2012 a šamanský pohľad na vzostup

Z knihy Shapeshifting Into Higher Consciousness Llyn Robertsovej:

Rôzne kultúry predpovedali toto obdobie kalamít a prevratov. Ale súčasne upozorňovali, že v sebe obsahuje obrovské príležitosti pre ľudstvo a že tieto príležitosti prinajmenšom vyvažujú riziká.

Veštby zmien okolo roku 2012 majú niekoľko spoločných myšlienok:

  1. obdobie pred “veľkou premenou” bude poznačené nerovnováhou, prevratom, rušením a rozpadom starého a vyhrotením protikladov
  2. Zem sa stáva vedomým organizmom a jej vibrácia sa zvyšuje, čím sa posúva a mení aj naše vnímanie a vedomie
  3. prebúdza sa v nás naša “vyššia ľudskosť”, ktorá sa už neriadi prianiami a výhodami na individuálnej úrovni, ale otvára naše srdce a integruje ho s našou mysľou, čím vyvažuje a integruje materializmus a spiritualitu
  4. svet, ako ho poznáme, a my sami, naše telá a vedomie, sa meníme
  5. pre prežitie sa stáva podstatným život v harmónii so Zemou a život z nášho srdca.

O niečo ďalej v texte má Robertsová jedno veľmi pekné podobenstvo k vzostupu a roku 2012, ktoré by mi bolo úžasne pomohlo, keby som ho bola vedela pred nejakými 5-6 rokmi. Takto mi aspoň bezozvyšku vysvetľuje posledných 15 rokov môjho života. 🙂 Robertsová hovorí, že najhodnotnejšie životné začiatky prichádzajú v chaose, riziku a bolesti – napr. narodenie dieťaťa. Ale to, že žena pozná hodnotu výsledku – nový život -, mení jej postoj k útrapám a bolesti, ktoré bude musieť prekonávať, než dieťa príde na svet.

Takisto my v týchto časoch sa môžeme rozhodnúť nazerať na chaos na našej planéte so všetkou jeho hrôzou a bolesťou ako na štádium premeny. Ak sa pre to rozhodneme, otvárame sa  Univerzálnej Inteligencii, ktorá nás tlačí vyvíjať sa – a aktivujeme tým našu prirodzenú schopnosť shapeshiftovať, teda meniť formy.

Pre mňa pri prečítaní týchto riadkov začali veci zapadať do seba – a to bezo zvyšku. Dokonca aj vyjadrenia anjelov, ktoré ešte stále viseli v priestore ako “lži” a chýbal im kontext, v ktorom by prestali byť “lžami”… Neklamali mi. Nikdy. Len trvalo hodne veľa rokov, než som bola schopná to pochopiť. 🙂

Myslím, že ja mám už svoj “pôrod” za sebou (a bol to pôrod ježa proti srsti, ale to už je tiež fuk 🙂 ). Na jeho začiatku stálo rozhodnutie, že svet je priateľský a ak ho tak práve nevnímam, je to len dočasný stav, zapríčinený niečím, čo sa spraví.

A ona každá veľká bolesť sa časom nejako spravila. 🙂

10 thoughts on “2012 a šamanský pohľad na vzostup

  1. “O niečo ďalej v texte má Robertsová jedno veľmi pekné podobenstvo k vzostupu a roku 2012, ktoré by mi bolo úžasne pomohlo, keby som ho bola vedela pred nejakými 5-6 rokmi.” — Sú to v podstate generačné veci. Generácie rovnaké povinnosti a situácie života berú odlišne. Niektoré generácie sú patetické a bonvivánske, tie následné príliš zodpovedné, tie za nimi potom zasa šlendriánske – ľahkovážne ale zároveň flexibilnejšie. Tie, ktoré prídu budú pravdepodobne zarputilejšie, hĺbavejšie. Tvoju typujem na tú zodpovednú. Načo si z toho robiť ťažkú hlavu, potrebovala si sa naučiť brať veci vážne, terajšie ľahkovážnejšie generácie sa to naučili predtým a teraz sa z toho snažia uvoľniť … 🙂 Prirodzený kolobeh (alebo špirálobeh 🙂 ).

    Ten pôrod si si musela odžiť. Ak by si čítala Robertsovú predtým, pripadalo by ti to ako taký new age blábol, po pôrode už vieš čo to znamená energeticky, v tele. Bez toho by to bola len mentálna prechádzka 😉 , ktorá by ti o niekoľko hodín po prečítaní vyšumela z hlavy.

    Páči sa mi

  2. Prišlo dnes mailom od Suzan Caroll (nemôžem z toho urobiť článok, pretože mám zablokované konto, ale aspoň som už vyskúmala, ako môžem poslať komentár; včera som nevedela ani to 😦 ):

    Suzan Carollová robí zadarmo webináre (semináre po internete) s témou 2012 – zrodenie novej Zeme a zrodenie nového Ja. Prvý bol v decembri, ten sme nestihli, najbližší bude 11.1.2012. Čas prispôsobili tak, aby sme sa vedeli pripojiť aj my “zámorskí” – 14:00 PST (ale koľko je to na naše, to si nájdite nejako sami). Na webinári sa bude aktivovať epifýza, aby dokázala prijať a integrovať miltidimenzné myslenie a vnímanie, aby sme dokázali vnímať Novú Zem.

    Ak sa nemôžete zúčastniť, dá sa kúpiť nahrávka za $4.44. Zrejme to bude platiť aj o tom prvom seminári.

    Registrácia: http://www.acoustichealth.com/newearth.htm

    Pri registrácii si môžete vybrať medzi registráciou zadarmo alebo darom vo výške $7.00

    A celé to končí slovami:
    2012 is HERE!!

    Can we BELIEVE that we can CREATE the reality that we have waited for?

    2012 je tu – dokážeme uveriť, že vieme vytvoriť realitu, na ktorú sme čakali?
    🙂 Veríme. Dokážeme. Vytvoríme. 🙂

    Páči sa mi

  3. mm. nestihla som ten webinar.. pozeram, ze dalsi je o mesiac. kazda druha streda v mesiaci.. odporucas si kupit predchadzajuce nahravky, ci je mozne sa zapojit az na tretom? neviem najst tu registraciu zadarmo. 😦 nieco som prehliadla? dakujem velmi pekne. 🙂

    Páči sa mi

Povedz svoj názor