Transformačné procesy tejto doby

Čo sa to akurát deje? So svetom okolo nás? So svetom v nás?

Prečo zrazu niektorí nemôžme spávať, a prečo by zase druhí naopak najradšej prespali deň a noc naraz? Čo to vlastne cítime na našich fyzických telách, zjavne bez príčiny? A kade nám behajú myšlienky, prečo niekedy vidíme všetko jasne a v nasledovnom okamihu máme v sebe chaos?

Neviem, či je to globálne, alebo len v mojom okolí – ale mám pocit, že svet sa začal točiť rýchlejšie.

Nie v zmysle subjektívneho vnímania času, ale v zmysle riešenia situácií. Čo sme predtým so sebou nosili mesiace, niekedy až roky, sa teraz neúprosným tempom tlačí na povrch. Či chceme, alebo nie – je čas riešiť.

Nastal čas a priestor pre transformáciu, pre otvorenie, vyhnisanie, vyčistenie, uzavretie a vyliečenie starých rán. Zbavenie sa nepotrebných vzorcov správania, zbavenie sa všetkého čo nám neprospieva. Nastal čas a priestor pre nájdenie nás samých, pre nájdenie našej podstaty, pre spoznanie seba samého, prijatie seba samého. Energie, ktoré na nás vplývajú nám dodávajú podporu a niekedy aj nákop do zadnej časti tela, ak sa priečime rozpusteniu vecí, ktoré nás blokujú.

Niekedy tieto transformačné procesy riadne bolia – bolia naše telo, bolia naše srdiečko. A keď sa vzpierame, snažíme sa proces rôznymi spôsobmi buď pozastaviť alebo odtlačiť, v kútiku duše cítime, priam vieme, že potrebujeme nájsť silu v nás a postupne a zároveň neoblomne začať riešiť. Niekedy aj vieme vopred, že keď TOTO začneme riešiť, keď to už bude za nami, keď to zvládneme – keď to dostaneme zo seba, tak nás čaká veľká úľava. Nájsť v sebe silu, odvahu, uvedomiť si z čoho máme naozaj strach a prekonať ho, vyžaduje úprimný pohľad do seba samého, vyžaduje ponorenie sa do vecí v našom vnútri, ktoré nám častokrát nie sú príjemné, k tomu objavovať škálu pocitov, ktoré sme dávno zahrabali a nahradili ich inými.

Často krát je to ako cibuľa, konečne sme doriešili jedno, máme deň kľud a UŽ sa k nám dostáva ďalšie. Ani sme si nestihli poriadne užiť úľavu z vykonanej práce na sebe a cítime, že potrebujeme siahnuť na ďalšie kvantum sily v nás pre odblokovanie a transformáciu ďalšej veci. Každú túto jednu vrstvu si máme možnosť prezrieť, prijať ju a precítiť a vedome ju zo seba zošupnúť.

Ešte k tomu sa pridávajú aj naší blízky a ľudia, ktorých stretneme a podporujeme pri riešení ich blokád a problémov a tu máme možnosť pozrieť sa na rôzne modelové situácie z iného uhla pohľadu a porovnať ich s našimi vlastnými – čo môže viesť k následnej práci na nás.

Ďalšiu šancu pre transformáciu máme pri tzv. zrkadlách – kedy nám okolie zrkadlí naše nedostatky, na ktoré my potom emocionálne reagujeme.

Ako týmto chaosom najlepšie prejsť? Univerzálny dôvod asi neexistuje, každý si pre danú situáciu musíme nájsť spôsoby, ako ňou prejsť.

Pri riešení problémov alebo čudným energetickým vplyvom, ktoré telesne vnímam, mi pomáha nasledovné:

Počas riešenia a najväčších výkyvov sa snažím vytiahnuť z môjho srdca pocit, že

  • presne toto je pre mňa dobré,
  • ja nič nemusím – ale môžem ak chcem (a ja chcem)
  • teraz mám šancu zbaviť sa prebytočných vecí, alebo vysloviť čo ma štve, alebo precítiť čo vo mne vyvolávajú reakcie okolia a pracovať na tom.

