Dvanásť vrstiev DNA IV: vrstvy 7, 8 a 9 (tzv. lemúrske vrstvy)

Úvod do DNA podľa Kryona som popísala tu. No a pri tejto trojici vrstiev som sa dostala do výrazného vnútorného konfliktu a asi dva dni a jeden channeling s Gabrielom som musela predýchavať, ale nakoniec som sa nevzdala a mienim tú DNA doraziť, aj keby to značilo doraziť seba samú – a nie je to až taká absurdná predstava, to mi verte!

Najvýraznejšiu “kognitívnu disonanciu” som mala s vrstvou 7, o ktorej som si vďaka jej farebnosti pôvodne myslela, že je “moja”. Ale to som ešte nečítala, čo v knižke stojí… 😕

Vrstvy 7, 8 a 9 sú podľa Kryona “lemúrske vrstvy”, rozprávajú príbeh stvorenia a predstavujú knižnicu “ľudstva na Zemi”.

Vrstva 7: Prvá Lemúrska vrstva (aj: Prejavená Božskosť)

Ak doteraz v knihe bola nejaká lekcia pre mňa, tak rozhodne v tejto kapitole – musela som urobiť nekonečne napínavý špagát medzi “nemôžem, nemôžem!” a “nereaguj emotívne, reaguj na význam“. Ovšem nebudem zapierať, hlavu mi naprával až Gabriel; dovtedy som bola rozhodnutá ukameňovať Carrolla a Kryona hneď s ním. Len poučka “keď na niečo reaguješ neprimerane emotívne, je to pre teba veľmi užitočná lekcia” ma udržala v čítaní. Čo by som neurobila pre svoj rozvoj? 😕 No a po pár dňoch emotívna reakcia opadla a ja som bola znova schopná hľadať to spoločné, v čom sa naše svetonázory kryjú. 🙂 A našla som. 🙂

Ale ponajprv sebapoučenie: keď mi nesedí niečo, čo hovorí niekto iný, mám tendenciu mu to “zosobniť” – teda zanevrieť na človeka, miesto toho, aby som sa zapodievala tým, čo hovorí. Takmer som vyhlásila Kryona za geinveniska ohavného a Carrolla za uleteného ufóna… Rácio vo mne hovorí, že by som pre to našla dosť dôkazov. A súčasne hovorí, že každý z týchto dôkazov by sa dal interpretovať “v prospech obžalovaného”. Pomohla mi pri tom posledná výmena energií so Slobodnacesta, kde som reagovala na obsah výpovede, ktorý sa však dal vysvetliť celkom inak. (Že si ho nebolo treba vysvetľovať inak, pretože kontextuálne bola možná jediná interpretácia a ten zvyšok je dosť absurdný, je jedna vec. Že som z možností vybrala len jednu a zastrelila sa na ňu, je vec iná – a nectí ma. A že to nakoniec bolo celkom inak a platná bola možnosť, o ktorej som ani netušila, bola parádna facka pre moju bohorovnosť.) Takže som pochopila, že budem musieť oddeliť svoju emocionálnu reakciu od uvažovania o veci – a to u mňa chce vždy 24 hodín. Tentokrát to chcelo 48 hodín, než som začala byť ochotná spochybňovať svoje vnímanie – a tým aj hľadať “prienik” medzi Kryonom a tým, čo som vedela. Bolo by to chcelo aj dlhšie, ale našťastie to Gabriel urýchlil. 🙂

A prečo ten problém? Budem rozprávať a vy uvidíte sami. 🙂

Rozprávanie o tejto vrstve začína Kryon úvahou, že všetky mytológie sveta začínajú tým, že človek pochádza z nejakého mystického, “anjelskeho” zdroja. V začiatku knihy Carroll rozprával svoje zážitky, keď zistil, že viaceré navzájom nesúvisiace mytológie (pamätám si len havajskú a novozélandskú) hovoria o tom, že ľudstvo prišlo z hviezd a svoj pôvod odvíja od Siedmich Sestier (čo Carroll stotožňuje s Plejádami).

“Nijaký spirituálny príbeh z náboženského systému nezačína človekom v jaskyni, skloneným nad svojou najnovšou korisťou a tlčúcim do nej stehennou kosťou z mamuta. Ľudstvo dostalo “semeno spirituálneho poznania” vtedy, keď sa dostalo do intelektuálneho stavu, v ktorom ho bolo schopné prijať.”

Kryon rozpráva o tom, ako sa o toto “semeno spirituálneho poznania” zaslúžili kámoši Plejáďania, ktorí pricestovali na Zem a pretože im Boh dal za úlohu šíriť istú kvalitu (o tom až neskôr), tak tu zasúložili a tým skombinovali svoju DNA s ľudskou.

No, a tu začíname s kognitívnymi disonanciami. A. Neznášam ufónske teórie. B. Mám istú informáciu od Gabriela, ktorá je protichodná s Kryonovou. C. Ak Plejáďania boli iný živočíšny druh (pretože ich DNA bola iná), ťažko by sa súložením vytvorila nová DNA.

C je slabá námietka – tigre a levy sa tiež vedia páriť a ak boli Plejáďania veľmi blízky živočíšny druh, mohlo ku kombinácii génov dôjsť. Navyše mi to pripomenulo príbehy o Nephilim, nefiloch, krížencoch anjelov a ľudí. Ovšem… kedysi som sa Gabriela pýtala, či sa môžu páriť s ľuďmi. (Bolo to v časoch, kedy som ho považovala ešte za mimozemšťana.) No a on povedal, že nie, že sú “iný živočíšny  druh” (pristúpil na moju neochotu pripustiť, že je anjel, a hral moju hru “mimozemšťan”) a keď nás vidia, vnímajú nás tak, ako my vnímame šteniatka alebo mačiatka – milé na pohladkanie, ale rozhodne nie objekt pre sex. No a ak by Plejáďania boli anjeli, tak figu súloženie.

Išlo sa na kyvadlo. Plejáďania podľa Gabriela nie sú anjeli, ale bytosti. Podobné ľuďom. Neskôr som v Kryonovi našla podobné prirovnanie – keby prišli, nerozpoznáme ich od ľudí, len by boli o niečo vyšší ako my. Tu som si zasa spomenula na Blavatskú a jej hyperboreáncov a na biblické príbehy o anjeloch medzi ľuďmi, kde anjeli sa vyznačovali krásou a výškou. 🙂 Tak som si uvedomila jedno – čo ak sa nehovorilo o anjeloch, ale o nejakých amíkoch z Plejád? 😕 Námietka B čiastočne ošetrená.

Námietka A stále platná. A s tým sa ide ďalej:

Plejáďania nepotrebujú dlhé roky cestovania, aby sa dostali na Zem. Sú multidimenzné bytosti a tak sa vedia “zapnúť” a “vypnúť” do 3D. Takže si sem odskočili zasexovať a robili tak nejakých hodne tisíc rokov – a potom sa začala DNA kombinovať a zrodili sa “noví ľudia”, ktorí mali v sebe multidimenzionalitu Plejáďanov. Ale prečo to tí Plejáďania robili? Ak by sme ich totiž dnes nerozpoznali od iných ľudí, neviem si predstaviť, že nejaká neandertálska slečna by bola zapríčinila, že sa u nich začnú zbiehať slinky na “rýchlu bokovku”…

Kryon hovorí (a ja škrípem zubami), že:

“…aby táto planéta mala spirituálne vedomie a stala sa “jedinou planétou slobodnej vôle (on hovorí free choice), mohol na nej existovať len jeden typ človeka, ktorý by prežil. V súčasnosti v Univerze je Zem jediná planéta, kde má spirituálna bytosť plnú slobodu prijať alebo zavrhnúť stvoriteľa v svojom vnútri. Je to jediná planéta, ktorá môže kontrolovať vibráciu energie Gaia alebo vibračnú úroveň Zeme. Preto si môže “vybrať”, ako vysoko bude vibrovať v systéme, ktorý prípadne rozhodne o začiatočnej vibrácii nového Univerza. Žiadna iná planéta nemá tento systém. Iné ho mali a jedna z nich ešte stále obieha okolo jednej z hviezd Siedmich Sestier.”

Dnes sa už len smejem, ale keď som toto čítala, bola som blízka k infarktu. Dnes už vnímam jedno: vo vesmíre sú planéty a niektoré majú individuálne vedomie a iné ho nemajú. Kryon pravdepodobne hovorí, že pôvodné ľudské rasy (tiež ich vraj bolo viac) mali istý stupeň stádovitého vedomia, ale nie individuálneho. Ale len individuálne vedomie je schopné skúmať seba a svet naokolo a len individuálne vedomie je schopné snívať nový svet. Plejáďania zrejme mali individuálne vedomie a rozhodli sa ho z nejakého dôvodu (táto pecka ešte len príde 😕 ) preniesť aj na inú planétu. A tak to ich súloženie nebolo preto, že neandertálky boli tak sexi, ale pretože mali nejaký zámer, nutkanie.

Pre túto interpretáciu hovorí obraz o začiatku nového Univerza, ktorý poznám aj od Otca a Gabriela. Hovorí o tom slobodná vôľa – pretože aby niekto mal slobodnú vôľu, potrebuje 1. uvedomovať si svoju individualitu a 2. cítiť sa oddelený od okolitého sveta, aby mal šancu ho ovplyvňovať.

