Mágia a ako ju žiť

1381357_716080461754678_1706142668_nZo stránky Wild Witch (a niekde z oblasti presne od môjho srdca 😛 ):

Žiť s mágiou nie je také, ako to ukazujú v televíznych seriáloch. Nie je to o tom, že v pravom čase vyslovíte tie správne slová správnym tónom a nad miskou správnych prísad. Všetko toto je oveľa viac a súčasne oveľa menej, než to na prvý pohľad vyzerá. Keď si sadnem k sviečkam, bylinkám, kameňom alebo čomukoľvek inému, čo v danom okamihu používam, viem, že dôležité nie sú samotné tieto veci a že to nie ony robia zázraky – ich úlohou je len dostať ma do “magického rozpoloženia”, do stavu, v ktorom je mágia možná a bežná. Navyše ešte oblažia naše vnútorné dieťa, ktoré chce na zhmotňovanie používať hračičky… ale mágia samotná sa deje v nás.

Kúzla, modlitby alebo rituály, ktoré nájdete na webe, z najvyššou pravdepodobnosťou vymysleli samotní administrátori, alebo ich vypísali z knižiek, v ktorých ich vymyslel autor… V každom prípade vznikli buď ako vtip alebo príklad alebo preto, že pre toho, kto ich písal, dávali zmysel. Niečo preňho menili. Ja keď vidím kúzla, čo napísali iní ľudia, kladiem si otázku: “Dávalo by toto zmysel pre mňa?” A pravda je, že len zriedka… a tak moja druhá otázka je: “Aké nápady si z toho môžem vybrať, ktoré by dávali zmysel pre mňa?”

Moje odporúčanie: začnite dnes tvorením zmysluplných rituálov a modlitieb. Slovom “modlitba” označujem komunikáciu so svojím Vyšším Ja alebo hocijakým prejavom božského, na ktorý veríte. Nájdite si spôsob, ako sa s ním spojiť. Existuje mnoho spôsobov a najdôležitejšie je nájsť si taký, ktorý vyhovie práve vám.

Život je šanca tancovať s Univerzom. Je to šanca vstúpiť do kontaktu so svetom v nás i so svetom okolo nás. Ako sa to učíme a ako sa zbavujeme nutkania mať všetko pod kontrolou, objavíme svoju vnútornú mágiu a zistíme, že ňou zapríčiňujeme veci, o ktorých sme si netrúfli ani len snívať. Nebude to nutne zmena farby očí alebo zistenie výherného čísla v lotérii (hoci aj na to to môže zafungovať), ale prinesie nám do života situácie, ktoré potrebujeme na to, aby sme sa rozvinuli do našej plnej šírky.

🙂 Keby som bola rečnila desať rokov (a verte mi, že už takmer tak dlho si opotrebovávam pánty 😉 ), nemohla som to povedať lepšie. 🙂

4 thoughts on “Mágia a ako ju žiť

  1. Dnes pri meditacii, ako som zostupovala po tych mojich striebornych schodikoch do mojej perlovej hladiny, tak mi nieco silno tlacilo hlavu na prave plece. Bola som tam dlho, nechcelo sa mi naspat, je mi tam dobre.. ked som sa nakoniec rozhupala a zacala som zas stupat nahor a preberat sa, tak hlava zas dolava..zvlastny zazitok

    Páči sa mi

  2. Musím povedať že mágia je cesta ktorá je neľahká a často vám hodí pod kolená také kvôli že ich nedokážete preskočiť ale časom sa cez nich preplazíte a zosilniete. Už je to 13 rokov čo som si zvolil cestu a vôbec toho neľutujem. Je pravda že to nieje ako v rozprávke kde sa to deje často rýchlo a podobne ale pravdu tak to bol jeden z dôvodov prečo som si to zvolil. Chcel by som len povedať že každý kto si už zvolil svoju cestu a našiel sa v nej tak nepoľavujte a nevzdávajte sa.

    Páči sa mi

Povedz svoj názor