Ako to sformulovala kamoška : „Tak mne to dáva facky zľava, z prava a ja mám ešte aj nájsť vďačnosť. No HAHAHA.“ 😀

Snažím sa dostať do môjho stredu. Týmto sa môžem na situáciu pozrieť neutrálne, vypozorovať moje reakcie, pocity a pohnútky.

Uzemniť sa, otvoriť dlaňové a chodidlové čakry a vedome púšťať do zeme všetko, čo mi nepatrí a všetko čo ma zaťažuje. Veci, na ktorých máme pracovať síce zo seba nezhodím, ale aspoň ma pri mojej práci nezaťažuje iné.

Kreatívna práca mi pomáha uvoľniť sa, cítiť v sebe radosť a harmóniu, alebo vyjadriť pocity ktoré akurát mám. Ich vyjadrením ich môžem precítiť, prijať a poprípade pustiť.

Zaoberanie sa jemnohmotnými energiami – s prírodou, kamienkami, rastlinami. Bytosti modrej rasy sú nám radi nápomocné a môžu nám podať pomocnú ruku pri jednotlivých krokoch nášho transformačného procesu. Tak isto môžu pomôcť aj anjeli, ja si väčšinou zavolám jedného – dvoch a určím, v čom presne v danej chvíli od nich potrebujem podporu.

Nechať si pomôcť. Ja som videla sama seba ako silnú osobu, ktorá všetko zvláda sama. Tento sebaobraz postupne rozpúšťam a prijímam pomoc od priateľov a kolegov, či už mi pomôžu rozhovorom, alebo energetickým liečením.

Ja som niekedy taká divá bára a po prvé začnem sto vecí naraz, potom si uvedomím, že robím všetko a nič, že by som sa mala sústrediť na jednu vec a to poriadne – a potom sa zažeriem do niečoho tak veľmi, že to až preháňam. Potom sa zbadám, že oh jeee… nejak sa mi to nakopilo a veľmi silno zaťahujem ručnú brzdu. Zakaždým sa mi to podarí v inej oblasti života, model zostáva ten istý. Snažila som sa na tom zapracovať, a do určitej miery sa mi to aj podarilo, tú ručnú brzdu už nachádzam o niečo skorej :). ALE – zároveň som aj zistila, že presne táto vlastnosť je súčasť môjho charakteru a keby som ju nenechala plynúť, pracovala by som proti sebe, vyradila by som prúd energie z toku a tým pádom by som niekde stratila rovnováhu. Takže paradoxne ma tieto moje „výkyvy“ držia v rovnováhe :).

Ďalšia vec, s ktorou sa pasujem je uvedomenie si, že nie všetky reakcie môjho okolia na mňa a moje činy súvisia so mnou. Veci ako klamstvo, nedôvera, reakcie z hnevu sa ma dotýkajú a zraňujú. Hľadala som ako z mojej strany situáciu ukľudniť a niekedy mi je ťažké uvedomiť si, že daný človek mi napríklad klame alebo mi neverí z dôvodu, ktorý je mne absolútne neznámy a je na ňom, aby si tieto veci ošetril. Snažím sa nevypustiť hnev, lebo je moje ego urazené, ale porozumenie a lásku, aj keď nechápem prečo ten človek tak konal a akceptovať jeho reakciu ako jeho najlepšiu možnú v danej situácii. K tomu patrí aj vedieť to pustiť z hlavy, na čo používam hlavne „púšťanie“ cez dlaňové a chodidlové čakry. Alebo formuky z Hoponopono – Prosím odpusť mi. Prepáč. Ďakujem. Milujem ťa.

Rovnováha prijatia sa s celou škálou vlastností, spoznania kto som a čo zo mňa vytvára tú Tinu, ktorá som a transformáciu vlastností a činov, ktoré sú založené na strachu a blokujú ma, je majsterstvo, ktoré sa snažím zvládnuť :).