Zvyšok z odseku som odhodila ako Carrollovo chápanie vecí, ktoré je pre mňa hodne irelevantné od toho okamihu, kedy sa rozhodol slovo “multidimenzný” nahradiť slovom “kvantový”. To je, ako keby som ja Gabriela prekrstila na Michaela – len preto, že sa mi to druhé meno páči viac. ( 😀 Nepáči. Som predsedkyňa Gabrielovho fan-klubu. 😛 ) Proste ak je niečo multidimenzné, tak je to multidimenzné a nebudem to nazývať “kvantové” len preto, že to znie vedecky a momentálne je to populárne slovo, pretože nikto ešte celkom presne nevie, čo všetko “kvantové” bude a tak sa do toho dá vopchať aj tá ezoterika. 😕

No a teraz prichádzame k tej “pecke”, čo ma totálne prekotila – prečo to teda tí Plejoši robili… Podľa Kryona to bola/je veľmi pokročilá rasa spirituálnych bytostí (niekedy by som ešte celkom rada našla aj presnejšie vymedzenie tohto slovného spojenia 😕 ). Boli na Zemi mnohokrát a čakali na správny okamih, kedy budú môcť uskutočniť svoj zámer. Podľa Kryona tu boli na Boží príkaz (on hovorí “they were here by divine plan”). No a tu som dostala prvý kognitívny kŕč: už som videla, ako nejaký “Boh” zostupuje z obláčika a prikazuje tým Plejáďanom, že majú pohnúť zadkom a ísť zasúložiť na Zem, pretože tam žije stádo zadubencov bez spirituality… Nie, toto ja fakt nemôžem. Ja Boha vnímam ako systém a systém, ktorý sa musí znížiť k posielaniu niekoho niekam, nie je dobre nastavený. Systém je systémom preto, že sa veci dejú automaticky.

Dnes, s odstupom, vidím svoju chybu. Obraz Boha kážuceho Plejáďanom ísť sa vysemeniť na Zem je zrejme Carrollov obraz, cez ktorý informácia najjednoduchšie prešla do jeho mozgu. Ak to zbavím konkrétností, značí to, že Plejáďania prišli a urobili niečo, čo považovali (oni!!!) za svoje poslanie. A zvyšok je carrollovský folklór.

Takže momentálne máme Plejáďanov, ktorí prišli na Zem, našli tu čosi veľmi podobné na nich v ich začiatkoch, ale bez individuálneho vedomia. Keďže individuálne vedomie je skutočná tvorivá sila Univerza, asi si povedali, že čo všetko by sa dalo dosiahnuť, keby… a šli kombinovať gény. Ich úmyslom nebolo pokoriť alebo dobyť Zem alebo ju osídliť svojím vlastným živočíšnym druhom, aby ju celkom dostali pod kontrolu… To sú len ľudské príbehy, vytvorené zo strachu, ktorý je však ľudská emócia, nie plejáďanská.

Ešte stále existujú ľudia, ktorí chcú drámu a prajú si mať sprisahania, aby boli veci vzrušujúce.

🙂 OK, takže Plejáďania predstavujú vysoko vyvinutú životnú formu Univerza, ktoré poznáme. Pôvodne bola ich planéta “jediná planéta slobodnej vôle” a mala spirituálny vplyv na energiu stvorenia našej slnečnej sústavy. (Nech už to značí čokoľvek; ja to zaraďujem medzi “carrollovský folklór”. Bude ho tu viac. 😕 ) Plejáďania boli vo vývoji ďaleko nad nami, svoje obdobie vojen a výdobytkov už mali za sebou a dostali za úlohu (pričom v mojom vnímaní “dostali”=”povedali si, že ich úloha… atď.”) pokračovať v svojej práci (hehe, taký pozemský obraz) tým, že odovzdajú svoju vibráciu ďalšej generácii humanoidov. Urobili to tak, že odovzdali multidimenznú časť svojej DNA človeku na Zemi. To bolo pred asi 100.000 rokmi. (Zatiaľ všetky časy, čo som dostala od mimofyzických bytostí, boli dosť podivné a “plus-mínus-autobus”, takže aj tento údaj by som brala s rezervou. Proste k tomu došlo – a dávno.)

Kryon spomína, že Plejáďania neboli prví návštevníci Zeme, ale odmieta túto vec rozobrať, čím ma hlboko sklamal, pretože som už ňuchala šancu spojiť jeho príbeh s mojím príbehom o Keruboch. 😕 Kryon hovorí, že to nebude rozoberať, pretože to nemá do činenia s našou spiritualitou a že títo prví “návštevníci” už odišli skôr, než sa zjavili Plejáďania, pretože ich už nezaujímalo, čo Zem mohla ponúknuť. No a to by mi zasa ukazovalo na Kerubov a ich vzostup a zaradenie sa k energiám (nie bytostiam).

Kryon potom hovorí zasa niečo, čo ma zaťažilo, ale nie tak ako ten “príkaz Boží” – Plejáďania majú multidimenznú technológiu a ovládajú ďalšie dva zákony fyziky, ktoré my ešte len musíme objaviť. Toto im dáva schopnosť prejsť do multidimenzného stavu (Carroll a Kryon večne používajú slovo “kvantový” a ja neviem, kedy myslia skutočne “kvantový” a kedy “multidimenzný”, ako to Carroll na začiatku knihy napísal) a tak sa k nám vedia premiestniť v okamihu. A preto je nezmysel, že by sa tu mali skrývať v ľudskej podobe. Potiaľto to chápem, ale potom o kúsok ďalej zasa hovoria, že “prišli na svojich lodiach” a takto behajú po oblohe… a tak sa pýtam – ak ovládajú multidimenznú merkabu, načo sú im lode?! Aby sme pochopili, že sa niekto špacíruje po oblohe a dozoruje nás? Aby sme z toho chytili paranoiu?

Sorry, ale v týchto okamihoch moja posvätná krava Logika dostáva akútny záchvat mučania. 😕

Zato ale používa Kryon jeden pekný obraz na to, aby ukázal, čo to značí “byť všade odrazu” 🙂 :

Predstav si to takto: Si všade odrazu! Nakresli do piesku kruh; v kruhu sú mravce. Položíš prst na určité miesto a vyľakáš jedného mravca.  Odrazu a takmer okamžite presunieš prst na iné miesto. Mravec si myslí, že si sa presunul z miesta na miesto desivou rýchlosťou! Vidí totiž len ten prst. Rozumieš? Ty si stále “nad” kruhom a nikam si sa nepremiestnil.

🙂 Póňal. 🙂

Kryon dosť pozametal aj s konšpiračnými teóriami, že niekto v laboratóriu manipuloval našu DNA a unášal nás a robil na nás bolestivé pokusy. Kryon vraví, že Plejáďania použili najprirodzenejšiu metódu a preto nepotrebovali nič z toho, čo ľudskí konšpirační teoretici 😛 o nich tvrdia. Výsledkom ich (vraj príjemného 😉 ) snaženia bol človek, ktorý mal čiastočne plejáďanskú DNA.

Jadro toho, čo nám odovzdali, je zachované v troch lemúrskych vrstvách DNA. Tieto predstavujú pochopenie pre vyššie dimenzie. Kryon sa rozhodol nazvať ich lemúrske kvôli Lemúrii (a tu ma zasa začali pobolievať zúbky 😕 ). Prečo Lemúria?

V začiatkoch bolo viac ľudských rás na Zemi, ale tie, s ktorými sa Plejáďania nepopárili, v priebehu času vymreli. Prežili len tie rasy, ktoré obsahovali plejáďanskú DNA. A hoci Plejáďania svoje semeno rozšírili po celom svete, len jedna veľká civilizácia sa sformovala. Táto civilizácia nadobudla nesmierne porozumenie a silu, pretože najlepšie dokázala pracovať s tým, čo mala. Nachádzala sa v strede Pacifického oceánu, v miestach, ktoré sa neskôr stali Havajskými ostrovmi.  Polynézania boli teda prví ľudia, ktorí naplno pochopili to, čo Plejáďania urobili. A Lemúria je prvá civilizácia ľudí ako my na tejto planéte. Jazyk Lemúrie sa stratil, ale niektoré jeho časti prežili v “jazyku predkov Havajanov”.

Už sme spomínali, že pôvodné ľudské rasy boli “bezduché”:

Než Plejáďania odviedli na vás svoj kus práce po celej planéte, v ľudskej štruktúre nebolo božskosti. Nemali ste v sebe tvorcu/Stvoriteľa (creator) a systém vášho božského príchodu a odchodu neexistoval. Je len malý zlomok vesmíru, ktorý je “spojený s božskosťou Stvoriteľa”.

Akosi cítim, čo sa tým chce povedať, ale neviem to dať do slov, takže až niekedy nabudúce. 🙂 Spája sa mi to čiastočne so snívaním a čiastočne s tou slobodnou vôľou.

