Keď sa zažne žiarovečka…

Mávate aj vy také dni, že séria náhodných krokov vás dovedie k nejakému momentu, že sa vám z v hlave zrazu rozjasní a udalosti vášho života, dovtedy len bez ladu a skladu pozmetané na jednu kopu, sa zrazu rozpadnú a dokonale vyplnia istý rámec – a vy porozumiete? 🙂 Iste že sa vám to deje, deje sa to každému… Preto mám rada svoje “anjelské” meno: Eprakone. Pre ten pocit, ktorý v takomto okamihu mám.

Najnovší pocit je z dnešného rána. Mailom som dostala nový článok od jednej akupunkturistky, kde popisuje svoju cestu k liečiteľstvu. Odvolala sa na Ambiku Wauters a jej čakrové archetypy. Na Scribde som knihu nenašla, tak som vzdychla, poľutovala svoju peňaženku a šla na Amazon. Amazon mi ponúkol dve ďalšie knihy. O tie som nestála. Ale keď už som objednala, naskočila tretia – kniha od Tomasa k toltéckemu učeniu, jeho vlastné interpretácie.

Interpretácie učení je čosi, čo ja ťažko môžem, pretože je to osobné spracovávanie vecí a pomáha mne osobne spracovať veci. 🙂 Rýchlo recenzie (one-click nákup ešte čakal na doplnenie). Jedna drvivá, ale od týpka, ktorého by som označila za “fundamentalistu”, keby som nebola osvietene-toltécka 😉 a neoznačovala. Tak pozrieť do knihy. Nie obsah, ale náhodný výber.

A náhodný výber ma dostal. 🙂

Dostala som sa ku kapitole, ktorá sa volá “Potreba veriť”. Stojí v nej:

Don Juan hovorí, že bojovníci musia veriť  – je to forma vyjadrenia ich najhlbšej orientácie. Robia to cieľavedomo, ako bezchybnú odpoveď na vlastnú intuíciu a úmysel. Bojovníci sú v kontakte so Spiritom a ako takí musia veriť bez toho, aby verili.

Len čo som toto prečítala, čosi u mňa zakliklo. Ak ste so mnou išli už chvíľku, poznáte moje “anjelské etudy”. Spočiatku boli také všelijaké, s “podrazmi”, “robením zle” a “klamaním”. Emocionálne som lietala ako handra. Hovorila som s Gabrielom, ten mi niečo povedal, ja som to okamžite podrobila kritickej analýze, či vie, čo hovorí, či za tým nie je nejaký úmysel alebo či len celkom ľudský nekecá 😳 … a potom som hľadala signály pre jedno, druhé i tretie…

Je to niečo vyše roka, čo sa situácia zmenila. Zasa raz som bola v spore s celým Nebom, driapala som a hrýzla všetko, čo mi prišlo do cesty, a z plného hrdla som po stýkrát vykrikovala, ako už nikdy s nikým neprehovorím a čo mi všetci môžu… Zasa len preto, že som niečo “kriticky analyzovala” a mala som pocit, že moja interpretácia povedaného sa odlišuje od reality.

Lenže to už som bola unavená a nevládala som ďalej. Nedokázala som si predstaviť život bez anjelov, ale s anjelmi som už ďalej nevládala. Mala som na výber – buď to vzdám, alebo prehodnotím niečo na svojom postoji.

Zvolila som to druhé. Uvedomila som si, že všetky tie hriechy sú výsledkom toho, že večne spochybňujem to, čo Gabriel povie. Rozhodla som sa to vziať z opačného konca – čo Gabriel povie, to je písmo sväté, to sa neskúma a nespochybňuje. Gabrielovmu slovu sa slepo verí, aj keby tvrdil presný opak toho, čo môj rozum vyhodnocuje ako “pravdu”.

A tak aj bolo. A v tú ranu všetky anjelské senzácie prestali. Prestalo “klamanie”, prestali “podrazy”. (No, nie celkom, ale rozhodne prestalo moje reagovanie na podrazy ako na “podrazy”, čím sa situácia skľudnila. Kedysi som sa jedovala; dnes sa smejem, pretože mi je jasné, že ma kamarátsky ťahajú za fusakľu a asi na to majú nejaký dôvod, keďže tým riskujú ďalší nefalšovaný prejav môjho holubičieho temperamentu.)

🙂 Viete, čo je na tom najzábavnejšie? Dnes nadránom, ako som sa zobudila, som si “vyšlápla” za Gabrielom a chvíľku sme sa bavili. Aj o minulosti. A rozprával mi, aké to bolo ťažké vydržať pri mne a nestratiť vieru, že sa to spraví. Ako som robila zle, kde som len dosiahla – nie úmyselne, ale aj tak to preňho nebola nijaká sranda. A ako už párkrát strácal odvahu a raz to už takmer vzdal.

Takmer… lebo v tom okamihu som sa rozhodla veriť mu. 🙂

Takže, mládenci “vod peří”… sorrrry…

47 thoughts on “Keď sa zažne žiarovečka…

  1. Ahoj Helar. S kamarátom (skôr partnerom,s ktorým plánujeme všetko) sme prečítali poslednú dobu vyše 35 článkov (hlavne to s tými anjelmi ,ďalej Gaia a piatá dimenzia).

    Došli sme k článku ,,Som späť! (anjelský showdown),, , a viem ,že to je z roku 2009,ale chcem sa spýtať,či sa tvoj uhol pohľadu zmenil odvtedy?

    Sú pre teba anjeli stále geinvenmi? Z toho mi príde pár situácii,ktoré sa môžu stať mne :

    1.)Keď sa budem pokúšať o kontakt s anjelmi,ozvú sa mi tí istí (Gabriel , Otec a spol.) , z čoho plynie,že sú anjeli alebo geinveni.
    2.)Keď sa budem pokúšať o kontakt s anjelmi,ozvú sa mi iní, z čoho plynie, že buď tvoj channeling je s geinvenmi,alebo môj.(v najhoršom prípade s obidvomi 😛 )

    Samozrejme,je to komentár na vtedajší článok,preto prednostnejšia otázka je,či si zmenila svoj uhol pohľadu + či sa ti vyjasnili veci okolo anjelov ?

    Niesi povinná,ja viem.Ale ja nesiem v sebe presvedčenie,že mám s týmto všetkým niečo spoločné.