Som vďačná, že žijem v tejto dobe, v tomto priestore. Ďakujem všetkým mojim sprievodcom, ktorí ma podporujú, ktorí mi nastavujú zrkadlo, od ktorých sa môžem učiť, vďaka ktorým sa mi spúšťajú moje liečebné procesy.

Ďakujem že môžem využívať energie okolo nás na ceste sebapoznania, na ceste srdca.

Článok nájdete aj na blogu duchovno.

46 thoughts on “Transformačné procesy tejto doby

  1. Dobrý text Tina :-). V mnohom, čo si spomenula, som videla samu seba. Len úchytkom (dcéra mi sedí na kolenách :-))… snažím sa do situácií vstupovať a nebojovať s nimi, nech sú akékoľvek. Tiež verím, že každý robíme v každom okamihu svojho života to najlepšie, čo vieme urobiť. Rovnako to vrstvenie… ak mám pocit, že už som niečo uhladila, príde nejaká situácia a posunie ma ešte hlbšie. Ale vždy, keď sa ocitnem pred nejakým problémom/výzvou, zisťujem, že súčasne mám aj prostriedky, ako situáciu zvládnuť. Dalo by sa popísať oveľa viac, ale dieťa nepustí 🙂

    Páči sa mi

  2. Mojou najväčšou osobnou skúsenosťou ohľadom transformácie boli moje 3 roky trvajúce depresie, z ktorých som nevedel von. A potom zo dňa na deň ustali, bez príčiny. Momentálne je to už pol roka a nemal som jediný prejav depresie. Depky prešli samé od seba až potom, čo som padol na úplné dno. Presne v deň, keď som sa rozhodol ísť k psychológovi (keď už som iné riešenie nevidel) ustali.
    Dnes som však za tie depky vďačný, pretože práve počas nich, keď mi bolo najhoršie som sa začal zamýšľať nad svetom, nad jeho fungovaním, nad mysľou a ani neviem ako, dostal som sa k tomuto webu. Predtým, keď som ešte depky nemal, by som nikdy nepripustil, že existuje niečo mimo nás, všetky tie energie, že sami si tvoríme vlastný svet a pod. Ale počas depiek sa moje myslenie zmenilo, bol som otvorený hocijakým novým myšlienkam a aj keď som im spočiatku nedôveroval, aspoň som vedel pripustiť, že niečo na tom pravdy byť môže. Takže takto vedia aj depresie pomôcť v transformácii. 🙂
    Teraz riešim v hlave už len to, čo chcem v živote robiť. Končím VŠ, odbor, ktorý ma nebaví a hoci som bol vždy ambiciózny a presne vedel, čo chcem a kde chcem byť o pár rokov, teraz to neviem. A som z toho zmätený. Už asi rok nad tým intenzívne premýšľam, ale ešte som nedostal žiadne nakopnutie, aby som prišiel na to, čo chcem v živote NAOZAJ robiť, moje srdce, intuícia sú akosi ticho. Že by aj toto bola transformácia? Kto vie.
    Máte nejaké typy alebo vlastné skúsenosti, ako prísť na to, čo je v živote vašim poslaním, resp. čo vám srdce napovedalo, že chcete naozaj v živote robiť/dosiahnuť? 🙂

    Páči sa mi

    • Martin, ja ked hladam ktorym smerom sa chcem uberat, tak sa snazim len byt. Tiez sa mi stalo ze som sa tak upierala na hladanie ciela, az to hladanie sa stalo velkou zatazou a tlacilo ma. Vtedy som sa na to vykaslala – a nechala som plynut, skusala veci ktore ma postretli a skumala kolko radosti vo mne vyvolali a ktore dvierka mozností mi otvarali. A este jedno pomaha (mne) – uvedomit si, vsetko co robim, tak to chcem robit – inak by som to nerobila – t.j. ak sa pristihnem pri vnutornom monologu á la “musim ist tuto vec spravit” tak mi naskocia cervene svetielka na obzore a blikaju jak dive, nech si vsimnem, ze ved ja nic nemusim, vsetko len mozem – a k to robim, tak aj chcem. 🙂

      Páči sa mi

  3. Tinka citim to podobne,je cas riesit a pozorujem to aj na svojom okoli.Mne sa stavaju do cesty stare nedoriesene krivdy a riesim…Nevravim,ze sa mi vzdy dari ale snazim sa 🙂 Vdaka za tipy co pomaha pri rieseni tychto problemov tebe.Urcite sa inspirujem.