Hebrejské meno pre túto vrstvu vybral Kryon Kadumah Elohim, čo v jeho verzii značí “domovský jazyk DNA a prejavená božskosť”. “Domov” sa pritom nespája s Lemúriou ani s Plejádami, ale je to druhá strana “závoja”, teda mimofyzická realita, kde sídli Kryon a Otec a kde vzniká všetka láska. “Domov” je miesto, kde podľa nás sídli Boh. (Zasa pripisujem Carrollovi, pretože ak Boh je Všetko-čo-je, neexistuje “miesto”, kde by “sídlil” a nijaká súdna vyššia bytosť to nebude tvrdiť.) Potom Kryon hovorí čosi kryptické, čomu by som asi rozumela, keby som bola čítala iné jeho knihy – hovorí, že toto je vrstva “tretieho jazyka” – a trojka je tvorivé číslo. Ovšem odkiaľ ten “tretí jazyk” nabral, neviem. Kto ste ho čítali, doplňte folklór.

To značí, že v tejto vrstve je zakódované uvedomenie si božskosti, hľadanie vnútorného Stvoriteľa, s ktorým sa rodí každá ľudská bytosť a ktorého podvedome celý život hľadá.

Vrstva má aj lemúrske meno: Hoa Yawee Maru, “prejavená božskosť”. Bez nej je v nás len tma, ale keď ju objavíme, máme dôvod existovať. Je to koniec veku nevinnosti – krok do duality, kde existuje Svetlo a Temno, kde existuje integrita a neintegrita, kde náminí hovoria, čo je “dobré” a čo “zlé”.

Túto vrstvu predstavuje číslo 7. Sedmička je božskosť, kompletnosť, dokonalosť a často ju nazývame “číslom učiaceho sa života”. Všetky výdobytky človeka sú spojené s božským učením sa na všetkých stupňoch. Okrem toho je to lemúrska vrstva číslo 1, takže tu máme aj jedničku – nové začiatky a “o sebe”.

Súhrn: Toto je prvá z troch lemúrskych vrstiev, ktoré ľudstvo dostalo pred 100.000 rokmi od Plejáďanov. Ľudstvo vyprodukovalo mnoho kultúr, ale najpokrokovejšia bola Lemúria, ktorá sa udiala niekedy pred 50.000 rokmi. Tých 50.000 rokov medzi “vysemenením” Plejáďanov a začiatkom civilizácie predstavuje obdobie, ktoré bolo potrebné, aby sa plejáďanská DNA skombinovala s ľudskou a vytvorila novú DNA a súčasne aby tie ľudské rasy, ktoré v sebe nemali plejáďanskú DNA, postupne vymreli. Je to vrstva božieho prejavenia sa, pre ktorú možno použiť obraz koniec nevinnosti a začiatok spirituálneho vedomia.

No a ja ešte prikladám zápis z toho, čo som vychannelovala s Gabrielom, keď som mala problém akceptovať, čo Kryon hovorí:

Tak Kryon je reálny, ale nepatrí k anjelom, je bytosť. Môj problém je zasa s Carrollom, nie s Kryonom. Plejáďania nie sú anjeli. Nijaký Boh ich neposlal niečo robiť; táto časť môjho vnímania je správna. Iste, sú súčasťou Božieho sna, ale vôľu majú vlastnú a to, že sem došli a spravili, čo spravili, bola “náhoda”, nie “príkaz”.

Pýtala som sa Gabriela, nakoľko moje vnímanie zákonitostí tohto sveta zodpovedá realite. 80%. Pýtala som sa, nakoľko by som postrehla realitu, keby som toto vnímanie premietla do zvyšku vesmíru. Hneď to kleslo na 60%. Nie je to len tým, že 20% ešte nerozumiem, ale v tom zvyšku vesmíru vraj fungujú ešte aj iné zákonitosti, než s ktorými sa stretnem na Zemi. Potom sa mi odrazu rozležalo a išla som na to rozumom – zistila som, že tie zákonitosti, čo sú “navyše”, sú zákonitosti iných dimenzií; keby som svoje ponímanie aplikovala na hmotnú časť vesmíru, bolo by to znova mojich 80%. Inými slovami: keby som chápala 100% Zeme, chápem 100% hmotného zvyšku vesmíru, ale ešte stále nechápem niečo z multidimenzionality.

Vrstva 8: Druhá lemúrska vrstva alebo Ústredný akašický záznam

Kryonovský folklór pokračoval aj pri tejto vrstve, ale už som mala hrošiu kožu z predošlej vrstvy a tak to išlo pomerne ľahko. Myslím, že na vrstve 7 som sa naučila oddeľovať informáciu od interpretácie (alebo tak nejak, nech sa netvárim hneď ako borec 😉 ).

Vrstva 8 predstavuje jednu z najpodstatnejších energií ľudskej DNA. Tvorí najväčšiu časť multidimenznej zložky DNA a stelesňuje ústredný akašický záznam (Master Akashic Record). Spolupracuje s vrstvou 2, ako uvidíme neskôr.

Čo je akaša u Kryona?

Keď hovoríme o akaši, naša definícia znie “energie Gaie vo vzťahu k ľudstvu”. Takže je to v skutočnosti atribút spojený so Zemou, teda Gaiou. Ale nemôže existovať bez ľudských bytostí. Človek v sebe nosí osobný záznam všetkého, čo sa mu/jej prihodilo.

No a potom zas ide folklór, ktorý moju posvätnú kravu Logiku rozzúril do biela. 😕  Niekde na Zemi existuje “skutočná, 3D jaskyňa”, ktorej Kryon hovorí Jaskyňa Stvorenia. Má atribúty tak z 3D, ako aj multidimenzné. Predstavuje “ľudstvo na Zemi” a je kryštalickej povahy. Je tak dobre ukrytá, že nebude nikdy nájdená. Žiaden človek do nej nemôže vstúpiť, pretože neumožňuje ľudský život, ako ho poznáme. Podľa Kryona by sa dala nazvať aj “pozemský centrálny register”. Obsahuje záznam o každej duši, ktorá kedy bola alebo bude na Zemi.

Jaskyňa Stvorenia (dalo by sa povedať aj “zrodenia”) je planetárny záznam o všetkých ľuďoch a preto je akašickým záznamom celého ľudstva. Každá duša má kryštalický záznam a každý život je vyleptaný do kryštálu duše. Neexistuje kryštál pre každý ľudský život, ale len kryštál pre každú ľudskú dušu. Mnoho životov je potom vyleptaných do štruktúry kryštálu a predstavujú jednu dušu, čo sa inkarnovala po mnoho životov.

DNA na rozdiel od jaskyne je osobná. Nesie akašický záznam toho jedinca, ktorého predstavuje, a všetkých životov, ktoré mal.

No… tak dobre. Máme jaskyňu v 3D, ktorá ale nie je v 3D a navyše ju nikto nemôže objaviť, pretože nie je pre ľudí, ale zato má kryštály a v nich nejaké záznamy… Prosím, nečudujte sa, že to v mojich očiach nie je viac než len folklór. Ale z vrstvy 7 sme si nadobudli istú zručnosť v “rekonštruovaní do kríža” (nech už to značí čokoľvek), takže pozrime sa na to:

  1. Zem je fyzická i energetická.
  2. Zem nesie v sebe niekde zaznamenanú históriu celého ľudstva. Ja osobne by som ju nepchala do jaskyne a do kryštálov (ktoré navyše nie sú fyzické 😕 ), ale by som ju zaznamenávala na energetické vlákna, ktoré tvoria “pásmo Zeme” a z ktorých sa skladáme všetci my (neviem presne, v akej miere len z nich, ale to tiež na veci nič nemení).
  3. Každý jeden z nás v sebe nesie svoj vlastný záznam. Ak je v DNA, tak potom ja v mojom svetonázore by som do DNA umiestnila informáciu, z ktorých energetických vlákien sa skladáme (a teda ku ktorým spomienkam a “minulým životom” budeme mať prístup).
  4. Tým som sa zbavila jaskýň, kryštálov, kryštalickej mriežky, leptania, individuálnych duší žijúcich ako jeden celok celé tisícročia a podobných vecí, s ktorými dnes neviem narábať. Kto máte podobné problémy ako ja, predkladám vám istú možnosť náhľadu na veci. Ak tie problémy ako ja nemáte, držte sa radšej Kryona, pretože táto moja teória je celkom neoverená.

Späť ku Kryonovi: Aby to nebolo celkom jednoduché, tak naše akašické záznamy nie sú fyzicky v našej DNA (prečo by tam aj mali byť “fyzicky”, keď väčšina DNA je multidimenzná 😕 ), ale sa v nich nachádza len linka do veľkej knižnice Zeme. (Hehe, bod v prospech mojej teórie! 🙂 ) Táto “hlavná knižnica” je v multidimenznom stave a vnímali by sme ju ako ďalšiu dimenziu.

Akašický záznam obsahuje okrem minulých životov aj karmu. Nesie v sebe dôvody pre to, kto boli naši rodičia, karmickú skupinu, do ktorej sme sa rozhodli inkarnovať a výzvy, ktoré potrebujeme zvládnuť. Vytvára strachy, sklon k dramatizovaniu, múdrosť, mier a riešenia. Je emocionálny v tom ohľade, že si “pamätá” tie kúsky minulých životov, ktoré vytvárajú bloky alebo zvyky.

Táto vrstva obsahuje základný náčrt života a je tiež vrstvou výziev. Preto spolupracuje s vrstvou 2, vrstvou životných lekcií a duality.