    Páči sa mi

    • Seven,

      na kyvadlo dostaneš to, na čej vibrácii rezonuješ. Ak máš strach z geinvenov, dostaneš geinvena. Nezabudni: zákon rezonancie. Môj posledný stav poznania je popísaný tu: https://eprakone.wordpress.com/2011/01/03/trochu-o-channelingu/

      To, že som ich vtedy ja označila za geinvenov, je typické pre moju vášeň pomenovávať 😀 , ale geinvenov to z nich ešte zďaleka nerobí. Neviem, kto sú, nevidela som ich občianske preukazy, ale pre mňa sú nekonečne tolerantná a láskavá energia (niekedy s hooooodne obhrublými spôsobmi prejavovania svojej náklonnosti 👿 ) a je mi jedno, čo sú – ja chcem k nim! Naveky. A povedala som im to, čím som stratila nárok na svoju individualitu. Nebolo to jednoduché rozhodnutie (čo si budeme bublať, väčšinu času som aj tak nevedela, čo to vlastne tliapem), ale pre mňa to bolo ideálne rozhodnutie. Odvtedy nebolo sekundy, v ktorej by som ho bola ľutovala. 🙂

      Takže nečakaj záruku. Ezoterika nie je o “zaručenom”. Je to skok do vody, o ktorej nevieš, aká je hlboká, a keď si nie si ani istý, že už vieš poriadne plávať. A urobíš presne to, čo v takýchto prípadoch – začneš sa hrabať na hladinu za každú cenu a každým možným spôsobom a snažíš sa tam vydržať tak dlho, ako to ide. Niekedy postretneš na tej hladine plávajúci fekál – tak ho odoženieš preč. Inokedy postretneš poleno – tak naň vylezieš a chvíľu sa vezieš. Ale musíš rátať s tým, že znova spadneš do vody a znova sa budeš hrabať o dušu spasenú na hladinu. Proste to patrí k veci. Ak sa bojíš výkyvov, radšej do toho nelez – každý z nás sa nachádzame na istej vývojovej úrovni a naše “strachy” nás chránia pred tým, na čo sme ešte nedorástli. Možno nie dnes – možno až zajtra. 🙂 A možno už dnes. 🙂

      Páči sa mi

      • Zaujímavá odpoveď 😛 každopádne ďakujem za to,že si od poslednej doby odpovedala v 100% prípadoch 😛 Od 2010 viem,že niečo na tomto svete nie je v poriadku,od vtedy som začal bádať.Dospel som k tomu,že Zem nie je môj domov,ani nebude.Pred pár dňami po prečítaní takého množstva článkov (informácii) sa mi zmenil vzorec myslenia,a levitáciu dosiahúť už nechcem.Mám v pláne sa skontaktovať s anjelmi aj gaiou (asi mám vzťah k prírode,o ktorom ešte neviem – poslednú dobu sa začínajú diať divné veci 😀 ) a ďalšími bytosťami.
        Ešte si prečítam tvoje zvyšné články a potom usúdim,že čo budem robiť. A vďaka,že si splnila svoje poslanie 😛 .Dostala si ma tam,kde som presne chcel,keby si nevytvorila túto stránku,asi by som sa ani nesnažil hrabať na hladinu,zostal by som vo fyzickom svete a ako poznám svoje vtedajšie ,,JA,, ,bol by som negatívny.Veľké vďaka!

        Páči sa mi

      • NIČ nie je domovom 😀 a VŠETKO je domovom 😀 až pochopíš tieto slová, pochopíš VŠETKO 😀

        Páči sa mi

      • máš pravdu 😀 avšak pointa nespočíva v tom,robiť s jedného slova vedu.Každý vie,ako som to myslel a netreba to slovo ďalej analyzovať 😛

        Páči sa mi

      • V tomto súhlasím s Čikitetom, hoci asi chápem aj pocit Sevena. Problém je, že ten pocit “nepatrím sem” je prejav prebúdzajúcej sa spirituality v bytosti identifikujúcej sa s hmotou. Ono to chvíľku potrvá, ale ak sa nezastavíš, automaticky sa bude tá identifikácia s hmotou a fyzickým svetom zmenšovať – a vtedy pochopíš, že hoci sa dnes vnímaš ako “telo”, nie si žiadne telo, to telo je len jedna drobnúčka čiastočka na tom, čo skutočne si… Obrovská, silná energia bez pevných hraníc, priamo spojená s naším spoločným vedomím – Otcom/Zdrojom/Bohom (nehodiace sa škrtnúť). A keď si VŠETKO, nemôžeš sa sám v sebe cítiť “nepatričný”… 🙂 Jednoducho tvoj pocit je pokus tvojho vedomia vylúpnuť sa z hmoty tým, že si ju bridí. Ale hmota je úžasná… je to možno tá najzábavnejšia časť z nás, rozhodne poskytuje najväčší pôžitok. Zmysly a ich vnemy… Predstav si, že by si ich nemal… a nebudeš ich mať, len čo sa dostaneš vyššie… Preto nám to ide tak ťažko! 😛 Nechceme sa toho vzdať! To, čo príde, bude už totiž celkom iné. Nebude uchopiteľné; bude to len o pocite. 🙂

        Páči sa mi

      • Helar – Ako z veľkej knihy 🙂 . Snažím sa plne odviazať od hmoty,no príde aj cyklus,v ktorom som zaviazaný na pár dní len na hmotu (je to cyklus mojho vedomia).Na to mám partnera,keď som s ním a rozoberáme to všetko,tak mojou dokonalou predstavivosťou som už niekde inde.(Poslednú dobu mám také prípady,kde už vyslovené vidím situácie,nie predstavujem si 😛 )

        Včera sa mi vtĺkla jedna myšlienka (poprvý krát to bolo),ktorá nebola moja. Bol som v stave polospánku po prebúdzaní a presné znenie tej myšlienky bolo : ,,splynúť s prírodou,,. Už by som sa chcel porozprávať s Gaiou , (či mi to nepodstrčila 😛 ) ale to potrvá ešte,dokým to zrealizujem.Fakt škoda je,že my máme kontaktovať ich,nie my nás.(ja som si žiadal anjelov do sna-2 pokusy,2 Faily),po prečítaní článku som pochopil,že my ich musíme konktaktovať.A mám pocit,že s Gaiou sa mi lepšie bude rozprávať 🙂 .

        Páči sa mi

    • 🙂 Preto som tam dala ten svoj príbeh… Existujú dva druhy “viery”. Jedna je preto, že nemáš inú možnosť. Proste pripúšťaš len to jedno a nič iné. To nie je skutočná vedomá voľba, to je nevyhnutnosť. Napríklad ťa vychovali v istom videní sveta, ty si ho prebral a veríš mu. Nikdy v živote si nepoznal nič iné a nikdy nič iné nespoznáš, pretože tvoja viera ťa nepustí.