    Páči sa mi

    • Nie podľa mňa, ale podľa OSHA, by sme mali hľadať lásku /je všade naokolo, meditovať o nej/.
      Vysvetlil to tak, že BOH je LÁSKA, teda podľa mna, ak sa zameriame na LÁSKU, pochopíme aj BOHA.

      Páči sa mi

      • Aquariel

        a čo je ak je to málinko opačne? … 🙂

        čo ak Láska je Boh? … 🙂

        a kde takú Lásku nájdeš? …

        Páči sa mi

      • Podľa mňa Boh nie je láska. Cez lásku sa len Boh prejavuje v ľudskom svete.
        Lebo Boh je aj “zlo”.
        A to mi zas pripomína časť z Hovorov s Bohom, kde sa hovorí, že: “Naša vôľa je Jeho vôľa ale Jeho vôľa nie je naša vôľa.” Teda – všetko, čo chceme urobiť, Boh chce tiež (neexistujú žiadne hriechy). Ale keby sme robili iba to, čo chce Boh, tak by sme boli asi všetci osvietení.

        Páči sa mi

      • Cez lásku sa len Boh prejavuje v ľudskom svete. Strom poznáš po ovocí.
        Miluj svojho blížneho ako seba samého. Boh nám dal tento zákon, že máme milovať sami seba a svojich blížnych.
        A dal nám slobodnú vôľu tento zákon dodržať, alebo nie. Ak ho dodržíme, sme v harmónii, žijeme podľa božej vôle.
        Ak ho nedodržíme, nie sme v harmónii, a zákon sa postará cez svoje mechanizmy, aby sme to pochopili, niekedy aj cez to “zlo”. Všetko čo chceme urobiť, Boh prijme ako našu vôľu, a my prijmeme následky. Ak by sme robili to čo chce Boh, tak by sme všetci boli Láska.

        Páči sa mi

    • groover

      a načo hľadať? to iba myseľ neustále čosi hľadá … srdce je rado, že je! …
      ale tak? poručeno pánu bohu, … kto cíti potrebu hľadať nech len hľadá, .. ak teda vôbec tuší čo hľadá … 😉 …

      Páči sa mi

    • heli, prosím skús čítať srdcom, áno? ale tak toto ma pobavilo … 🙂

      písala som g…i 😉 a ono ma to zaspamovalo … to ešte furtom máme túto potrebu držať pod kontrolou všetky komenty, kde sa iba spomenie meno Boha hinduistickej Lásky g…a? nenapíšem to celé, aby ma to zasa nehodilo na schválenie … 🙂
      ale nie je to málinko zbytočné? ved ho tým povyšujeme, vyvyšujeme, že práve on nás dokáže vytočiť? … hm, .. dokáže helu vytočiť g..r alebo n..n? … a prečo? … 🙂

      Páči sa mi

      • a ešte!

        Pýtam sa to len a len heli … a ona sama zváži či mi odpovie, alebo nie … nie je to podryp, nie je to nič viac a nič menej ako len otázka … prečo to píšem?

        mno. 😀 lebo si popravde tvorím jeden hnusný, odporný predpoklad, 😛 že prívrženci Boha hinduistickej Lásky to tu budú spamovať, lebo ma zle pochopili …
        ešte raz!
        pýtam sa len a len heli ( ako môjmu srdiečku blízkej duše a Ženy, ktorú si nesmierne Vážim a ona to Vie … a zároveň ako administrátora stránky ) , na ostatných názor nie som zvedavá …