Kryon sa potom púšťa do témy minulých životov. Ľudia radi minulé životy vidia ako korálky ponavliekané na niti pekne jeden za druhým, každý s určitou dĺžkou a pekne zaradený medzi ostatné. Takisto si myslievajú, že čím ďalej v minulosti je umiestnený minulý život, tým ťažší prístup k nemu máme, pretože sa to udialo už tak dávno. To však nie je správne: všetko, čo sa nám kedy stalo, je súčasťou toho, kto sme dnes, súčasťou našej “štruktúry” alebo “schránky” a máme k tomu rovnako dobrý prístup.

Kryon hovorí, akým spôsobom môžeme vyťahovať tieto informácie z minulých životov. Nemali by sme to robiť zo zvedavosti alebo aby sme sa tým mohli chváliť kamarátom pri pive, ale preto, aby sme ukončili v našom živote niektoré situácie, ktoré koreňmi siahajú do minulosti. Informácie máme prístupné cez našu DNA a jej link do centrálnej knižnice akaše.

Všetky životy, čo ste žili, boli stupaje k životu, ktorý žijete teraz. Každý jeden z nich vám dal informácie, skúsenosti a múdrosť pre tento súčasný. Odteraz si všetko vyžaduje cielený, uskutočnený úmysel. To značí, že hoci môžete mať “knižnicu skúseností majstra”, leží nevyužitá až do chvíle, kedy skutočne uveríte tomu, že ju môžete využiť. Nemôže ísť len o zvedavosť; musí to byť pevné presvedčenie. Musíte tou predstavou žiť, než sa môže uskutočniť, a mnohí nevedia, ako na to. Páči sa im tá predstava, ale nevedia si predstaviť, ako ju zaviesť do života. To je niečo, čo nemôžeme naučiť, pretože buď ste na ceste viery, alebo na nej nie ste. Mnohí slovne hovoria, že sú, ale ich životy ukazujú, že nie sú. Často je to dopad strachu, ale vo väčšine prípadov jednoducho len ešte nie sú pripravení.

To mi dáva na zamyslenie, nakoľko má význam, aby nám niekto iný zisťoval o našich minulých životoch. Určite, vyzerá príťažlivo dozvedieť sa, že som bola Cézar, Napoleon alebo Hennessy, ale pokiaľ sama nemám prístup k lekciám toho života, ako niekto iný môže vedieť, ktoré z nich sú podstatné pre tento môj život? Preto napríklad ja nie som priateľ svojvoľných regresov (aj keď ich sama praktizujem – ale len z čírej zvedavosti 😳 ). Keď sa šamansky ide do minulých životov, vždy sa ošetruje nejaká konkrétna situácia, ktorú klient cíti ako ťaživú. To značí, že sa pracuje s informáciou, ktorú môže bezprostredne použiť.  Ale keď sa dozviem, že som bola Kleopatra a tento ksicht, s ktorým sa potýkal, bol Marcus Antonius, ešte nič to nehovorí o význame lekcie pre môj život. Možno tam nejaký je – a možno žiadny nie je a celá vec je len “zaujímavý folklór”.

Aj Kryon je niekde na tejto vlne. Hovorí, že nám niekto môže kľudne aj povedať, že išlo o náš 102. život, ale tento atribút v histórii už neexistuje. Miesto toho sa energia daného okamihu vmiešala do tej polievky, ktorou dnes sme. V nej pláva rozpustená, ukrytá, a čaká na okamih, kedy bude potrebná. Nie je to naše súčasné “ja”, ale také, čo sme si už odžili a stalo sa našou neoddeliteľnou súčasťou. Ak to chceme v tej polievke nájsť, môžeme využiť pamäť nášho tela a začať sa pýtať: “Milá moja bunková štruktúra, potrebujem sprístupniť atribúty z mojich minulých životov, ktoré by mi pomohli lepšie a ľahšie žiť môj súčasný život. Prajem si rozpamätať sa na tie veci, čo mi umožnia žiť dlhšie, robiť lepšie svoju prácu a dajú mi mier vo veciach, ktoré chcem ešte urobiť. Chcem sa po nich poobzerať v akaši, ktorá je v mojej osobnej DNA.”

Takže aj Kryon hovorí, že nebežíme za vešticou, ale dáme príkaz našej bunkovej štruktúre – lenže príkaz veľmi všeobecný. Nešpecifikujeme “život, kedy som bola Kleopatra”. Miesto toho prenecháme na našej DNA, aby sa rozhodla, ktoré informácie sú pre nás v danom okamihu podstatné a z ktorých životov ich vytiahne.

Takýmto spôsobom sa deje aj naše vyhojenie – hĺbkou presvedčenia oslovíme naše telo a ono sa rekonfiguruje tak, že príde k tomu, čomu hovoríme “spontánna remisia”. Ide o prípad, kedy človek vedome alebo podvedome (a najčastejšie v priamom ohrození života, pretože vtedy bývajú fronty veľmi jasné) požiadal svoje telo o takú bunkovú štruktúru z minulého života, kedy nebolo choré.

To mi pripomína moju rakovinu. Patrila k druhu “tichý zabijak”, pretože bola rýchla. Žiadne biopsie a žiadne chemické scvrkávanie tumoru – išlo sa priamo pod nôž. Po operácii som mala možnosť pozerať sa, ako sa mení moje zaradenie na karte pacienta: z 2. štádia tesne po operácii sa zmenilo na 3. štádium po biopsii a po všetkých vyšetreniach počas chemoterapie a porade s rádiológom na 4. štádium pri ožarovaní. Pýtala som sa lekárky, ale zahovorila to. Potom prišla druhá várka chemoterapie a tá mi hneď v prvej dávke nahlodala nervový systém, odpísala jedno ucho a časť mozgu. V tom okamihu som zatiahla ručnú brzdu s tým, že radšej na mieste zomriem, ale nebudem žiť hluchá a nekontrolovane spazmatická… To bol asi bod, kedy som podvedome požiadala telo, aby sa uzdravilo. Neskôr, keď som mala problémy s tým, že som nemohla používať ruky, tak som ho vedome požiadala, aby sa obnovilo do stavu pred chorobou. Pri najbližšej kontrole ma vyradili z evidencie.  Zo štvrtého štádia do “remisie”. 🙂

Hebrejské meno pre túto vrstvu DNA je Rochev Baaravot, ktoré Kryon interpretuje ako “jazdci svetla”. Podľa neho je to tribút Plejáďanom, ktorí umožnili, že dnes máme takúto DNA. A taktiež sa v tom niečo skrýva – “jazdíme na svetle” a “jazdiť” sa vraj hebrejsky povie Merkabah. (Ja som vždy myslela, že je to z egyptského Mer + Ka + Ba 😕 … neviem, odkiaľ som to vzala.)

Vrstva má aj svoje lemúrske meno, Akee Yawee Fractus, ktoré značí “múdrosť a zodpovednosť” To sú vlastnosti, na ktorých bola budovaná Lemúria.

Číslo 8 je štruktúra, zodpovednosť, praktické veci a zhmotnenie. Je to názorný príklad toho, ako sa akaša zhmotňuje v našich životoch.

Akee Yawee Fractus je formulka z lemúrčiny, nápis na Chráme omladenia, v ktorom si predlžovali život pomocou gaologického magnetizmu daného miesta.  Význam formulky je: “Riešenie tvojich problémov korení v praktických veciach.” Význam je pomerne jednoduchý – než uletíš do ezoteriky, postaraj sa najprv o praktické veci. 🙂 Obsahuje to aj pravidlo “ak chceš riešiť vonkajšie veci, pozri najprv do vlastného vnútra”.

Potom Kryon pojednáva o slove Yawee a lemúrskom jazyku, ale jediná informácia pre nás je tá, že Yawee bol nejaký učenec a toto slovo sa objavuje vždy, aby upozornilo, že nasleduje múdrosť.

Vrstva je súčasne Druhá lemúrska vrstva. 8+2 dáva spolu 10 – nové začiatky, pretože 10 je numerologicky 1+0=1. Akašické záznamy ľudských bytostí, keď sa zhmotnia (8), vytvárajú nové začiatky (1).

Nerobme si starosti, že zhmotňovanie sa primárne spájalo s vrstvou 4. Tuto sa spája múdrosť a zodpovednosť s kreatívnou energiou a zhmotňuje človeka s vnútorným mierom. Táto vrstva je o tom, ako vyriešiť bloky v našom vnútri a pohnúť sa do pokojnejšieho, vyrovnanejšieho života, kde karma už nie je dôležitá a interakcia s inými ľuďmi už nevytvára strach a napätie. Akašický záznam v našom vnútri je jeden z najúžasnejších nástrojov, ktoré môžeme použiť.

Súhrn: Vrstva predstavuje najmocnejší spirituálny nástroj ľudstva – osobný akašický záznam jadrovej duše. V ňom sú zachytené všetky životy a všetky situácie.

Vrstva 9: Tretia lemúrska vrstva alebo Vrstva vyhojenia

Tieto tri vrstvy píšem už tak dlho, že som celkom zabudla, čo som v nich čítala, a tak posledná z nich bude viac preklad ako prerozprávanie, hoci mám pocit, že u nej som sa najmenej zvíjala 😕 .

Kryon hovorí, že niektoré z vrstiev sú koncepčné, kým iné sú akoby portály – a táto predstavuje proces/spôsob, akým ľudské telo vytvára pomocou DNA stavy, ktoré často vyzerajú tajuplné. Je to síce “lemúrska” vrstva, ale nie je plejáďanská – je to lemúrska nadstavba určená vyslovene pre ľudské telo a ľudské liečenie.