      Druhá forma viery je vedomé rozhodnutie, čoho sa budeš pridŕžať. Poznáš aj iné alternatívy ale z nejakého dôvodu (no dobre – ten môj nebol najosvietenejší 😕 ) si sa rozhodol pre istý uhol pohľadu. Si pružnejší v tom, že ho môžeš (ale len môžeš, nie nutne musíš) prehodnocovať, ak sa tvoje poznanie, tvoje priority alebo tvoje prežívanie zmenia. Tomuto hovorím “verenie bez verenia”. Nejde totiž o “vieru”, ale o vedomé rozhodnutie, podľa čoho sa budeš orientovať. A keďže je vedomé, zostávaš pánom nad svojím vnímaním.

      Sorry, Čiki, ale fakt som to zložitejšie už nedokázala obkecať… 😛

      Páči sa mi

    • ďakujem, dobre si to obkecala … je to presne tak, nemáš inú možnosť ..jednoducho je to tak, ako to vytvoríš …napr. sú to pravdy, ktoré berieme ako samozrejmosť..hoci niekto, kto má iný pohľad na tú istú pravdu..potrebuje sa uisťovať, že je to tak a nie ináč hi hi hi tiež som to obkecal podobne ale ináč 😉

      Páči sa mi

    • K Daskalovi prišiel otec s dcérou a bola veľmi chorá. Daskalos vedel, že otec je žid podľa jeho oblečenia ..a aby potlačil nedôveru dcéry a otca tak veškeré liečebné postupy podfarbil slovami z Talmutu. No a tým ich viera spolupracovala na liečení dcéry a odišli zo zázrakom v srdci a zdravý 😀

      Páči sa mi

      • 🙂 prišla matka, teta a dcéra a Daskalos bol greko-katolík, ale bol tvárny. Nemal problém s židovstvom a nemal ani problém s islamom (vedel v nich dokonca viesť ceremónie) a toto je to pravé porozumenie. Napriek jeho viere, ktorej bol celý život verný, veril aj “ináč” a hlavne poznal. Nebol “iba” zarytý veriaci. Napriek tomu mal isté presvedčenie. Napr., že JK nebol osvieteným človekom ako napr. Budha, ale inkarnáciou Absolútna/Boha/Otca. Mal isté znalosti a skúsenosti, ktoré hold iní asi ešte nemajú.
        …ale ako sa vraví, dôveruj, ale buď skeptický 😀

        Páči sa mi

      • Vidíš… zasa som si niečo ozrejmila… Kedysi mi anjeli vraveli, že JK (čo je pre mňa téma z nejakého dôvodu hooodne nepríjemná) bol archetyp… A Matka Tereza vraj tiež… Nikdy som si pod tým nevedela veľa predstaviť, ale som rada, že niekto iný tiež robí rozdiel medzi napr. Budhom a Ježišom. U mňa “inkarnácia” je “avatar” a to Ježiš podľa mojich anjelov nebol, ale možno to bol “ľudský život” alebo niečo také. Vrrr… Ja sa snáď uchlievikujeeeem! 👿

        Páči sa mi

      • Iskre…nehovoril som príbeh z knihy o Daskalovi 😀 😛 ale vlastný s ním 😀 ale čo sa týka Jána Krstiteľa …vedel čo robí …lebo voda je najväčším držiteľom éteru …vedomia “BOHA” má pamäť ..Aj Kristus sa nechal pokrstiť a sám povedal, že on nebude vodou, ale ohňom krstiť 😀 .a voda obsahuje aj vodík aj kyslík …čo je vlastne sila ohňa 😀
        čiže, vašou podstatou je vlastne oheň 😀

        Páči sa mi

      • Čiki, JK = Ježko Kristovie, to zato Janko Krstovie, to bol tiež veru šohaj ako sa patrí 😀 To, že máš s Daskalom svoje vlastné skúsenosti, Ti “trochu” závidím. Z toho, čo som vyčítal z knihy, to bol asi dosť super típek. Šak sa sa s ním stretnem, až to bude treba 🙂 To s tým ohňom a vodou a elementami všeobecne, tam bolo tiež celkom pekne popísané, len tak ďaleko ešte niesom, takže pekne 1 za druhým, nech z toho nemám chaos 😀
        Mohol by si mi prezradiť, že či si sa s ním stretol za jeho života v 20. storočí na Cypre, alebo niekde v astrále?

        Páči sa mi

  2. Moc fantazíjureš. Realitu neohneš tým že si vytvoríš klam. Je to len odďalovanie skutočnosti. Je rozdiel medzi pozitívnym myslením a sebaklamom. Realita je to čo nepotrebuje obhajobu a stále to funguje aj keby sa vravelo to či ono. Kauzalita funguje sama o sebe mimo toho čo si myslí ten alebo tamten a to je to čo by mal človek skúmať. Povahu tej či tej veci a jej spätnú väzbu. Dobré informácie o ktore sa dá oprieť su tie vo Védach a Puránach.

    “neanalyzujem slovo ..som všetci”

    Keď si všetci tak to mi istotne povieš na čo teraz myslím. Minule si bol Boh a teraz si všetci. Pozoruhodné. Je to duchovné vedenie ale obalené v trkvastnej terminológii. Duša je pred stvorením pokorná a na absolútnej urovni nie je rozdiel medzi tým kto koná činnost a tým kto ju príjma. Preto duchovný zážitok často zvedie z cesty tých ktorý sa neočistili od nánosou ilúzie. Dobré slová nezmiatnu ma a preto voľ radšej bystre lebo iný pochopiť ťa inak môžu. Dbaj aj na ich videnie. Ako to robili voľakedy na východe. Ich slová nezmiatnu ťa. Sú čisté sami o sebe.

    “Ja jediný ostávam tichý a neúčastný,
    ako keby som bol bez tvaru a znaku;
    ako dieťa vyšlé z lona, ktoré sa ešte neusmialo;
    ako pútnik, ktorý nemá kde spočinúť…”

    Vieru potrebuje ten čo nevidel. Bez lipnutia na onej hmotnej forme sa duša sama očistí a to čo vyžaduje vieru je tak jasné a pevné. Prítomné aj bez snaženia. Tu je to napríklad už vyjadrene krajšie.. 😉

    “NIČ nie je domovom a VŠETKO je domovom až pochopíš tieto slová, pochopíš VŠETKO”

    Je to veľkolepé ale nemalo by sa to usadiť tu ale zostať tam. Keď to chytíš do ruky a povieš “moje” tak sa to rozplynie a zostane len koncept ktorý je na figu.