        Ďakujem 😉 …

        Pekný zvyšok večera prajem … všetkým .. 🙂

        Páči sa mi

      • “to ešte furtom máme túto potrebu držať pod kontrolou všetky…” 🙂 Máme. 🙂 A na čo ti bude táto informácia? 🙂 Pretože predpokladám, že tá tvoja otázka nebola otázka ale slabučký tlak… 🙂 Nevyšlo. 🙂 Zuby v ksichte. 🙂

        Páči sa mi

      • načo?

        konečne, po dlhšej dobe som mala možnosť sedieť pri nete, pekne podiskutovať o bohu, rozobrať citáty s knihy kníh, a prekazilo mi to to, že jednoducho lilah zabudla, že gr..r je zadržaný v spame …
        mne to príde zbytočné, prisu
        dzuje sa mu vyššia hodnota ako v skutočnosti má, … ale pohoda … akcept, že tam bude aj nadalej … alebo ktokolvek …
        pobavilo ma to, že som jednak na to zabudla, a že jednak to ešte stále platí … a nebol to žiaden slabučký tlak, .. ak si to o mne myslíš, ak ma takto skutočne vnímaš , … tak potom ostáva jediné ….

        ospravedlnujem sa Ti a prajem pekný zvyšok dňa … a nielen Tebe samozrejme …

        Páči sa mi

      • 🙂 ved si to prelož do svojej reči … čítaj prstom trebárs 🙂 …
        ja sa takto predsa vyjadrujem neustále … ak ti to vadí, zmen si to … alebo mi tým chceš niečo povedať iné? …
        ak áno, čo? … 🙂

        Páči sa mi

      • matrioshka

        takže, ty si to nevieš preložiť, nevieš čo to znamená, ale zároveň hlásiš alergiu na niečo čo ani nevieš čo to znamená? …
        takže …
        ak si zoberieš slovné spojenie, čítaj srdcom, len tak ako je napísané, je to rovnako bez zmyslu ako čítaj prstom … ak to je bez zmyslu, čo to teda znamená? .. nerieš, síce čítaj, pozorozuj ale neprikladaj tomu väčší význam ako to v skutočnosti má …
        odosobni sa od toho ako to na teba pôsobí,
        odosobni sa od toho ako by sa to chcelo javiť,
        ale len čítaj
        prstom, srdcom, čímkoľvek, len vtedy sa dokážeš preniesť, povzniesť nad pocit, ktorý vtebe niečo vyvolalo a iba čítať .. tak ako to je napísané … nič viac a nič menej …

        a ak to predsa len nejaký pocit vyvolá, chod po tom pocite a pátraj prečo … prečo len obyčajný vyslovený názor iného vo mne vyvolava taký, onaký, makový či orechový pocit, dojem, presvedčenie atd …

        v tomto konkrétnom mojom komentári pre helu … šlo len a len o to, že ma to pobavilo, pretože mne to naozaj príde zbytočné .. g..r , alebo ktokolvek iní je to isté čo som a kým som ja … iba hovorí svoj názor, … ja ho predsa prijať nemusím, ..
        a ak teda ho prijať nemusím kde je problém? … načo brániť niekomu aby sa aj takýmto spôsobom vyvíjal …
        je to bránenie toku energie … a to všetko pod rúškom toho, že si namýšľame, že takto, bez neho je nám prosto tuto lepšie, lebo ho držíme pod kontrolou … držíme ho my, alebo len naše ego, ktoré rado čosi kontroluje? … ( sorry za slovo ego, neviem lepšie pomenovanie )
        tak na kieho mu budem brániť aby mlel čo len chce, alebo komukoľvek? … ved koniec koncov to čo hovorí on sa len a len späť k nemu vráti, čo ja mám s názormi iných? … alebo čo vy máte s mojími názormi? …

        vzaté z druhej strany … g..r je veľmi múdry mladý muž a aj keď nezdieľam jeho mierny fanatizmus, fanatické kázanie o láske v tejto jeho podobe, chýba mi tam precítenie stavu z názvom Láska , … ( Láska je absolútne slobodnou a akékolvek obmedzenia lásku zabíjajú, a nie živia ) …. ale predsa …
        tak ako všetko a všetci sme na tomto svete potrebný aj jeho vzdelanie, naučené neprecítené citáty … rozširujú obzory … a verím, viem, že nie len mne ..