Liečenie ako také vnímame dosť treťodimenzne: v dvojitej špirále DNA, v jej proteínovo kódovanej časti sa nachádzajú inštrukcie pre gény, ktoré samé o sebe sú sady inštrukcií, čo treba robiť a ako, kde sú na evolučnom rebríčku ľudstva a pomocou akej chémie kontrolujú reakcie imunitného systému. Potom máme biele krvinky, ktoré nabehnú na miesto poranenia… ale to nie je činnosť vrstvy 9, aspoň nie plná.

Aj táto vrstva je multidimenzná. Najlepšie spolupracuje s vrstvou 1, pretože je plne určená pre hojenie a liečenie v 3D realite, ale nie je o chémii v tele. Miesto toho ju možno nazvať “vrodené vedomie tela, ktoré vie a hojí”. Keď pracujeme s vedomím tela, pracujeme práve s vrstvou 9. (Sem mi nejako skóruje aj tá toltécka “pamäť tela“.)

Kryon sa odvoláva na kineziológiu – spôsob, akým s nami telo komunikuje a signalizuje súhlas alebo nesúhlas v otázkach týkajúcich sa zdravia. Proste telo nejako “vie” – mimo všetkej chémie – čo sa s ním deje, a to niekedy dlho predtým, než sú veci viditeľné pre konvenčnú medicínu. To je pôsobenie vrstvy 9, ktorá je v tele a ktorá je určená na vyhojovanie, ale nie naším obvyklým lineárnym spôsobom. Reaguje na miltidimenznú energiu, teda na modlitbu, meditáciu, vieru/dôveru a pozitívne myslenie. Pokrýva veci ako zázraky, spontánne remisie a úplné, absolútne vyhojenie.

V ľudskom tele sú takto dva akoby oddelené imunitné systémy, oba zakotvené vo vrstve 9. Jeden je fyzický a funguje na základe biochémie a poskytuje rýchlu obranu na problémy, ale potrebuje mať prístup k vrstve 9 – čo často nemá. Jednoducho sme ju zabudli používať. Ona je náš druhý, metafyzický imunitný systém, ktorý leží mimo biochémie tela. Ja ho chápem ako istú vibráciu, na ktorú keď sa dokážeme vyladiť, začíname mať prístup k vyhojeniu a spúšťame “neobvyklú” liečivú reakciu, ktorá sa očami 3D lekárov zdá byť “zázračnou” a omnoho silnejšou, než je biochemická reakcia tela. Je to voľne podľa Biblie: “Viera tvoja ťa uzdravila.” “Viera” je jeden z multidimenzných procesov, ktorý je toho schopný. Predpokladám, že iné sú šamanské cesty alebo bosorácke snívanie.

Lemúrčania aktívne pracovali s vrstvou 9 a tá potom komunikovala s vrstvou 1 (našou fyzickou vrstvou). Výsledkom bola veľká dĺžka života, život bez chorôb a úžasné kulturálne zdravie (nech to už značí čokoľvek; radšej sa nepokúsim interpretovať, pretože nemám pocit, že by som chápala slovné spojenie).

Pre nás je dobrým príkladom meditácia. Keď ju praktizujeme istý čas, začíname “hovoriť” s naším telom a ovplyvňovať jeho stav. (Dúfam. Práve dnes ráno som mu vyhlásila, že sa chcem vyzdravieť a že chcem žiť a nech láskavo aktivuje moju minulú múdrosť a bojovnosť, aby sme to dosiahli. Správa došla, ale či aj skutočne zabrala, to uvidíme zajtra.) Existujú proste ľudia, ktorí sa mentálne dokopali k zdraviu. V skupine okolostojacich to obvykle vyvoláva dve menej príjemné reakcie: závisť a strach. Ak niekto je odlišný, musí byť zlý. Neuniklo to ani Kryonovi 😉 :

Taká je stará energia ľudskej logiky, kde dráma a strach sú to prvé, čo vidíte a zvažujete, a to aj tvárou v tvár zázrakom.

Kryon potom hovorí, že dnes už ľuďom pomáhajú aj multidimenzné zdravotné vynálezy. Kryon o týchto vynálezoch hovorí, že “vedomie vynálezcu a vedomie pacienta sa spájajú”. On je hodne kryptický (podľa mňa sa mohol kľudne volať aj Krypton), ale ako som to čítala, automaticky mi prišiel obraz svojpomocných skupín – anonymných alkoholikov a podobných. Všetko, kde sa využíva sila skupiny na to, aby človek znásobil a urýchlil svoje hojenie, je podľa mňa takýto “multidimenzný zdravotný vynález”. Možno existujú ešte aj iné podobné formy terapie, ale ja zatiaľ poznám túto jedinú. Možno sem patria aj šamanské techniky, možno práca s kryštálmi a s reiki, ja neviem. Môj obraz sa sústredil len na tú svojpomocnú skupinu.

Vrstva 9 pracuje s úmyslom. Telo vie, čo je úmyslom, a úmysel vyštartuje proces, ktorý je viac ako len súčet 3D častí, ktoré ho vytvárajú – sebaliečenie nie je lineárne.

Otázkou zostáva, ako svojmu telu úmysel pošleme. Ja som pracovala s viacerými technikami, ale úplne “zázračný” výsledok som dosiahla s bosoráckymi mantrami, menovite mantrou na môj tumor. V priebehu týždňa sa mi ho podarilo zredukovať na polovicu! (Doložené sonografiou pred operáciou a lekárskou pooperačnou správou – z 12 cm šiel nádor dole na necelých 7 cm.) Ďalšou oskúšanou technikou bolo vyjadrenie úmyslu cez nejaký symbol – napríklad cez prívesok Kuan Yin som dala svetu na známosť, že sa mienim z rakoviny vyliečiť. Cez liečivé kamene tiež posilňujeme silu nášho úmyslu. Podobným spôsobom fungujú i kúzla a mágia. Sme v 3D svete a tak veľmi často naše “symboly” budú hmotného charakteru. To neznačí, že sme slabí; značí to, že využívame všetko, čo máme k dispozícii – symboly i čistý úmysel.

Neexistuje nič silnejšie ako ľudský úmysel.

Hebrejské meno tejto vrstvy je Shechiniah-Esh, čo v Kryonovej interpretácii značí “Plameň expanzie”.

Ľudská bytosť, čo sa naučí používať túto liečivú vrstvu a denne hovorí so svojimi bunkami, zapaľuje plameň rozširovania vedomia.

Kryon spája vrstvu so Sv. Germainom, ktorý dal informácie o energii nazývanej “Fialový plameň”, čo je priame použitie vrstvy 9. Ja tu zasa mám istú slobodomurársku či akú disonanciu, pretože ak je niečo energia, je to staršie ako nejaký človek a keď Kryon inde pindá, že si z poslov vytvárame modly, prečo potom sám k tomu prispieva?! Takže okej, Sv. Germain alebo aj nie, asi to bude Carrollov dovetok, konkretizácia abstraktnej myšlienky. (Alebo existuje nejaký dôvod, prečo ja mám výrazný vnútorný problém so “svätými” hocijakého druhu – lebo naozaj mám. 😕 Budem musieť preskúmať. Ako vojak nespochybňujem autority, takže v tomto to nebude, ale niečo tam bude. Na mňa nechoďte ani s Ježišom; to sa už medzičasom naučili aj anjeli a obe strany sa tejto debate elegantne vyhýbame.)

Numerológia tejto vrstvy je tiež zaujímavá. Ako 9 predstavuje dokončenie, dovŕšenie, menovite dovŕšenie ľudskej schopnosti využiť na svoje vyhojenie aj druhú časť imunitného systému, multidimenzný proces, ktorý dovŕšuje hojenie prebiehajúce vo vrstve 1. Keď k tomuto príde, stáva sa človek kompletným a funguje optimálne. Biológia je potom pod taktovkou systému, ktorý vie, ako sa vyliečiť sám.

A keď teraz spojíme 9 + 1, dostaneme 10 a to je 1+0=1, teda nový začiatok. Liečiaca vrstva sa teda sústreďuje na začiatok a koniec. Oboje sú dva póly jednej osi a alfa a omega ľudského tela. Táto vrstva ich dáva do rovnováhy.

Súhrn: Vrstva 9 je “chýbajúci článok” ľudského imunitného systému. Je to lemúrska vrstva 3. Popri biochémii imunitného systému je to energia v tele, ktorá “vie”, čo nie je v poriadku a ktorá dokáže zmeniť bunkovú štruktúru na multidimenznej (alebo kvantovej?) úrovni tak, aby dosiahla úžasné vyhojenie a stabilitu. Je to “zázračná” liečivá energia a vzťahuje sa na Sv. Germaina a Fialový plameň. Leží neaktívna v ľudskom tele a čaká na signály zo zdrojov, ktoré začínajú ľudským vedomím/úmyslom, idú cez vonkajšie zdroje čistej energie až po multidimenzné zdravotné vynálezy. Dovršuje ľudskú schopnosť vyhojiť sa a žiť dlhý život bez chorôb. Je to tretia lemúrska vrstva, ale patrí výlučne ľudstvu. Na aktiváciu tejto vrstvy využívali Lemúrčania Chrám omladenia.

