Cvičenie: Cítime energiu rukami

V poslednom článku podľa Susan Greggovej som popisovala ruizovskú koncepciu Univerza/Boha. Je to energetická koncepcia, vzdialená od nášho dualitného hmotného vnímania.

Energiu, z ktorej všetko pozostáva, môžeme celkom ľahko začať cítiť trebárs aj hneď. Posadíme sa v kľude a sústredíme sa na svoje dýchanie. Dýchame hlboko a rytmicky. Utíšime myseľ a uvoľníme sa.

Pomaly a nenásilne sa začíname sústreďovať na priestor medzi našimi rukami. Držíme ruky od seba nejakých 15-20 cm. Sústredíme sa na priestor medzi nimi a “cítime” ho; celé naše vedomie premiestnime do tejto oblasti.

Veľmi pomaličky začíname rukami pohybovať k sebe a od seba. Pokračujeme v pomalom dýchaní a pohybe rukami a sledujeme, ako sa menia naše pocity z oblasti medzi rukami. Musíme očakávať, že niečo budeme cítiť.

Po pár okamihoch začneme cítiť, že medzi našimi rukami niečo je. Čo presne pocítime, to je naša “špecialitka” – niekto cíti hustejšie prostredie, niekto cíti “odpor” (napríklad ja cítim, ako keby som išla rukami proti magnetu – odpudzuje ma), niekto vidí energetickú guľu (tzv. psí guľu). Ja pri plnom svetle, ak to robím proti bielemu pozadiu, po chvíľke vidím, ako sú obe ruky prepojené oranžovkastými “vláknami” a ako pohybujem dlaňami navzájom, pohybujú sa aj tieto vlákna.

Sústredíme sa na náš vlastný pocit. Je jedno, čo to bude – bude to len naše a len pre nás platné. Nešpekulujeme, nehľadáma vysvetlenia; len pociťujeme.

Aké boli vaše pocity?

Článok je súčasťou projektu toltéckeho sebarozvoja Tanec sily

10 thoughts on “Cvičenie: Cítime energiu rukami

  1. 🙂 toto cvičenie mám rád. Vždy mi potvrdí, že mi nešvitorý 😆
    Môj pohľad, čo som cítil-prežil:
    1.) zavreté oči, mi pomáhajú sa lepšie sústrediť
    2.) ticho mi pomáha lepšie sa sústrediť, ale fungovalo to aj pri pustenom rádiu 🙂
    3.) ruky som mal najprv položené na stehnách dlaňami dolu, telo uvolnené
    4.) začalo mravčenie v prstoch a na dlaniach, ako som za začal sústrediť na “ruky” (v hlave jasná myšlienka a pozornosť zameraná iba na ruky)
    5.) potom som ruky obrátil dlaňami proti sebe
    6.) mravčenie zosilnelo a mal som pocit, ako keby začala prebiehať “komunikácia” medzi dlaňami (ako keby tiekla elektrina sem a tam :))
    7.) začal som pravidelne dýchať, hlboký nádych do brucha (nafúkavam brucho), hlboký výdych (sťahujem brucho)
    8.) začal som hľadať “bariéru” medzi dlaňami a posúval som ich stále bližšie k sebe, až som zastavil ich cca. 20cm od seba a tam už niečo akoby zadržiavalo ďalší pohyb smerom k sebe (po mierne silnejšom zatlačení bolo samoška možné v pohybe k sebe pokračovať, až by sa dlane vzájomne dotkli)
    9.) na bariére som chvíľu zotrval a počkal pri udržovaní rovnomerného dychu, čo sa bude diať
    10.) po chvíle, cca. 2 min. mi zrazu akoby “iná” sila (výrazný tlak smerom od seba) ruky náhle rozhodila smerom od seba na vzdialenosť cca. 50cm a bariéra sa premiestnila tam.

    Keď som sa s tým v minulosti hral, mi to ruky úplne oddialilo od seba, ako keby som bol priklincovaný na kríži 😀

    Páči sa mi

  2. Ja keď pracujem so zatvorenými očami,tak vnímam eterického dvojníka ako pracuje rukami a prikladá ich bližšie k telu. Občas mám pocit, že sa mi fyzické ruky posúvajú ,ale tie sú na mieste a pracujú len éterické.

    Páči sa mi

  3. Takto cítim aj energiu čakry ,keď ju potrebujem ohmatať-prípadne niečo z nej odobrať.Inak tá farba je u mňa taká skôr akoby žltá až zlatá..Tiež to závisí od môjho momentálneho rozpoloženia 🙂

    Páči sa mi

  4. toto mi pripomína jednu vec, na ktorú som prišla ako malá keď som sa hrala s rukami. Končekmi prstov jednej ruky som sa dotkla končekov prstov tej druhej a tiež som začala odťahovať a priťahovať ( a dosť rýchlo, až kmitať 🙂 )pričom sa prsty stále o seba opierali (celé brušká prstov by sa mali o seba opierať). Môj pocit bol akoby som pozdĺž celej dlane mala akoby nejakú platňu, ktorá bola z veľmi príjemného materiálu a také isté napätie medzi rukami. Podobné pocity hovorili, že majú aj iní.
    Skúste to aj vy vyskúšať 🙂

    Páči sa mi

  5. Zdravim ludkovia,
    Ani neviem co mam konretne napisat ale ak to zhrniem hladam niekoho kto by mi vedel poradit/pomoct.
    Moja situacia je asi taka ze mam urcity problem s kolenami a celkovo aj s klbmi a uz som vyskusal vsetko mozne co bolo mozne vyskusat v klasickej forme liecenia cez rozne liecenia az po operacie no ziadny extra vysledok,potom som oslovil jedneho liecitela reiki ktory uz pomohol mnohym ludom od zdrav.problem., ci by neskusil pomoct,liecim sa u neho uz viac ako rok aj ked z urcitym zlepsenim zdravotneho stavu ale na aktivne sportovanie to este zdaleka nie je.Cele toto natahovanie trva uz asi 4 roky ale ja stale verim ze sa mi podari sa uplne vyliecit a vratit sa spat k aktivnemu sportu-zavodnemu behaniu.
    Preto aj touto formou chcem skusit ci si to neprecita niekto kto by mi vedel poradit pomoct.Cital som o mnohych formach liecenia a preto ak by bol niekto ochotny mi poradit ako na to tak by som mu bol velmi vdacny popripade sa aj nejako odmenil aj ked ako som uz stihol zistit s prijmanim materialnych odmien ma mnoho liecitelov problem 🙂
    Ak by bol niekto ochotny mi napisat alebo ma niekomu odporucit prosim kontaktujte ma na email:gamer17@azet.sk alebo na tel.cislo 0944 287 278 kedykolvek.
    S pozdravom a pekny zvysok dna praje Filip

    Páči sa mi

  6. Chcel by som sa opýtať v noci keď sa pozerám na ruky vidím kopu bielych bodov netuším čo to ma znamenať a raz som dokonca videl aké si kruhy okolo palcov vypadalo to ako energetické čiary alebo čosi také.

    Páči sa mi

Povedz svoj názor