Niečo na uzemnenie a relax

Tu sú dve videá na YouTube, ktoré som nedávno vyhrabala.

Prvé je vhodné na uzemnenie, pretože je to Schumannova rezonancia nastavená na frekvenciu Zeme:

Druhé je pieskové kyvadlo. Proste len sledujte obrazce, ktoré vytvára. A ak chcete, pustite si tú Schumannovu rezonanciu ako hudobný podmaz 😛 :

Oboje sa dá použiť na prácu s koreňovou čakrou.

23 thoughts on “Niečo na uzemnenie a relax

  1. No neviem. 7,83 Hz ľudské ucho nepočuje. Tak isto audio reťazce bežného typu nie sú schopné takúto frekvenciu zosilniť a preniesť. Tie najkvalitnejšie prenesú 16 Hz – 25 kHz. Stráca sa mi tým zmysel prvého videa.. Možno je účinok vo vizuálnom zobrazení. V počuteľnej oblaszi určite nie.

    Páči sa mi

    • Ucho možno nie, ale cez to ani nie sme uzemnení.
      Vieš ako na túto frekvenciu reaguje 1. čakra, alebo bublajúce žriedla, resp. celý energetický systém ako taký?
      Čo si cítil, keď si si vypočul to video?
      Mne začali od 1 sekundy vibrovať nohy, ale je tam aj dosť výrazný optický záber, ale mám pocit, že obraz má za úlohu vypnúť myšlienkový tok, resp. na toľko zamestnať mozog, aby prestal so svojou štandardnou činnosťou neprerušovaného toku myšlienok 🙂

      Páči sa mi

      • Dobre, ale keď tú frekvenciu nevie preniesť audio sústava (hlavne reproduktory) tak ju nemôže “počuť” ani koreňová čakra. Video má pre mňa ukľudňujúci vplyv. Myslím, že všetky reakcie sú spôsobené hudbou (> 100 Hz snáď vyššími harmonickými frekvencie 7,83 Hz – celistvými násobkami tejto frekvencie) a obrazmi vo videu a psychickým naladením diváka poslucháča a nie frekvenciou 7,83 Hz. .Ja nespochybňujem, že to video má na človeka – jeho prvú čakru vplyv. Spochybňujem to, že to je frekvencia 7,83 Hz, ktorá z reproduktorov objektívne nemôže vychádzať.

        Páči sa mi

      • Dnes som nemala hlavu veľmi na odpovedanie, ale k tomuto ma napadajú dve veci. Prvá je, že toto je “ezoterická” stránka, nie fyzikálna, a už som kedysi mala s kolegom podobnú diskusiu. Na YouTube som našla niečo ako generátor rôznych Hertzov, kde si človek môže otestovať, čo všetko počuje. Počula som 2 Hz, 1 Hz už nie. Kolega mi vtedy povedal, že som počula vlastnosť repráku, nie samotnú vibráciu. OK, neviem, čo som počula, len viem, že som počula 2 a 1 už nie. 🙂

        Druhé je čisto ezoterická záležitosť a som o nej hlboko presvedčená – a zakladá sa na nej toning. Všetko má svoju vibráciu. Aj naše myšlienky/úmysel. Tá vibrácia nie je ľudským detekčným mechanizmom zachytiteľná, ale ak sa nabalí na nejakú vlnu, napr. hudbu, môže byť postihnuteľná. Nie “počuteľná”, ale “postihnuteľná”. Niekto ti povie “si dobrý”, ale vloží do toho závisť či nenávisť – a ty to z toho zachytíš, ani nevieš ako.