OK, a ja už len malú zlomyseľnosť na záver 😛 : Kryon v začiatkoch hovoril, že vrstvy sa nedajú aktivovať osve. No a tu hovorí, že Lemúrčania využívali… atď. Mám pocit, že je to v pohode, ale hnidopich vo mne hovorí, že Kryon by tiež mohol byť dôslednejší vo svojich vyjadreniach. 😉

(Citáty z Kryona sú krátené a komprimované. Ilustrácie k vrstvám pochádzajú od Elana Dubro Cohena.)

P.S.: Tento článok som písala vyše týždňa a môžem povedať, že to bola nádherná lekcia mňa o mne… 😛  Uvedomila som si, že “Carroll” nie je môj triedny nepriateľ a že som si ho zástupne dosadila za určitú časť svojej bytosti, s ktorou som si potrebovala vyštrngať veci… 🙂 Uvedomila som si to, keď som spätne čítala svoj vlastný text. Napríklad to s tým “Božím príkazom”. Nikde nebolo popísané, že Boh bol ujko v nočnej košeli. Keď som to čítala prvýkrát, proste som predpokladala, že Carroll Boha vníma ako ujka v nočnej košeli. Samozrejme, ja ho tak nevnímam, ja už medzičasom viem, že je iný, ale chápem, že ho Carroll tak vníma, pretože kedysi som ho tak vnímala aj ja… ako ujka v nočnej košeli… 🙂 A v tomto okamihu sa spustil alarm. Ja som premietla svoj vlastný zakódovaný kresťanský obraz do Carrollových slov a ja som v nich videla to, čo som videla… Mohla som tam premietnuť hocijaký iný obraz (aj ten, ktorý používam neskôr ako moju interpretáciu) a výpoveď by bola asi rovnako platná…

Iný flagrantný prípad boli tie “lode” Plejáďanov. Kryon používa “craft”, čo je najskôr naše “prostriedok”. Ak ja mám vnútorný obraz “ufo”, tak ho tam premietnem; ak by som premietla merkabu, tak je výpoveď rovnako platná. No ale ja som sa rozhodla nepremietnuť merkabu, hoci ju mám tiež v svojom poznaní, ale som premietla ufo... 😕

Naučila som sa o sebe, že mám tendenciu považovať ostatných za hlúpejších a menej vyspelých. 😕 No, pyšná na to nie som, ale keď už je to na stole, môžem s tým niečo urobiť.

Ja fakt toho Gabriela môžem. 🙂 Keby ma nebol dokopal k čítaniu Kryona, knižku odložím pri prvom vnútornom kŕči a neprehryziem sa k tomuto nie celkom príjemnému sebapoznaniu.

Pôvodný text nezmením. Dokelu, aj toto som ja. Bude to tu svietiť naveky, aby nikto (a v tom ani ja) nemal tendenciu myslieť si, že som niečo viac.

39 thoughts on “Dvanásť vrstiev DNA IV: vrstvy 7, 8 a 9 (tzv. lemúrske vrstvy)

  1. Ďakujem za tento článok, prišiel mi veľmi vhod, je v ňom veľa podnetov k úvahám, čo určite urobím, avšak najskôr o týždeň :(. Na prvé prečítanie mi zarezonoval citát:
    “Než Plejáďania odviedli na vás svoj kus práce po celej planéte, v ľudskej štruktúre nebolo božskosti. Nemali ste v sebe tvorcu/Stvoriteľa (creator) a systém vášho božského príchodu a odchodu neexistoval. Je len malý zlomok vesmíru, ktorý je “spojený s božskosťou Stvoriteľa”.
    Mám s tým osobný rozpor, keďže človeka považujem za predurčeného poznať Boha a byť schopný sa mu priblížiť. Faktom je, že slová sú nedokonalým nástrojom na dorozumievanie, tak verím, že ´pravdu´ tam niekde nájdem ukrytú, nejaké myšlienky už mám, ale ešte sa mi nezoradili do ´aha´ záblesku porozumenia. A tak zatiaľ veľká vďaka za prácu, ktorú robíš, za poskytnutie možnosti zdielať tvoje vedomosti, za množstvo porozumení, ktoré mi táto stránka priniesla a za množstvo podnetov k ďalším úvahám.

    Páči sa mi

  2. Priznávam sa že tie kryonovské pasáže sú ťažké aj pre mňa. 😀 Ale inak – už dávno som sa tak dobre nezabavil – a za to ti ďakujem! Miestami sa mi až zdalo že čítam nejakú ezo-satiru 😀 😀 😀
    Môj hnidopich sa pýta:
    Semeno spirituálneho poznania bolo originálne seed of spiritual knowledge alebo semen of spiritual knowledge? 😀
    A ešte jedno – aj my keď prejdeme do ďalšej dimenzie/na vyššiu úroveň budeme mať takéto posvätné misie rozsievania našej multidimenznej DNA v rámci Božského plánu? 😀

    Páči sa mi

    • gildor 😀 máš ambície oplodňovať vesmír…? 😆 prečo nie.
      Ináč, tento článok som čítala po kúskoch odkedy si ho publikovala až doteraz, a viem, že si celú sériu od Kryona budem musieť prečítať znova, a znova, a znova. Niečo z toho mi navodí AHA-reakciu, ale pri niečom nesúhlasne stonám. A toto chcem pochopiť.

      Páči sa mi

    • Gil,

      “seed”… 😛 Teraz už zas viem o niečo viac, než keď som dávala dohromady tieto tri vrstvy: Kryon hovoril niečo o tom, že táto kopulatívna metóda nešla cez mužov z Plejád, ale cez ženy z Plejád… Na jednej strane je mi to celkom pochopiteľné, keď vyššie vyvinutá civilizácia pravdepodobne s čistejším, menej zanešváreným telom ide “rodiť” novú DNA, na druhej strane, ak sa vmyslím do človeka jaskynného v jeho kosťohlodavom období a zohľadním, že Plejáďanky by mali byť o dobrý kus vyššie od neho, tak by si na ne asi nešáhol, ale by ich najprv upackal kyjakom do menšej podoby… Takže neviem, mám kognitívnu disonanciu.

      Ale pripomenulo mi to film Avatar. Tá teória nie je až taká monštrózna, ako sa na prvý pohľad zdá. Len si to nesmieš interpretovať ako “na príkaz Boha”… Ak ideme fraktálne, “ako hore, tak aj dole” (a naopak), tak vezmi si človeka. Tiež má tendenciu dosť podivuhodne sa zamilovávať – naprieč rasami a myslím, že by bol schopný aj naprieč druhmi sa zamilovať – keby to bolo aspoň trochu humanoidné. (Gorily, traste sa! 😉 ) A teraz keby sme my dnes prišli na inú planétu a tam bolo nejaké nám podobné obyvateľstvo, niekto z kozmonautov s Pygmalionovským komplexom by sa kľudne mohol zamilovať do domorodky a splodiť s ňou deti… a aby to ospravedlnil pred ostatnými, tak by to vyhlásil za “príkaz zhora”. Tomu sa zas povie racionalizácia. 😉

      Ale tu sa zasa pohybujem na parkete “muž z Plejád”. Žena by sa totiž asi nezamilovala, ale by spadla do roly matky a snažila by sa ostatných naučiť umývať si ruky pred jedlom. 😛

      A teraz sa mi ešte niečo hmýri v hlavinke… Kedysi som čítala černošskú verziu Biblie a tam bolo myslím, že nejaký Kain zabil nejakého Ábela a ušiel pred šerifom do susedného okresu a oženil sa s opicou. (To je tak približne to, ako nás mohli Plejáďania vnímať. Ako menej chlpatých orangutanov. 🙂 )

      Páči sa mi

      • A prečo by nemohli mať? Veď pohlavie je nie len na rozmnožovanie. Čo ak jeho stimuláciou (to, čomu my hovoríme orgazmus a “čiernokňažníci z toho ľudí spovedajú, lebo – fuj!) dosahovali spojenie s… všetkým, kumulovali si energiu, aktivovali merkabu 😀 a čojaviemčoešte 😛

        Páči sa mi

    • Jasné,
      láska je slepá 🙂 (v tomto prípade aj hluchá, nemá, bez hmatu a hlavne bez čuchu 🙂 )
      Tá časť osvietenia našej DNA Plejáďanmi je u mňa tiež OK…
      Len mi to proste pripadá smiešne 🙂 S prirovnaním k Avatarovi sa nestotožňujem, tak si vyrobím vlastné – Plejáďanky sa shapeshiftovali do tej správnej, moraviansko-venušáckej podoby s poriadnym ťavím kopytom, a poprsím vhodným nielen na výživu potomkov ale aj ako nástroj sebaobrany 😀 😀 😀
      Prepáčte mi to, ale ja mám dnes proste takú nechápaciu náladu… 🙂

      Páči sa mi

      • No, toto je ten bod, kedy som v pomykove. Čo ja viem, ako vyzeral človek pred 50.000 rokmi? Čo ak bol na oveľa vyššej úrovni, ako sme my teraz? My stále vychádzame z toho, čo nám natrepali do hlavy v škole o opočloveku a mamutoch.
        Mohli to byť pokojne vysoko inteligentné, krásne bytosti, len bez spirituálneho vedomia. A možno bolo aj to, len nekorešpondovalo s vedomím Plejáďanov, tak sa urobila lobotómia 😀

        Páči sa mi

      • Jari,

        ty by si sa zamilovala do skutočne nádherného dunča? 🙂

        Ako som si to dnes znova čítala, napadlo mi niečo k tej ľudskej tendencii dosť nemožne sa “zamilovávať” – že toto je asi súčasť dedičstva Plejáďanov… Myslím, že sme schopní vidieť pod obálkou energiu inej bytosti, len si to neuvedomujeme. A znova ten Avatar: ten chlapík tam sa zamiloval do ženy, ktorá vyzerala celkom inak ako on – pre jej povahu (=energiu). Čiže ako keby medziľudská chémia fungovala na základe iného ako povrchového výzoru. Zvieratá si vyberajú podľa toho, čo viem, prísne podľa vonkajších atribútov a preto sa ani medzidruhovo nepária. Človek by toho bol emocionálne schopný.

