Revelations Tarot – recenzia

51LRVUCaUWL._SL500_Článok od Elizabethin:

Revelations Tarot je výsledkom trojročnej práce talentovaného ilustrátora z Malaizie,  Zach Wonga.

Používa sýte farby a techniku akoby skladaného skla, ktorú nájdete na oknách bazilík a katedrál.

Po Thotovom tarote o ktorom som písala tu – Thothov Tarot – Aleister Crowleyho tarot – recenzia, je tento balíček silným tarotom v mojej zbierke a nedám naň dopustiť.

Je úplne odlišný ako Deviant moon tarot o ktorom som písala tu – Deviant Moon Tarot – recenzia a ktorý si veľa kartárov chváli pre jeho vyobrazenie opačného významu vo výjavoch.

Tento balíček je jedným z mála, kde nájdete na jednej karte vyobrazený nielen kladný, ale aj záporný význam, ktorý sa akoby stretá v strede karty .

Vychádza z Rider -Waite symboliky, takže sa Vám s ním bude dobre pracovať.

Stretávame sa tu s Veľkou arkánou na ktorej autor zobrazil postavy akoby s maskou na tvári, pričom sa významovo zameral na každú kartu ako životnú lekciu, ktorú by mal človek prejsť počas jeho života.

Malá arkána ja klasicky delená na Palice, Meče, Mince a Poháre.

Karty sú plné farieb a vibrácií .Pri práci s nimi, alebo bližšom skúmaní jednotlivých postáv vnímate hĺbku a akoby jednotlivé hladiny karty a príbeh, ktorý sa tam odohráva vás vťahuje do vnútra a s tým opačným významom zrazu dáva celkovo iný dojem a obraz ako máte pri iných  balíčkoch.

Ku kartičkám dostanete aj knižočku, v ktorej je každá karta rozpísana s pozitívnym a aj negatívnym významom a dokonca aj s popisom symbolov a výjavu na nej.

Na konci je kapitola , kde sú ukázané základné typy rozkladov.

Ja osobne by som len odporučila tento tarot každému, ktorý si trúfne posunúť sa troška ďalej v objavovaní Tarotu a jeho tajomstiev a rád. Určite Vám bude veľmi dobrou pomôckou na sebarozvoj alebo aj divináciu.

Veľa úspechov s ním praje Eli.

14 thoughts on “Revelations Tarot – recenzia

  1. Ja by som len chcela dodať niečo na margo Aleistera Crowlehy, že to bol človek, ktorý sám seba nazval Antikristom, vyvolal asi všetkých demonov akých sa dalo, bol závislý na drogach a môj názor je, že tieto temné sily sú aj v jeho tarote. Nie je tam svetlo.

    Toto je úryvok z jeho zivotopisu:
    “Vo svojej vzbure proti bohu sa Crowley postavil na jeho miesto. Nebol to len dočasný postoj, ale presvedčenie, ktoré mu vydržalo a ktoré ovplyvnilo celý jeho život.”

    Podotýkam, že to je môj názor a že ho nikomu nevnucujem a ani som tým nechcela nikoho presviedčať o spravností jeho tarotu, respektíve o silách vlozenych do tohto tarotu.

    Páči sa mi

    • hviezdicka, podla mojho nazoru nam neprinalezi hodnotit zivot inych ludi. nepozname pohnutky, ktore ho k tomuto vsetkemu viedli. ani v najmensom si nevieme predstavit v akej dobe a akej rodine zil, co vsetko ho na jeho ceste ovplyvnilo a formovalo hmmhm
      my mame dostupne len jeho zivotopisne diela a jeho prace. z toho co publikoval a aky zivot viedol, by sa dalo nestrannejsie usudit, ze to bol clovek, ktorý zhrnal vedomosti zo vsetkych moznych vied, poprepajal nielen historiu, ale aj smanizmus, krestanstvo , vychodne a zapadne nauky, astrologiu a numerologiu do takych suvislosti, ktore predtym nikto iny neurobil. jeho zasluhov sa dokazeme orientovat v dnesnej dobe v dost podstatnych veciach nielen v tarote ale aj v ezoterike
      ja dakujem, za tvoj nazor a aj napísanie komentu , lebo co je spravne a co je nie je niekedy dost diskutabilne a posudzujeme to z nasho uhlu pohladu a ten moze byt tiez diskutabilny
      pekny den prajem pappa

      Páči sa mi

    • Ľudkovia, koľkokrát som sa ja už vzbúrila proti Bohu! Vždy preto, že som si myslela, že “viem lepšie”… Vzbúriť sa proti Bohu je súčasť cesty každého z nás – niekto to má pred sebou, niekto za sebou a niekto je v tom práve po krk…

      Prirovnajme si to k puberte. To je tiež vzbura dieťaťa proti “Bohu” – proti svojim rodičom. Súčasť dospievania. Niektorí to zvládnu bez temnoty (a drog), iní nie. Ale tá temnota patrí k jedincovi a jeho nedoriešeným problémom, nie k tej “vzbure”.

      Moje “vzbury” ma viedli k poriadnym prepleskom a zmúdreniu. 🙂

      A ešte jedna poznámka na margo – nie, že by na tom záležalo, ale pre dodržanie logiky veci – ten životopis písal niekto iný. To, čo v tom životopise stojí, nie je život Crowleyho, ale názor niekoho iného na život Crowleyho. Ak to akceptujeme bez výhrad, uzatvárame dohodu, že niekto iný nám bude diktovať, čo si my o Crowleym budeme odteraz myslieť. 🙂 Cudzia inštalácia, nie naša skúsenosť. 🙂

      Páči sa mi

  2. Ja ho ani posudzujem a ani neodsudzujem:-)

    Preto som na konci môjho príspevku zdôraznila, že to iba môj názor a vôbec neocakavam, že s ním majú všetci súhlasiť:-).