    “Ale hmota je úžasná… je to možno tá najzábavnejšia časť z nás, rozhodne poskytuje najväčší pôžitok. Zmysly a ich vnemy… Predstav si, že by si ich nemal… a nebudeš ich mať, len čo sa dostaneš vyššie…”

    Hmota je mŕtva a dočastná. To čo ju oživuje a prináša svetlo ste vy. Duše. To čo je skryté v malej muške prežije aj celý hmotný vesmír. Duchovná energia je večná a zábavnejšia než tá hmotná. Tu ste všetci cudzinci. Tento svet je svojou povahou sám o sebe zlý a iba choré duše sa v ňom rozhodnú zostať. Duchovné vedomie to je to keď cítite večnost na jazyku a teplo v srdci. Keď je každý moment plný v tom že neodbieha k rozbitej situácii ale sústredi sa na sebarealizáciu aj keby mu hmotný svet horel pod zadkom. Duša je okrajová energia duchovného sveta a preto je jej potenciálom aj to že vie upadnúť do hmotného. A nie pre nejaku špeciálnu misiu ako sa mnohí domnievajú. Tu ste si neprišli užiť. To je totižto v duchovnom svete. Tu sú tí čo sa odklonili od Boha. Tí čo pohŕdajú zákonmi večnosti či tí ktorí sa nevedia odkloniť od hmotného pôžitku a zduchovniť svoje zmysli. 1/4 celého stvorenia je v hmote. Všetko ostatné je duchovné. Ľudské telo je akurát na to aby dosiahlo tento cieľ. Vážte si ho. Pes, mačka či potkan nemá takéto výsady.

    Duchovný svet a jeho zmysli su dokonalé. Všetko je tam vedomé a všetko je tam osobné. Zmysli su absolútne a funkcie sa transformujú podľa potreby. Takže sa toho nebojte.. že stratíte hmotné zmysli 😉

    Páči sa mi

    • “Tento svet je svojou povahou sám o sebe zlý a iba choré duše sa v ňom rozhodnú zostať.”
      Je mi ta luto Groover. This is it. Kym ja sa odoberiem na vecnost, budem si s laskou uzivat kazdy strom, zviera alebo cloveka okolo.
      Kym sa Ty odoberies na vecnost, asi to bude peklo, ak vnimas svet okolo seba takto. Hmotny, ci nehmotny, je na nas, ako si ho vytvorime.

      Páči sa mi

      • To závysi na karme a navyše tento svet nikoho trvale neuspokojí. To je prirodzenosť vášne spojenej s hmotou. Mnohí možu rozmýšlat tak že toto je tu dobré a toto nie. Ale povaha tohto sveta je taká. Naivita si však môže vytvoriť ideu že tento svet ju vie trvalo uspokojiť. Iba tým že sa už v tomto živote premiestni duša z pod nadvlády hmotnej energie do duchovnej ochutná nektár extázi ktorý je v duchovnom svete večný. Pre transcendentalistu tento svet nie je peklo lebo sa povzniesol nad jeho kvality a jediné čo mu môže škodiť je už len jeho minulá karma ktorú pokorne príjme. Je to očista duše od vonkajších faktorov hmoty.

        “Človek, ktorý sa neraduje, keď dosiahne niečo príjemné, a ani ho nerozruší, keď ho zastihne niečo nepríjemné, ktorý má neochvejnú inteligenciu, nie je pomýlený a pozná vedu o Bohu, už zotrváva v transcendencii.”

        V hmotnom svete sa môžeš len hrať že niečo tvoríš. Je to ilúzia kontroli a každá činnosť je tu zbytočná a dočastná pokiaľ sa nevenuje sebarealizácii. Zomrieš a získaš nové telo podľa druhu tvojich činností. Čím viac boli nevedomé a túžili po hmotných zmysloch tým viac idú do zvieracej ríše a čím viac pestovali duchovnú čistotu tým viac sa približujú k duchovnému svetu. Je to prirodzené ako všetky zákony vo stvorení. Večné stanovisko duše je v duchovnom svete a iba pomýlena duša môže tvrdiť opak.

        Páči sa mi

      • … Ano ano. Ublizuje ti niekto Groover? Mas nejake problemy, ktore nevies riesit? Mas niekoho, kto ta ma rad a koho mas ty? Zobudzas sa rano s usmevom? Niekedy su to jednoduche veci, ktore ak vyriesis, prezijes to tu lepsie. Ak napises, ze je svet zly, nemas k nemu neutralny postoj. Ak si mlady clovek a budes takyto cele desiatky rokov, budes trpiet a to je zbytocne. Svet je krasny a je dokonaly, tak ako my vsetci

        Páči sa mi

      • Tenshi

        Ak napíšem že povaha hmotného sveta je zlá tak je to reálny postoj. To nemá čo dočinenia s osobnou špekuláciou lebo tá je pomýlena prítomným momentom a nevidí následky dobrej či zlej karmy a povahu sveta. Keď sa ráno usmejem tak sa neusmejem kvôli hmotnému svetu ale kvôli sebe a svojej podstate. To je ten rozdiel. Myslíš si že by dušu mal rozrušovať dočastný stav hmotného sveta ? Skús na to ísť trochu logicky.

        A neboj sa úsmev mi nechýba.

        Páči sa mi

    • pesimista 😆 ukotvený v náboženstve ..nevieš, čo je realita a čo klam ..tak sa to prelína a tak je to spojené v jednote VŠETKÉHO …myšlienka je tvorca 😀 😛 ..cestoval som na počiatok k prvým a sme jedno ty a ja 😀 ja a helar sme v jedno a to je podstata pravdy… niet hore ani dole… je to s tebou a tu, tak ako so mnou a tak ako zo všetkým hi hi hi 😀 😛 ..všetko je reálne, ale aj nie je reálne ..cmuk 😉

      Páči sa mi

      • Máš iba polopravdu a zas rád fantazíruješ. Ja, ty a hocikto iný sme jedno. Ale to su hmotné telá ktoré vznikli z energie Najvyššieho. My sme individuálne duše a síce na absolútnej úrovni nie je rozdiel medzi tým či tamtým v činnosti či prímaní tu ten rozdiel je. Všetko vychádza z jednoty. A jednota všetkého je konečná osoba všetkého ktorá je absolútna. No tá je nezávysle v každom stave duše naraz a to ty a ja ako individuálna duša niesme. Teraz práve tu si podmienený hmotnou prírodou, karmou a časom. Preto je duša malý išvára. Konateľ.