        🙂 Možno zajtra mi príde všetko inak, ale dnes sa venujem tejto myšlienke. 🙂

        Páči sa mi

      • Kto povedal, že sme nemali Božiu iskru? Načo poslal Boh, Stvoriteľ, Zdroj, Otec na Zem človeka bez iskry? So všetkým rešpektom ku Kryonovi a Carollovi, čo ak to bolo celé interpretované trocha “s posunom”?

        Páči sa mi

      • 😀 Ja som v pohode. Nech už je to akokoľvek, my tu Iskru máme 😛 – Božiu či hocijakú inú… Teda, keď sa práve neschováva na nejakých služobkách… Hehe 🙂 ? Božia iskra na služobnej ceste… 😆 Čo tak asi robí Božia iskra na služobnej ceste?

        Páči sa mi

      • S tou iskrou to bude skôr v “preklade”, bolo to prosto len zavreté a pôsobením rôznych faktorov, vrátane Plejáďanov nastal posun a niečo sa otvorilo.

        Páči sa mi

  3. Dakujem za clanok. 🙂 Ked si odmyslim ten “folklor” (a nielen Carrollov) 🙂 , tak je to pre mna nieco, co poznam a je mi uplne jasne, … ale nie touto hlavou. 🙂 Moja mysel v tejto dimenzii bezi momentalne iba po povrchu (a ani to nechcem pri tomto mojom terajsom stupni vyvinu silit do nejakych logickych struktur ci chapani vlastnych tomuto mojmu terajsiemu fyzickemu bytiu), ale niekde vo mne je to vsetko jasne, normalne a samozrejme. 🙂

    Páči sa mi

    • k lepsiemu pochopeniu mytov o vzniku a rozvoji civilizacii doporucujem precitat knihy od Ivo Wiesner…..preto mi pripada logicke a prirodzene info z tohto clanku od Helar

      Páči sa mi

      • a este dalsia poznamka. teraz som si precitala tento clanok. som rada, ze ti to gabriel poradil. hi. neviem, toto o oplodneni som citala niekde inde, ale neviem, proste sa s tym tiez nejako uplne presne nestotoznujem a asi to nepripisujem presne kryonovi.. ale mnohe ine veci, co pise mi pridu trosku insie ako som doteraz citala a akosi mi zapadaju a mam pocit, ze nieco tam je proste to ono spravne chybajuce a vysvetluje, preco viera funguje, preco uzdravuje atd..

        Páči sa mi

      • Ono je aj dôležité, kto toho Kryona channeluje, pretože kanál tvorí minimálne 50% channelingu – svojou pozornosťou, stavom poznania i presvedčeniami. Carroll na začiatku knihy dobre pení na všetkých ostatných, čo channelujú Kryona, a označuje sa za “originálny kanál”. Pokiaľ viem, tá Poľka, čo channeluje Ramthu, si dokonca nechala patentom chrániť, že nik iný ho channelovať nesmie… OK, myslím si svoje, pretože Ramtha príde a predstaví sa pod iným menom a bude to znova tá neodolateľne sebadôležitá 😉 bytosť… whatever.

        Ja som si včera na blogu Atla-Ra práve pozrela, “kto je Kryon” – a rýchlo som to nechala, pretože to je nejaká žena, čo ho channeluje, a ide z toho celkom iná energia. A okrem toho sa to priamo bilo s tým, čo mi povedal Gabriel, že u Kryona ide o “bytosť” a nie o “skupinu energií”, ale tam som si niečo mohla odinterpretovať nesprávne a zápis z channelingu som si neurobila, takže si neviem skontrolovať, ako presne som kládla otázky. Tento Carrollov Kryon mi proste sedí trochu viac ako ten cukríčkovosladkoružovkastohuňatý Kryon tej ženy… je múdrejší.

        Páči sa mi

    • ano, veru, urcite zalezi, kto ho chanelluje. na tom vzostupe su to channelingy prostrednictvom Lee Carolla tiez. a tieto sa mi pozdavaju, tie druhe nepoznam. 🙂 tak kniha je tiez prostrednictvom neho, ze?

      Páči sa mi

  4. Je jedna finta, ktorou disponuje kineziológia, teda jej systém testovania a diagnostiky. Získa informácie z bunkovej pamäte alebo z čohokoľvek ako o tom píše Kryon (9. vrstva a pod) len tým, že sa opýta tela, svalového tonusu. Dajú sa testovať prepojenia v iných životoch, duše ktoré na sebe môže mať človek nalepené, elementály ktoré si vyrobil v detstve, prosto čokoľvek. — Mne sa to zdá úžasné 🙂 :-), už len v kontexte toho, aký postoj má k telu terajšia civilizácia. Preto som si urobil pár základných kurzov, kvôli schopnosti testovať. Inak barometer správania, s ktorým sa v kineziológii pracuje, je z môjho pohľadu základným šlabikárom a návodom k emocionalite, ktorý som si ne/rád doplnil … 😉

    Druhou vecou je, že testovať sa dá čokoľvek, aj napr. v kontexte tejto vety “Otázkou zostáva, ako svojmu telu úmysel pošleme.” Telo (DNA,… ako si to kto nazve) vám dokonca povie, kedy áno a kedy nie, či to vôbec chce a pod. Týmto sa do hľadania zámeru/úmyslu a jeho akceptácie telom (vlastnou bytosťou …) môže zapojiť hociktorý ďalší systém – mandaly, symboly, karty, esencie, voda, čas … Funguje to a je to relatívne lacné (tých pár základných kineziologických kurzov, podotýkam, že nie som kineziológ). Je to navyše extrémne presné, minimálne v porovnaní s analýzou symbolov a pod., je potrebná len určitá skúsenosť v testovaní, ktorá sa získa cvikom.

    Páči sa mi

    • ja len doplnim. myslis one brain, ze? inak, mam tie 2 kuzy prve aj ja a pekne dlho a rada by som s tym zacala robit, tiez som si na to spomenula, ked to kryon spomenul. ufff, ale vtedy mi to velmi neslo, mala som pocit, ze si vymyslam. 😦 ak poznas nejake vhodne stranky na trochu rozvoja tejto techniky, tak sa podel.:) idem kuknut, ci tu nema aj sun nejake veci. 🙂

      Páči sa mi

  5. Mám ešte malú poznámku k rasám, civilizáciám, vzostupu alebo poklesu … – v kontexte článku je to prezentované takým mechanickým, lineárnym (alebo korálkovitým podľa Kryona) spôsobom vnímania dimenzií a sfér, planét. Jedni sú hore iní zasa dole … 😉 Príde mi praktickejšie vnímať rôzne planéty, ich civilizácie a individuálne nazvem to rasy (Plejáďania, Pozemšťania,…) skôr ako rôzne možnosti individuálneho alebo spoločenského vývoja podľa toho či ide o jednotlivca alebo skupinu bytostí. Prečo to hovorím – sú civilizácie, ktoré by sme mohli mechanicky hodnotiť ako nesmierne pokročilé oproti pozemskej a zároveň nemajú možnosť niektoré témy, ktoré na Zemi fičia bežne, vôbec otvoriť a riešiť. Keď si trebárs človek zvolí niektorú tému, ktorú chce do hĺbky spracovať, keď to naozaj otvorí (napr. strach zo straty, ktorý bol spomínaný v inom článku) a postupne rozpletá mozaiku svojej energie, vzťahov, naviazaných bytostí, času, vnímania a myslenia, tak sa častokrát dopracuje k pôvodným civilizáciám vpletených do vlastnej bunkovej pamäte a DNA a naozaj halde ich problémov a blokov (teda aj svojich v inom čase a priestore), ktoré ani oni nemali (a stále nemajú) spracované. Áno, majú iné telá, zapojených viac vrstiev DNA – no a? Fičia v tom, čo sa v rámci svojho vývoja učia oni, x-krát si odskočia sem, aby si niektoré veci docizelovali v príhodnejších podmienkach Zeme a pod. Jednou vecou je mať napr. schopnosť metamorfovať svoje telo len tak vôľou, druhou vecou je v ňom niečo cítiť …, treťou potom to všetko pospájať do harmonickej koexistencie a spolupráce s inými bytosťami.