        načo zabíjať to čo sa už raz zrodilo? … aj ked je to len v podobe myšlienky, či nejakej astrálnej larvy atd … je to tu, žije to tak nech to žije a ved uvidíme čo z toho vzíde …

        tento komentár je a nie je pre teba … je a nie je osobne myslený pre teba … alebo nie len pre teba, … pre všetkých vrátane mňa samotnej … jednoducho moje srdce toto už dávno vie, to len môj rozum, ego, si myslí, že ak niečo niekomu nevysvetlí, schránka ktorú poznáte ako lilah bude mať iné renomé, ako mala doteraz …. 🙂 …

        čo už, som iba človek a som rada, že som si toho Vedomá … 🙂

        pekný zvyšok dníčka prajem … 🙂 všetkým … 🙂

        Páči sa mi

      • 🙂 Dobre, Lilah, zasa sa niečo vo mne pohlo a predsa len zareagujem (a potom si to odpustím, ak to dokážem… 😛 ):

        Prečo máš problém s tým, že sa mi nechce dať Groovera z moderovania dole? Ctím svoj názor – a zariadim sa po svojom. Nijaká tvoja interpretácia mojich motívov ma nedonúti urobiť to, čo by si očakávala, ak sa mne do toho nechce.

        🙂 No a mne sa do toho nechce.

        Prečo ti to vadí? 🙂 Prečo a priori predpokladáš, že “nečítam srdcom” – a tak ma k tomu musíš viesť? A koho k tomu vedieš? Mňa – alebo “helar” z tvojho príbehu? 🙂

        Veľa otázok a ani jedna z nich nie je otázka, takže nepotrebujú odpoveď. 🙂

        Páči sa mi

      • ja som o čítaní srdcom písala k môjmu komentáru … a myslela som tým, už to tu píšem po tretíkrát … aby si brala môj názor ako názor … nie ako podsúvanie mojej pravdy,
        nie ako niečo, čo za tým nie je ..
        jednoducho som to chcela povedaať, tak som to povedala … šlus 🙂

        ja akceptujem, beriem na vedomie, dokonca ma táto tvoja povahová črta aj v celku dosť baví … si priama a to lilah vyhovuje … a ešte ako vyhovuje 🙂

        tak ako beriem a akceptujem tvoj názor a aj rozhodnutie nechať g..ra v spame, ak by to tak nebolo, písala by som tu priamo jeho meno aj ked viem, že by ma to zaspamovalo s ním …

        tak prosím netlač ani ty mňa a neskúšaj ma presviedčať o tom, že ja presviedčam teba … áno? 🙂
        ja ozaj neriešim, iba odpovedám na otázku .. možno troška rozvíjam svoju teóriu či čo to je,… je mi ozaj lauter jedno či je alebo niekto nie je v spame od gr..a až po mňa samotnú …

        a vôbec, nechajme to tak, nechce sa mi polemizovať o niečom čo bolo …

        PS: , … a v komente pre matrioshku .. ojojoj, tým že som písala že píšem pre iných som ale vôbec nemyslela teba … ale vôbec … 🙂 ty si mi odpovedala včera či kedy to a tým to pre mňa haslo … mala som na mysli iného človiečika … teda okrem mňa samotnej … 🙂

        krásny dníčok prajem heli, tebe a nielen tebe, ja sa du radšej trápiť so zemiakovým šalátom … 🙂

        Páči sa mi

      • Aha, dobre. Cize citat srdcom znamena citat, a ak to citanie vo mne vyvola nejaky pocit, tak sa odosobnit, t.j. neprezivat ho?A namiesto toho ten pocit skumat racionalne?Toto bude asi zdrojom alergie. Nie ze by sa mi to zdalo nemozne, ale zda sa mi ze toto nie je vhodne robit na poziadanie niekoho ineho. Ak clovek posudi sam, ze ok, tu nema miesto emocia, chcem prepnut do racionality, som si vedoma plusov a minusov tohto rozhodnutia a akceptujem oba, potom ok. Ale ak to urobim, len aby som vyhovela ziadosti niekoho ineho, nie je to pre ziadneho z nich vyhra. Preco vlastne potrebujes pocity niekoho ineho vopred vyradit z hry?

