozličnejších, oni udržiavajú mechanizmus v chode. To je to, čo mi zakliklo pri tej vete z kabaly – ty nemôžeš nič zhmotniť. Zhmotňuje sa to samo tou zákonitosťou, ktorá platí pre všetko a pre všetkých rovnako. Ty môžeš len “čistiť” svoje ozubené koliesko natoľko, aby doňho zapadalo čo najviac možností. 🙂 Neviem to povedať jednoduchšie a navyše ani netuším, či som tým odpovedala na tvoju otázku… 😉

      Páči sa mi

      • Dakujem za tak rychlu reakciu 🙂
        Chapem co mi chces povedat. Ked nieco chcem musim pre to vytvorit priestor. Lenze priestor nevytvaram ked stepujes tam kde uz nemam byt. Tomu sa hovori stat na mieste 🙂
        Napadla ma este jedna otazka, trochu mimo temy. Ako mam docielit stav v ktorom mi nebude zalezat na tom co si zelam?? Ze mi bude jedno kedy sa to stane. V Zen-e to popisuju zit tu a teraz, pritomnym okamihom. Ja som strasne netrpezlivy. Uvedomujem si to, no nedokazem to odburat (ovladat). Ked nieco chcem alebo mi na niecom zalezi, tak nad tym neustale uvazujem a to vo mne vyvolava pocit nedostatku a chcem to co najskor. Snazim sa meditovat, ale nedokazem zastavit myslienky na dlho ci dokonca trvalo. Toto trosku suvisi z reakciou pred tebou od Čikitet-a 🙂

        Dakujem 🙂

        Páči sa mi

      • no pozri, podla mna vztah stale mas, so svojou byvalou.myslis na nu, veris ze sa k sebe vratite, riesis ju…to znamena vztah tam stale je, to by sme mali splnene, je to svojim sposobom krasne, rozhodne je to aj velmi romanticke, to by bolo splnene tiez, neviem ako je to s harmonickostou, ale ani to nevylucujem, naopak, najharmonickejsi vztah aky som ja osobne kedy mala bolo obdobie v jednom vztahu ked partner sa rok nachadzal na inom kontinente, takze sme si nahle vzniknutu vzajomnu harmoniu nemohli nijako narusit svojou pritomnostou 😀 tak to by hadam splnene mohlo byt tiez. Takze mozes poslat nove poziadavky 🙂

        Páči sa mi

      • Martin,

        ako máš vytvoriť stav, kedy ti nebude záležať na naplnení tvojho priania? Sú dve cesty – zložitá a jednoduchá. Začnem tou zložitou.

        Zložitá sa volá “nechať veci tiecť” a v podstate ju opisuješ – byť v “tu a teraz”. Plynieš so situáciami, ktoré ti život prináša, a v každej z nich sa snažíš nájsť pre seba aspoň čiastočné uspokojenie. Takže napríklad sa potešíš, keď sa na teba nejaká baba usmeje, hoci to nie je tvoja baba. Alebo vidíš niekde zamilovaný párik a vychutnáš si ich zamilovanosť – potešíš sa, že pre niekoho iného na svete to už funguje. A nepýtaš sa, kedy to začne fungovať pre teba.

        Ide o to, čo si nastavený registrovať. Ak pocit, že “nemám”, no tak budeš zo sveta vnímať len to. Ak sa dokážeš prepnúť do “zamilovanie je úžasné”, začneš vnímať zamilovanie a zamilovanie sa začne usádzať v tvojej duši – začína sa zbierať v tebe a ty ho začínaš vyžarovať do prostredia. Skôr či neskôr v takej miere, že začneš priťahovať. Čo vysielame, to dostávame.