    Preto povedať, že je niekto/niečo viac alebo menej vyvinuté je skôr len forma prejavu ambicióznosti, súťaživosti. Áno, postupne sa vyvíjajú a zjemňujú telá bytostí na Zemi, celkové podmienky pre život, ale to aj všade inde, nie len na tejto planéte. Ak sa konkrétna bytosť nachádza tu na Zemi, sú tu pre ňu vhodné podmienky aby zvládla to, čo si zaumienila (alebo jej bolo doporučené). Pretože jedna vec je napr. zvládnuť “nemanipulovať” v prísne monitorovanej a “vyvinutej” spoločnosti niekde v strede galaxie s jasne vymedzenými rámcami čo sa smie a čo nie, a iné je si to vyskúšať na Zemi v podmienkach slobodnej vôle. A keby to bolo také “easy”, bolo by podobných planét akou je Zem posiatych po galaxii na mrte … 😉

    A teraz nejaký ten obedík … 😉

    Páči sa mi

    • No sak a je to take iste ze podobnych planet jak Zem nie je v nasej galaxii na mrte? 😀 minule som ostala prekvapena z mojho decka, on totiz mimozemstanov odjakziva moze, ma ich v hlave pomerne dost rozpracovanych :), nikdy neprejavoval ani naznak strachu alebo odmietania, pokial neprislo do reci ze z inych galaxii by sem cestovali x milionov rokov bla bla bla…. No a vtedy prvy krat vytuhol a posuskal mi ze tych mimogalaktickych sa boji. Tak to som ostala vyvalena, vo co tady go. Mna by v zivote nanapadlo rozlisovat medzi nasimi galaktanmi a mimogalaktanmi nuz ale co ak na tom naozaj nieco je. Bohvie odkial sa toto v jeho hlave nabralo 😉

      Páči sa mi

    • Tiež to tak nejak vnímam, že by to nemalo byť o “nadradených” a “tých chudákoch, nad ktorými sa niekto zľutoval”. Považujem to za carrollovský folklór, za “pozemšťanskú” potrebu mať nejakú modlu, ku ktorej môžeme vzhliadať, aby sme si neprichodili takí strašne maličkí a bezmocní a bezvládni a opustení… 🙂 Ako hore, tak aj dole – a naopak. 🙂

      Každý sme nejaký a robíme tak, ako najlepšie dokážeme – a z toho vznikajú výsledky a systém sa učí a rozvíja. Keď niekto stúpi do fekálu, tak tam musel byť on, ten fekál, tá zem, na ktorej fekál ležal a po ktorej ten dotyčný šiel a ešte spústa iných faktorov… Ktorý z nich bol pre poučenie sa z tejto situácie dôležitejší? Žiadny. Každý mal špecifickú rolu a v nej bol nenahraditeľný a spolu vytvorili jedinečnú situáciu poučenia sa. 🙂

      A tak nejakí Plejoši dokráčali (doteleportovali sa) na Zem, tu porobili čachre a všetci zíráme, čo z toho vylezie. My zíráme – a systém sa učí. 🙂 Systém vždy vyhráva. 😀

      Páči sa mi

  6. Iskra, sa hlási 🙂 No ja “príbeh o stvorení” poznám od Drunvala M. a ten ho popisuje “trochu” ináč. Toho folklóru sa mi tam “zdá” menej, ale ono je to asi aj tak jedno, že kto s kým, kedy prišiel a ako to robil 😆 Drunvalo spomína spoluprácu Nephilim so Síriusskými “ženami”, alebo ako to bolo, takže “pravda” bude asi niekde uprostred, lebo on spomína tiež Lemúriu, ale pred tým spomína aj Godswanu (neručím za gramatickú správnosť) a po Lemúrii sa sťahovalo ďalej na Atlantídu. Len ten zámer Nephilsko-Síriusskej spolupráce nebol až tak “prozaický” 🙂 Oni si tu spravili živočíšny druh, ktorý bol schpný za nich dolovať zlato 😀 Na Atlantíde sa k tomu ešte pridali “zahraničný” hostia/študenti Hebrejci a kámoši Marťania. Je to taký celkom zaujímavý gulášik a ja mám rád gulášik pekne pikantný….mňam, tuším som hladný :lol:…idem niečo zjesť…táto téma tuším spôsobuje zrýchlenie trávenia 😆

    Páči sa mi

  7. “A v tomto okamihu sa spustil alarm. Ja som premietla svoj vlastný zakódovaný kresťanský obraz do Carrollových slov a ja som v nich videla to, čo som videla… Mohla som tam premietnuť hocijaký iný obraz (aj ten, ktorý používam neskôr ako moju interpretáciu) a výpoveď by bola asi rovnako platná… ” . To vyťahujem z tvojho članku . Veľa chanelingov , či ako to nazvať nevieme správne interpretovať , lebo nemáme vhodné slova a navyše si ich “preklame ” podľa nášho bodu pochopenia . Hlavne v prvej polovici tohto článku som sa neskutočne nasmiala . Vidím , že nie som sama , s kým majú svetelné bytosti kopu práce a dostať sa cez náš syndrom neveriaceho Tomáša a dokonalosť ľudskej logiky nie je ľahké . ( Tiež trpím oboma a dávam im zabrať . ) . Často je môj slovník na ich adresu hodne podobný tvojmu , začo som dostávala od ” prebudených ezoterikov ” pernamentne po papuli , lebo nemám pokoru a úctu ( Michael : A čo to presne pokora a úcta má byť ? Myslíš to , čo ľudí vedie k stádovitosti ? — to len poznámka . Oni sami nič také nežiadajú ! ) Prestala som preto rozprávať a iba sa učím . Asi to má význam , keď ma kontaktujú . Nezavisle na mojej vôli . Asi , keď som pripravená . Inač dík za potvrdenie jaskyne stvorenia . Bola som do nej odvedená asi pred pol rokom . Ja sa totiž snažím o “zmenu DNA ” vedome . A bolo nutne zmeniť primárnu vibraciu . Možno to niekoho prekvapí , ale je to meno pri narodení . Zmena na matrike nepomôže 😀 . Bolo mi vysvetlené , že v tej jaskyni potrebujem zmeniť meno na kryštali . A že tak musí prísť každý jeden človek na 3-7 deň po fyzickej smrti . Zmaže svoje meno z kryštálu . A okrem iného som sa dozvedela , že smrť trvá cca 7 dní od okamihu , kedy mi ľudia si myslíme , že niekto zomrel . Je to dlhší proces . Záleží od vyspelosti duše . Nikde inde som o tej jaskyni nikdy nepočula . ˇKeď som sa dočítala k slovám o Ježišovi a Saint Germainovi , prepadol ma smútok . Práve totiž po meditácií ešte “sedia ” vedľa mňa . Hodne smutní . Ľudia im už dali toľko podôb a titulov , že … na grc ( pozn . – Germain … ) Mimochodom sú to len “majstri ” , ako hovoria . Žiadní svätí . A Ježiš má najradšej meno Jusua Sananda . A odkaz od Saint Germaina pre teba ? : ” Myslíš , že sa dá čokoľvek fyzické vyliečiť , ak ťa trochu neopečiem vo fialom plameni ? Keď vyleješ z litrovej nádoby deco prepáleného oleja a doleješ čistý , bude čistý celý olej ? Kým nevyčistíš stará , nič nové nebude . Skús premýšľať
    nad slovom fénix . Pochopíš . Fialový plameň je obrovský dar , ktorý má ľudská rasa od stvoriteľa . Je to silný program , bez ktorého by ste nedokázali vzostupovať . “

    Páči sa mi

  8. To s tým “súložením” a vznikom zemskej rasy si ma úplne dostala do kolien 🙂 Nevedel mi zmiznúť úsmev z tváre ,keď som si predstavila ako toto vysvetlujem nejakému pánovi farárkovi a ako by prijal tú “svätosť ” anjelov a Boha , čo má na rozume súloženie anjela s ľudskou rasou – pre dobro človeka 😀
    Od malička trpím paranojou,že ma niekto “zhora sleduje “. Možno je to tým ,že som katolík a takto som si ako malá predstavovala Boha (nevedome). Časom sa však ukázalo, že ma naozaj niekto zhora šmíroval .Nebol to ale deduško so sivou bradou ale farebný kruh a nevyzeralo to na lietadlo. Keby som si o pár rokov neskôr neprečítala na nete,že na SR sa rado ukazuje ufo, tak si dodnes myslím,že som vtedy mala nejaký “skrat ” hoden psychiatrickej kazajky 😀
    Čítala som o Lemúrii a Atlanťanoch z istého zdroja , ako “ákašické záznamy ” o zrodení Zeme. Lemurčania tam boli opisovaný ako tí,ktorý mali dokonca obojpohlavie ( dnešným ludom sa to stane malokedy a ihned sa to operuje) .Naviac lemurčania boli vraj velmi vysoky, cca3,5-4 metra a pozostatky sa nasli niekde v pohorí Krym.Istý Lemurčan dokonca stále žije ale “prezimováva ” ako medved. Je vraj v nejakom meditačnom spánku ale o tom vraj vedia viac iba Budhisti .Tí ho však berú za nejaké praveké prevtelenie Budhu,tak ich v tom nechám, nebudem im kaziť radosť 🙂 O objavenom Lemurčanovi sa ale v dejinách Zeme a vývoji človeka nehovorí a nevie, lebo by bol príliš velkou raritou čo sa nášho vývoja z pravekej opičky týka a pre jedneho “jetiho” nebudú vedci a historici prepisovať celé dejiny .
    Inak ved aj USA dodnes tvrdí ,že UFO neexistuje…a pod.Čiže to naozaj ostalo iba na nás, aby sme si naštudovali svoj pôvod sami.
    Pekné počítaníčko 🙂

    Páči sa mi

Povedz svoj názor