        Páči sa mi

      • aha

        takže … 🙂

        zasa je to o mne hej? .. ty si alergická na moje slová a ja za to môžem? … v skratke?

        ja nikam nič neprepínam,
        čítaj si čo chceš,
        polemizuj o čom len chceš
        vrátane mojích slov … ale? neťahaj ma do toho ak si ich nesprávne pochopila … ( to isté platí pre mňa ak to nechápem od iných … samozrejme )

        je to takto jasnejšie povedané? … 🙂

        snád áno, ak nie, už sa mi fakt nechce, odpovedám vám len preto, že vás obe mám v Úcte a mám Vás Rada … nie preto že by za to stála téma ktorú rozoberáme … 🙂

        pekný zvyšok dníčka prajem , … 🙂

        Páči sa mi

      • Hm….tak som mozno zase nepochopila. Ak mi to vysvetlovat dalej nechces, nemusis. Jednu vec som ale vobec nepovedala. Urcite som si ista, ze som nenapisala ze TY MOZES ZA MOJU ALERGIU. Napisala som ti len, co mi vadi. Ak mi vadi nieco preto, lebo podla teba nespravne chapem teba, mozes mi to vysvetlit. Ak ani po vysvetleni podla teba dalej nechapem, tak ako si to myslela, ja som ochotna skusit pochopit este raz. Ak sa nechce uz tebe, akceptujem. Aj s alergiou sa da zit 🙂

        Páči sa mi

      • 🙂 matrioshka

        chceš na holú? … 🙂 …
        ja som písala toto … “ty si alergická na moje slová ” … atd

        a ty píšeš toto … “Urcite som si ista, ze som nenapisala ze TY MOZES ZA MOJU ALERGIU” … už chňápeš? 🙂 ..

        a k tomu srdcu čítaniu srdcom som ti vysvetlila v tom komente vyššie … je to rovnako bez zmyslu, ako čítať prstom … atd … preto necítim potrebu to naďalej rozvíjať … 🙂

        Páči sa mi

      • napisala si TY SI ALERGICKA NA MOJE SLOVA a nie atd, ale A JA ZA TO MOZEM….ak to neznamena to iste ako JA MOZEM ZA TVOJU ALERGIU, tak mi prosim ta vysvetli rozdiel, lebo ja rozdiel cestne slovo nevidim.

        Páči sa mi

      • 🙂

        “ty si alergická na moje slová a ja za to môžem?” … alergická na moje slová …. slová, len a len slová …
        ale ty píšeš …
        “Urcite som si ista, ze som nenapisala ze TY MOZES ZA MOJU ALERGIU” …

        moje slová nie som predsa ja … slová sú len slová, pretransformovaný názor do slov …
        nie však celá ja, či ty …
        ak už v tomto neuvidíš rozdiel, už to žiaľ neviem lepšie vysvetliť …

        Páči sa mi

      • 1.Alergia na slova
        2.Alergia

        ….. rozdiel je v tom ze v prvom pripade je alergia specifikovana a v druhom nie je (nespecifikovala som preto, lebo specifikaciu som presne urcila hned na zaciatku…kludne som mohla na zaciatku oznacit, Alergia na “citaj srdcom”, dalej len ANCD napriklad)

        v mojich vyjadreniach som nikdy nezmenila alergen z VYJADRENIE “CITAJ SRDCOM” na alergen OSOBA LILAH. Toto je dalsia vec, ktorou som si ista….