        A teraz tá ľahká cesta – cielene sa nastavíš do vibrácie lásky a začneš ju vyžarovať. Tak dlho a tak silno, ako to len ide. Udržiavaš sa v tom stave vedome. 🙂 Platí ten istý výsledok čo pri prvom raze. A som ochotná podpísať, že keď sa tomu začneš venovať, nebudeš už mať čas byť netrpezlivý, lebo všetku energiu ti pohltí toto. A navyše zmizne pocit “nemám”, pretože si v sebe umelo nastavíš pocit “mám”. 🙂 A vtedy už nezáleží, pretože máš. 🙂

        Páči sa mi

    • Martin, a minimálne si si prečítal po sebe to, čo si napísal?? Možno je odpoveď v tom, čo si sám napísal.. “Ano na jednej strane chcem byvalu spat, ale na druhej viem, ze kym sa sama nerozhodne tak to nema cenu a ja chcem vykrocit dalej.” Buď ju chceš alebo nechceš.. alebo možno len chceš vykročiť ďalej. Bez nej..?? Moje vnútorné nastavenie hovorí, že ak chcem Fera, nechodím s Janom. A ak chcem Jana, nechodím s Ferom.. Čo hovorí to tvoje, neviem. Môžem sa len z toho, čo si napísal domnievať. Ale, ak niečo skutočne chcem, tak za tým idem a žiadne výhovorky, prečo som si vybrala to a nie ono už nepoužívam. Lebo ich nepotrebujem. Jednoducho idem za tým, čo chcem..Toľko som sa už naučila ja. Ale to hovorím len za seba. Možno je cesta k zhmotneniu priania naozaj len v tom, obvyklé správanie nahradiť tým neobvyklým, aj keď možno pre nás v tú chvíľu nadmieru nepohodlným, ak stále nedostávam, čo chcem?! A niekedy možno stačí sa len zamyslieť nad tým, aký signál Univerzu vlastne vysielam. Čo mu to vlastne dávam na vedomie, že chcem? Keď sám neviem..

      Páči sa mi

      • Monika,

        nie vždy je to také jednoduché. Niekedy sa nám energie s partnerom domiešajú tak, že aj po rozchode časť z neho ešte v svojej energii nosíme – a tak nám chýba ten zvyšok z neho. Neezotericky povedané: rozišla som sa s niekým, kto mi nesedel, ale staré známe nevyhovujúce som vymenila za nové neznáme a ako človek zameraný na pohodlie a bezpečie sa cítim nesvoja, zraniteľná a chcem späť to predvídateľné, aj keď to nestálo za nič. 🙂

        Páči sa mi

      • Vnútorne súhlasím s amarylis, keď som čítala Martinov príspevok tak som bola zmätená. Keby som bola ja Univerzum a dostávala by som od neho objednávku v takej forme, tak by to tiež s výsledkom nevyzeralo inak. Jeho objednávka vyzerá asi tak – “Hej, Univerzum, pošli mi kvalitný vzťah so ženou. Veľmi by som chcel svoju bývalú Marienku, ale keď nebude ona a medzitým mi nájdeš Aničku, tak má Marienka smolu a už na ňu nepozriem, ale ešte to nie je isté.”
        Ak teda nemáš vysporiadané svoje city k svojej bývalej, urob to, rozhodni sa, inak sa nepohneš z miesta.

        Páči sa mi

  3. Toto bolo z môjho pohľadu veľmi dôležité vysvetlenie. Že sa vesmír zastaví a čaká, ako sa bytosť vysporiada vnútorne s vonkajším tlakom. Je k tomu aj paralela s bodom spojenia. Pretože iné správanie je ekvivalent jemného posunu bodu spojenia do novej oblasti. Ak sa na jeho ceste nachádza tmavé miesto (situácia na vyriešenie), tak ho bod spojenia nerozžiari a zasekne sa. A keďže zámerom ho tlačíme ďalej, nastáva vnútorný tlak.