        Prabhupáda to vysvetľoval tak že duše sú večnou časťou Boha. Preto nesúhlasim s výrokom “niet hore ani dole”. Príliš sa nechávaš unášat náladou a myšlienkárstvom svojho tela. Preto niesme telom ani tým čo je vedomie ale to čo si je vedomé toho že je niečo vedomé.

        Páči sa mi

      • Groover,

        v jednej veci ťa spochybním – a to v tom, že individuálne duše nemajú prístup k “v každom stave duše naraz”. On to vlastne hovorí aj ten vlasatý Ind z tvojho videa – máme záblesky tohto stavu. Nikto z nás sa tam nedrží sústavne, pretože to už by sme neboli duše v hmote, ovšem záblesky tohto stavu mávame – pri meditácii, možno pri snívaní (momentálne by som za to nedala ruku do ohňa), pri kontakte s vlastnou smrťou… Sú to vlastne tieto záblesky, ktoré nás ťahajú “späť domov”. Nie nás, individuálne telá, ale nás, odštiepenú čiastočku vedomia, ktorá sa momentálne cíti ako súčasť hmoty. Ale pretože nie sme skutočne “odštiepení” (teda osamostatnení), ale máme len ilúziu oddelenosti, v zriedkavých prípadoch sa po energetických vláknach vieme dostať aj do zvyšku z nás… a potom je wooooow! 🙂

        Páči sa mi

      • Pri meditácii to je stav prirodzenosti duše bez nánosou ilúzií a nie stav jednoty všetkých individualných duší a to je rozdiel. Duša vždy zostane samostatne individuálna jednotka no zároven je aj časťou všetkého. Tak sa to píše vo védach a tak to predstavuje aj Krišna. A stav mysle ktorý si myslí že bol všetkým tak to je povyšovanie sa na niečo čím nie si. Opak pokory a čistoty. Všetky duše sú rovnako vysoká okrajová energia duchovného sveta no napriek tomu majú svoju individualitu.

        Páči sa mi

      • 🙂 Ja len… nejako si pamätám, že nakoniec tie duše, ktoré “vždy” zostanú individuálne, sa dostanú do kdesi (myslím, že sa tomu hovorilo “brahman”) a tam splynú so zvyškom… Takže to “vždy” asi nie je “vždy”, ale len “pokiaľ sú duše”. Predtým boli niečo iné a potom budú niečo iné. A teraz sú “duše”, čiastočky/odštiepky Vedomia s istou funkciou. 🙂

        Páči sa mi

      • Aj keď duša dosiahne Brahma tak zostáva individuálnou. Je to v prvých kapitolách Bhagavadgíty.

        Páči sa mi

      • Teraz som si pozrela tvoj predošlý koment a niečo ma v ňom zastavilo. Myslím, že by som to vedela aj pomenovať (a cítila som to aj z tvojej odpovede Iskrovi dole): isté vytváranie pevných a nepreniknuteľných hraníc. Nič, čo nie je vo Védach, nie je “pravda”. Nik iný nemôže byť ja. Moje myslenie na to okamžite prišlo s otázkou: a čo je “ja”? To bola jedna z prvých lekcií s Arjunom Ardaghom, tým chlapíkom, ktorého video som vycapila pod to tvoje.

        Ja mám proste prirodzenú nedôveru voči raz prevždy daným a nemenným hraniciam, pretože takéto hranice sú v protiklade s vývojom a svet chápem ako vývoj, nie ako nemennú mašinu. Toto bude asi hlavný zdroj nezladiteľnosti môjho vnímania s tvojím. Moje heslo je: nikdy sa nedozvieš, kde presne je daná hranica, pokiaľ ju neprekročíš; a zajtra znova, lebo už môže byť inde. 🙂 Keď toto vnímanie uplatňujem na hmotný i mimohmotný svet, tak celkom dobre zaberá – aspoň sa mi to tak vidí. Takže toto bude parketa, kde budeme mať aj naďalej dosť protichodný názor. 🙂

        Páči sa mi

      • /a čo je “ja”?/
        /Moje heslo je: nikdy sa nedozvieš, kde presne je daná hranica, pokiaľ ju neprekročíš; a zajtra znova, lebo už môže byť inde./

        To mi pripomína akoby si chcela vidieť všetko. Celé stvorenie a mať zadosťučinenie niečoho. Vlastnej neohraničelnosti. Ale Ja je práve ten najjemnejší čo sa stále na to pozeral. Tu sa vždy hodia verše Taa.

        Moudrý opomíjí sebe – a tím se prosazuje,
        zbavuje se sebe – a tím se zachovává.

        Zdaž ne právě tím, že je bez osobních zájmů,
        může všechny své zájmy uskutečňovat?

        Tie hranice sú boj. Boj s tým čo aj tak nie je tvojou podstatou. Vonkajší aj vnútorný svet je prejavom Božských energií.

        Páči sa mi

  3. Vitaj, Groover 🙂 … Už dlho bolo ticho. 🙂

    Priznám sa, nemám dnes veľmi čas čítať diskusiu a tak reagujem len na dve veci. Jednu vypichla Tenshi – že tento svet je “povahou sám o sebe zlý”. 🙂 Tento svet je súčasť Krišnu rovnako ako všetko iné. Zlé nemôže byť súčasťou dobrého… pretože by mu to odčerpávalo silu. Svet jednoducho je. Bodka. “Zlým” ho robíme my, naša interpretácia, naše vnímanie. Svet má istú funkciu a keď ju napĺňa, je funkčný, keď ju nenapĺňa, je nefunkčný, ale nie je “dobrý” alebo “zlý”, pretože to sú dualitné slová a merajú sa vždy vzhľadom na niečo. Niečo, čo je bezkonkurenčné, nemôžeš prirovnávať k ničomu.

    No a potom “V hmotnom svete sa môžeš len hrať že niečo tvoríš.” Sorry, ale toto vnímam inak. Jediné miesto, kde niečo môžeš tvoriť (=zhmotňovať) je hmota. Tento svet. 🙂

    Tvoje ťaženie proti tomuto svetu mi pripomína ťaženie človeka nespokojného so svojím nosom – nechá si ho operovať, nechá si ho prerábať, ale večne s ním (alebo niečím iným na sebe) bude nespokojný, pretože tá nespokojnosť je len vyjadrenie nejakej inej, hlbšej deprivácie a je len zástupný dôvod. Môžem sa hnevať na svoj mozog, môžem ho popierať, ale kým ho nenechám odoperovať, tak sa s ním musím zmieriť. Rovnako je to aj s hmotou. V mojom vnímaní je súčasťou nás rovnako ako to nehmotné. Je len tvoje rozhodnutie, na čo budeš upriamovať svoju pozornosť a čo budeš “aktívne neznášať” ( 😀 líla).