        A teraz si vezmime, že napr. ľudské telo pozostáva z viac než len “hmoty”. Naše uši niečo nepočujú – ale nepočuje to aj ten zvyšok? 🙂 Napríklad u mňa zvuky prenášajú obrazy. Neviem, ako to funguje, ale dnešný zážitok: počujem zvuk a viem, že práve padla celkom určitá z mojich mačiek a viem, odkiaľ a kam padla. Proste sa dostaví obraz. Vidím to. Ľudská bytosť je komplexnejšia než len samotné telo. 🙂

        Potom ma napadá ešte jedno, a to je fyzikálne a ja si to vôbec nepamätám, ale je to o rovnakej alebo podobnej rezonancii a oktávach či čom. Niečo počujeme, niečo nie – ale to nepočuteľné môže rozozvučať podobné, spolurezonujúce tóny v oktáve, ktorú už dokážeme počuť. Ak si všimneš, nahrávky majú taký bzučivý vibračný podtón. Používa sa to napr. pri nahrávkach na redukciu stresu (americká armáda, obete po 9/11) a myslím, že je to na princípe binaurality – dva tóny, spojením ktorých sa mozog nakmitáva na ten tretí, ktorý inak nepočuje.

        Neviem, čo z toho sedí a čo nie, ale je to všetko, čo ma k téme napadá.

        Páči sa mi

    • Tón s frekvenciou 7,83 Hertzov ľudské ucho nepočuje, ale tých 7,83 Hertzov bude pravdepodobne vyjadrovať skôr frekvenciu toho pulzujúceho zvuku, t.j. 7,83 tých pulzov za sekundu (f=1/T)… pre nefyzikov: To titititititititititi je tam skoro osemkrát za sekundu… 🙂

      Páči sa mi

      • áno, takto by to mohlo fungovať. Otázkou ostáva zosynchronizovanie frekvencie 1. čakry s frekvenciou zeme. Myslím si, že je to podobné ako keď sa pripája generátor elektriny k sieti. Musia sa zosynchronizovať amplitúdy. Zo skúseností môžem povedať, že nie na každého to pôsobí. Pravdepodobne to je spôsobené synchronizáciou. Vôbec nechcem tieto veci spochybňovať. Za určitých okolností vidím auru, bol som viackrát mimo tela a raz ma zobrali do “pekla”. Nie sú mi cudzie tieto veci. Chcel som len aby sa veci pomenúvali pravými slovami. Inak ľudia ktorí s tým nemajú žiadnu skúsenosť sú zavádzaní a zmätení.

        Dosť ľudí sa pripojilo do tejto diskusie. Poprosil by som všetkých o názor na tieto dva výroky. (schválne neuvádzam autorov aby vás to nezviedlo)

        1. Ľudské bytosti sú duše, ktoré sa skazili a padali z vyšších dimenzií až na túto úroveň kde mali byť zničené. Z veľkého súcitu osvietených bytostí bola pre ne vytvorená táto dimenzia aby mali možnosť sa v priebehu viacerých imkarnácií polepšiť a vrátiť sa späť. Zmyslom ľudského života je návrat “domov”.

        2. Ľudské bytosti sú duše. tie najsilnejšie duše z najsilnejších, ktoré dobrovoľne prijali úlohu v tejto dobe pomôcť transformácií Zeme do vyššej dimenzie.

        Tieto dva citáty sú diametrálne odlišné, sú antagonistické. Prosím o názor na základe Vášho poznania, ktorý je správny?

        Páči sa mi

      • 😀 Toto začína byť krásna debatkaaaa… 😀 Oki, jde se na věc: Nesedí mi žiadne z tých vyjadrení, pretože si nemyslím, že sme “duše”, ale si myslím, že sme súčasť Vedomia – distribuovaného Vedomia. A proste si vďaka pocitu izolovanosti prichodíme ako “duše”. Myslím, že každý z nás si prichodí ako “singularita”, a pritom sme jedna a tá istá “informačná brečka” a zvyšky z nás a my dohromady tvoríme akašu, teda podľa novej terminológie 😉 matrix, nešpecializované prostredie, z ktorého vyrastajú špecializované orgány (=my a bradavice 😉 ).

