Ako si navodiť lucídne snívanie

lucidne snivanieZo stránky Spirit Science and Metaphysics:

Svet snov je jedna z najfascinujúcejších oblastí, v ktorých všetky osoby a udalosti sú odrazom tvojich osobných vecí na riešenie a tvojho podvedomia. Vedomé snívanie je vynikajúci spôsob, ako čeliť vlastným strachom a prijať tú časť zo seba, ktorú často potláčame – naše tieňové ja.

Ak sa niekedy ocitnete v nočnej more, neutekajte. Príšera, pred ktorou sa snažíte ujsť, je len aspekt z vás. Objímte ho, pošlite mu lásku, prijmite ho.

Niekoľko spôsobov, ako si navodiť lucídne snívanie:

  • Ráno strávte aspoň 10 minút tým, že si zapíšete svoje sny. Dokonca ak sa zobudíte počas noci, dajte si tú námahu, rozpamätajte sa na sny a zapíšte si ich.
  • Počas dňa urobte aspoň 10 a viac kontrol reality – a to v rôznom čase. Môžete si urobiť na ruku značku, na ktorú sa kedy-tedy cez deň pozriete. Ak potom v sne spozorujete, že chýba, stanete sa lucídnymi (=kontrolujúcimi sen).
  • Aspoň 20 minút popoludní strávte navodením lucídneho sna. Techniky, ktoré môžete použiť, sú meditácia, autohypnóza alebo vizualizácia toho, čo v sne chcete zažiť.
  • Než si večer ľahnete spať, opakujte si: “Spozorujem, že snívam.” Opakujte si to v hlave pri zaspávaní, a podvedomie tto žiadosť prenesie do vášho sna. Presvedčte sami seba, že v sne spozorujete, že snívate. Táto afirmácia je dôležitá.

4 thoughts on “Ako si navodiť lucídne snívanie

  1. … niektorí, čo to už dlhšie trénujú odporúčajú kontrolu reality čo najčastejšie, aby sa lepšie vryla do pamäti, aj každých 15 min. si položiť otázku “bdiem alebo snívam?”
    ja to tak zvládam z rána a potom k večeru, lebo cez deň sa nechám uniesť prácou a inými záujmami. takto vlastne viem, kedy mi to treba najviac – keď na to zabúdam – to je paralela k snívaniu, keď sa necháme uniesť snom miesto aby sme si uvedomili, že snívame.
    tak si pomáham ešte stalkingom: uvedomiť si keď sa stane niečo nečakané čo ma preberie (vypadne mi niečo z rúk, zavyje sanitka keď čítam, zafúkne vietor do tváre,zabehne mi, preletí tieň holuba okolo,… hocičo) a vtedy si spomenúť že sa mám opýtať

    Páči sa mi

  2. ..ešte možno k snívaniu: poloha – Tenzin Wangyal v Tibetskej jóge sna a spánku odporúča pre ženy ležať na ľavom a pre chlapov na pravom boku. Tak vraj utlmíme negatívne kanály a sny budú príjemnejšie.
    Niečo na tom bude, ale ja sa pred spaním vrtím ako kura na grile a najlepšie zaspím na bruchu. To je ale tvrdý spánok bez uvedomenia si že snívam. Tak si nechtiac utlmujem čistú energiu. S tými bočnými polohami súhlasím, pociťujem to podobne.

    Páči sa mi

    • Ja napríklad spávam na bruchu a celkom sa mi pri tom darí udržať si kontrolu. Myslím, že je to individuálne. Kdesi som čítala, že ľudia spia v polohe, ktorá je podmienená ich vnútornými problémami a stavom orgánov. Ja napríklad ak nechcem zaspať, potrebujem ležať na chrbte. Vtedy ak zaspím, tak ma to vykotí mimo tela.

      Páči sa mi

  3. Zistila som, ze ak idem spat a este nie som uplne unavena (napr. som si poobede lahla), tak sa mi podari lahsie uvedomit si ze snivam.
    Mam len jeden “problem” – akonahle si uvedomim ze snivam, sen sa predo mnou rozplynie a dostavam sa do ciernoty, v ktorej neviem co mam robit. Nenapada mi nic dolezite co by som chcela vediet – vzdy v tom stave aj rozmyslam, ze kam by som sa tak asi vybrala a nic. Dnes som si obzerala vlastne ruky a tesila sa, ze sa citim akoby som bola ozaj v tele a robila som salta a kotrmelce vo vzduchu 😀

    Páči sa mi

Povedz svoj názor