    Pre dnešok mi prišiel citát od Ruiza, ktorý ti sem nakopírujem: “I don’t make assumptions. Assumptions are nothing more than lies that I’m telling myself. Not making assumptions gives me immunity in the interaction that I have with myself.” Neviem, nakoľko sa dokážeš naladiť na jeho spôsob myslenia, ale ak áno, porozmýšľaj o tom, že “zlý svet” je tiež len predpoklad, ktorý niekto niekde robí – a to hodne hodnotiaci!

    Páči sa mi

    • Ďakujem za privítanie.

      /No a potom “V hmotnom svete sa môžeš len hrať že niečo tvoríš.” Sorry, ale toto vnímam inak. Jediné miesto, kde niečo môžeš tvoriť (=zhmotňovať) je hmota. Tento svet./

      Jediné čo robíš je to že presúvaš obsah duše na rôzne hmotné objekty či svoje telo a pomocou inteligencie vravíš.. ano toto som ja, toto chcem, toto nechcem atď. Pritom duša nečiní nič v hmotnom svete. Iba následkom jej usmernenia energie sa tvorí tu vonkajši svet v hmote ale to majú nastarosti vyššie sily. Preto sú plodonosné činnosti karmou a zapletenosťou v hmotnom svete.

      /Tvoje ťaženie proti tomuto svetu mi pripomína ťaženie človeka nespokojného so svojím nosom – nechá si ho operovať, nechá si ho prerábať, ale večne s ním (alebo niečím iným na sebe) bude nespokojný, pretože tá nespokojnosť je len vyjadrenie nejakej inej, hlbšej deprivácie a je len zástupný dôvod./

      Chyba. Keď poznáš povahu vecí a ich pôvod tak vieš rozlíšit potrebné od nepotrebného. To čo sa zhoduje s tebov a to čo sa nezhoduje. Môžeš si vytvoriť príbeh ktorý ťa tu dočastne zaujme ale je to len stráta času a plynie z toho že nevieš kto si ale miesto toho sa stotožnuješ so svojim telom a jeho myšlienky môžeš považovať za prednosnejšie. Hmotný svet sú nižšie energie Krišny a to čo tu duše privádza je karma a pripútanosť. Spokojnosť nebyva otázkou vo vedomí duše. Nespokojný môže byť iba chtíč ktorý sa upriamuje na hmotný svet. Z toho aj pramení nespokojnosť, depresia či hnev. Každý kto sa nad tým naozaj zamyslí zistí že hmotný svet funguje na tom že ťa nechá vyhladovieť len aby si získal to čo si mal už na začiatku.

      Ruiz vraví k tým čo robia predpoklady v hmote a jej zajatí. To je to na čo narážam aj ja. Jeho poznanie sa tak zastaví na určitom stupni kďe ďalej ľudský rozum neprenikne. Práve preto existujú védy a purány ktoré vedia vysvetliť aj javy z oblasti metafyziky a mysticizmu. To si žiada len vieru na následnej intiúcii a poznaní ktoré človek získa z pozorovania povahy hmotného a duchovného. Je to individuálna cesta jednotlivca a nie vec más či národa. Používať Ruizové výroky na obhajobu hmotného je nepochopenie pravého zmyslu toho čo vraví. Určovať povahu hmotného sveta za dobrý je tak isto predpoklad ako považovať ho za zlý. Ale inteligencia sa práve zakladá na správnych predpokladoch a videní reality a nie na bezcielnom blúdení. Ruiz vyjadruje práve čisté vedomie duše ktoré je odosobnené on nánosov ilúzií a také vedomie je otvorenejšie pri skúmani povahy javov také aké sú. Kto nevie správne hodnotiť a rozlišovať ten nenájde cestu ale je v nevedomosti lebo nie je jedno akou cestou sa vyberieš a mnohokrát je správnejšia tá tŕnistejšia ktorá nemusí byť tomu čo je pripútaný na okolitých javov vábivá. Stvorenie má zákony a kauzalitu. Ten kto to bude ignorovať spadne na nos skôr či neskôr.

      Páči sa mi

      • Groover,

        nejdem ťa presviedčať. Dokonca ti ani nejdem predvádzať logické lapsusy, ktoré v tvojom videní vnímam ja. Proste je to tvoje videnie a z nejakého dôvodu je pre teba ekologické vnímať veci tak, ako ich vnímaš, a radšej riskovať logické lapsusy, než sa k téme postaviť kriticky (t.j. aj so sebaspochybnením) a skúmať ju. A keď je to lepšie pre teba, ja to môžem už len akceptovať a žiť s tým.

        Ale ako som (nepozorne a nesústredene, lebo dnes mám taký deň) čítala tvoj komentár, išiel z neho na mňa silný pocit smútku alebo osamelosti. Možno sa mýlim; to nie je predmet na diskusiu. Len ak sa nemýlim, taký mladý človek by nemal byť smutný alebo osamelý! (Nikto by nemal byť.) Viem, že nie je veľa vecí, kde sa môžeme zhovárať aspoň s istým prekrytím, ale ak o nejakej vieš, kľudne ju nahryzni a podiskutujeme. (Verím, že nie len ja, ale aj iní čitatelia.) Nemusíš vidieť veci tak ako ja, ale nikto na tomto svete (a ani v tejto hmote 😛 ) nemusí byť sám.

        Páči sa mi

      • Ach jaj. Zas je lepšie riešit moju osobu ako to čo napíšem. Viem že tak je to jednoduchšie však 🙂 ? Hmm a okrem slovného futbalu tu je niečo na diskusiu ale to by som musel vedieť či vieš dobre anglicky. Asi tak porozumieť obsah videa aj bez tituliek.

        A kde tam vidíš logický lapsus. To by ma zaujímalo..