    Ďalším aspektom je, že ak bod spojenia do novej polohy dostaneme, nejaký čas ho v ňom musíme udržať, aby sa v ňom ustálil. To je to opakované neobvyklé správanie …

    Páči sa mi

    • Dôležité je asi len praktikovať sprvu to neobvyklé správanie tak dlho, až sa z neho stane správanie obvyklé..A nie len na istý čas, ale na trvalo. 😉 Len tak môže prísť zmena. Inak asi nie. ;-))

      Páči sa mi

      • Nepovedal by som. Je to otázka intenzity a odvahy ako ísť rýchlo vpred. Neobvyklé správanie je vonkajší tlak na vnútorné svetelné vlákna. Navyše to musí byť niečo s dostatočnou intenzitou, ako napr. keď človek odíde do kláštora, zmení povolanie, miesto života a pod. Na základe toho sa menia jeho vonkajšie vzťahy s inými bytosťami a až to má vplyv na jeho energetickú podstatu. Takýchto zmien, ktoré majú podstatný efekt na zmenu sa počas života podarí 2-3. A vtedy sa vyriešia (alebo nahromadia) 2-3 problémové oblasti.

        Vnútorných zmien prostredníctvom mayských techník, kineziológie, konštelácií a pod. môže človek urobiť za rok desiatky. Je to rozdiel geometrického radu. Podobne ako postupná evolúcia v prírode trvajúca tisícky a milióny rokov, oproti spagýrii alebo alchýmii a premeny minerálov … Ale každý je sám sebe pánom (v tých častiach svojej bytosti, ktoré vníma) a stanovuje si vlastné tempo a intenzitu :-), ako aj následné chápanie toho, čo je ako rýchle a účinné.

        Páči sa mi

      • Nik, celkom nerozumiem, prečo rozlišuješ medzi neobvyklým správaním a vnútornými technikami. Správanie a presvedčenie sú spojené nádoby. Keď začneš reagovať inak, po čase sa upraví tvoje vnútorné prežívanie (presvedčenie) a naopak. Ani jedno, ani druhé nie je ťažké – pokiaľ si dôsledný v tom, čo robíš. ( 🙂 Besná bosorácka vôľa.)

        Páči sa mi

      • Súhlasím (a blahoželám, Matrioška 🙂 ), len som porovnal “efektívnosť vynaložených nákladov” keď chceš niečo dosiahnuť zmenou správania oproti technikám. Hoci sú to spojené nádoby, jedno podporuje druhé, je neporovnateľne rýchlejšia cesta cez vnútorné preskupenie energie, teda aspoň pre mňa. Zmenou správania sa potom zvykne už len fixovať vnútorná korekcia v energii, aby sa zastabilizovala v celom systéme.

        Možno len nehovoríme z tej istej perspektívy. Moja pointa je napríklad ak DJ poslal Castanedu pracovať do fastfoodu, kde sa zbavoval tuším svojej dôležitosti – ak mu ten proces trval niekoľko mesiacov, je to relatívne dosť oproti tomu, ak si nechám urobiť 2 – 3 odbloky, ktoré trvajú spolu niekoľko hodín na tú istú tému. Čiže mieril som len k niečomu ako efektívnosť v istom zmysle … Hoci samotné “pobývanie” vo fastfoode ti prinesie aj mnoho iného ako len zbavenie sa dôležitosti – interakciu s ľuďmi, humorné scénky (to niekedy aj odblok), striedanie noci a dňa, umývanie riadu (to vlastne aj odblok 🙂 ) … Tak asi v tomto kontexte, ale kto ako chce, tak aj robí … 😉 .

        Páči sa mi

      • dakujem nik, moc si to cenim, uprimne, cakam na to jak kura na sopel kym mi zablahozelate, tak si prvy, sory zvysok prispevku som ani necitala, som vo vytrzeniiiiiiii 😀 😀 😀

        Páči sa mi

      • Nik,

        možno je to nejaké moje samonastolené obmedzenie, ale snažím sa nenechať iných robiť nič miesto mňa. Nedôverujem. Teda nenechám sa SRTčkovať, ale sa oSRTčkujem sama. Mám pocit, že keď to niekto urobí miesto mňa, tak je to “supermarket” a nie môj pokrok vpred… ale ja mám celkove v celom Nebi povesť toho, kto si vyhľadáva tie ťažšie cestičky 😛 – a keď sa mi nezdajú dosť ťažké, tak si do nich nakotím ešte zopár prekážok. Eat dirt or die. 😉 Eloi.