        Ale aj tak ma z tých dvoch vyjadrení to prvé vytáča, pretože je také… náboženské, plameň, trest, odsudzovanie, vina, bezmocnosť, vystavenosť napospas. Také ja nemusím. Ale s tým “návratom domov” súzvučím 😛 – ak si ako “návrat domov” predstavím zbavenie sa pocitu oddelenosti a znovusplynutie s akašou, teda zvyškom zo mňa. 🙂

        To druhé je tiež také náboženské, pretože potrebuje niekoho vyzdvihnúť a to sa robí len tak, že niekoho iného poníži – proste aby sme mali hodnotu, tak musíme byť “najsilnejší”. Ale ak sme systém a ten sa transformuje, tak nestačí jeden silný, čo to ťahá, ale pretože je poprepájaný nitkami s tými ostatnými, potrebuje súčinnosť tých ostatných na druhom konci nitiek a ich ochotu pohnúť sa niekam, inak môže ťahať, koľko len chce… 🙂 Proste žiadna noha nie je lepšia ako hocičo iné na ľudskom tele a nie je ani silnejšia/slabšia, ale je špecializovaný orgán s istou funkciou. (V minulom živote som asi bola švajčiarsky výrobca hodín. 😛 )

        Facit: obe vyjadrenia vychádzajú z pocitu oddelenosti – a to je len prechodný stav pred “osvietením”. 🙂 A je jedno, či sme duše, ľudia alebo makový závin – každý z nás má svoju špecifickú hodnotu a poslanie, bez ktorého by Všetko-čo-je nebolo “všetkým”. 🙂

        Páči sa mi

      • podobne jak Hela, vnimam obe vyjadrenia ako rovnake, vychadzaju z nejakeho porovnavania, sutazenia, kto ma kolko bodov, akurat ze v jednom vychadzame ako uplni luzri a v druhom uplni pani. Mne pripada ze sutazenie kto je vac sme si vymysleli my ludia a plne mi stacia bezne zivotne situacie, kde si ju mozem uspokojit. V duchovnej rovine ma tento rebricek, kde asi tak stojim akosik uz ani nezaujima.

        Páči sa mi

      • Áno, sme časť celku, ktorá “zabezpečuje” uvedomenie. Zakúšame pocit oddelenia, aby sme si uvedomili Jednotu.
        Žiadne vyhnanie z Raja, iba dohoda, že sa staneme na okamih nástrojom pozorovania s inou vibráciou.

        Páči sa mi

      • Hej, brnejú chodidlá a energia stúpa hore nohami ako elektrina, ale príjemne, nie ako keď “skope” zástrčka 😀 Ľavou nohou ide akoby rovno a pravou nejako špirálovito. Tá pravonožná je možno nejaká tanečnica, keď sa vrtila 😛 😀 😀 😀

        Páči sa mi

  2. chcem sa opytat ci je to normalne, alebo co robit, ked som si to pustila/obe videa/ tak som sa velmi rozplakala/to sa mi stava casto v poslednej dobe-som prilis emotivna/, ale teraz som skoro skolabovala, nevedela som sa zastavit/vzlykavy plac, a nevedela som popadnut dych..ukludnila som sa az po Lexaurine..

    Páči sa mi

    • a keď sa pozrieš iba na 1 z nich?
      Ako máš priechodnú 1. čakru?
      Ja som napr. po vypočutí niekoľkých videí s meditačnými piesňami ronil slzy, ako keby to bolo posledné, čo v živote spravím 🙂
      Tak isto ma to chytilo, keď mi kamoš uvoľňoval blokádu na 4. čakre. “Z ničoho nič” plač na 10 min. Telo cez plač a smiech uvoľňuje balasty veľmi efektívne.
      Ja som si takto púšťal 1 modlitbu od M. Ruiza 3 dni, kým som na ňu viac menej prestal emocionálne reagovať (revať ako tur :D) Sun tu má k tomu aj niekde preklad, len už neviem kde presne 🙂

      Páči sa mi

      • tak to si ma ukludnil iskra, uz som sa zlakla ze som šiši 😀 skusim to iba s jednou ale az neskor, pretoze toto bol jeden vybuch..ale teda ked sa zamyslim tak ani nechapem, kde mam tolko balastu ulozeneho..:-D uz som snad tento rok dost velke slane jazero vyplakala..