        Páči sa mi

      • 🙂 Buďme dôslední s našimi slovami – neriešila som teba, ale som ti popisovala svoj pocit z teba. O tebe neviem vôbec nič a neviem, či je to presne toľko/menej/viac, než čo vieš ty o sebe. 🙂

        Keď ti začnem dokladať nelogičnosti a ty nie si nastavený prijímať (a to sa asi nemusíme vadiť, že nie si), tak tým len miniem energiu, pravdepodobne vyvolám spŕšku dokazovania a dokladania, ako to je celkom ináč, a zaručene nedosiahnem tvoje otvorenie. Keby si bol nastavený na postupné otváranie sa, tak nepotrebuješ, aby som ťa páčila ako trezor. Preto to robiť nemienim – a to som aj napísala: nie je to bod do diskusie. Je to informácia pre teba, že ja vidím veci z iného uhla a z tohto uhla sa niektoré nekryjú. Aby si ich bol schopný vidieť z toho istého uhla, musel by si byť schopný naemulovať môj spôsob videnia sveta. Si toho schopný? … Ochotný? 🙂

        Nemýľme sa – ja vidím niečo a ty vidíš niečo iné. Neviem, kto z nás má “pravdu” a či vôbec niekto. To, na čo narážam, je ochota pripustiť aj iný zorný uhol. Ja môžem ísť len po tú ochotu; všetko ostatné by bolo babranie vôle iného človeka – a to ja nemusím.

        Čo sa týka angličtiny, nie som nijaký lúmen, ale možno by som porozumela. Alebo aj nie. 🙂 Len to nesmie byť Krišna, pretože na toho som si aj vďaka tebe vybudovala celkom solídne protilátky. (Tam som ja momentálne vo fáze “uzavretia”.)

        Páči sa mi

      • Uzavretie, zorné uhly a myšlienkárstvo často vedie veterné mlyny. Tie najlepšie názory prichádzaju práve vo chvíli veľkého otvorenia voči svetu. Tak k videu. Omrkol som si tohto chlapíka a má kopu poučných videí. Dúfam že budeš rozumieť 😉

        Páči sa mi

      • 😆 😆 😆 Týpek v bielej košieľčičke sa parádne zapotil, ako sa snažil svojím západniarskym mozočkom pochopiť východniarske koncepty… Ale ten Ind je dobrý! Je silný – jeho energia funguje aj cez video a prenáša obrazy. Celý čas som mala pocit, že celkom presne viem, čo hovorí, ale nedokázala by som to dať do slov, ani keď by od toho mal závisieť môj život… To je problém s týmito vecami: musel si “tam byť”, aby si to pochopil, pretože slová to nedokážu povedať. Miestami som pri jeho hovorení mala pocit, ako keď som vylezená z tela, nie som telo, nie som nič konkrétne, som nejaký impulz v nejakej sieti vlákien či čo a po tejto sieti sa pohybujem, neviem, odkiaľ a kam a prečo, ale proste ma to vedie a je to v poriadku a rozumiem a som… a ide to celé cez “srdce”. 😛 No a fčul buc múdry… Takže nehovorím. Každý nech to zažije sám. 🙂

        Z Inda som pozrela ešte len asi tretinu, zvyšok až v nedeľu; teraz mám rozlietané dni.

        Ja som sa hodne naučila od tohto chlapíka:

        Páči sa mi

    • Pokiaľ je Groover osamotený a smutný,tak súcitím s ním 😛 .Aj keď smútku som sa zbavil fakt už dávno,negativita plodí ďalšiu negativitu.No a osamotený som.Mám 3 kamarátov,nič viac.(možno toho mám viac,ale v mojom zornom poli je fakt toľko).Naučil som sa s tým žiť, a robím zo samoty zvýhodnenie.ďalšia vec-čo je však zaujímavé,že obidvaja popisujete svoj uhol pohľadu tomu druhému v tom istom náboženstve-to som fakt ešte nevidel , palec hore 😀 . Ok no,pozorovateľ sa prikloní :

      Síce nemám žiadné vierovyznanie (také,ktoré sú na svete) ,neverím v nič,s čím mám priame poznanie – to slovo potom premieňam takto : viera -> samozrejmosť , ale :

      Groover – fakt skús popracovať na formulácii viet,mám pocit,že to nerobíš.Ako som spomínal aj minule – Skús pred vetu napísať : Podľa mňa/Pre mňa/IMO/IMHO fakt hocičo,čo má spoločné s tvojim uhlom pohľadu.Píšeš tak,akoby si si bol 100% istý svojimi slovami,že sú všeobecná pravda.Len niektoré veci (nie tvoje) sú všeobecná pravda (ktorá sa určí,až väčšina ľudí zapletených do dotyčnej situácie hlasuje za jeden uhol pohľadu-to sa pokladá za všeobecnú pravdu),iné sa pokladajú len za tvoj názor/uhol pohľadu.Skús to brať na vedomie,pretože som si všimol (ako pozorovateľ :-P),že väčšinu ľudí tvoj štýl písania (nie samotná pointa toho čo si napísal) irituje,čo vedie k nezmyselným hádkam (to je najhorší stupeň slova).Keby si zformuloval vetu tak,ako ti radím,určite by sa zmenil postoj čitateľov ku tebe k lepšiemu,možno by ste si mali povedať toho viac,možno by s tebou súhlasili vo viacerých veciach,v dôsledku čoho by si bol spokojnejší ty sám.A stačí tak málo,len zformulovať vetu.

      Ak budeš chcieť odpísať na tento prísevok,skús to prosím ťa bez akýchkoľvek múdrosti,výrokoch v úvodzovkách, a hlavne bez literatúrne prikrášlených vetách (metafora,epiteton a pod.).Potom ťa nepochopím na 100% a vznikne len nedorozumenie.Ďakujem.

      Páči sa mi

  4. Hinduisti vraj neuznávajú zasahovanie do karmy vo forme duchovného liečenia iným (alebo inou formou) ako samím sebou. V zmysle, “každý si tú svoju máme pekne odtrpieť”, ale keď je všetko založené na láske k blížnemu a ja “mám” schopnosti, možnosti a “povolenie” pomáhať, prečo by mi to moja viera mala zakazovať iba kvôli tomu, lebo je to niekde napísané?
    Myslím si, že výhoda ateistu je veľká nestrannosť, čo sa týka vierovyznania. Môžem jednoducho veriť bez toho, aby som potreboval nasledovať nejaké mŕtve písmo-dogmy, ktoré raz “niekto” napísal, pre úplne iný tip spoločnosti a navyše to prepisovaním bolo možno x krát skomolené a poprekrúcané podľa toho, ako to komu pasovalo.

