Selenit

Ide o kameň bez škvŕn a biely, niekedy aj oranžový, do modra, prípadne zeleno sfarbený vláknitý typ s jemným ryhovaním. Občas má hrubší vzor rýhovania a aj tvar rybieho chvosta alebo lístkov kvetu, vtedy sa nazýva aj púštna ruža. Vyskytuje sa v rôznych veľkostiach a je pomerne ľahko dostupný. Partí do skupiny sádrovca.

Jeho energia je receptívna, spája sa s vodou a mesiacom. Jeho silami sú energia a uzmierenie. V magickom využití je zasvetený starovekej Bohyni Seléne (mesačná bohyňa), nosí sa aby dodal energiu a rozhádaní milenci si ho majú vymeniť ak sú v konflikte.

Tento kameň sa vyznačuje veľmi jemnými vibráciami, ktoré vnášajú do našej mysli jasnosť a svetlo a rovnako dobre nám pomáha prístup k anjelským energiám a ich vedomiu. Otvára korunnú a vyššiu korunnú čakru a pomáha nájsť duchovného sprievodcu. Selenit pomáha aj v spojení s vyšším svetelným telom a pomáha nám ho ukotviť v pozemských vibráciach. Je veľmi upokojujúci minerál, ktorý nám pomáha aj udržať kľud a hlboký mier v sebe samom. Je vynikajúci pri meditáciach a duchovnej práci. Každý, kto drží kus čistého selenitu, je schopný telepatie. Najčistejší priesvitný selenit je obdarovaný nadpozemskými vlastnosťami a tieto potom prepožičia svojmu majiteľovi po naladení naň. Traduje sa, že jeho domov sa nachádza niekde, kde sa prelína svetlo s hmotou. A aj keď je to kameň pochádzajúci z dávneho veku, je veľmi silný čo sa týka nových pozemských vibrácií. Dá sa veľmi dobre použiť na ochrannú mriežku okolo domu, kde zabezpečí harmonické vibrácie a tam, kde nemajú zasahovať vonkajšie energie. Ak sa rozhodneme kúpiť si väčší kus selenitu a máme ho v dome, pomôže nám vytvoriť kľudnú a mierumilovnú atmosféru. Selenitovú tyčinku používame pri čistení aury, alebo aj odstránení neželaných entít z nášho mozgu, ktoré by nám mohli neželaným spôsobom ovplyvňovať myseľ.

Tento kameň nesie v sebe odtlačok všetkého, čo sa kedy na zemi stalo, ale rovnako zasahuje aj do ďalšieho života a dokáže nám ukázať aký pokrok sme už urobili. Údajne nám aj odhaľuje plán duše, odkedy sme opustili stav medzi životmi. Vyjavuje problémy, ktorých dôsledky na nás pôsobia a ukazuje nám ako ich najlepšie vyriešiť. Vraj sa dá použiť aj pri veštení z gule, resp. nahliadnuť do minulosti a zistiť čo sa presne stalo a ako nás to ovplyvnilo. Taktiež pomáha nevynášať predčasné súdy, ale preniknúť do jadra veci a pochopiť tak situáciu. A rovnako dobre ukľudňuje v našej hlave zmätok  a napomáha hlbšiemu porozumeniu. Vraj dokáže stabilizovať rozbúrené a nekontrolovateľné city.

LIEČEBNÁ ÚROVEŇ: Selenit pomôže pri krivej chrbtici a vôbec blahodárne pôsobí na kostný aparát. Ochráni pred epileptickým záchvatom a neutralizuje pôsobenie ortuti v amalgámových plombách. Tak isto vyrovnáva pôsobenie voľných radikálov v tele. Využitie si nájde aj pri kojení a výžive detí. Najvýznamnejšiu úlohu však zohráva na energetickej úrovni.

ODSTRAŇUJE: duševné choroby, psychické problémy, napätie a kŕče svalov a bolesti, tehotenskú nevolnosť a problémy s prostatou.

PRINÁŠA: stabilitu, vnútorný kľud, rozum a blahodárne pôsobí na vegetatívny nervový systém.

ZVLÁŠTNE FARBY:

  • Oranžový selenit uzemňuje anjelské energie a spolu s našim úmyslom napomáha uzdravovať zemskú energiu.
  • Modrý selenit pokladáme na tretie oko, kde ukľudňuje našu myseľ a vnútorný monológ a rýchlym spôsobom odhaľuje príčinu problému.
  • Zelený selenit pomáha pri práci k dosiahnutiu najvyššieho dobra. Ponúka nás k vnímaniu dobra našej osoby a pomôže aj pri dôsledkoch stárnutia kože.
  • Rybí chvost zabezpečí hĺbkové uzdravenie nervovej sústavy a pôsobí mimoriadne ukľudňujúcim spôsobom. Harmonizuje emócie a uvoľňuje napätie.

UPOZORNENIE: nesmie prísť do kontaktu s vodou, je to sádrovec a rospúšta sa. Na čistenie použijeme vykurovanie alebo inú energetickú očistu!!!

13 thoughts on “Selenit

  1. Musíme kamene za každú cenu nabíjať von na parapetnej doske? Pretože práve selenit ako vieme neznáša vodu a keď sa momentálne nabíja a von momentálne mrzne, sneží a roztápa sa?
    Nechcem aby sa mi poškodil do kelu….:)

    Páči sa mi

  2. Niekde na vasich strankach som v komentoch zachytila nieco o vynimocnych ucinkoch paru zahneda – selenit pri relaxacii/meditacii. Zial nemozem sa uz k tomu dohladat a velmi ma to zaujima. Vedeli by ste mi doporucit nejaky link kde by som sa mohla dozvediet viac? Kludne aj v anglictine… Srdecne dakujem

    Páči sa mi

      • Ano, presne to 🙂 dakujem velmi! Vies mi povedat aj nejaku “science behind it” ako to funguje, alebo preco je toto combo lepsie ako ine pary (napriklad cierny turmalin – clear quartz) ?

        Páči sa mi

      • Ja som si to tak vymyslela, vyskúšala a fungovalo mi to. To je celá tá science behind. 😉 Čokoľvek ti zaberá, to použi. Všetko je všetko a niečo konkrétne z toho robíme až my našou interpretáciou. (To ty si sa pýtala na “science behind”… 😛 )

        Páči sa mi

    • A? (Inak, ak si všimneš dátum, z ktorého je článok, tak asi nemá veľký význam očakávať, že si autor bude pamätať, ktorý zdroj práve citoval… Čo sa týka selenitu, ja to viem tiež tak, že sa nemá čistiť vodou. 🙂 Čo s tým? Tiež neviem, kde som sa to naučila…)

      Páči sa mi

      • Tak toto je moja osobná skúsenosť.Selenit je sádrovec a už toto hovorí samo za seba.
        Tiež je všeobecne známe v akom prostredí sa selenit “rodí”a teda že vlhko tam zrovna nie je…
        V akej knihe je návod na život? 🙂

        Páči sa mi

    • Selenit mám niekoľko rokov, v živote som ho neumývala, je stále krásny, čistý. Očisťujem výhradne v prípade potreby (používala som ho alebo plánujem používať) vybytím na kryštáľovej drúze a vo svetle Luny v splne. Bez zdroja, len tak to robím 🙂

      Páči sa mi

Povedz svoj názor