        Páči sa mi

  3. Ahojte..potrebujem sa niečo opýtať, síce, myslím si, že sem to nepatrí, ale vôbec neviem kam by som to mal dať. Hneď ako prvé poviem, že nie som na to pyšný, ale:
    Boli sme na chate a trošku(dosť) sa popilo a nebudem klamať bola tam aj tráva. Prvý deň z 2 som si dal aj to a teda ako, bolo to zaujmavé, druhý deň už nie, to sa “iba” pilo. No a k veci, bol som vonku a začal som vidieť veci, ktoré tam neboli, najprv som videl moje 2 spolužiačky za stromom, ale keď som išiel za nimi tak tam nikto nebol. To nebolo ako keď sa vám niečo zdá, to bolo normálne tak živé, že som bol presvedčený o tom, že tam naozaj boli…to by bolo ešte v poriadku, ale potom sa zrazu začali objavovať nové postavy, bolo ich tam strašne veľa. Ževraj som kamarátke vravel ako im musím pomôcť, ale že sú tam nejaké 2 typy tých ľudí či čo to už bolo, že niektorí sú takí žiariví a tí druhí strašne tmaví, že vyzerali skoro iba ako tiene. No bál som sa že strašne, chodilo to za mnou, dávalo to hlavu vedľa mojej, dotýkalo sa ma to. Potom, že som vravel, ako musím ísť za nimi a tak. Boli vonku, tam ich bolo veľa a vo vnútri v chate boli asi 3. Neviem, čo to bolo, ale vydesilo ma to. Ževraj máme v rodine schopnosť vidieť rôzne veci, no ťažko povedať, absolútne si to neviem vysvetliť, hlavne nie to, že prečo teraz. a že prečo som to nevidel keď som bol sfajčený ale až na druhý deň, keď som bol relatívne v poriadku. Vie mi niekto pomôcť, poradiť alebo čo mám robiť?? :/

    Páči sa mi

    • A na druhy den sa dake kolaciky nepapali alebo pudincek?Neviem s akou partickou si bol, ale su rozni srandisti, ktori vedia kadeco uvarit a nepovedat, popripade daco nakvapkat do drinku alebo tak….to je take prve pragmaticke vysvetlenie co ma napada…na tvojom mieste by som si zlozenie posadky na chate trochu cekla…

      Páči sa mi

    • Sú lekárske výskumy, ktoré dokazujú, že marihuana spúšťa schizofréniu. Ak má niekto k tomu nábeh, samozrejme. Možno sa u tých, ktorí dostanú nálepku schizofrenik, len otvorí brána do iných svetov, ktoré my ostatní nevidíme (a drogy to môžu urýchliť). Možno sú psychické poruchy len forma jasnozrivosti a zivota vo viacerych dimenziách. Mne drogy spúšťali všetko iné, len nie dobré pocity a zážitky, tak som dala rýchlo ruky preč. Ak kontakt s inými svetmi, radšej bez chemického rozbabrania mozgu 😉

      Páči sa mi

      • 🙂 Ahoj, pápež… Ako sa ti pápežuje? Hulíš, hulíš? 😉

        Ak si myslíš niečo iné ako ostatní, ešte to neznamená, že sa tí ostatní nutne mýlia. Je tu aj taká nepatrná a vzdialená možnosť, že sa mýliš ty. Alebo že sa mýlite všetci. Alebo že sa nemýli nikto. 🙂

        Vitaj v ezoterike. Tvoj komentár je postoj. Skús prejsť od vyhlasovania postojov k poskytovaniu dôvodov, prečo veci vidíš inak.

        Páči sa mi

Povedz svoj názor