        Páči sa mi

      • Ja som ale chcela upozornit na pokracovanie toho vyroku, a sice na slova JA ZA TO MOZEM….nikdy som nenapisala, ze TY ZA TO MOZES, nemyslim si ze existuje NIEKTO KTO ZA TO MOZE, viem len ze existuje niekto komu to do istej miery vadi a to som ja. Hladam ci sa da problem odstranit, alebo nateraz nema riesenie. To je cele.

        Páči sa mi

      • Inak, je toto citatnie nazorny priklad citania srdcom? Fakt sa snazim citat slovo za slovom totalne odosobnene, ako robot, nulova emocia…Nie je to trochu zdlhave?

        Páči sa mi

  4. Treba zamerať pozornosť na svoj stred a tam vnímať sám seba svoju lásku…tam nie je hnev, ani vtieravé myšlienky, len vnútorný pokoj a láska. Ak sme vo svojom strede, tým sa mení naše vnímanie sveta a ladíme sa na vyššie vibrácie. Nájdete v ňom veľa tónov lásky a časom objavíte tú najkrajšie najsilnejšiu. 😉
    Pekný večer všetkým.

    Páči sa mi

  5. Laska=Boh, nezalezi co je prve,ale z naseho pohladu lasku vidime a pri hladani boha by sme sa stratili. Uvediem priklad kde vidim LASKU: poslal nam svojho syna, aby nas zachranil, aj ked sme aj mi dietky Bozie, mali spolu nadherny vztah a boh mohol Jezisa zachranit, a Jezis o zachranu mohol poziadat- vidim v tom obrovsku LASKU,DOVERU,TRPEZLIVOST a snazim sa z toho brat priklad. Okrem toho su tu hviezdy, priroda, zapad-vychod slnka a vela inych laskyplnych veci.

    Páči sa mi

  6. Tina, ideš dopredu – meníš pohľad. 😉 V podstate je to pravda, sú transformačné procesy a dokonca sa to aj deje v komentároch. 😆
    Prajem Všetkým veľa šťastia na ceste sebapoznania a na ceste srdca! 😉

    P.S: Už toľko nehľadajte, neanalyzujte, ale začnite si uvedomovať každý moment. 😀

    Páči sa mi

  7. super zhrnute tinka. no, najviac sa mi pacilo, ze diva bara. hehe. no, ja este aj tak vypadam. tak nebudem riesit, ze mam tiez vykyvy a zijem extremami. 🙂 toto mi pomohlo. mam sa radaaaa taka aka som. 🙂 aj ked, nejaka ta pravidelnost by mi bodla. ci nie? idem sa tym zaoberat. diky

    Páči sa mi

  8. zdravim,
    podla vsetkeho asi tiez u mna prebieha transf. proces. Ked som dostal spontanny pneumotorax, som mal pocit ze by som sa mal nad sebou zamysliet, no ako som vyzdravel, som to pustil z hlavy. O par rokov prisla prasknuta platnicka – ziadne prask, ale to zacalo prechladnutim drieku a skoncilo uplne strpnutou nohou. Lezal som so slzami od bolesti asi mesiac – znova vycitky, zamyslanie sa, vnutorny pocit ze musim asi zacat (neviem sice co) jednoducho nieco zmenit, ako som vyzdravel, som sa citil ako majster sveta a uz tradicne som to pustil z hlavy.
    No mal som takeho tusaka ze som nieco nechal otvorene a “ahľa-tuhľa” som v situacii kedy googlim vyrazy vn. konflikt a pod., siel som za kadekym, ale ziadny zazrak sa nekonal – tusiac ze moju ulohu musim aj tak vyriesit z mojho vnutra spominanym zamyslenim sa. Moje divne vnutorne stavy trvaju uz peknych 5 mesiacov, je to velmi otravne a niekedy mam pocit, ze by mi vedel poradit uz len psycholog. No a co som vlastne chcel, ze asi tiez prebieha u mna transf. proces, dakujem

    Páči sa mi

Povedz svoj názor