Pole nekonečných potenciálov – matrix

Kto poznáte moju averziu voči slovu “matrix”, budete sa teraz asi hodne smiať… Achich, no tak dobre. 😕 Matrix, nech ho čert berie. 😉

Pokračujem ďalšími výpiskami z Mirceu Ighisan Georgea, ale čím ďalej pokračuje kniha, tým nedôslednejšie ezoterickou sa stáva, takže ak som niečo prehliadla a neoverila, vopred sa ospravedlňujem.

Dnes ideme natvrdo na zhmotňovanie – prečo a ako je možné. Minule sme hovorili o tom, ako si utvárame našu realitu. Ak si však my utvárame realitu – čo všetko môžeme zažiť ako “realitu”?

V podstate je to neobmedzené. Ako realitu môžeme zažiť čokoľvek, čo si vieme predstaviť a o čom sme presvedčení, že je to pre nás pravda. Všetko, čo si dokážeme pomyslieť, sa nachádza v matrixe 😛 ako potenciál pre realitu. Matrix je všadeprítomný a preniká všetkým, čo existuje. Je to prazdroj našej reality.

Kedysi panoval názor, že atóm pozostáva z jadra, obrovského prázdneho priestoru a elektrónov, ktoré obiehajú jadro po elipsách. Teraz vedci zistili, že v tomto prázdnom priestore, ktorý tvorí 99% atómu, nie je prázdno, ale sa v ňom nachádza pole. Hovorí sa mu pole nulového bodu (Nullpunkt-Feld alebo zero point field) alebo matrix či vákuum. Informácia overená na Wikipédii, ale slovenský preklad môže byť nepresný; v knihe sa slovo “vákuum” vôbec nespomína a na Wikipédii sa zas vôbec nespomína slovo “matrix”. 😉

Matrix je čistá energia, teda žiadna hmota, ale všetka hmota vzniká z nej. Keď ideme u každej veci dostatočne hlboko, zistíme, že sme tvorení  z toho istého – z energie matrixu. Samotné slovo matrix v latinčine znamená maternicu alebo materské zviera podľla Ighisana Georgea, podľa anglickej Wikipédie “matrix (plural: matrices) is the material (or tissue) between animal or plant cells, in which more specialized structures are embedded”, teda ide o medzibunkové väzivo, v ktorom sú umiestnené špecializovanejšie štruktúry. A v tomto matrixe zostávame nerozlučne spojení so všetkým, čo je. Ak si realitu predstavíme ako terén, tak ten spočíva na neprerušovanej rovine pôvodu, ktorá nemá nijakú určitú podobu a je celistvá, bez prerušení. Z tejto roviny vyrastá potom každá forma. Forma, ktorá vyrastá, sa nachádza na inej rovine, na rovine zhmotnenej formy. Na tejto rovine vyzerajú veci navzájom oddelené, ale keď ideme hlbšie, na rovinu pôvodu, do matrixu, tam je všetko Jedno.

Ak je ale všetko tvorené tou istou “látkou”, tak to potom vyzerá, ako keby každá vec bola postavená z identitických drobných lego-kociek. Potom je ale možné každý objekt rozobrať a postaviť z jeho pôvodných lego-kociek celkom nový objekt. A tie lego-kocky, to je energia prazdroja. Pripomeňme si z fyziky zákon zachovania energie: energia sa nestráca, len mení svoju formu.

Keď sa hocijaká čiastočka vracia späť do pôvodnej energie prazdroja, dostáva potenciál stať sa čímkoľvek.

Pre nás to značí, že matrix obsahuje potenciál všetkého, čo môžeme zažiť, čo si môžeme pomyslieť či čo môžeme pocítiť.

Z týchto potenciálov robíme výber naším rozhodovaním (“slobodná vôľa”). Všetky smery, ktorými sa môžeme pustiť (vo vedomí, v emóciách či priamo fyzicky) v matrixe existujú ako potenciál.

Vezmime si, že stojíme. Teraz sa môžeme silno zjednodušene pohnúť štyrmi smermi: dopredu, dozadu, doprava alebo doľava. To je náš potenciál pohybu. My sa rozhodneme ísť dopredu a tým pádom “dopredu” zažívame ako zhmotnenú realitu, ako “náš príbeh”. Ale predstavme si, že nejaké iné “ja” sa pohlo doľava a teraz zažíva svoj vlastný príbeh “doľava”, teda celkom inú zhmotnenú realitu.

Myslím, že takto nejak sa dajú vysvetliť dimenzie. Rozhodne viem, že môjho “ja” bolo kedysi päť kusov. Vraj už boli medzičasom scelené do jediného “ja”, ale nijako to necítim, takže neviem potvrdiť.

A zakaždým, keď robíme rozhodnutie, vznikajú nové a nové paralelné možnosti. Existujú ako potenciál paralelne so životom, ktorý sme si zvolili a ktorý zažívame.

Matrix nepozná čas a priestor, takže obsahuje všetko, čo bolo, je a bude. Každú myšlienku, každý pocit, každý možný potenciál. Je to nekončiaca pamäť, ktorá obsahuje všetko v nikdy nekončiacom okamihu tu-a-teraz.

Stručné zhrnutie:

  • Celá naša existencia je definovaná poľom (matrixom), ktorá je zdrojom našej existencie.
  • V tomto energetickom poli je spojené všetko so všetkým a sústavne sa medzi všetkým prelieva energia. “Oddelenie” je len ilúzia.
  • Matrix tvorí kompletný potenciál toho, čo môžeme zažiť (myšlienky, city, objekty).
  • Matrix existuje mimo času a priestoru. Minulosť, súčasnosť a budúcnosť existujú v matrixe paralelne vo všetkých zažitých možnostiach i tých možnostiach, ktoré je možné zažiť (paralelné životy).

P.S.: Pôvodne som matrix skloňovala ako ženské podstatné meno (lebo “maternica”), ale slovenská wikipédia tvrdí, že je mužské, tak som to opravila. Ak som niekde niečo prehliadla, soráč, souzi. 😛

5 thoughts on “Pole nekonečných potenciálov – matrix

  1. “Matrix tvorí kompletný potenciál toho, čo môžeme zažiť (myšlienky, city, objekty).”
    Toto mi pripomína vlastnosti Akáše… môže to byť jedna a tá istá podstata?
    Akosi si to viem predstaviť – paralelné životy, ktoré sa vetvia každým rozhodnutím a po čase sa znova vracajú a spájajú… možno preto mám niekedy pocit, akoby som už isté situácie zažila, bola na miestach, kde som sa ocitla prvýkrát a poznala ľudí, s ktorými som sa práve zoznámila. Mohlo to byť v inej dimenzii. Aj tak si myslím, že sme nevedomky prepojení so všetkými našimi paralelnými životmi a základné vlastnosti (predpoklady) máme všade rovnaké. Ak niečo vyriešime alebo zlepšíme v jednej realite, preprogramujeme aj ostatné naše životy v iných realitách. Aj takto môže fungovať zákon rezonancie.

    Liked by 1 person

  2. Podobne je to v knihe N.D.Walscha – Stastnejsi nez Boh. Vsetky moznosti,okolnosti,vysledky uz existuju,my si iba tahame do nasich skusenosti to co chceme prezit. Ide o to “spomenut” si ako si vybrat – pritiahnut najvyssi potencial. A to prisposobit svoju energiu tomu co chceme pritiahnut. ….. lahko napisane,tazsie vykonane 🙂

    Páči sa mi

Povedz svoj názor