    Groover, myslíš, že nás tým čo píšeš presvedčíš o svojej pravde, alebo Ti ide iba o prepisovanie nejakých textov, aby sme si mohli rozšíriť svoje obzory? OK, zase predpoklady 😀
    Zaujímalo by ma, či medzi tým kvantom slov máš aj nejaké vlastné skúsenosti, ktoré si si sám na sebe prežil. Kontakty s vyššími bytosťami, inými svetmi a realitami, ktoré Ti potvrdili správnosť tvojho uvažovania, aj keď samozrejme to nieje to najpodstatnejšie.
    Proste by som rád vedel na základe čoho VIEŠ, že Ty si na tej “správnej” ceste?
    Ja sa skôr stotožňujem s myšlienkou, že JA som všetko (BOH, každá bytosť/častica, láska…).

    Páči sa mi

    • 😀 Idem sa zachovať totálne netoltécky (ešte dobre, že som aj ten zvyšok, nielen “tolték” 😛 ) a idem predpokladať. Mám pocit, že Groover má isté poznanie a snaží sa s nami o tom hovoriť. Uňho sa jeho vnútorné obrazy spájajú s citátmi, ktoré nám dáva. Má smolu, že u nás sa s tými citátmi nespája nič a tak nás to len “irituje” 😉 , ako to spôsobne označil Seven.

      Ale po dnešku mám pocit, že za tým, čo Groover “hlása”, je vysoká miera jeho vnútorného prežitku. Len oblasť prežitkov, v ktorej sa pohybuje, sa tak ťažko dáva do slov (dnes som na to sama narazila), že si radšej pomáha citátmi. Môže tým byť frustrovaný a môže byť frustrovaný našou neochotou rozmýšľať o tom, čo ním hýbe.

      Neviem, nakoľko sa blížim k pravde… Veď on Groover nepadol na zobák a ak len boltám, tak mi to dosť nekompromisne 😛 vytmaví. 😀

      Páči sa mi

      • Ja mám s tým ale 1 problém. Pripadá mi to trochu ako keď mne prváčikovi na ZŠ začne 2hák na strednej vysvetľovať technickú mechaniku, lenže ja sa ešte len učím ako je to s tými hruškami a jablkami a iba si kreslím. Pravda je že to môže čítať napr. 1vák na strednej a pre neho to bude určite veľmi prínosné, ale pre tie malé dietky, ako som ja, sa zdá byť lepšie, keď sa začína tak trochu jednoduchšie a navyše moja skúsenosť je, že ak sa zapletám do príliš komplikovaných a rozsiahlych konštrukcií, ľahko sa v nich potom strácam a pre väčšinu môjho okolia zostávajú absolútne nedosažiteľné…je to pre mňa potom hodne mätúce a mám pocit, že mi nikto nerozumie 😀

        Páči sa mi

    • Áno máš podobný názor ako väčšina ezoterikov. Vidno ako sa navzájom ovplyvňujete. V podstate vykladám len to čo je vo védach a je to mierne zafarbené mojim spôsobom rozmýšlania ktorý by som mal odstrániť. Je tam aj vysvetlené to že sami nemôžte prísť na skutočnú povahu vecí. Treba pozorne čítať védy a snažiť sa porozumieť to ako výsvetlujú povahu rôznych javov. A tým sa aj duša stane pokornou voči Bohu a začne chápať ako veci spolu pôsobia. Ale najprv musí príst impulz z duše. Je to ako prijatie Otcovskej rady ktorá nesklame. Krišna vraví že po mnohých zrodeniach sa mu duša odovzdá s tým že prijme jeho slová a začne podľa nich žiť.

      Nikto predsa neverí dogmám v ktorých sám niečo nevidí a netuší. Preto je to individuálna cesta. A prečo by som mal veriť že je moja cesta správna ? Je tak čistá že ju neviem teraz ani uskutočniť. Vyžaduje si očistenie od ilúzie a sebeckých činov môjho
      tela. Navyše keď sa védy čítaju po xtý raz tak vyvolávaju nové a nové asociácie na mnohých urovniach myslenia. To by nedokázal napísať žiaden človek. Tak som asi pred rokom o tom uvažoval. Teraz je to pre mňa skôr ako studnica pravdy. Ukážka niečoho čo si vyžaduje viac než len čítanie. Ide o vnútorne zrenie a intúciu. Ako keď sa skladajú puzzle.

      Duchovný pocit je podla mňa skor odovzdanie. Toto všetko okolo mňa a ja to milujem. Milujem teba Bože. Si úžasný. Alebo tak niečo. 😉

      Páči sa mi

      • Nakoľko už dlhšiu dobu čítam tento blog, dovolím si zareagovať.
        Články na tomto blogu sa dobre čítajú, je tu domácke prostredie, a diskusia ako na kávičke s priateľmi.
        Myslím, že Helar s Grooverom máte podobný cieľ, len spôsob jeho dosahovania a terminológia sa líšia.
        Helar, si prirodzený talent, ktorý vlastným pozorovaním sveta, ľudí, svojho života, myšlienok dokážeš na ceste posúvať smerom k cieľu, pričom ti pomáhajú anieli a Ruiz. Môj predpoklad: Helar rada experimentuje.
        Groover aby sa vyhol prípadným odbočkám z cesty k cieľu, spoľahol sa na védy a iné texty.
        Môj predpoklad: Groover nerád experimentuje, chce cestu, ktorú už overili mnohí, ale zaručene vedie k cieľu.
        Mne sa zdajú obe cesty správne. Každý si vybral tú, na ktorú má osobnostné predpoklady.
        Ja som Vám vďačná za príspevky obom, pretože od oboch sa mám čo naučiť.
        Možno blúznim, ale mám tušáka, že keby ste sa spoznali, tak by ste boli dobrými priateľmi – nie je veľa ľudí s podobným cieľom….

        Páči sa mi

      • Groove, veď ja Ti zrazu rozumiem 🙂 Mama mia, keď vynecháš tie citácie, tak to celé zrazu dáva zmysel. Ďakujem Ti 🙂
        Je to podobný pocit ako prežívam ja, keď nad tým všetkým uvažujem, alebo keď sa proste nechám zachvátiť atmosférou môjho tela, keď sa nejako dostanem “do prúdu” 😀 Odovzdanie, je pekné prirovnanie aj ja “to” Milujem.
        Len si dovolím ešte 1 korektúru. Mám názor ako väčšina “hľadačov pravdy” a navzájom sa “ovplyvňujeMe”.
        Aj Ty si 1 z Nás a védy sú jednou z miliardy ciest, ktoré vedú do “Ríma” 😉

        Páči sa mi

Povedz svoj názor