    Keby nebolo temno, nebolo by asi svetlo:-) a keby nebolo to zlé ako by sme vedeli posúdiť čo je vlastne to “dobré” a aj tak je to vždy len subjektívny pohľad toho hodnotiaceho. Čo je “dobré” pre mňa, nemusí byť “dobré” pre iného.

    Chcela som len podotknút, že keď niekto pracuje s bytostami temna-demonmi, tak nemôže do svojej práce vniesť bytosti svetla, to je celé. Sám Crowle sa tým netajil a verejne to hlásal, tak prečo sa tváriť, že to tak nie je, je to obyčajný fakt. On to predsa prezentuje aj v svojich prácach, ktoré sú dostupné a v tých je jeho názor a jeho pohľad na seba samého, ak už niekomu vadí názor iného človeka:-).

    Z akého dôvodu to robil a prečo to robil, nehodnotím a je mi to v podstate jedno:-), to bolo jeho rozhodnutie. Nespochybňujem ani to, že to bol veľmi vzdelaný človek a musel mať veľkú silu, keď zvládol robit to čo robil.

    Páči sa mi

    • hviezdicka, ja som tiez citala rcowleyho niektore diela v anglictine a pritom ked o nom hovorim, hovorim uplne inak ako ty a poukazujem na uplne ine veci ako ty , vies?
      tym chcem len napisat, ze tu vobec nejde o neho ,alebo o toho kto pisal zivotopisne diela o nom
      ale o teba a tvoj komentar a to co si si ty sama z celeho toho poznania o nom zobrala a to uz hovori o tebe
      hovoris, ze robil s temnom a ani sa tym netajil, ze ak pracuje s takymito bytostami, nemoze priniest svetlo do svojej prace hmhmmh to su uz popravde tvoje osobne tvrdenia, pritom ich podkladas jeho bibliografiou a dielami hmhmh
      preto ja hovorim, ze je v jeho dielach je toho ovela viac ako ty spominas a je tam aj vela prinosu
      a ze veci nie su len cierno biele aj ked musime uznat, ze ziadny tien nemoze byt bez svetla 🙂
      vzdy je to o nasom uhle pohladu a nikoho ineho a nasom zivote , nasej selekcii informacii ktore prave teraz, v urcitom zivotnom obdobi potrebujeme a nic viac
      takze tvoj komento o crowlym hovori ovela viac o tebe ako nom

      len to som chcela napisat a nikto sa samozrejme a ni nehneva a ani nepoukazuje na nic, len vysvetluje

      peknu nedelu prajem 🙂

      Páči sa mi

    • Tam, kde je svetlo, určite stojí nablízku aj tieň, ale platí to aj naopak. Každý má svojich démonov a záleží na tom, ako sa s nimi vysporiada. Ja v súčasnej dobe pracujem na spoznávaní tých svojich, na odhaľovaní svojich najväčších strachov a ich spracovaní tak, aby mi slúžili a nie aby ma ovládali. Myslím, že to bolo v knihe Pútnik z Compostely, tam autor úplne úžasne popisuje, ako si spraviť z démona spolupracovníka Svetla. Všetci pochádzame z jedného zdroja a svet vyzerá tak, ako vyzerajú naše interpretácia o ňom.

      Páči sa mi

      • ano aj ja si to myslim, ze poprieranie svojho tiena, ludom narobi len viac skody ako osohu a nehovoriac uz o tom, ze skryvanie alebo prehliadanie alebo pretlacanie nikomu nepomoze, len veci zhorsi casom hmhmhm je to akoby sa klzat po povrchu a vo vnutri to potom vsetko bubla az to z nas pri nejakej prilezitosti vykypi a clovek , co ej potom zhrozeny ,co to stvara a kde sa to v nom zobralo 🙂
        a pri tom ide len o akceptaciu seba sameho, presne takeho aky sme sa narodili pre nas zivot 🙂 a porovnavat sa nema zmysel ach jaaaj 🙂

        inak ja som dostala od coelho Putnika- Magov dennik, to bude asi ten co si spominala jarka, tak sa tesim na citanie, co je tam vhodne pre mna …

        Páči sa mi

      • 🙂 “ako si spraviť z démona spolupracovníka Svetla” Temnota je len jeden aspekt niečoho, čoho iný aspekt je Svetlo. A medzi nimi niet presnej hranice, takže niekedy je ťažké povedať, čo je “svetlo” a čo je “temnota”… V podstate sa to dá povedať len vzhľadom na naše očakávanie od konkrétnej situácie. 🙂

        A ešte jedno pozorovanie – v mieste, kde je temnota najtemnejšia, ten najslabší záblesk svetla vyzerá ako to najsvetlejšie svetlo na celom svete. Ľudské vnímanie. 🙂 Skúste byť týždeň bez svetla a potom zažnúť sviečku – vypáli vám sietnicu.

        Páči sa mi

      • tak ja som si pozerala tu knihu od coelho – putnik a su tam take cvicenia za kazdym clankom a ja otvorim knihu a citam _ cvicenia pochovaneho za ziva hmhmhm mate si prekryzit ruky na hrudi a vidiet seba ako vas pochovavaju a tak, ze potrebujem a vizualizujem a pozeram okolo seba a nikoho nevidim hmmhm nikto neprisiel na moj pohreb 😦 tak asi to bolo zle cvicenie a ja si idem pozriet co to znamena xixiixi

        Páči sa mi

Povedz svoj názor