        Páči sa mi

      • Pokračujúc v blahoželaniach Matrioške 🙂 (je tam aj trocha zvedavosti, v čom boli dosiahnuté tie prvé miesta 🙂 ), len poznámka k Sun, že ťažká cesta v niektorej oblasti alebo celkovo, zvykne bývať rodová (alebo genetická) vec a každý ju máme pre niektorú časť života. Naši rodičia, prarodičia atď. si toho museli odskákať dosť (vojny, málo peňazí, veci sa dlhšie nedarili …) a my túto schému máme vo svojom kóde a opakujeme ju. Dobrá vec na vyblokovanie, alebo uvoľnenie hocijakým iným spôsobom 🙂 . Alebo sme sa v niektorom živote zašmodrchali v téme, ktorú sme vtedy vedeli vyriešiť len s ťažkosťami a teraz má naše telo tento vzor správania pre vibračne podobné situácie. Ale ako vždy, každý má svoj spôsob, ako navariť kapustnicu … 🙂

        Páči sa mi

      • No to bolo v Cechach tanecna sutaz. Vyhrali sme prve miesto v kategorii street dance predskolaci a dalsie prve v kategorii street dance deti. Teda moje decka co ich trenujem. No a sranda je to, ze my sme doteraz nikdy v zivote nevyhrali, boli sme tak maximalne treti, no a ja som si toto dala ako zhmotnovaciu ulohu ked som isla na LOA kurz co robi Sun.Aby sme vyhrali prve miesto. No a este zaujimave je, ze este vramci kurzu som si objavila vnutorne obmedzenie, ktore mi branilo toto zhmotnit a bolo to presne nieco take, ze na to aby som dosiahla uspech musim tvrdo makat (co samozrejme v praxi nemalo hranicu, nikdy to nebolo “dostatocne” tvrdo). No a to som tam uvolnila. A hele, fakt funguje paradne 😀 proste uzasne to je 😀

        Páči sa mi

      • 🙂 OK, a to si zároveň dôkazom toho, že ak chceš niekomu pomôcť vyriešiť jeho problém (s ktorým si spojená ako napríklad učiteľka tanca 🙂 ), potrebuješ ho vyriešiť najmä v sebe … 😉

        Páči sa mi

      • no presne…a este – mna by ani nenapadlo ze toto moze byt problem, este som si aj myslela ze to ze tak trvam na tom dreni, ze to je vlastne moja silna stranka…no je to fajn, ale ak je to blok ako u mna, tak to je problem. Dakujem Sun, aj vsetkym ostatnym co mi to pomohli jednak objavit a jednak odstranit 😀

        Páči sa mi

  4. Neobvyklé správanie nemusí byť len vonkajší tlak na vnútorné svetelné vlákna. Dostatočná intenzita pre zmenu môže podľa mňa prísť len z vnútra. Vtedy, keď konečne začneme počúvať seba. Keď si začneme klásť otázky a aj si na ne po pravde odpovedať. Možno i na základe sebareflexie, keď pochopíme v čom chybujeme, keďže sa náš život uberá inam a nie tam, kam chceme. Niekedy to príde potichu a niekedy v hluku, keď náš vnútorný hlas už kričí, že niečo nie je dobré, nie je to tak, ako to malo byť..keď sa veci dlhodobo vyvýjajú inak a nie tak, ako sme chceli my. Keď máme pocit, že sme niekde inde a nie tam a s tým, s kým by sme mali byť. Keď ten pocit rastie, až narastie do takých obludných rozmerov, že ho už nie sme schopní ďalej ignorovať..vtedy zákonite musí prísť k zmene. Vtedy si myslím pochopíme, že niečo vo svojom živote musíme zmeniť, inak si ublížíme. Život máme len jeden, tak ho nepremárnime.

    Páči sa mi

  5. wueeeeeej kamaradi mojiiiii zhmotnovanie zafungovalo na dvesto percent hned pri prvej moznej prilezitosti, prva sutaz v tomto roku a dve prve miestaaaaaaaaa hohooooooooo!!!!!!!slape tooooo,, podte vsetci rychlo na LOA 😀 😀 😀

    Páči sa mi

Povedz svoj názor